Sveitsin finaaliin apinointia, hyväntekeväisyyshenkeä, kykykilpailukokelas ja espanjalaisväriä

Tänään Sveitsin saksankielinen televisiokanava SF on julkaissut neljä viimeistä finalistia 179 ehdokkaan joukosta. Jo aiemmin kanavat RTS ja RSI julkistivat heidän valitsemansa loppukilpailijat. Saksankielisen kanavan finalistit valittiin nettiäänestyksen ja asiantuntijaraadin tulokset yhdistämällä.

Anthony Bighead kilpailee finaalissa laulaen sävelmän ”Do the monkey”. Anthonyn siviiliammatti on nuorten kanavan televisiojuontaja, mutta nyt hän on päättänyt kokeilla siipiään esiintyvänä taiteilijana.

Heilsarmee esittää finaalissa kappaleen ”You and me”. Kuusijäseninen bändi edustaa nimensäkin puolesta Pelastusarmeijaa. Mukana on muusikkoja 20-vuotiaasta jopa 94 ikävuoteen saakka.

Jesse Ritch ja ”Forever & a day” on kolmas saksankielisen kanavan kautta finaalipaikan saanut esitys. Kappale on tunnetussa saksalaisessa kykykilpailussa kannuksensa hankkineen Jessen ensimmäinen single.

Espanjan ja Sveitsin kansalainen Melissa kilpaili kaksi vuotta sitten Espanjan viisufinaalissa, mutta nyt hän kokeilee onneaan toisen kotimaansa karsinnoissa. Sävelmän nimi on ”The point of no return.

Sveitsin finaali järjestetään Kreuzlingenissa joulukuun 15. päivänä.

SF-kanavan uutinen

Keskustele aiheesta foorumillamme