Sveitsin nettikarsinta: Lys Assia, DQ, Heinz Winckler ja Ultra Naté ehdolla

Sveitsin saksankielisen televisiokanava SF:n nettikarsintojen sävellyskilpailu sulkeutuu muutaman tunnin kuluttua. Tässä vaiheessa kisaan on lähetetty jo yli 200 sävelmää. Osa lauluista on kuitenkin jouduttu hylkäämään julkaisupäivämääräsäännön rikkomisen tai liian pitkän keston vuoksi. Artisteille saati säveltäjille ei asetettu kansalaisuusrajoitusta, mikä onkin innostunut useiden maiden kansalaisia lähettämään tuotoksensa kilpailuun. Myös yksi Suomen vuoden 2007 viisukarsinnoissa laulanut artisti on mukana.

Viisuedustuspaikasta kiinnostuneiden joukossa on myös muutamia tunnettuja nimiä. Kaikkien aikojen ensimmäinen viisuvoittaja Lys Assia (kuvassa vuonna 2009) on ottanut askeleen kohti jo aiemmin ilmaisemaansa halua nousta viisulavalle vielä kerran. Hänen laulunsa ”C’était ma vie” (vapaasti käännettynä ”Se oli elämääni”) on syntynyt itsensä Ralph Siegelin kynästä. Sanoituksen on riimitellyt Jean Paul Cara. Viime vuotiseen tapaan myös Tanskaa Helsingin viisuissa edustanut DQ eli Peter Andersen on lähettänyt kappaleen. Tällä kertaa hän yrittää hurmata sveitsiläiset ”Second Chance” -balladilla.

Sävelmiä on lähetetty myös Euroopan ulkopuolelta. Dance-piireissä hyvin tunnettu amerikkalainen Ultra Naté on ehkä hieman yllättäen lähettänyt oman ehdokkaansa Sveitsin viisuksi. Kappale ”My Love” jatkaa laulajattaren menevää tyyliä. Sveitsin viisukarsinnat ovat herättäneet kiinnostusta myös Afrikassa, tarkemmin sanottuna Etelä-Afrikassa. Muutamien muiden eteläafrikkalaisten artistien lisäksi oman viisutyrkkynsä on lähettänyt World Idol -kisasta tuttu Heinz Winckler. ”Who You Really Are” on radioystävällinen popkappale.

Muita hieman tunnetumpia nimiä ovat Ison-Britannian X-Factor -kilpailusta tuttu Maria Lawson, Kanadan Idolsista tuttu Katherine St-Laurent ja Lauran ”Kosketa mua” -duettopari Flavio Cristilli.

Mitkä kuusi SF-kanavan nettikarsinnan kappaletta kuullaan Sveitsin joulukuisessa finaalissa? Äänestys alkaa 16.  ja päättyy 30. päivänä lokakuuta. Yhdestä IP-osoitteesta hyväksytään neljä ääntä koko äänestysajan aikana.

Keskustele Sveitsin karsinnoista foorumillamme.