Tanska: Leonora – Love is forever

Edustuskappale: Love is forever
Esittäjä: Leonora
Lauluntekijä(t): Lise Cabble, Melanie Wehbe, Emil Lei
Keskustele aiheesta foorumillamme

Monilahjakkuus Leonora Colmor Jepsen eli taiteilijanimeltään pelkkä Leonora voitti Tanskan perinteisen Dansk Melodi Grand Prixin saaden superfinaalissa 42% kaikista äänistä. Edustaja valittiin raati- ja puhelinäänten yhteistuloksella. Toiseksi sijoittuivat Julie & Nina, jotka puhelinäänten voitosta huolimatta jäivät rannalle.

3. lokakuuta 1998 Hellerupin kaupunginosassa syntynyt Leonora on värkännyt kasaan useita omia lauluja kotonaan. Nainen on esiintynyt myös kahviloissa, kirjastoissa sekä pienissä koulukonserteissa lyhyen uransa aikana. 15-vuotiaana hän alkoi ottamaan musiikkiharrastuksen vakavasti harjoittelemalla laulamista ja kitaransoittoa.

Leonora ei ole keskittynyt pelkästään musiikkiin, vaan on kilpaillut ammattilaistasolla taitoluistelussa. Hän osallistui vain 16-vuotiaana taitoluistelun junioreiden MM-kilpailuihin, mutta on sittemmin vetäytynyt luistelijan roolista ja siirtynyt valmentajaksi sekä koreografiksi muille taitoluistelijoille.

Kappale “Love is forever” on useita viisukappaleita kynäilleen Lise Cabblen lisäksi Melanie Wehben sekä Emil Lein tuotos. Kolmeminuuttisen aikana saadaan kuulla englantia, ranskaa, tanskaa ja saksaa. Usean kielen käyttämisellä viitataan siihen, että rakkaus on ikuista olit sitten mistä tahansa kotoisin ja mihin tahansa uskotkin.

Tanska on viisujen iki-ihana maa, jonka historiaan kuuluu niin epäonnistumisia kuin muutama viisuvoittokin. Rasmussen toi lavalle viime vuonna raakaa viikinkimenoa ja nyt kappale on huoleton ja kepeä, joten Tanska on viisumaana hyvin monipuolinen. Näemme toukokuun 16. päivä pääseekö Leonora julistamaan ikuista rakkautta finaaliin.

Teksti: Aleksi Mikkola
Kuva: Thomas Cato