Tanska: Reddi – The show

Edustuskappale: The show
Esittäjä: Reddi
Lauluntekijä(t): Ihan Haydar, Siggy Savery, Julia Fabrin, Chief 1, Remee Jackman
Esiintymispaikka: 12. (ensimmäinen semifinaali)

Ruotsalais-tanskalainen tyttöbändi Reddi voitti Tanskan Dansk Melodi Grand Prix -kilpailun ensimmäisellä singlellään “The show”. Tanskalaisen rumpalin Ihan Haydarin perustamaan yhtyeeseen kuuluvat ruotsalaiset Agnes Roslund ja Ida Bergkvist sekä tanskalainen Mathilde “Siggy” Savery.

Kuva: Agnete Schlichtkrull

Myös L.I.G.A-yhtyeessä soittava Ihan Haydar on suosittu kotimaassaan ja hänellä on Instagramissa lähes 100 tuhatta seuraajaa. Hän on myös edustanut Tanskaa jo kertaalleen Euroviisuissa, vuonna 2012 Soluna Samayn bändissä.

“The show” -kappaleen tekijätiimistä löytyy viime vuonna Tanskan karsintojen kolmanneksi sijoittunut tanskalainen musiikkilegenda Chief 1 sekä useita kansainvälisiä hittikappaleita tehtaillut, vuoden 2003 Lasten Euroviisut juontanut Remee Jackman. Remee ja Chief 1 olivat myös aiemmin mainitun Soluna Samayn viisun “Should’ve known better” sekä Tanskan vuoden 2015 edustuskappaleen “The way you are” takana. Julia Fabrin oli mukana voittamassa Euroviisuja vuonna 2013 “Only teardrops” -kappaleen tekijätiimissä. Hän oli myös tekemässä Satin Circuksen kappaletta Uuden Musiikin Kilpailuun vuonna 2015.

Vuoden 2022 Dansk Melodi Grand Prix sisälsi vain yhden lähetyksen, jossa kilpaili kahdeksan artistia. Perinteisten puhelin- ja tekstiviestiäänestysten lisäksi tanskalaiset pystyivät äänestämään suosikkejaan mobiilisovelluksen kautta. Kolmen kappaleen superfinaalissa Reddi-yhtye vei voiton olemalla juurikin sovelluksella äänestäneiden suurin suosikki.

Viime vuonna Fyr og Flamme -duo edusti Tanskaa kasarihenkisellä kappaleella “Øve os på hinanden”. Puhelinäänestäjät olisivat lähettäneet kaksikon finaaliin, mutta tuomarit sijoittivat maan semifinaalin kolmanneksi viimeiseksi ja finaalipaikka jäi 23:n pisteen päähän.

Teksti: Sami Luukela