Torinon Euroviisujen semifinaalijako selvillä – Suomen edustaja kisaa finaalipaikasta toisessa semifinaalissa

Tämän vuoden Euroviisujen suunnitelmat ovat jälleen yhden askeleen pidemmällä, sillä tämän vuoden kisojen semifinaaliarvonta suoritettiin hetki sitten isäntäkaupunki Torinossa. Samalla kun arvottiin mitkä maat kisaavat ensimmäisessä ja mitkä toisessa semifinaalissa, arvottiin perinteiseen tapaan myös se, kisaavatko maat kyseisen semifinaalin alku- vai loppupuoliskolla. Lopullisen esiintymisjärjestyksen päättää kuitenkin kilpailun tuotantoryhmä vasta myöhemmin keväällä kuultuaan ensin kaikki kilpailukappaleet.

Arpaonni vei Suomen tällä kertaa kisaamaan toisen semifinaalin ensimmäisellä puoliskolla 12. toukokuuta. Samassa semifinaalissa kisaavat muun muassa Ruotsi  ja Viro.  Tänään arvottiin myös, että suorista finalisteista Ranska ja isäntämaa Italia äänestävät ensimmäisessä ja Espanja, Saksa ja Iso-Britannia toisessa semifinaalissa.
 

Kulissien takana Torinon Euroviisujen suunnitelmia on viety eteenpäin myös kisojen teeman ja visuaalisen ilmeen suhteen. Eilen kisajärjestäjät paljastivatkin vuoden 2022 teeman “The sound of beauty” sekä muun muassa perinteisen italialaisen puutarhan ja niin sanottujen chladni-kuvioiden inspiroiman visuaalisen ilmeen. Myös juontajien suhteen huhut käyvät kuumana vaikka virallista vahvistusta niistä ei ole suuntaan jos toiseen saatu. Viimeaikoina huhuttuja juontajaehdokkaita ovat esimerkiksi  Laura Pausini, Alessandro Catellan ja Mika.