Tummia pilviä Kööpenhaminan viisutaivaalla – Kroatia jäämässä pois, Turkki ja Slovakia eivät suunnittele paluuta, pientä toivoa Portugalissa

Mikäli tänään Euroopasta kantautuvia uutisia on uskominen, Kroatiaa ei nähdä kisaamassa ensi toukokuussa Kööpenhaminan euroviisuissa. Asiasta uutisoi aamupäivästä muun muassa Esctoday- ja Escxtra-sivustot. Päätöstä on perusteltu maailmanlaajuisesti huonolla taloudellisella tilanteella. Maan yleisradio HRT harkitsee kuitenkin viisujen televisioimista, koska euroviisut kiinnostavat paikallisia televisiokatsojia.

Turkin yleisradio TRT ilmoitti joitakin päiviä sitten ettei maa palaa euroviisuihin nykyisillä säännöillä. Maa vetäytyi kisasta viime vuonna vastalauseena heidän mielestään epäreilulle äänestysjärjestelmälle, jossa tuomaristoilla on liian suuri rooli sekä suurten rahoittajamaiden suosimiselle. Myös Slovakia on ilmoittanut, etteivät ole palaamassa euroviisuihin ainakaan ensi keväänä.

Pientä valoa synkkien uutisten joukkoon tuo Portugali, jossa mahdollisesti harkitaan paluuta viisuareenoille yhden välivuoden jälkeen. EBUn jäsenmailla on kuitenkin vielä runsaasti aikaa sitovaan ilmoittautumiseen ja muutoksia saattaa tulla vielä runsaasti suuntaan jos toiseen.

Keskustele osallistujamaista foorumillamme