Tunnelmia UMK-artistijulkistuksesta, osa 2

Uuden musiikin kilpailun 12 finalistinimeä on nyt selvillä.  Viisukuppila tapasi artistit Ylen Isossa Pajassa 4.12.  Toukokuussa Malmöön lähtevä, onnekas solisti tai yhtye löytyy näistä kuvista!

Kisan kuopuksista koostuva Arion soittaa "melodista metallia" Stratovariuksen jalanjäljissä. Kappale Lost in the Woods kertoo vanhempiensa pahoinpitelemästä ja hyväksikäyttämästä tytöstä.
Atlético Kumpulan Paperilyhty kertoo innon ja manian rajamailla häilyvästä luovasta tilasta. Kyösti Salokorpi (vas.) on tuttu viisukuvioista esim. Annika Eklundin Shanghain valojen (viisukarsintojen 3. sija vuonna 2006) sanoittajana ja kertoo seuraavansa "Suomen viisuskeneä" aktiivisesti. Janne Friman (oik.) on jo toisen polven UMK-artisti: Isä Freeman kokeili osallistui kilpailuun viime vuonna.
Idols-voittajana tunnettu, vahvaääninen Diandra kertoo kappaleensa Colliding into You olevan täynnä kärventävää rakkautta ja hieman epätoivoakin. Yksi kappaleen tekijöistä, Sharon Vaughn, oli viime vuoden Irlannin edustuskappaleen, Jedwardin Waterlinen tekijöitä. Diandra itse seuraa euroviisuja intensiivisesti ja nimeää yhdeksi suosikeistaan Ukrainan Ani Lorakin Shady Ladyn vuodelta 2008.
Hämeenlinnalaisen Elina Orkonevan kappale He's Not My Man kertoo hieman liian intensiivisesti ihastuneesta miehestä. Jopa ahdistavaksi käyvän ihailijan tarina perustuu osin tosielämän kokemukseen. Elinan musiikissa on paljon vaikutteita 1950- ja 60 -luvuilta. Kilpailukappaleen studioversion tuottaa Teemu Prättälä.
Great Wide North on nimensä mukaisesti Pohjanmaan aakeilta laakeilta, Kokkolasta. Neljän veljeksen muodostama yhtye on tunnettu gospel-piireissä, mutta UMK tuo Pohjanmaan stadionrockyhtyeen entistä suuremman yleisön tietoisuuteen. Kappale Flags kertoo uudesta alusta puhtaalta pöydältä.
Mikkeliläisen Iina Salinin ääni on kuin vanhan ajan soul-kuningattarella. Kappale Last Night kertoo tilanteesta, jossa kuin salamaniskusta tajuaa, että on tehtävä elämänmuutos. Iina on ollut euroviisukarsinnoissa ennenkin: vuonna 2008 Mikael Konttisen Milloin-kappaleen taustalla. "Jos katsotte videon, minä olen se pinkkiasuinen", Iina kertoo.
Ilari Hämäläisellä on jo monipuolinen musiikkiura musikaalitähtenä ja Naked-bändin basistina. Hän on keikkaillut Kengurumeininki-lastenmusiikkiyhtyeessä ja ehtinyt osallistua ensimmäiseen Idolsiin vuonna 2003, jolloin eteneminen katkesi semifinaalien kaksintaisteluun Hanna Pakarisen kanssa. UMK:hon Ilari tulee vahvalla poprock-kappaleella Sytytä mut vaan, joka kertoo himosta. "Miehen himosta naiseen", Ilari tarkentaa.
Krista Siegfrids on suurelle yleisölle tuttu Voice of Finlandin räväkkänä rokkarina. Musiikkiteatteriakin tekevä, Pohjanmaan Kaskisista lähtöisin Krista on innoissaan Marry Me -kappaleestaan. "Lopultakin saan tehdä isosti! Tulee taustatanssijat ja iso show koreografioineen. Lähtee ihan käsistä!" Kappale kertoo nimensä mukaisesti kosimisesta - se onkin omistettu Kristan poikaystävälle.
Last Panda esittäytyy pohjoisen bändinä. Kemistä lähtöisin oleva ryhmä vaikuttaa nykyään enimmäkseen Oulussa. He eivät halua lokeroitua johonkin selkeään genreen - vaikutteita on niin rokkimeiningistä kuin diskoglitteristäkin. Vauhdikas kilpailukappale Saturday Night Forever kertoo lauantai-illan odotuksesta, häpeilemättömällä asenteella ja vähän kaihollakin.
Lucy Was Driving -yhtye tulee Helsingistä. Kappaleen Dancing All Around the Universe taustatarina on odottamaton: atomin matka alkuräjähdyksestä ihmisen sydämeen. LWD:n tyylilaji on isoille areenoille tähtäävää rokkia.
Tässä tulee kisan balladi. Mikael Saari on lahtelais-hyvinkääläinen musiikinopiskelija, joka on tänä syksynä nähtävissä esim. Lahden kaupunginteatterin lavalla Hair-musikaalissa. Öiseen aikaan sävelletty, herkkä We Should Be Through kertoo rakkaudesta - ja etenkin erosta.
Puhdasveristä bluegrassiä uudella twistillä! Olet saattanut nähdä Rautakourat katusoittajina - heidän matkansa maineensa alkoi Helsingin keskustan kaduilta. Ilmalaivalla on "lennokas reissukappale, jossa kaikki ei mene ihan kuin pitäisi."

 

Kilpailukappaleet kuullaan vasta tv-lähetysten myötä 27.12. alkaen. Tällöin eetteriin saapuvat uudelleen tuotetut studioversiot – Ylen UMK-sivustolla nyt kuultavissa olevat klipit ovat vielä demoversioista.

Tunnelmia UMK-artistijulkistuksesta, osa 1

Tutustu UMK-artistilistaukseen

UMK-keskustelualue foorumillamme