Turkkilainen Serhat San Marinon viisuedustajaksi

San Marino 2San Marinon yleisradioyhtiö SMRTV kertoi tänään valinneensa turkkilaisen Serhat Hacıpaşalıoğlun maan edustajaksi Tukholman euroviisuihin. Serhat (s. 1964) on popartisti, jonka tähänastinen tuotanto sisältää niin etnisiä kuin jazzvaikutteitakin.

Televisiojuontajanakin Turkissa tunnetulla,  hammaslääkäriksi valmistuneella Serhatilla on muusikonuraa takana jo  lähes parikymmentä vuotta. Ensimmäinen single ”Rüya-Ben Bir Daha” julkaistiin vuonna 1997.  Miehen kappaleista tunnetuin lienee kuitenkin jazz- ja swinghenkinen ”Je m’adore” vuodelta 2015. Turkin ja Kreikan ohella Serhat on viime vuodet rakentanut musiikkiuraa erityisesti ranskan- ja saksankielisessä Euroopassa.

SMRTV kuvaili tiedotustilaisuudessaan Serhatin sopivan San Marinon edustajaksi, koska hän on esimerkki kosmopoliitista artistista, joka ”edustaa täydellisesti uutta Eurooppaa”.  Serhatin edustuskappale julkistetaan myöhemmin.

2016 on seitsemäs osallistumisvuosi minivaltio San Marinon euroviisuhistoriassa. Finaaliin maa on selvinnyt semifinaaleista ainoastaan kerran, vuonna 2014 Valentina Monettan esittämällä kappaleella ”Maybe (Forse)”.  Serhatin kotimaa Turkki ei  puolestaan ole osallistunut euroviisuihin vuoden 2012 jälkeen.

Keskustele aiheesta foorumillamme

Lue lisää aiheesta eurovision.tv -sivulta (englanniksi)

Serhatin viralliset sivut