TV-vinkki: Vain elämää, Nelonen klo 20:00

Hollantilainen musiikkiohjelmaformaatti rantautuu tänään Suomeen ja on saanut suomalaiseksi nimekseen ”Vain elämää”. Ohjelman ideana on, että seitsemän artistia kokoontuu syrjäiseen paikkaan reiluksi viikoksi tutustumaan toisiinsa ja toistensa musiikilliseen tuotantoon. Jokaisessa jaksossa yksi artisteista on päivän tähti, jonka kappaleista muut esittävät omannäköisiään versioita. ”De beste zangers van Nederland” ohjelma alkoi Alankomaissa vuonna 2009 ja nyt suunnitteilla on jo paikallisen version viides tuotantokausi ensi vuodelle. Osalle suomalaisista formaatti on tullut tutuksi ruotsalaisversiosta ”Så mycket bättre”. Ruotsin lisäksi formaattia on käytetty Norjassa.

Ohjelman suomalaisversion ensimmäisen tuotantokauden tähtinä nähdään kaksi Eurovisioedustajaamme Katri Helena (1979 & 1993) ja Jari Sillanpää (2004). Kolminkertainen OGAE Song Contest edustajamme Kaija Koo on lisäksi euroviisuihmisille tuttu useista taustalaulutehtävistään sekä Suomen karsinnoissa että kansainvälisissä loppukilpailuissa. Erin on puolestaan osallistunut kaksi kertaa Suomen euroviisukarsintoihin Nylon Beatin jäsenenä. Neumannin euroviisukytkös löytyy vuoden 1987 Suomen karsinnoista, joihin hän sävelsi kappaleen ”Kesätuuli” Johnny Lee Michaelsin esitettäväksi. Lisäksi ohjelmassa nähdään Cheek ja Jonne Aaron.

Ohjelman ruotsalaisversio on pyörinyt lahden takana jo kahden tuotantokauden verran ja mukana on nähty lukuisia Melodifestivalen-artisteja ja Eurovisioedustajiakin. ”Så mycket bättressä” onkin kuultu lukuisia uusia versioita ruotsalaisista viisukappaleista. Esimerkiksi Lena Philipssonin päivän aikana kuultiin uudet näkemykset hänen kaikista neljästä Melodifestivalen-kappaleestaan. Ohjelma on poikinut myös listahittejä, kuten Septemberin versio Petter Askergrenin kappaleesta ”Mikrofonkåt”. Ohjelman pohjalta tuotetut kokoelmalevyt ovat olleet myyntimenestyksiä ja lisäksi ohjelmaa on televisiosta seurannut tasaisesti 1,5 – 2 miljoonaa katsojaa.

Suomalaisversiossakin on odotettavissa euroviisuaiheista musiikkia. Jari Sillanpää kertoi taannoin Apu-lehdessä versioivansa Katri Helenan ”Nuoruus on seikkailu” (Luxemburg 1973 suomeksi) -kappaleen pienimuotoisena pianoballadina. Lisäksi ohjelman mainosteksteissä arvuutellaan, miltä Katri Helenan ”Katson sineen taivaan” mahtaa kuulostaa jonkun toisen artistin versiona. ”Vain elämää” –ohjelmasta on luonnollisesti tulossa myös kokoelmalevyjulkaisu. Ohjelma pyörii Nelosella perjantai-iltaisin klo 20:00 ja jaksot uusitaan sunnuntaisin klo 17:15.

 

Ohjelman kotisivut