Ukrainan viisudraama johti lopulta maan vetäytymiseen

Viikinloppuna Ukrainassa alkanut viisudraama saatiin eilen illalla päätökseen ikävimmällä mahdollisella tavalla. Maan Yleisradio NTKU ei löytänyt Vidbir-karsintakilpailuun osallistuneiden artistien joukosta ehdokasta, joka olisi suostunut astumaan karsinnan voittaneen MARUVin saappaisiin annettujen sopimusehtomme puitteissa. Tiettävästi tehtävään oli houkuteltu ainakin kisan kakkosta Freedom Jazzia ja kolmanneksi sijoittunutta Kazkaa.

“Siren Song” kappaleella Vidbirin voittanut MARUV oli imoittanut maanantaina, vain kaksi päivää voittonsa jälkeen, että haluaa olla  artist, ei kotimaansa poliittista sanomaa levittävä orja eikä näin ollen voi suostua NTKUn asettamiin ehtoihin.  Tämän jälkeen hän kieltäytyi kunniasta lähteä toukokuussa edustusmatkalle Tel Avivin Euroviisuihin.

Lopulta tilanne kärjistyi siihen, että NTKU ilmoitti keskiviikkoiltana vetäytyvänsä Tel Avivin Euroviisuista. Kahdesti viisut voittaneen Ukrainan piti kisata finaalipaikasta Suomen tavoin ensimmäisessä semifinaalissa.

Lue lisää aiheesta (englanniksi)