Ulkomaalaiset uskovat Suomen jatkopaikkaan

Eurooppalaiset viisutoimittajat ja -fanit uskovat Suomen ja Paradise Oskarin olevan yksi kymmenestä jatkoonmenijästä tänä iltana kun Düsseldorfissa kisataan tämän vuoden viisujen ensimmäinen semifinaali. Lehdistökeskuksen OGAE-äänestyksessä, jossa akkreditoituneet median edustajat ja fanit voivat veikata jatkoonmenijöitä, Suomi on keikkunut sijan seitsemän tuntumassa koko harjoitusrupeaman ajan.

Viisukuppila kyseli muutamien ulkomaalaisten mietteitä Suomen kappaleesta ja Pardise Oskarista.

Kreikkalainen Alexandros Liapis on täysin vakuuttunut Suomen finaalipaikasta.
– Kappale on hyvä ja sen melodia ja esitys sopivan pelkistettyjä. Uskon, että “Da da dam” viehättää sekä yleisöä että tuomaristoja.
– Paradise Oskarin lavaolemus on miellyttävä ja tausta upea, joten en tiedä, miten tämä voisi epäonnistua.

Sveitsi on yksi Konstantin Ohrin suosikeista tänä iltana. Saksalainen viisu-DJ on vakuuttunut, että Suomi jatkaa tämän illan semifinaalista lauantain finaaliin.

Monille suomalaisille viisufaneille tuttu saksalainen euroviisu-DJ Konstantin Ohr on niin ikään vakuuttunut siitä, että Suomi nähdään ensi lauantaina Düsseldorfin euroviisufinaalissa. Hänen mukaansa Paradise Oskarilla on niin sanottu Lena-efekti, joka vangitsee katsojan.

– Paradise Oskar ei ole liian kiiltokuvamainen vaan hänessä on jotain, joka koskettaa katsojaa. Hän on kuin ystävä, jota on helppo lähestyä.
– Lisäksi “Da da dam” kappaleessa on selkeä tarina, minkä kuulijan on helppo ymmärtää.

Konstantinin muita suosikkeja ovat Iso-Britannia, Azerbaidzan, Kreikka, Kypros ja Sveitsi.

– Ja totta kai olen ylpeä myös meidän omasta Lenastamme.
Norjalainen Harald Sildefisk ennustaa myös menestystä Suomelle.
– Uskon, että Suomi ja Azerbaidzan on tämän semifinaaliin kärkikaksikko. Finaalissa Suomi saattaa yltää jopa kärkiviisikkoon.
Haraldin mielestä Suomen esitys näyttää upealta erityisesti ruudulta katsottuna.
– Lisäksi Paradise Oskar on hurmaava kaveri.
Kotimaansa Norjan suhteen Harald on suhteellisen rauhallisin mielin.
– Uskon, että myös meidän laulajamme Stella hoitaa homman kotiin ja “Haba haba” nähdään finaalissa. Niin kuin moni muukin euroviisufani täällä Düsseldorfissa, jännitän illalla kovasti Unkarin Kati Wolfin puolesta.

Haraldin vieressä istuva brittiläinen Sam Broderick kertoo uskovansa Suomen olevan ensimmäisen semifinaalin voittaja ja jopa lyöneensä vetoa siitä.
– Tosin vain viidellä punnalla, pojat naureskelevat.

Belgialainen Geert Van Gaever kuuluu puolestaan niihin, joihin Suomen kappale ei ole täysillä iskenyt.
– Ehkä se on minulle vähän liian Tom Dice -kopio.
– Moni tuntuu pitävän kappaleestanne paljon ja tiedän ihmisiä, jotka ovat lyöneet sen puolesta vetoa, joten uskon, että Suomi pääsee finaaliin.
Geertin oma suosikki tämän illan semifinaalissa on Norja. Belgialaismies liputtaa myös toisessa semifinaalissa kisaavan Viron puolesta.

Naisnäkökulmaa Suomen mahdollisuuksiin tuo brittiläinen Caron Tetsill.
– Pidän Paradise Oskarin äänensävystä ja siitä, miten hän laulaa kappaleensa. Vaikka kappale itsessään onkin jokseenkin yksinkertainen, olen sitä mieltä, että Paradise Oskarilla on riittävästi lahjoja tehdä kappaleestaan todella ainutlaatuinen. Uskon ja toivon, että “Da da dam” pääsee finaaliin, mutta euroviisuissa ei voi koskaan olla täysin varma mistään.
Caron kertoo tavanneensa Paradise Oskarin viime perjantaina paikan päällä Düsseldorfissa.
– Kappaleen lisäksi artisti itse osottautui komeaksi ja herttaiseksi.