UMK 2012: Eveliina Määttä mukana toista kertaa

Tampereella asusteleva Eveliina Määttä muisetaan viime talven karsinnoista. Nuori laulajatarlupaus muistelee lämmöllä viime talven viisukokemuksiaan ja haluaa samalla yhä kehittyä laulajana. Viisukuppila jututti Eveliina UMK:n tiimoilta.

Viisukuppila: Hei Eveliina, kerrotko aluksi itsestäsi pähkinänkuoressa?
Eveliina: Olen 21-vuotias TAMKissa kolmatta vuotta teatterimusiikkia ja musiikkidraamaa opiskeleva tyttö. Olen laulanut koko pienen ikäni ja toivon saavani ammatin musiikin parista. Soololaulajanuran haaveet elävät vahvasti minussa, mutta myös opinahjoni työt kiinnostavat. Minusta tulee siis teatterimuusikko sitten kun valmistun. Haluan koko ajan kehittää itseäni ja kokeilla uusia asioita. Jos en päädy laulajaksi, haluan jossain ammattipalapelinkokoajaksi, koska se on toinen juttu minkä osaan!

Viisukuppila: Kerrotko lyhyesti kilpailukappaleestasi ”Perfect”? Milloin ja miten kappale valmistui?
Eveliina: Kappale on saanut alkunsa monta vuotta sitten Ari Vainion kynästä. Se on äänitetty kun olen ollut 16-vuotias. Mietin niin pitkään, että kokeilisinko onneani uudestaan viisuihin vai en, ettei jäänyt aikaa enää päivittää kappaletta. Päivitetyn version laulaisin eri lailla, kiinnittäisin enemmän huomiota tekstin käsittelyyn ja tulkitsemiseen.

Viisukuppila: Mikä sai sinut osallistumaan Uuden Musiikin Kilpailuun?
Eveliina: Kiinnosti tämä konsepti ja kilpailun kulku, kun systeemit ovat muuttuneet. Muutenkin, kun koko kilpailu on avoin, niin siihen tulee erilainen fiilis.

Viisukuppila: Osallistuit jo viime talvena Suomen viisukarsintoihin. Millaisia muistoja siitä jäi ja luuletko siitä olevan hyötyä tällä kertaa?
Eveliina: Minulle jäi viime kerrasta vain hyviä muistoja. Kokemuksena mahtava, ja jos pääsen pitemmälle niin totta kai siitä hyötyä on. Se, mitä tekisin nyt erilailla, on se, että keskittyisin pelkästään laulamiseen, en tanssimiseen. Tosin eipä tuohon tänvuotiseen kappaleeseen paljon tanssi sopisikaan, mutta ne kaksi on lyhyellä harjotusaikataululla vaikea yhdistää, jos sitä ei ole tehnyt ennen. Viime vuonna kävi niin, etten osannut päättää kumpaan keskityn enemmän ja se johti siihen, että en pystynyt keskittymään kumpaankaan ja meni ehkä vähän sähläämiseksi minun osaltani sitten.
Viisukuppila: Kappaleesi on hieman erilainen kuin viime vuonna? Kumpi edustaa sinun omaa tyyliä enemmän?
Eveliina: Itse kuuntelen oikeastaan pitkälti mainstream-musiikkia, lähinnä R n’ B:tä, peruspoppia, räppiä ja dubsteppiä. Itse tykkään laulaa hyvinkin erilaisia kappaleita, eli siinä suhteessa minulla ei ole sitä yhtä tiettyä tyyliä, mille olisin uskollinen. Kuten esittelytekstissäni kerron, tyylillisesti etsin yhä itseäni. Jonain päivänä saatan innostua drum ’n bass musiikista, toisinaan taas tykkään jazzista taipuisan äänenikin vuoksi, sillä on kivaa leikkiä. Mutta toisaalta; David Guettan musiikki saa minut aina mielettömän hyvälle tuulelle!
Viisukuppila: Oletko kuunnellut muita Suomen karsintoihin osallistuvia kappaleita?
Eveliina: En ole kuunnellut, mutta julkkaritilaisuudesta jäi sen verran mieleen, että musiikkityylillisesti ja ikähaitariltaan UMK on hyvin rikas, joka on vain positiivista. Jokaiselle jotakin.

Viisukuppila: Entä jos voitat UMK:n ja pääset toukokuussa Bakuun edustamaan Suomea?
Eveliina: En uskalla edes vielä ajatella, mitä tekisin.

Viisukuppila: Millaisia tulevaisuuden suunnitelmia sinulla on euroviisujen lisäksi?
Eveliina: Toivon, että jonain päivänä saisin tehdä työtä musiikin parissa täyspäiväisesti. Sooloura on unelmani. En koe itseäni kypsäksi säveltämään itselleni, en vaan osaa väsätä varsinkaan mitään bilemusaa, ainakaan vielä. Toivottavasti jonain päivänä olen kypsä siihenkin, mutta minun mielestä kaikkien ei tarvitsekaan osata tehdä omia kappaleitaan. On niitä, ketkä osaavat hittibiisien taikomisen jalon taidon, ja niitä ketkä osaavat laulamisen. Näiden ihmisten täytyy vaan löytää toisensa.  

Viisukuppila: Mitä terveisiä haluaisit lähettää Viisukuppilan lukijoille?
Eveliina: Talvi tulee, muistakaa pukeutua lämpimästi ! 😉

Kuva: Tony Latva