UMK 2012 – Ville Eetvartti: ”Lasikaupungin” ydin on rakkauden paradoksi

Ville Eetvartti pyrkii Suomen viisuedustajaksi Jyri Sariolan säveltämällä ja Tero Myllyvirran ja Joni Pekkarisen sanoittamalla kappaleella ”Lasikaupunki”. Suuri yleisö saattaa muistaa Villen parhaiten nelosen Kuorosota-ohjelmasta, johon hän osallistui vuosi sitten veljensä Pete Parkkosen kuorossa. Palomiehen koulutuksen saanut Ville on tehnyt kuitenkin musiikkia jo pidempään. Viisukuppila kyseli Villeltä tunnelmia UMK-osallistumisesta, Lasikauounki-kappaleesta, lapsuuden viisumuistoista ja vähän myös elämästä.

Viisukuppila: Kerrotko aluksi pähkinänkuoressa itsestäsi?
Ville: Olen Ville, 28-vuotias ja kotoisin Elämäjärveltä. Olen 177 senttimetriä pitkä ja painan 73 kiloa. Silmäni ovat taivaansiniset. Teininä toivoin, että laulajana kutsumanimekseni tulisi ”Young blue eyes”.
 
Nyt asun Helsingissä, jonne muutin vuosituhannen alussa. En ole varsinaisesti jouluihmisiä. Rakastan perhettäni (Rita 6, Kingston 1,5 ja Hintu 27). Arvostan kaikkia ihmisiä, jotka uskaltavat kohdata elämän ongelmat. Vaalin rehellisyyttä. Harrastan oleskelua perheen kanssa sekä mietiskelyä. Työkseni teen lauluja ja koulutukseltani olen palomies.


Viisukuppila: Mikä sai sinut osallistumaan Uuden Musiikin Kilpailuun?
Ville: Siihen on monta syytä. Levy-yhtiö sitä ehdotti ja löysin rohkeutta siihen. Muistan miten katsoessani yksin 2011 Euroviisufinaaleja annoin ajatusten harhaill ja saatoin kuvitella itseni lavalle aivan hyvin. Kaikki UMK:n ympärillä vaikutta positiiviselta, freesiltä ja aidolta. Euroviisuissa on paljon iloisia ihmisiä. Lisäksi olen fanittanut Yleä Jungnerin muutosten jälkeen. Esimerkiksi Teema-kanavaa katson usein. Myös Ylen Areena on oiva apu lastenhoidossa tiukan paikan tullen. Ei mainoksia – ei kaupallista maindfakkia.
 
Viisukuppila: Kerrotko lyhyesti kilpailukappaleestasi ”Lasikaupunki”?
Ville: ”Lasikaupungin” ydin on rakkauden paradoksi. Olen ymmärtänyt ettei legendaarisen ”With or without you” -biisin tunnelman saavuttaminen parisuhteessa ole poikkeuksellista. Ihmisen käyttäytyminen saattaa olla harhaista, mikäli etsii vikaa aina ulkopuolelta. Ihmisen mieli on jännä, hyvin jännä. 
 
Viisukuppila: Milloin ja miten kappale valmistui?
Ville: Kappale valmistui tulevalle levylleni kesällä 2011 ja kuvaa levyn suurieleistä linjaa. Majesteetillisen popin lisäksi levyltä löytynee Bonanza-kiihkoilua, viehättävää akustista kitaraa ja tilaa ajatella.
 
Viisukuppila: Esität kappaleesi suomeksi. Oliko kappaleen esityskielen valinta alusta lähtien selvä?
Ville: Tämäkin kappale nauhoitetaan myös englanniksi.
 
Viisukuppila: Oletko kuunnellut muita Suomen karsintoihin osallistuvia kappaleita? Jos olet niin mitä mieltä olet tulevista kilpakumppaneistasi?
Ville: Keskityn ensisijaisesti vain omaan hiihtoon. Olen tosin huomannut joidenkin kilpailijoiden taustatiimeissä tuttuja kasvoja. Esimerkiksi Matti Mikkola on ujo nero!
 
Viisukuppila: Oletko seurannut euroviisuja ennen tätä vuotta? Onko sinulla joitakin euroviisumuistoja tai suosikkikappaleita menneiltä vuosilta?
Ville: Olen seurannut kädet puuskassa sivusta. Isoäidinisä pisteytti kilpailijat ja oli toukokuisin viisuhurmoksessa sen, minkä pontikankeitoltaan ehti. Isäni on myös viisufani. Aikaisemmista Suomen viisuehdokkaista pidin Laura Voutilaisen ja Maki Kolehmaisen ”Addicted to You” kappaleesta
 
Viisukuppila: Entä jos voitat UMKin ja pääset toukokuussa Bakun viisuihin edustamaan Suomea?
Ville: Se olisi suuri kunnia. Olin vuonna 2003 Azerbaidzhanissa työmatkalla ja lupasin palata sinne vielä joskus. Olisiko tässä vihdoin mahdollisuus lunastaa lupaus…
 
Viisukuppila: Olet Idolsistakin tutun Pete Parkkosen veli. Mitä hyötyä, entä haittaa kuuluisasta pikkuveljestä on?
Ville: Olen onnellinen ja ylpeä veljeni menestyksestä ja toivon hänelle pitkää uraa. Ristiriitaisuutta aiheutti kateus ja turhautuminen musiikkibisnekseen yleisesti. Pete ei ollut ensimmäinen, jonka matkaa ammattilaiseksi seurasin vierestä. Veljeni menestys pakotti toisaalta ensikertaa todella pohdiskelemaan miksi oma ura ei edennyt. Pete on myös valinnut levyilleen laulujani, josta sain taloudellistakin hyötyä.
 
Viisukuppila: Millaisia tulevaisuuden suunnitelmia sinulla on euroviisujen lisäksi?
Ville: Elää täysipainoista elämää perheen kanssa ja tehdä musiikkia.
 
Viisukuppila: Mitä terveisiä haluaisit lähettää Viisukuppilan lukijoille?
Ville: En ole paras, mutta ei ole minua parempiakaan 😉

Kuuntele kappale YLEn Satumaa-sivulla

Keskustele aiheesta foorumilla