UMK-haku käynnissä – Mitä onkaan luvassa?

Suomen seuraavan viisuedustajan haku on jo täydessä käynnissä. Uuden Musiikin Kilpailun kappalehaku alkoi reilu viikko sitten ja halukkailla on tämän viikonsunnuntaihin asti aikaa lähettää demojansa mukaan kilpailuun UMK:n verkkosivujen kautta. Vaikka virallisia tietoja siitä, keitä kisassa on mukana, ei tässä vaiheessa vielä ole, ovat jotkut artistit itse olleet avoimia suunnitelmistaan.

Esimerkiksi sisustussuunnittelija Teuvo Loman ja hänen poikaystävänsä Niko Helenius kertoivat jo elokuun puolella YLEX:n haastattelussa aikomuksistaan hakea mukaan Uuden Musiikin Kilpailuun. Ei kuitenkaan duettona vaan kumpikin omilla kappaleillaan. Myös viisufanien yhdeksi suosikiksi viime talvena nousseen ARTon voidaan olettaa lähettäneen  kappaleensa kilpailun mukaan, sillä hänen viimeviikkoisen facebook-sivun päivityksen mukaan kipale kilpasille läksi. Onko kyse sitten Uuden Musiikin Kilpailusta vai jostain ihan muusta, on vielä mysteeri.

Ja koska spekulointi on aina mukavaa, ei tässä yhteydessä sovi ohittaa kahta nuorta laulajatarta, jotka ovat ilmaisseet suurta kiinnostusta euroviisuja kohtaan. Saara Aalto on nähty Suomen karsinnoissa mukana jo ennen Voice of Finland -kilpailua ja taannoisessa Stara.fi:n haastattelussa Aalto kertoikin aikovansa vielä jonain päivänä tavoitella Suomen viisuedustajan haluttua titteliä, joka on hänelle suuri unelma. Idols-voittaja Diandra on puolestaan kertonut julkisuudessa olevansa itse euroviisufani ja tuumannut, että  olisi varmasti aika jännää edustaa Suomea euroviisuissa. Näin ollen ei yllättäisi, vaikka jompi kumpi nähtäisiin mukana jo tulevassa kilpailussa.

UMK-raadin puheenjohtajan Harri Hakkaraisen viimeaikaisista twitter-päivityksistä on saanut myös jonkin verran osviittaa siitä, että tarjonta olisi tänä vuonna laaja-alaista. Niiden mukaan ehdokkaiden joukosta löytyy ainakin sooloilevaa metallimiestä, elektroindietä, Suomen Kate Bush, viime kaudelta tuttuja naamoja, uusia tyyppejä, ehtaa kantria ja amerikan poppunkkia. Nähtäväksi jää minkälaisen vastaanoton kilpailu ja sen kappalesato saa tänä vuonna niin suuren yleisön kuin viisufanienkin keskuudessa. Kilpailun voittajaa saamme hetken aikaa vielä jännittää, sillä Suomen seuraava euroviisuedustaja valitaan 9. helmikuuta Espoon Barona-areenalla kisattavassa UMK-finaalissa.

 

Keskustele aiheesta foorumillamme