Veikkaus 2. semifinaalin läpimenijöistä

Tänään selviää ketkä pääsevät täydentämään lauantain finaalikattauksen. Oma uutis- ja moderaattoritiimimme teki jälleen veikkauksen illan jatkoonmenijöistä. Tuttuun tapaan numerot jokaisen maan alla viittaavat siihen, kuinka moni meistä veikkaa kyseessä olevaa maata jatkoon. Ensimmäisessä semifinaalissa saimme kaikki oikein – onko kristallipallollamme voimaa myös tänään?

1. 🇩🇰 Tanska: Reiley – Breaking my heart
Tanskan kohdalla on pohdittu sitä, yltääkö Reiley tarvittavaan laulusuoritukseen päästäkseen jatkoon. Raatien kanssa tulisi kylmää kyytiä, mutta finaalipaikkaan on pieni mahdollisuus yleisön avulla.
Ei jatkoon: 4/8

2. 🇦🇲 Armenia: Brunette – Future lover
Armenian laittamista pahamaineiselle toiselle esiintymispaikalle on kritisoitu. Myös Brunetten esityksessä nähdään tanssibreikki – onko se kuitenkin liian irtonainen katsojien mielestä? Täällä päässä luotetaan Armenian läpäisevän seminsä.
Jatkoon: 6/8

3. 🇷🇴 Romania: Theodor Andrei – D.G.T. (Off and on)
Romania muokkasi radikaalisti viisuaan Theodor Andrein voitettua kansallisen karsinnan. Palaute ei ole ollut järin positiivista, mistä syystä jätämme maan suoralta kädeltä rannalle.
Ei jatkoon: 0/8

4. 🇪🇪 Viro: Alika – Bridges
Viron Alika on tällä hetkellä vedonlyöntitoimistojen mukaan semifinaalin kymmenes. Me uskomme etelänaapurimme säväyttävän balladin jatkopaikkaan yksimielisesti.
Jatkoon: 8/8

5. 🇧🇪 Belgia: Gustaph – Because of you
Shokkivoittaja Gustaphia pidettiin pitkään selkeänä karsiutujana, kunnes näimme semifinaalien jaon ja esimakua miehen esityksestä. Selvästä karsiutujasta on tullut selvä finalisti.
Jatkoon: 8/8

6. 🇨🇾 Kypros: Andrew Lambrou – Break a broken heart
Kyproksen väkevä-ääninen Andrew Lambrou kärsinee hieman raatien poissaolosta, mutta onnistuu ponnistamaan finaaliin muun muassa esityksessä nähtävien pyroefektien voimin.
Jatkoon: 8/8

7. 🇮🇸 Islanti: Diljá – Power
Diljá valloittaa lavan yksin, mutta olemme suhteellisen varmoja siitä, että maa suoriutuu tänä vuonna Pohjoismaista heikoiten.
Ei jatkoon: 0/8

8. 🇬🇷 Kreikka: Victor Vernicos – What they say
Kreikalla oli suuria ongelmia ensimmäisen harjoituspätkän perusteella. Laulusuoritus ja koko paketti vaikutti epäselvältä. Ainoastaan yksi meistä näkee Victorin lauantain finaalissa.
Ei jatkoon: 1/8

9. 🇵🇱 Puola: Blanka – Solo
Bejba! Blanka ja Puolan karsintafinaalissa nähty tuomaristo joutuivat myrskyn silmään naisen vietyä edustuspaikan Jannin edestä. Päätös ei ollut niin huono, kuten annetaan ymmärtää, sillä Puola on vankasti kiinni jatkopaikassa tänään.
Jatkoon: 8/8

10. 🇸🇮 Slovenia: Joker Out – Carpe diem
Indie rockia tarjoileva Slovenia onnistui harjoitusten perusteella tuomaan kliinisen ja uskottavan esityksen lavalle. “Carpe diem” tuntuu selkeältä  finalistilta.
Jatkoon: 7/8

11. 🇬🇪 Georgia: Iru – Echo
Georgia on meidän kirjoissamme finalisti. Irulle on väläytelty jopa maan parasta sijoitusta koskaan, joskin se vaatisi venymistä peräti kahdeksanneksi.
Jatkoon: 6/8

12. 🇸🇲 San Marino: Piqued Jacks – Like an animal
San Marino luokiteltiin karsiutujaksi heti, kun Piqued Jacks valittiin. Rockin saralla semifinaalissa on huomattavasti parempia vaihtoehtoja. Mahdollinen jumbo.
Ei jatkoon: 0/8

13. 🇦🇹 Itävalta: Teya & Salena – Who the hell is Edgar?
Itävaltaa on suitsutettu hahmottoman esityksen vuoksi. Tarttuva biisi kantaa kuitenkin varsin pitkälle, eikä Itävallalle käy kalpaten, kuten vuosi sitten.
Jatkoon: 8/8

14. 🇦🇱 Albania: Albina & familja Kelmendi – Duje
Albania saattoi tehdä virheen jättäessään Elsa Lilan valitsematta, sillä maata pidetään korkeintaan rajaläpäisijänä tänään.
Ei jatkoon: 2/8

15. 🇱🇹 Liettua: Monika Linkyté – Stay
Helposti muistettava ja tarttuva Čiūto tūto -rivi tempaa mukaansa. Esiintymispaikkakin puoltaa finaaliin pääsyä.
Jatkoon: 6/8

16. 🇦🇺 Australia: Voyager – Promise
Voyager jäi viime vuonna Australian karsinnassa niukasti toiseksi. Viisuihin päästyään bändi toi lavalle auton, joka on vuoden 1988 Toyota MR2 AW11. Harjoitusten perusteella show on hieno, jolla taistellaan semifinaalin voitosta.
Jatkoon: 8/8

Meidän veikkauksemme 2. semifinaalin jatkoonmenijöistä on täten seuraava:

🇦🇺 Australia: Voyager – Promise
🇦🇲
Armenia: Brunette – Future lover
🇧🇪 Belgia: Gustaph – Because of you
🇬🇪 Georgia: Iru – Echo
🇦🇹 Itävalta: Teya & Salena – Who the hell is Edgar?
🇨🇾 Kypros: Andrew Lambrou – Break a broken heart
🇱🇹 Liettua: Monika Linkyté – Stay
🇵🇱 Puola: Blanka – Solo
🇸🇮 Slovenia: Joker Out – Carpe diem
🇪🇪 Viro: Alika – Bridges

Keskustele aiheesta foorumillamme

Kuva: EBU/eurovision.tv