Veikkaus ensimmäisen semifinaalin läpimenijöistä

 

Ensimmäiset kymmenen finalistia vuoden 2022 Euroviisuihin valitaan tänään. Ensimmäisen semifinaalin artisteihin pääset tutustumaan täällä. Viisukuppilan ja ESCSTATS.comin viisihenkisen toimituksen veikkaus ensimmäisen semifinaalin läpimenijöistä on yllättävänkin yhtenäinen ja vain viimeisestä finaalipaikasta käydään kova kilpailu.

1. Albania: Ronela Hajati – Sekret

Albanian Ronela Hajati avaa kilpailun pikkutuhmalla esityksellään ja Euroviisujen sosiaalisen median tiimi joutui viime viikolla myrskyn silmään sensuroidessaan esityksestä otettuja kuvia. Tuomarit voi olla vaikeampi voittaa puolelleen, mutta puhelinäänestäjät todennäköisesti syttyvät Albanian esityksestä.

JATKOON: 5/5

2. Latvia: Citi Zēni – Eat your salad

Latvian kantaaottava kappale on noussut viraalihitiksi erityisesti TikTokissa. Maan jatkomahdollisuuksiin uskoo kuitenkin vain kaksi viidestä. Latvia on nähty viisufinaalissa viimeksi vuonna 2016.

KILPAILEE VIIMEISESTÄ JATKOPAIKASTA: 2/5

3. Liettua: Monika Liu – Sentimentai

Mikäli veikkauksemme pitää paikkaansa, Liettua taistelee viimeisestä jatkopaikasta naapurimaa Latvian kanssa. Liettua joutui tekemään viime hetken muutoksia esitykseensä lavalla olevan suuren auringon mekanismin rikkoutuessa.

KILPAILEE VIIMEISESTÄ JATKOPAIKASTA: 2/5

4. Sveitsi: Marius Bear – Boys do cry

Sveitsi sijoittui viiden kärkeen vuonna 2019 ja vuonna 2021. Kuitenkin tänä vuonna jopa finaalipaikka voi jäädä haaveeksi.

EI JATKOON: 1/5

5. Slovenia: LPS – Disko

Slovenia tuo viisulavalle nuorta energiaa ja suuren diskopallon. Tätä diskopalloa ei kuitenkaan veikkauksemme perusteella finaalissa nähdä.

EI JATKOON: 0/5

6. Ukraina: Kalush Orchestra – Stefania

Ukraina on kiistämättä kilpailun suurin ennakkosuosikki. Finaalipaikankin uskotaan tulevan helposti, eikä Ukraina ole vielä koskaan karsiutunut finaalista.

JATKOON: 5/5

7. Bulgaria: Intelligent Music Project – Intention

Viime vuosina loistavasti menestynyt Bulgaria joutuu tänä vuonna todella jännittämään finaalipaikan puolesta. Toimituksemme ei usko, että maa nähdään lauantain finaalissa.

EI JATKOON: 0/5

8. Alankomaat: S10 – De diepte

Alankomaat esiintyy pitkästä aikaa hollanniksi. Kotimaassaan supersuosituksi noussut S10 nähdään viisulavalla todennäköisesti myös lauantaina.

JATKOON: 5/5

9. Moldova: Zdob și Zdub & Frații Advahov – Trenulețul

Kolmannen kerran maataan edustavan Zdob și Zdub:n uskotaan pääsevän myös finaaliin kolmannen kerran.

JATKOON: 4/5

10. Portugali: Maro – Saudade, saudade

Ensimmäisessä semifinaalissa on monia naisten esittämiä balladeja, mutta Portugalin jatkomahdollisuuksiin kuitenkin uskotaan.

JATKOON: 5/5

11. Kroatia: Mia Dimšić – Guilty pleasure

Kroatia jäi ilman finaalipaikkaa viime vuonna, vaikka sekä tuomarit että puhelinäänestäjät olisivat lähettäneet maan finaaliin. Tänä vuonna finaalipaikka on todennäköisesti vieläkin kauempana.

EI JATKOON: 0/5

12. Tanska: Reddi – The show

Myöskään Tanskan jatkopaikkaan ei toimituksessamme uskota. Maa ei päässyt finaaliin viime vuonnakaan, vaikka puhelinäänestäjät sijoittivat Tanskan semifinaalin sijalle seitsemän.

EI JATKOON: 0/5

13. Itävalta: LUM!X feat. Pia Maria – Halo

Itävallan LUM!X on yksi maansa lupaavimmista DJ-tähdistä, jolla on jo useita satoja miljoonia striimauksia keränneitä kappaleita. Pia Marian laulutaidoista on oltu huolissaan, mutta finaalipaikan luulisi silti tulevan helposti.

JATKOON: 5/5

14. Islanti: Systur – Með hækkandi sól

Islantia edustaa sisarustrio Systur kantrihenkisellä kappaleella ”Með hækkandi sól”. Finaalipaikkaan uskoo vain yksi veikkaaja.

EI JATKOON: 1/5

15. Kreikka: Amanda Georgiadi Tenfjord – Die together

Kreikka kuuluu kilpailun ennakkosuosikkeihin ja esitys on kerännyt paljon kehuja harjoituksien jälkeen. Kreikka sijoittui viime vuonna pitkästä aikaa kymmenen kärkeen ja tänä vuonna sijoitus tulee todennäköisesti olemaan vieläkin parempi.

JATKOON: 5/5

16. Norja: Subwoolfer – Give that wolf a banana

Norjan mystiset Keith ja Jim, eli Subwoolfer, varmasti laittaa bileet pystyyn semifinaalin loppupuolella. Finaalissa Norja nähdään melko varmasti.

JATKOON: 5/5

17. Armenia: Rosa Linn – Snap

Ensimmäisen semifinaalin päättää viime vuonna välivuotta pitänyt Armenia. Maan esityksessä on yksi vuoden suurimmista lavasteista. Myös Armenian jatkomahdollisuuksiin luotetaan.

JATKOON: 5/5

Kymmenen finalistia veikkauksen mukaan ovat siis:

Albania
Ukraina
Alankomaat
Moldova
Portugali
Itävalta
Kreikka
Norja
Armenia

sekä

Liettua, joka voitti uusintaäänestyksessä Latvian

Kuvat: EBU / Corinne Cumming