Veikkaus toisen semifinaalin läpimenijöistä

Viisukaruselli Tel Avivissä pyörii edelleen täysillä, vaikka suomalaiset vielä eivät täysin ole toenneet Daruden ja Sebastian Rejmanin karsiutumisesta lauantain finaalista. Katseet täytyy kaikesta huolimatta suunnata jo huomiseen toiseen semifinaaliin. Kokosimme näkemiemme harjoitusten perusteella myös tästä semifinaalista veikkauksen huomisillan lopputuloksista. Edellisen veikkauksen lailla kukin tiimistämme listasi omat veikkauksensa läpimenijöistä, viidestä niistä oli varmaa ja viisi todennäköistä läpimenijää. Varmoille läpimenijöilleen kukin antoi kaksi pistettä ja todennäköisille pisteen. Lisäksi kukin nosti kolme maata, jotka ovat lähellä finaalia, mutta karsiutuvat niukasti. Näille maille annettiin puolikas piste. Mikäli kappaleen perässä on siis luku 6/6, tarkoittaa se, että kaikki tiimimme jäsenet uskoo kappaleen varmaan finaalipaikkaan.

Ensimmäisen semifinaalin veikkauksessa olimme liian luottavaisia Belgian ja Unkarin kappaleita kohtaan. Niiden sijasta finaaliin meni San Marino ja Valko-Venäjä. San Marinossa aavistimme olevan yllätyspotentiaalia, mutta Valko-Venäjän finaalipaikka oli tiimillemme suurempi yllätys. Saa nähdä, pääsemmekö tässä toisen semifinaalin veikkauksessa hieman parempaan tulokseen.

1. Armenia: Srbuk – Walking out
Aloituspaikka on haastava, mutta Srbuk on osoittanut vahvaa laulutaitoa ja väkevää tulkintaa lavalla pyrotekniikan hehkussa.
TODENNÄKÖISESTI JATKOON 3,5/6

2. Irlanti: Sarah McTernan – 22
Irlanti tarjoaa pirtelöbaaristaan iloisen esityksen, mutta uskomme sen unohtuvan sekä katsojilta että tuomareilta varsin nopeasti.
EI JATKOON 0/6

3. Moldova: Anna Odobescu – Stay
Anna laulaa varsin perinteisen euroviisuballadin, ja turvautuu lavalla samaan hiekkataiteilijaan, joka siivitti Ukrainan Mika Newtonin neljänneksi vuonna 2011. Olisiko silti esitykseen kannattanut keksiä jotain tuoreempaa ideaa?
EI JATKOON 0,5/6

4. Sveitsi: Luca Hänni – She got me
Sveitsin Luca keikkuu vedonlyöntitilastoissa kymmenen veikatuimman joukossa varsin epätyypilliseen tapaan Sveitsin edustajalle. Tuskin edes aikainen esiintymisnumero nousee finaalipaikan esteeksi.
JATKOON 5/6

5. Latvia: Carousel – That night
Latvia tarjoilee melko unohdettavan pakkauksen, jolla tuskin lienee mitään jakoa finaaliin.
EI JATKOON 0/6

6. Romania: Ester Peony – On a Sunday
Esterin esitys jäänee vahvempien jalkoihin nojatuolistaan, tanssijoistaan ja pyroistaan huolimatta.
EI JATKOON 0,5/6

7. Tanska: Leonora – Love is forever
Tanskan iloisella ja huolettomalla tyylillä on aina faneja. Suloinen Leonora kilpailee kuitenkin todella kovassa seurassa.
NIUKASTI EI JATKOON 2/6

8. Ruotsi: John Lundvik – Too late for love
Ruotsi on vahva ennakkosuosikki tänäkin vuonna. John on esittänyt varmoja otteita harjoituksissa ja karsiutuminen finaalista olisi aikamoinen ihme.
JATKOON 6/6

9. Itävalta: PÆNDA – Limits
Itävallan esitys on staattinen ja se olisikin erottunut edukseen varmasti paremmin ensimmäisessä semifinaalissa. Nyt finaaliin pääseminen voi jäädä todella pienestä kiinni.
NIUKASTI EI JATKOON 2/6

10. Kroatia: Roko – The dream
Enkeliääninen Roko ja hänen paidattomat enkelitanssijansa taistelevat loppuun asti myös finaalipaikasta. Vaikka finaalipaikan Kroatialle soisi, niin ehkä kappale on sittenkin liian perinteinen tässä joukossa selviytyäkseen finaaliin.
NIUKASTI EI JATKOON 1,5/6

11. Malta: Michela – Chameleon
Kameleonttimaisen värikäs esitys tuo nuorekkaan tuulahduksen juuri sopivaan kohtaan semifinaalia. Harjoituksissa Michelan äänessä on ollut ilahduttavasti varmuutta ja puhtautta hänen ikäänsä nähden.
TODENNÄKÖISESTI JATKOON 2,5/6

12. Liettua: Jurij Veklenko – Run with the lions
Vaikka Jurij laulaa leijonien kanssa juoksemisesta, ei esityksessä nähdä juoksua eikä leijonia. Liettuan pelkistetty esitys ei vakuuta, emmekä löydä siitä finaalipotentiaalia.
EI JATKOON 0/6

13. Venäjä: Sergey Lazarev – Scream
Sergey osoittaa tunteikkaalla tulkinnallaan, ettei turhaan ole yksi venäläisen musiikkitaivaan suurimpia tähtiä. Venäjän finaalipaikka onkin lähes jo kirkossa kuulutettu.
JATKOON 6/6

14. Albania: Jonida Maliqi – Ktheju tokës
Albania luottaa omaan kieleensä ja vahvaääniseen Jonidaan. Jonidan oli tarkoitus laulaa kotkan siivillä liitäen, mutta harjoituksissa tehosteita ollaan pikku hiljaa karsittu. Uskomme, että pelkkä lauluun luottaminen kikkojen sijaan on ollut viisas valinta.
TODENNÄKÖISESTI JATKOON 2,5/6

15. Norja: KEiiNO – Spirit in the sky
Vaikka harjoituksissa joiku onkin kulkenut hieman epävireessä, uskomme kuitenkin Norjan kappaleen avautuvan myös eteläeurooppalaisille ja pääsevän finaaliin.
TODENNÄKÖISESTI JATKOON 3/6

16. Alankomaat: Duncan Laurence – Arcade
Alankomaat voittajasuosikkina luottaa herkkään ja yksinkertaiseen tulkintaan lavalla. Duncanin laulu on harkoituksissa kulkenut ja luotamme sen saavan kuuntelijat otteeseensa kolmen minuutin ajaksi.
JATKOON 6/6

17. Pohjois-Makedonia: Tamara Todevska – Proud
Tamara pääsee esittämään tyylikkään balladinsa semifinaalin loppupuolella ja naisia voimaannuttavaa sanomaa alleviivataan lavan lediseinällä näytetyissä kuvissa. Tällä konseptilla ja naapurimaiden avulla Tamara on lähellä finaalipaikkaa.
TODENNÄKÖISESTI JATKOON 2,5/6

18. Azerbaidžan: Chingiz – Truth
Semifinaali päätetään robottiavusteisella sydämen skannauksella ja Chingiz irtautuu myös esityksessään virtuaalisesti ruumiistaan. Chingiziksen näyttävä esitys kiidättänee hänet myös finaaliin.
JATKOON 6/6

Kymmenen finalistia veikkauksen mukaan ovat siis pistejärjestyksessä:

Alankomaat 6/6
Azerbaidžan 6/6
Ruotsi 6/6
Venäjä 6/6
Sveitsi 5/6
Armenia 3,5/6
Norja 3/6
Albania 2,5/6
Malta 2,5/6
Pohjois-Makedonia 2,5/6