Venäjä on suljettu ulos Torinon Euroviisuista

Kuten muista medialähteistä on saattanut huomata, vallitsee Ukrainassa kriisitilanne. Venäjän presidentti Vladimir Putin ilmoitti torstaiaamuna antaneensa hyökkäyskäskyn Ukrainaan. Sotatoimi on vaatinut jo paljon kuolonuhreja Venäjän joukkojen hyökätessä monesta eri suunnasta.

Osa kilpailuun osallistuvista maista ilmoitti jättävänsä Torinon Euroviisut väliin, mikäli Venäjän annetaan osallistua. Yksi näistä oli Suomi, joka vetosi Euroopan yleisradiounioniin kertomalla jättäytyvänsä ulos Venäjän osallistuessa. Ylen Luovat sisällöt ja media -yksikön johtaja Ville Vilén sanoo tiedotteessaan näin:

“Venäjän hyökkäys Ukrainaan on vastoin kaikkia niitä arvoja, joita Yle ja muut eurooppalaiset yleisradioyhtiöt edustavat. Yle puolustaa aina länsimaista demokratiaa, oikeusvaltion perusperiaatteita, sananvapautta ja ihmisarvoa. Yle ei voi olla mukana tapahtumassa, jossa räikeästi näitä arvoja vastaan hyökännyt Venäjä voi käyttää yhtä Euroopan tunnetuinta brändiä oman etunsa ajamiseen. Toivon, että EBU toimii tässä arvojensa mukaisesti.”

Tänään EBU julkaisi tiedotteen, jossa ilmoitettiin Venäjän sulkeminen ulos Torinon viisuista. Tiedotteessa sanotaan, että Ukrainan ennennäkemättömän kriisin vuoksi Venäjän osallistuminen toisi kilpailun huonoon valoon.

Lue virallinen uutinen aiheesta

Kuva: EBU/eurovision.tv