Venäjä: Sergey Lazarev – Scream

Edustuskappale: Scream
Esittäjä: Sergey Lazarev
Lauluntekijä(t): Sharon Vaughn, Dimitris Kontopoulos, Philip Kirkorov
Keskustele aiheesta foorumillamme

Sergey Lazarev on jo tuttu nimi viisufaneille. Vuonna 2016 hän edusti Venäjää kappaleella ”You are the only one”. Hän oli yleisön suosikki, mutta sijoittui lopulta kolmanneksi.

Sergey Lazarev syntyi Moskovassa vuonna 1983. Hänen uransa alkoi, kun hän liittyi Neposedi-nimiseen lapsibändiin. Myöhemmin Sergey perusti yhtyeen Smash!! yhdessä Vlad Topalovin kanssa, joka oli myös Neposedin jäsen.

Smash!! julkaisi kaksi albumia ennen hajoamista vuonna 2004. Sen jälkeen Sergey on julkaissut kuusi soololevyä. Sergey osallistui ensimmäistä kertaa Venäjän viisukarsintaan vuonna 2008 ja sijoittui neljänneksi ”Flyer” -kappaleella.

Sergey on myös esiintynyt teatterissa ja saanut useita arvostettuja palkintoja. Hän omistaa myös Poodle-strudelin, joka luo terveellisiä herkkuja, kuten kakkuja ja leivonnaisia kissoille ja koirille.

Philipp Kirkorov ja Dimitris Kontopoulos ovat säveltäneet myös Sergeyn tämänvuotisen edustuskappaleen. Sanat ovat Sharon Vaughnin kynästä. Viime vuonna ensimmäistä kertaa finaalista pudonneen Venäjän esitys nähdään toisessa semifinaalissa.

Teksti: Sami Luukela
Kuva: Daniil Velichko