Viikonlopun viisutapahtumia

Hektisin aika karsintakaudella jatkui, kun viikonloppuna käytiin kolme eri karsintafinaalia. Omat edustajansa valitsivat Ukraina, Slovenia ja Puola.

Ukraina 2020: Go-A – Solovey

Vidbir on toiminut jo useamman vuoden Ukrainan karsintana. Kuusi artistia sisältänyt finaali päättyi Go-A -nimisen yhtyeen voittoon. Sekä puhelinäänestäjien että raadin ykkössuosikki oli lopulta selvä voittaja täysin pistein.

Go-A yhdistelee musiikissaan afrikkalaisia rytmejä, voimakasta kitaraa ja autenttista ukrainankielistä laulua. Yhtye on perustettu vuonna 2012. He ovat esiintyneet useilla festivaaleilla ja jakaneet musiikkiaan kansainvälisesti muun muassa Puolassa, Valko-Venäjällä sekä Israelissa.

Yhtyeen kappale on nimeltään “Solovey” keskittyy juurikin etnoisaan yleisilmeeseen. Se kilpailee Euroviisujen ensimmäisessä semifinaalissa.

Katso kappaleen esitys

Keskustele aiheesta foorumillamme

Slovenia 2020: Ana Soklič – Voda

Slovenian valintaformaattina toimi tuttuun tapaan EMA-karsinta. Finaalin juonsi koomikko ja TV-kasvo Klemen Sakonja. Finaalissa esiintyivät Zala & Gašper, jotka edustivat viime vuonna Sloveniaa Tel Avivissa.

Ammattilaisraati valitsi kahdentoista finalistin joukosta kaksi parasta superfinaalikierrokselle, jonne ylsi lasten Euroviisuista tutun Lina Kuduzovićin lisäksi Ana Soklič. Puhelinäänestäjät valitsivat tiukan äänestyksen päätteeksi reilulla 5000 äänellä edustajakseen Sokličin.

Nuoresta pitäen musiikin pariissa viihtynyt Soklič kehitti itseään artistina ooppera- ja jazz-akademiassa, jonka jälkeen hän alkoi työstää omaa musiikkiaan.  Bojan Simončičin ja Anan itsensä tekemä kappale kilpailee niin ikään viisujen ensimmäisessä semifinaalissa.

Katso kappaleen esitys

Keskustele aiheesta foorumillamme

Puola 2020: Alicja Szemplińska – Empires

Puolan minifinaali pidettiin sunnuntaina jo alkuillasta. Mukana kilpailemassa oli vain kolme artistia, joista yksi oli Lake Malawi -yhtyeen keulakuva Albert Černý. Finaalin ja samalla edustuspaikan vei nimiinsä kuitenkin Alicja Szemplińska (kesk).

Vasta 17-vuotias Alicja Szemplińska on kotoisin Ciechanówin kaupungista. Puolan The Voice -ohjelman voittaneen nuoren tähdenlennon viisukappale on nimeltään “Empires”, ja se kuultiin ensimmäistä kertaa vasta finaalissa. Puola kilpailee tänä vuonna toisessa semifinaalissa.

Katso kappaleen esitys

Keskustele aiheesta foorumillamme

Kuvat: EBU/eurovision.tv