Viisufanit juhlivat euroviisuristeilyllä aamuun asti

EiniVuosittain suosiotaan kasvattava euroviisuristeily seilattiin jälleen viikonloppuna Silja Tallinkin Baltic Queen -aluksella. Paikalla oli osallistujia kaiken kaikkiaan 38 eri maasta ja enemmistön laivan noin 2000 asiakkaasta olikin euroviisufaneja.

Tänä vuonna yleisön iloksi laivalle oli saatu esiintymään muun muassa kevään Uuden Musiikin Kilpailuunkin osallistuneet Mikael Saari ja Eini. Saari lunasti yleisön odotukset esittämällä molempien karsintakappaleidensa ”We Should Be Through” (2013) ja ”On It Goes” (2016) lisäksi muun muassa cover-version Latvian vuoden 2000 viisusta, Brainstormin ”My star” -kappaleesta. Viisukuppilan fanipalkinnonkin kahdesti voittanut Saari kehui viisuristeilyn yleisöä vuolaasti keikkansa jälkeen.
– Päällimmäisenä voi sanoa, että on kyllä ihan mieletön fiilis kun ihmiset osaavat laulujeni sanat ulkoa, vaikka en välillä meinaa muistaa niitä itsekään. Se tuntuu hienolta.

Mikael oli ottanut viisuristeilyn ohjelmistoonsa mukaan muun muassa Brainstormin viisun "My Star", joka lukeutuu miehen omiin viisusuosikkeihin.
Mikael oli ottanut viisuristeilyn ohjelmistoonsa mukaan muun muassa Brainstormin viisun ”My Star”, joka lukeutuu miehen omiin viisusuosikkeihin.

Eini puolestaan villitsi kohdeyleisönsä helposti ”Draamaa”-karsintakappaleellaan. Eini ei ollut kuitenkaan laskenut esiintymisvuoroaan yhden kortin varaan ja tyytynyt hurmaamaan laivan yleisöä pelkästään tuoreimmalla viisukappaleellaan.  Eini kertoikin ottaneensa illan ohjelmistoon varta vasten viisuyleisöä varten vuoden 1996 karsintakappaleensa ”Aina sun luonas” sekä cover-versionsa ”Vie vie vie” Israelin Ofran Hazan vuoden 1983 euroviisusta.

Ulkomaalaisista artisteista Tanskaa Helsingissä vuonna 2006 edustanut DQ (oik.) sekä Liettuaa vuonna 2012 ja 2016 edustanut Donny Montell tekivät molemmat niin ikään laatutyötä yleisön viihdyttämisessä. DQ marssitti itsensä lisäksi lavalle drag-hahmojen muodossa lukuisia tuttuja viisuhahmoja ja Donnyn kohdalla pitänee mainita myös herran taustatanssijat. Sekä DQ että Donny seurueineen nauttivat selkeästi viisuristeilyn tunnelmasta myös keikkojensa jälkeen ja molemmat herrat nähtiinkin viisudiscoilemassa yön pikkutunneilla muiden juhlijoiden joukossa.

Pieni draamanhetki koettiin loppuillasta kun Nanne Grönvallin tuurajan tuuraajaksi hankittu Loreen nousi lavalle. Vuoden 2012 euroviisuvoittaja oli vain hetkeä ennen esiintymisvuoroaan ilmoittanut laulavansa vain ja ainoastaan yhden kappaleen, neljän vuoden takaisen voittokappaleensa ”Euphoria”. Loreen poistuikin lavalta yhtä nopeasti kuin oli sinne saapunutkin ja jätti yleisön hämmästelemään lavan eteen ilman minkäänlaista selitystä. Vaikka keskustelu aiheen ympärillä tulee jatkuvaan varmasti pitkään, ottivat järjestäjät tilanteen haltuun nopeasti. Viisudisco aloitettiin suunniteltua aikaisemmin ja näin ollen paikalle saapunut viisukansa sai jatkaa juhliaan DJ Ohrmeisterin ja DJ Wernerin johdalla aina aamukuuteen saakka ilman sen suurempaa katkosta. Yöuniakaan ei kannattanut tämän jälkeen pitkittää liikaa, sillä jo perinteiseen tapaan paluumatkan kruunasi Miss Divetin ja Jukka Kurosen viisuisa drag show. Sunnuntai-iltapäivällä esitetty drag show keräsi laivan yökerhon täyteen katsojia ja yleisön joukosta saattoikin bongata muun muassa silmin nähden esityksestä nauttineen Einin.

Vuoden 2012 viisuvoittaja aiheutti hetkellisen hämmennyksen, sillä ruotsalaisneidon keikka kesti vain kolme minuuttia. Yleisön toivuttua järkytyksestä, bileet jatkuivat kuitenkin aamuun asti.
Vuoden 2012 viisuvoittaja aiheutti hetkellisen hämmennyksen, sillä ruotsalaisneidon keikka kesti vain kolme minuuttia. Yleisön toivuttua järkytyksestä, bileet jatkuivat kuitenkin aamuun asti.

Myös järjestävä taho oli pienestä draamasta huolimatta tyytyväinen tapahtumaan.
– Huolimatta Loreenin kolmen minuutin pituiseksi jääneestä keikasta, risteily oli Euroviisuklubin näkökulmasta onnistunut ja olemme saaneet paljon kiitosta ja positiivista palautetta, kertoo Euroviisuklubin puheenjohtaja Jouni Pihkakorpi.
– Euroviisuristeily järjestettiin nyt seitsemättä kertaa. Tapahtuma on kasvattanut suosiotaan vuosittain ja tämänvuotinen euroviisuristeily olikin osallistujamäärältään toistaiseksi taas suurin. Myös ulkomaalaisten kävijöiden määrässä tehtiin ennätys.

Kuvat: Kaisa Iivonen, Tiina Nuotio, Juha Repo