Viisukausi huipentuu illalla: Kuka haastaa Venäjän? Kuka yllättää? – Katso Viisukuppilan veikkaukset ja tärpit

venäjä16Lauantaipäivä on valjennut Tukholmassa hieman koleana ja harmaana. Tämä tuskin ketään kuitenkaan haittaa, sillä käsillä on viisuvuoden tärkein päivä. Tuleva euroviisuvoittaja ratkeaa Suomen aikaa pitkälti puolenyön jälkeen maailman suurimassa pallomaisessa rakennuksessa Globenissa.

Illan isäntäparina toimiva Måns Zelmerlöw ja Petra Mede jatkavat semifinaaleista tuttua huumorilinjaa ja katsojien nauruhermoja koetellaan varmasti tänäänkin. Väliajalla lavalle nousee myös maailmankuulu amerikkalaislaulaja Justin Timberlake. Kaikkien 26 kilpailukappaleen esiintymisjärjestyksen voi puolestaan tarkistaa eurovision.tv -verkkosivulta. Illan finaalissa nähdään ensimmäistä kertaa myös uusi pisteidenantokäytäntö. Ensin kaikki 42 maata antavat tuomariäänensä tuttuun tapaan. Tämän jälkeen jokaiselle osallistujamaalle kerrotaan käänteisessä järjestyksessä puhelinäänestyksen pisteet, jonka jälkeen illan voittaja onkin selvillä.

Viisukuppilan ja escstats.comin viisihenkinen tiimi on seurannut Tukholman euroviisuja tiiviisti paikan päällä jopa kaksi viikkoa. Illan finaalin myötä onkin tullut aika meidän kevään viimeiselle veikkaukselle. Kukin tiimimme jäsen veikkasi finaalin kärkiviisikkoa niin, että ensimmäiselle sijalle sijoitettu sai 5 pistettä, toiselle sijalle sijoitettu 4 pistettä ja niin edelleen.

Koko kevään ennakkosuosikin viittaa harteillaan pitäneen Venäjän Sergein voitto ei missään nimessä ole vielä kirkossa kuulutettu. Veikkauksemme mukaan illan finaalista onkin tulossa Sergein ja Ukrainan Jamalan kaksinkamppailu. Vaikka kolme tiimiläistämme asetti Venäjän veikkauksessaan sijalle yksi ja kaksi puolestaan Ukrainan korkeimmalle pallille, keräsi Ukraina kokonaispisteissä yhden pisteen Venäjää enemmän. Pronssisijakamppailussa Australia päihitti puolestaan Armenian muutamalla pisteellä. Joitakin hajapisteitä keräsivät myös Itävalta, Bulgaria, Italia, Ruotsi ja Serbia.

Aikaisemmin viikolla molemmat semifinaaliveikkauksemme sujuivat hyvin. Täydelliset rivimme kaatuivat lähinnä uskoomme pohjoismaisiin kappaleisiin, sillä sekä Islannin että Norjan karsiutuminen tulivat meille yllätyksenä. Finaaliveikkauksessa pohjoismainen usko olikin koetuksella ja isäntämaa Ruotsi sai siinä vain yhden pisteen. Muista ennakkosuosikeista pisteittä jäi esimerkiksi Ranska, joka ei Amirin hurmaavuudesta huolimatta ole vakuuttanut livevedoillaan.

Viisukuppilan ja escstatsin finaaliveikkaus:

1. Ukraina 20 pistettä
2. Venäjä 19 pistettä
3. Australia 14 pistettä
4. Armenia 11 pistettä
5. Itävalta 4 pistettä
6. Bulgaria 3 pistettä
7. Italia 2 pistettä
8. Ruotsi ja Serbia 1 piste

Eurovision Song Contest 2016: Finaali, Yle TV2, kello 22.00

Kuvat: escstats.com

Girl power! Ukrainan Jamala (vas.), Australian Dami ja Armenian Iveta ovat valmiina haastamaan Venäjän Sergein illan euroviisufinaalissa.
Girl power! Ukrainan Jamala (vas.), Australian Dami ja Armenian Iveta ovat valmiina haastamaan Venäjän Sergein illan euroviisufinaalissa.