Virolaisten koskettava ele: Suomen lippu finalistipressiin!

Virolaiset_Suomen_lippuSuomen Pertti Kurikan Nimipäivät karsiutui tiistai-iltana Wienin euroviisujen finaalista. Suomi oli kuitenkin yllättäen läsnä kymmenen jatkoonmenijän lehdistötilaisuudessa, kun Viron viisuedustajat  Elina Born ja Stig Rästa saapuivat saliin heilutellen oman lippunsa lisäksi Suomen lippua. Siniristilippu aseteltiin puhujakorokkeelle Viron lipun kanssa rinnakkain.

Stig Rästa kertoi kansainväliselle medialle, että Suomi ja Viro ovat ystäviä ja naapureita, jakavat samankaltaisen kielen, ovat saman meren ympäröimiä  ja usein toinen toistensa tukena. Lipun ottamisella mukaan virolaiset halusivat kertoa maailmalle, että heidän mielestään Suomi olisi ansainnut finaalipaikan. Rästa jatkoi  tuntevansa Pertti Kurikan Nimipäivät -yhtyeen musiikkia jo pitemmältä ajalta ja pitävänsä  myös ”Aina mun pitää” -viisusta.

Myös Elina Born kertoi rakastavansa Suomen kappaletta.  Stig Rästa on aiemminkin puhunut myönteiseen sävyyn Pertti Kurikan nimipäivistä ja luonnehtinut punk-viisua ”positiivisella tavalla rohkeaksi valinnaksi”.

Viro kilpailee Wienin euroviisujen finaalissa lauantaina 23.5.

 

Virolaiset_Suomen_lippu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lisää finalistien lehdistötilaisuudesta (Eurovision.tv)

Kuva: Tiina Nuotio