Viron oma euroviisuklubi aloitti vauhdikkailla viisubileillä

elinastiglive_pieniEuroviisuharrastus on voimissaan Suomenlahden takanakin. Virolaiset viisufanit järjestäytyivät rekisteröidyksi yhdistykseksi, OGAE Estoniaksi.  Etelänaapurissa on toki viisufaneja riittänyt aikojen alusta saakka ja klubikin on ollut olemassa jo 12 vuotta. Virallisen rekisteröitymisen myötä OGAE-euroviisuklubiperhe kuitenkin kasvoi uudella jäsenellä. Tuore OGAE Estonia isännöi lauantaina Tallinnassa, Club W -yökerhossa, tapahtumaa nimeltä ”Eurovision Pre-Party Tallinn 2015”. Pääesiintyjinä nähtiin Viron tämän kevään euroviisuedustajat Elina Born ja Stig Rästa.

Tapahtuma veti tallinnalaisen Club W:n aivan täyteen väkeä. Virossa ravintoloiden sulkemisajat ovat joustavammat ja  tanssilattialla oli ruuhkaa aina aamukuuteen saakka.  Tapahtuman pääjärjestäjä, OGAE Estonian varapuheenjohtaja Illar Toomaru arvioi, että paikalla oli 400-500 henkeä – aivan tarkkaa määrää oli vaikea vahvistaa.

Uusi yhdistys järjesti ennen juhlia myös oman viisuesikatselunsa äänestyksineen, jonka voitti Ruotsi. Toomarun ohella iltaa isännöi OGAE Estonian puheenjohtaja Martin Paberit. Muitakin aktiviteetteja OGAE Estonialla on jo suunnitteilla –perustamisvaiheessa muut aktiiviset viisuklubit ovat jakaneet virolaisille parhaita vinkkejään.

Lauantaina lavalla nähtiin pääesiintyjien ohella myös koko joukko paikallisia yllätysesiintyjiä. Drag-artisti Lauri Liiv joukkoineen käsitteli rempseällä otteella viisusuosikit ”Nagu merelaineesta” ”Kaelakee hääliin” ja Marry Me:hen”.

Elina Born ja Stig Rästa vetivät innokkaalle yleisölle akustisen setin, jossa taustalla soittivat Stig Rästan Traffic-yhtyeestä tutut kasvot.  Ohjelmistoon kuuluivat ”Goodbye to Yesterdayn” ohella Elina Bornin vuoden 2013 viisukarsintakappale ”Enough” ja soolosingle ”Miss Calculation”. Myöhemmin yöllä saman talon yläkerran yökerho Vabankissa esiintyi  lisäksi vuoden 2014 Viron viisuartisti Tanja.  Taattua viisutunnelmaa toivat myös DJ Taivo ja kuppilalaisille tuttu suomalaisvahvistus, viisuristeilyiltä ja viisutapahtumista tuttu DJ Werneri.

Katso kuvatunnelmia Club W:stä (klikkaa kuvia suuremmiksi tai katso slideshow-muodossa):

 

[Not a valid template]

Kuvat: OGAE Estonia 

Katso laajempi kuvagalleria (OGAE Estonia)