Ostin tuollaisen ananaan, tai oikeastaan se oli myös valmiiksi viipaloitu, ja kyllä onkin ärjyn hapokasta! Pitää seuraavaksi ostaa kermaa aistimusta pehmentämään. (Tai ehkä kookoskermaa, kun kasvisketjussa ollaan.)Violette kirjoitti:En myöskään ikinä osta ananasta kokonaisena, kun sitä myydään nykyisin valmiiksi kuorittuna.
Apricot Stone - Kasvikset (hedelmät, vihannekset, marjat)
Re: Apricot Stone - Kasvikset (hedelmät, vihannekset, marjat
Rise, angel, shine, love!
Re: Apricot Stone - Kasvikset (hedelmät, vihannekset, marjat
Minusta on mukavaa, kun nykyisin lehtikaalia saa joka paikasta. Jos mennään pari-kolme vuotta taaksepäin niin sitä ei kyllä löytynyt yhtään mistään. Mutta sitten siitä tuli aivan tajuttoman uskomattoman trendikäs vihannes ja sitä alkoi pikku hiljaa ilmaantua vihanneshyllyihin, olisko siitä nyt vähän päälle pari vuotta kun sitä maistoin ihan ensi kertaa. Siis onhan tämä kasvis toki ollut aiemminkin olemassa, mutta nyt viljelijät ovat alkaneet panostaa sen kasvattamiseen kun kysyntää kerran on.
Nyt on paras lehtikaalisesonki joten poimin aina kauppareissulta mukaan pussillisen. Varmaan pitäisi ostaa varastoonkin, koska kyseinen vihannes on äärimmäisen sopiva pakastamiseen eikä mene siitä miksikään. Käytän lehtikaalia etenkin smoothieen ja joskus patoihin tms., periaatteessa sopii ihan mihin tahansa ruokaan mihin sopisi pinaattikin. Lehtikaalisipsejäkin olen tehnyt jo useita kertoja (ja polttanut pari pellillistä ).
MUOKS. Ketjua selailemalla selvisi että olen maistanut lehtikaalia jo vuonna 2010. Onhan siitä jo neljä vuotta. Niin ne vuodet vierii.
Nyt on paras lehtikaalisesonki joten poimin aina kauppareissulta mukaan pussillisen. Varmaan pitäisi ostaa varastoonkin, koska kyseinen vihannes on äärimmäisen sopiva pakastamiseen eikä mene siitä miksikään. Käytän lehtikaalia etenkin smoothieen ja joskus patoihin tms., periaatteessa sopii ihan mihin tahansa ruokaan mihin sopisi pinaattikin. Lehtikaalisipsejäkin olen tehnyt jo useita kertoja (ja polttanut pari pellillistä ).
MUOKS. Ketjua selailemalla selvisi että olen maistanut lehtikaalia jo vuonna 2010. Onhan siitä jo neljä vuotta. Niin ne vuodet vierii.
Take a minute, take a breath to reload
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show
Re: Apricot Stone - Kasvikset (hedelmät, vihannekset, marjat
Ostin tuoreen syöntikypsän mangon. Se oli älyttömän paljon parempaa kuin mangosose tai muu säilykeversio. Tai oikeastaan ihan erimakuista; makeaa kyllä, mutta samaan aikaan lämpimän mausteista, jotenkin pippurista. Miten niistä säilykkeistä onnistutaan poistamaan tuo miellyttävä mausteisuus?
Kaupassa käteeni osui ensin jo hieman pehmenneeltä tuntunut yksilö. Kun en ole mikään mangoasiantuntija, meinasin hylätä sen ylikypsänä, mutta päätin sitten antaa sille kuitenkin vielä mahdollisuuden, ja kylläpä se palkitsikin! Varmaan ne kiinteämmät eivät olisi olleet lainkaan yhtä aromaattisia.
Mutta sen vielä haluaisin tietää, että jos tuoreesta mangosta haluaa nättejä viipaleita lautaselle, niin kannattaako se ensin kuoria vai halkaista+louhia kivi pois? Vasta kun olin sotkenut tiskipöydän aika hyvin, tuli mieleen, että kiven asennon voisi varmaan kätevästi luodata neulalla.
Kaupassa käteeni osui ensin jo hieman pehmenneeltä tuntunut yksilö. Kun en ole mikään mangoasiantuntija, meinasin hylätä sen ylikypsänä, mutta päätin sitten antaa sille kuitenkin vielä mahdollisuuden, ja kylläpä se palkitsikin! Varmaan ne kiinteämmät eivät olisi olleet lainkaan yhtä aromaattisia.
Mutta sen vielä haluaisin tietää, että jos tuoreesta mangosta haluaa nättejä viipaleita lautaselle, niin kannattaako se ensin kuoria vai halkaista+louhia kivi pois? Vasta kun olin sotkenut tiskipöydän aika hyvin, tuli mieleen, että kiven asennon voisi varmaan kätevästi luodata neulalla.
Rise, angel, shine, love!
Re: Apricot Stone - Kasvikset (hedelmät, vihannekset, marjat
Upeaa, että sharonit/kakit/persemonit ovat lyöneet lopullisesti läpi Suomessa!
Riskinä seniorilaumat
Re: Apricot Stone - Kasvikset (hedelmät, vihannekset, marjat
Olen nyt parina viikkona korvannut lehtikaalin mustakaalilla aamusmoothiessani. Ihan yhtä hyvin toimii sekin.
Take a minute, take a breath to reload
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show
Re: Apricot Stone - Kasvikset (hedelmät, vihannekset, marjat
Mä tykkään tosi paljon näistä. Etenkin joulun aikaan juustolautasten ohessa.Pete kirjoitti:Upeaa, että sharonit/kakit/persemonit ovat lyöneet lopullisesti läpi Suomessa!
...Åh jag börjar nästan (s)Weewa I mina gyllene skor.
Re: Apricot Stone - Kasvikset (hedelmät, vihannekset, marjat
Mulla oli krapula tänään ja poden silloin usein hillitöntä hedelähimoa. Kaupasta tarttui mukaan pari granaattiomenaa (lempihedelmäni tätä nykyä) ja nektarkooseja. En voinut myöskään vastustaa mansikoita, egyptiläisiä olivat ja varmaan maistuvat vedelle mutta silti.
Take a minute, take a breath to reload
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show
Re: Apricot Stone - Kasvikset (hedelmät, vihannekset, marjat
Söin äsken kakin kuorineen. Olisiko se pitänyt kuoria? Hyvää kuitenkin oli!
Rise, angel, shine, love!
Re: Apricot Stone - Kasvikset (hedelmät, vihannekset, marjat
^
Kyllä ne yleensä (tai lähinnä aina) kuoritaan.
Kyllä ne yleensä (tai lähinnä aina) kuoritaan.
Riskinä seniorilaumat
Re: Apricot Stone - Kasvikset (hedelmät, vihannekset, marjat
^^^Violeten avatar on kadonnut, samoin last visited -tieto. Ei kai hän aio jättää meitä?
Rise, angel, shine, love!
Re: Apricot Stone - Kasvikset (hedelmät, vihannekset, marjat
Minultakin näköjään ovat hukassa
Homer: The problem in the world today is communication. Too much communication.
Re: Apricot Stone - Kasvikset (hedelmät, vihannekset, marjat
Kai mut sitten vihdoinkin ollaan potkimassa pihalle täältä.
Take a minute, take a breath to reload
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show
Re: Apricot Stone - Kasvikset (hedelmät, vihannekset, marjat
^Kukas sitten enää olisi kasvis- ja hedelmäasiantuntija? Kertoisi, syödäänkö kakit kuorineen? Hedelmät voisi ehkä omistaa makean ystävä Petelle, mutta entä muut rehut?
Rise, angel, shine, love!
Re: Apricot Stone - Kasvikset (hedelmät, vihannekset, marjat
Mitä eroa on parsakaalilla ja superparsakaalilla? Paitsi 40 senttiä kilohinnassa. Kääntelin äsken vihannestiskillä käsissäni kumpaakin, mutta päädyin tavalliseen.
Edit: Jaa olisiko se tämä? Liike, jossa kävin rehuostoksilla, ei kylläkään ollut Marks Spencer. (Sivumennen valitan sitä, että kemiallisten yhdisteiden nimiä ei vaivauduta kääntämään suomeksi.)
Parsakaalille on näköjään oma sivustonsakin, jolta löytyy myös superparsakaali-infoa.
Edit: Jaa olisiko se tämä? Liike, jossa kävin rehuostoksilla, ei kylläkään ollut Marks Spencer. (Sivumennen valitan sitä, että kemiallisten yhdisteiden nimiä ei vaivauduta kääntämään suomeksi.)
Parsakaalille on näköjään oma sivustonsakin, jolta löytyy myös superparsakaali-infoa.
Rise, angel, shine, love!
Re: Apricot Stone - Kasvikset (hedelmät, vihannekset, marjat
Olen ostanut viime aikoina todella huonolaatuisia avokadoja, sellasia että jos joku saa sellaisen elämänsa ensimmäiseksi avokadokokemukseksi, en yhtään ihmettele jos kehittyy pysyvä inho. Mistä lähtien niihin on kehitetty puisevat ruskeat säikeet hedelmälihaan jonnekin kuoren lähelle? Eivätkä ne kypsykään tasaisesti, vaan saattavat olla keskeltä melkein raakoja ja päistä jo pilaantunutta ruskeaa möhnää. Onko tämä lajikekysymys, vai onko nyt jotenkin poikkeuksellisen huono satokausi?
Rise, angel, shine, love!
- Viiksivallu
- Kanta-asiakas
- Viestit: 1596
- Liittynyt: 05 Huhti 2015, 22:27
Re: Apricot Stone - Kasvikset (hedelmät, vihannekset, marjat
Ostin S-marketista kokeeksi bak choita ja paistoin sitä pannulla seesaminsiementen kanssa. Hyvää ja kevyttä, melkeinpä superfoodia ravintosisältönsä perusteella. Kasviksen virallinen suomenkielinen nimi on vähemmän viehättävästi pinaattikiinankaali, mikäli Wikipediaa on uskominen.
I’m pretty funny
But the jokes on me
Cause no one ever takes me seriously
But the jokes on me
Cause no one ever takes me seriously
Re: Apricot Stone - Kasvikset (hedelmät, vihannekset, marjat
^Kotimaiset Kasvikset ry. käyttää nimitystä paksoi. Rucolakin oli ennenvanhaan sinappikaali, ja avokado joko avocado tai avokaato mutta ei missään tapauksessa avokado, ja vielä sitä ennen se oli alligaattoripäärynä (alligaattorin ja päärynän risteytys voisikin olla kiinnostavan makuinen).
Rise, angel, shine, love!
Re: Apricot Stone - Kasvikset (hedelmät, vihannekset, marjat
Oi, alligaattoripäärynä.
What color is your life?
- Viiksivallu
- Kanta-asiakas
- Viestit: 1596
- Liittynyt: 05 Huhti 2015, 22:27
Re: Apricot Stone - Kasvikset (hedelmät, vihannekset, marjat
^^ Avokaato kuulostaa joltakin metsätalouden käsitteeltä.
I’m pretty funny
But the jokes on me
Cause no one ever takes me seriously
But the jokes on me
Cause no one ever takes me seriously
Re: Apricot Stone - Kasvikset (hedelmät, vihannekset, marjat
Kyllä se vaan on jälleen kerran todettava, että jo pelkästään hedelmien vuoksi kannattaa matkustaa ulkomaille. Miten voikaan olla niin suuri makuero paikallisissa ja Suomeen tuoduissa hedelmissä?
Riskinä seniorilaumat
Re: Apricot Stone - Kasvikset (hedelmät, vihannekset, marjat
^Hassua, että nostit tämän ketjun pitkästä aikaa esiin juuri kun Viisulan puolella on esittelyssä Apricot Stone . Sama ketjun nimi siis näkyi kahdella alueella ylimpänä.
Rise, angel, shine, love!
Re: Apricot Stone - Kasvikset (hedelmät, vihannekset, marjat)
Riskinä seniorilaumat
- JukkaV
- Kanta-asiakas
- Viestit: 15682
- Liittynyt: 23 Marras 2003, 15:59
- Paikkakunta: Turku - Suomen viisukeskus
- Viesti:
Re: Apricot Stone - Kasvikset (hedelmät, vihannekset, marjat)
Mitä muuten ajattelette riisin korvaamista ohralla?
Rohkeutta on käytettävä voimavarana, jotta voi pyrkiä inhimillisen elämän järjestämiseen tulevaisuudessakin.
Re: Apricot Stone - Kasvikset (hedelmät, vihannekset, marjat)
Eivät ne maistu samalle . Ohralle parempi paikka on olut (johon taas en menisi riisiä sekoittamaan).JukkaV kirjoitti:Mitä muuten ajattelette riisin korvaamista ohralla?
Rise, angel, shine, love!
- JukkaV
- Kanta-asiakas
- Viestit: 15682
- Liittynyt: 23 Marras 2003, 15:59
- Paikkakunta: Turku - Suomen viisukeskus
- Viesti:
Re: Apricot Stone - Kasvikset (hedelmät, vihannekset, marjat)
Itse taas olen ihastunut ohraan riisin korvikkeena ruuassa. Se ilmeisesti on tervellisempää ja yleensä myös lähempänä tuotettua.
Rohkeutta on käytettävä voimavarana, jotta voi pyrkiä inhimillisen elämän järjestämiseen tulevaisuudessakin.
Re: Apricot Stone - Kasvikset (hedelmät, vihannekset, marjat)
^Jos käyttää jotain tavallista tylsää riisiä, niin ohra varmaan toimiikin, mutta minä käytän basmatia, ja sitä makua ohrassa ei ole. Toinen sitten sushiriisi, enkä usko ohran oikein siihen tarkoitukseen taipuvan. (En taida muutenkaan ruoanlaitossa pitää mistään korvikkeista. Mieluummin olen syömättä, jollei aitoa tavaraa ole.)
Rise, angel, shine, love!
Re: Apricot Stone - Kasvikset (hedelmät, vihannekset, marjat)
Kannattaa kokeilla myös kukkakaalipizzaaPete kirjoitti:Kukkakaaliriisiä pitää kokeilla!
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016042 ... 9_uu.shtml
Take a minute, take a breath to reload
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show
Re: Apricot Stone - Kasvikset (hedelmät, vihannekset, marjat)
Retikka taitaa olla suosikkijuurekseni!
Rise, angel, shine, love!
Re: Apricot Stone - Kasvikset (hedelmät, vihannekset, marjat)
Valkomeloni on huomattavasti miedompaa kuin muut melonit. Lidlistä löysin Portugalissa viljeltyä.
Riskinä seniorilaumat