Ne Punnitse & Säästän soijanakit on ihan mielettömän hyviä! Vaikka yksi tölkki maksaa jotain 4,10 e, niin suosittelen!Margot kirjoitti: Onneksi sain sentään nakkia kwakilta.
Un peu de poivre, un peu de sel (Reseptivinkit)
Vs: Reseptivinkit
Keep your head high above the water
Vs: Reseptivinkit
Knorrin ranskalaisella sipulikeitolla voi maustaa ihan mitä vain.
Mistä tän saa poistettua? Apua!
- PikkuGwyneth
- Kanta-asiakas
- Viestit: 2227
- Liittynyt: 20 Touko 2005, 15:01
- Paikkakunta: Kuopio
Vs: Reseptivinkit
Höh, ei sais jäädä ilman KakkaG:n kikkareita!
Texmex-pata oli osaksi semmosta valmispussya (jostain oululaisesta luontaistuotehäröilyliikkeestä ostin, en ennen ollut nähnykään semmoista, eli joku hippimerkki oli), lisäksi laitoin siihen jasmiiniriisiä, auringonkukansiemeniä, paahdettuja soijapapuja ja muistaakseni myös jotain mausteita lisäsin... Ei voi muistaa tarkalleen.
Texmex-pata oli osaksi semmosta valmispussya (jostain oululaisesta luontaistuotehäröilyliikkeestä ostin, en ennen ollut nähnykään semmoista, eli joku hippimerkki oli), lisäksi laitoin siihen jasmiiniriisiä, auringonkukansiemeniä, paahdettuja soijapapuja ja muistaakseni myös jotain mausteita lisäsin... Ei voi muistaa tarkalleen.
Kymmenen sientä.
Vs: Reseptivinkit
Tervetuloa kasviskeittiöön Jonsin kanssa. Tänään valmistamme tavallista mättöruokaa seuraten koreografiedelläkävijä Merce Cunninghamin sattumametodin periaatteita. Koska ruuanvalmistus on tärkeä prosessi, on sattumametodia tärkeä seurata jo kaupassa. Haahuillaan hevi-osastolla ja napataan halvimpia ja kivoimman näköisiä vihanneksia kassiin. Säilykeosastolla toimitaan samoin, lisäksi mukaan on hyvä mahduttaa suklaata, itse valitsin tänään Fazerin uuden maun, Lontoon rakeet. Tässä vaiheessa voi olla hyvä vaihtaa kauppaa, että ruoka saisi erilaisia ulottuvuuksia myös fyysisesti.
Tänään valmistusprosessi alkoi niin, että pesin muutamat perunat, heitin ne veteen ja keitin ne liian kypsiksi. Tässä välissä irkkasin hieman ja kävin pilkkomassa pienen kesäkurpitsan, kaksi eriväristä paprikaa ja sipulin. Siinä välissä kun pesin käsiäni edellisten jäljiltä, käskin avokin avata herkkusieni- ja paputölkit, jotka molemmat avokki tietenkin avasi väärin ja nesteen kaataminen herkkusienistä olikin pieni suuri seikkailu. On myös jännittävää, kun pilkkoo ainekset eri kokoisiksi, esim. kesäkurpitsan (pahaa) pieneksi ja sipulin (hyvää) vähemmän pieneksi. Koska pavut oli säilötty tomaattiliemeen, voitiin sitä hyödyntää mössön maustamisessa.
Tässä vaiheessa wokkipannun alapuolinen levy laitetaan siis päälle, heitetään aineksia sekaisin ja kun ensimmäiset äänet kuuluvat, heitetään sekaan vielä Floran ruoka"kerma", joka tuo lisää nestettä. Loppu onkin yksinkertaista: maustetaan sopivasti, currya, chiliä ja valkosipulijauhetta ja keitetään kokoon niin paljon kuin syvien lautasten ja syöjien lukumäärän välinen suhde vaatii. Sitten kun kaikki ainekset ovat kutakuinkin kypsiä, voikin irkissä huomauttaa, että "minä muuten syön nyt".
Tänään valmistusprosessi alkoi niin, että pesin muutamat perunat, heitin ne veteen ja keitin ne liian kypsiksi. Tässä välissä irkkasin hieman ja kävin pilkkomassa pienen kesäkurpitsan, kaksi eriväristä paprikaa ja sipulin. Siinä välissä kun pesin käsiäni edellisten jäljiltä, käskin avokin avata herkkusieni- ja paputölkit, jotka molemmat avokki tietenkin avasi väärin ja nesteen kaataminen herkkusienistä olikin pieni suuri seikkailu. On myös jännittävää, kun pilkkoo ainekset eri kokoisiksi, esim. kesäkurpitsan (pahaa) pieneksi ja sipulin (hyvää) vähemmän pieneksi. Koska pavut oli säilötty tomaattiliemeen, voitiin sitä hyödyntää mössön maustamisessa.
Tässä vaiheessa wokkipannun alapuolinen levy laitetaan siis päälle, heitetään aineksia sekaisin ja kun ensimmäiset äänet kuuluvat, heitetään sekaan vielä Floran ruoka"kerma", joka tuo lisää nestettä. Loppu onkin yksinkertaista: maustetaan sopivasti, currya, chiliä ja valkosipulijauhetta ja keitetään kokoon niin paljon kuin syvien lautasten ja syöjien lukumäärän välinen suhde vaatii. Sitten kun kaikki ainekset ovat kutakuinkin kypsiä, voikin irkissä huomauttaa, että "minä muuten syön nyt".
Mistä tän saa poistettua? Apua!
Vs: Reseptivinkit
Erittäin hyvä tuon Jönssikän kasvispata, mulla ainoastaan vaihtuisi tuo Floran ruokakerma vastaavaan kaurakermaan. Mutta kaikenkaikkiaan tosi käyttökelpoinen resepti
YOU NEVER KNOW HOW STRONG YOU ARE UNTIL BEING STRONG IS THE ONLY CHOICE YOU HAVE.
Vs: Reseptivinkit
Mene etniseen kauppaan ostamaan turkkilaista omenateetä. Ole löytämättä sitä ja ostakin korvikkeeksi jumalaton pönikkä kardemummateetä. Hauduttele ja juo hamaan tulevaisuuteen asti. Suosittelen nauttimaan hunajan kera.
Todella hyvää! Tätä olisi varmaan voinut tehdä myös erillisestä teestä ja kardemummasta.
Todella hyvää! Tätä olisi varmaan voinut tehdä myös erillisestä teestä ja kardemummasta.
21:15 <@XXX> kuten huomaat, mulla on vähän tautologiaa.
Vs: Reseptivinkit
Minä pidin. Ruokavieraat ja avokkikin mukisematta söivät, että tuskin ihan täysin onnistuin mokaamaan.Hazel kirjoitti: Erittäin hyvä tuon Jönssikän kasvispata
Mistä tän saa poistettua? Apua!
- barbarossa
- Kanta-asiakas
- Viestit: 7772
- Liittynyt: 18 Marras 2003, 11:30
- Paikkakunta: Helsinki
Re: Reseptivinkit
Millä te tofua käyttävät marinoitte maustamattoman tofun, onko hyviä vinkkejä? Ja kuinka kauan sen pitää MariNadissa pötköttää?
"Laka laulaja kielsi tulemasta alas parvekkeelta ennen kuin rakkaus kestää... " -Pokušaj
Vs: Reseptivinkit
Tämä on todennäköisesti ens kevään trendijälkiruoka, ainakin viisupiireissä
- PikkuGwyneth
- Kanta-asiakas
- Viestit: 2227
- Liittynyt: 20 Touko 2005, 15:01
- Paikkakunta: Kuopio
Vs: Re: Reseptivinkit
Perusohjeeni: öljyä runsas loraus, valkosipulia pilkottuna, tuoretta inkivääriä raasteena, soijakastikettabarbarossa kirjoitti: Millä te tofua käyttävät marinoitte maustamattoman tofun, onko hyviä vinkkejä? Ja kuinka kauan sen pitää MariNadissa pötköttää?
+
aromisuolaa ja pippurirouhetta, ketsuppia, etikkapunajuurten lientä
tai
runsaasti currya (tai currytahnaa) ja vähän chiliä, lipstikkaa
tai
sinappia, kuivattua inkivääriä ja valkopippuria
tai
sitruunapippuria, sitruunanmehua, tilliä.
Mausteita on kaikissa versioissa aika paljon, joten jos joku jää pois, ei haittaa. Marinoin tofukuutioita/viipaleita yleensä ainakin yön yli, mielellään vuorokauden. Jos on kiire, voi leikata tofun palasiksi ja kääriä ne talouspaperiin tai keittiöpyyhkeeseen. Sitten koko homma leikkuulaudan alle ja kirjoja painoksi päälle. Anna painua 20 min, puristele mahdollisimman kuivaksi ja marinoi. Maku tarttuu hieman nopeammin. Kannattaa käyttää marinadi paistamisessa tai kastikkeen pohjana.
Kymmenen sientä.
- barbarossa
- Kanta-asiakas
- Viestit: 7772
- Liittynyt: 18 Marras 2003, 11:30
- Paikkakunta: Helsinki
Vs: Reseptivinkit
Kiitos, ihana Gyne! Mähän olen inkiväärifriikki, joten oikein makoisia vaihtoehtoja. Ehtispä viikonloppuna testaamaan.
"Laka laulaja kielsi tulemasta alas parvekkeelta ennen kuin rakkaus kestää... " -Pokušaj
Vs: Reseptivinkit
Jos jää riisipuuro yli, niin tässä hyvä resepti. (Jos ei karjalanpiirakoita viitsi ruveta vääntämään) Toivottavasti linkki toimii... Itse tietenkin sen verran menin muuttelemaan ohjetta, että jätin mantelit laittamatta ja appelsiineja laitoin kaksi ja sokeria myös hieman enemmän. Hyvää tuli! Parempaa kuin riisifrutit. Ei kaivannut välttämättä mitään marjasurvosta.
http://www.finfood.fi/finfood/ff2.nsf/c ... enDocument
http://www.finfood.fi/finfood/ff2.nsf/c ... enDocument
"Life's like a box of chocolates, you never know what you're gonna get."
- PikkuGwyneth
- Kanta-asiakas
- Viestit: 2227
- Liittynyt: 20 Touko 2005, 15:01
- Paikkakunta: Kuopio
Vs: Reseptivinkit
Saksalainen pata
1 pkt ruusukaaleja
4 kpl tofugrilleriä tms. kasvismakkaraa
½ suolakurkku
½ punainen paprika
10 cm pätkä purjon valkoista osaa
½ pkt sulavaa soijajuustoa
5 rkl vehnäjauhoja
(2 rkl kikhernejauhoja)
~7 dl Kauramaitoa
currya
suolaa
pippuria
muskottipähkinää
sinapinsiemeniä
seesaminsiemeniä
melko reilusti öljyä
Paahda seesamin- ja sinapinsiemenet kuivalla pannulla, kunnes sinapinsiemenet poksahtelevat hieman (vie noin 10 min). Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita paahtuneet siemenet syrjään. Keitä ruusukaaleja vähässä suolalla maustetussa vedessä noin 10 min. Valmista maitokastike: paista pilkottua purjoa ja currya kuumassa öljyssä kattilassa. Lisää jauhot (lisää tarvittaessa öljyä, jotta kaikki jauhot imeytyvät) ja kypsennä hetki. Kaada maito joukkoon vispilöiden. Mausta suolalla ja pippurilla sekä muskottipähkinällä. Keittele kastikkeesta mukavan sakea ja tasainen. Laita öljyttyyn uunivuokaan ruusukaalit, pilkotut makkarat, suolakurkku ja paprika reiluhkoina palasina, maitokastike niiden päälle ja sen päälle vielä raastettu soijajuusto. Viimeiseksi ripottele päälle paahdetut siemenet. Paista uunissa ½ tuntia tai kunnes juusto on sulanut ja pinta mukavasti ruskistunut. Voit laittaa ruusukaalien keitinliemen uunivuokaan ennen kastikkeella kuorruttamista, jos kastike on tujakkaa.
1 pkt ruusukaaleja
4 kpl tofugrilleriä tms. kasvismakkaraa
½ suolakurkku
½ punainen paprika
10 cm pätkä purjon valkoista osaa
½ pkt sulavaa soijajuustoa
5 rkl vehnäjauhoja
(2 rkl kikhernejauhoja)
~7 dl Kauramaitoa
currya
suolaa
pippuria
muskottipähkinää
sinapinsiemeniä
seesaminsiemeniä
melko reilusti öljyä
Paahda seesamin- ja sinapinsiemenet kuivalla pannulla, kunnes sinapinsiemenet poksahtelevat hieman (vie noin 10 min). Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita paahtuneet siemenet syrjään. Keitä ruusukaaleja vähässä suolalla maustetussa vedessä noin 10 min. Valmista maitokastike: paista pilkottua purjoa ja currya kuumassa öljyssä kattilassa. Lisää jauhot (lisää tarvittaessa öljyä, jotta kaikki jauhot imeytyvät) ja kypsennä hetki. Kaada maito joukkoon vispilöiden. Mausta suolalla ja pippurilla sekä muskottipähkinällä. Keittele kastikkeesta mukavan sakea ja tasainen. Laita öljyttyyn uunivuokaan ruusukaalit, pilkotut makkarat, suolakurkku ja paprika reiluhkoina palasina, maitokastike niiden päälle ja sen päälle vielä raastettu soijajuusto. Viimeiseksi ripottele päälle paahdetut siemenet. Paista uunissa ½ tuntia tai kunnes juusto on sulanut ja pinta mukavasti ruskistunut. Voit laittaa ruusukaalien keitinliemen uunivuokaan ennen kastikkeella kuorruttamista, jos kastike on tujakkaa.
Kymmenen sientä.
Vs: Reseptivinkit
Kuulostaa tosi hyvältä! Sähän voit tehdä tota mulle ja Jvvv:lle, kun tuut täällä Belgiassa käymään! Täällä nimittäin myydään ruusukaaleja elikkäs brysselinkaaleja ihan kaikkialla ja ihmiset näyttävät myös ostavan niitä, mä en ole vielä jaksanut alkaa väsätä niistä mitään. Mutta täytyyhän niitä syödä, kun kerran joka kaupassa tyrkytetään.
Tosin en tiedä, miten täältä löytyy kauramaitoa, tofua yms. vegaanien suosimia tuotteita.
Tosin en tiedä, miten täältä löytyy kauramaitoa, tofua yms. vegaanien suosimia tuotteita.
Take a minute, take a breath to reload
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show
- PikkuGwyneth
- Kanta-asiakas
- Viestit: 2227
- Liittynyt: 20 Touko 2005, 15:01
- Paikkakunta: Kuopio
Vs: Reseptivinkit
Joo jee! Ruusukaalit on niin hyviä...Violette kirjoitti: Kuulostaa tosi hyvältä! Sähän voit tehdä tota mulle ja Jvvv:lle, kun tuut täällä Belgiassa käymään! Täällä nimittäin myydään ruusukaaleja elikkäs brysselinkaaleja ihan kaikkialla ja ihmiset näyttävät myös ostavan niitä, mä en ole vielä jaksanut alkaa väsätä niistä mitään. Mutta täytyyhän niitä syödä, kun kerran joka kaupassa tyrkytetään.
No ainakin joku on löytänyt suuremmista kaupoista erikoistuotteita hyvin jo muutama vuosi sitten, ja jotain ruokapaikkaa mainostettiin täällä. Kattellaan! Mukava päästä shoppailemaan outoihin kaupunkeihin...Violette kirjoitti: Tosin en tiedä, miten täältä löytyy kauramaitoa, tofua yms. vegaanien suosimia tuotteita.
Kymmenen sientä.
Vs: Reseptivinkit
En osaa tehdä yhtäkään hyvää ruusukaaliruokaa, mutta sinun reseptiäsi pitää kyllä kokeilla!
Kokkasin itse hiljattain niin hyvää ruokaa, että piti oikein panna "resepti" blogiin :-)
http://kirjuri.vuodatus.net/blog/869896
Kokkasin itse hiljattain niin hyvää ruokaa, että piti oikein panna "resepti" blogiin :-)
http://kirjuri.vuodatus.net/blog/869896
Svet je naš
i nova deca s nama stvaraju bolji svet.
i nova deca s nama stvaraju bolji svet.
Vs: Reseptivinkit
Hyvältä tuntui tuo Natan resepti, täytyypä kokeilla. Tosin en oikein tykkää kookoksesta, mutta voihan ne korvata muullakin perunalla .
YOU NEVER KNOW HOW STRONG YOU ARE UNTIL BEING STRONG IS THE ONLY CHOICE YOU HAVE.
Vs: Reseptivinkit
tämmöstä tein äsken ja HYVÄÄHYVÄÄHYVÄÄ oli!
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
3 kotimaista omenaa
2 rkl öljyä
1 rkl keltaista currytahnaa
1 rkl inkivääriä raastettuna
1/2 chili suikaloituna
1 kg bataattia kuorittuna ja paloiteltuna
6 dl kana- tai kasvislientä
2 dl kookosmaitoa
2 rkl limettimehua
1 rkl hunajaa
Kuori ja silppua sipulit, valkosipulit ja omenat. Kuullota ison kattilan pohjalla sipulit ja omenat öljyssä.
Lisää joukkoon currytahna, inkivääri ja chili. Paista sekoitellen muutaman minuutin ajan.
Lisää kattilaan kurpitsat sekä kanaliemi ja kuumenna. Anna keiton porista hiljalleen noin 30 minuutin ajan.
Soseuta keitto ja sekoita joukkoon kookosmaito, limettimehu ja hunaja.
Kuumenna ja tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa. Voit ohentaa keittoa halutessasi vielä kanaliemellä.
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
3 kotimaista omenaa
2 rkl öljyä
1 rkl keltaista currytahnaa
1 rkl inkivääriä raastettuna
1/2 chili suikaloituna
1 kg bataattia kuorittuna ja paloiteltuna
6 dl kana- tai kasvislientä
2 dl kookosmaitoa
2 rkl limettimehua
1 rkl hunajaa
Kuori ja silppua sipulit, valkosipulit ja omenat. Kuullota ison kattilan pohjalla sipulit ja omenat öljyssä.
Lisää joukkoon currytahna, inkivääri ja chili. Paista sekoitellen muutaman minuutin ajan.
Lisää kattilaan kurpitsat sekä kanaliemi ja kuumenna. Anna keiton porista hiljalleen noin 30 minuutin ajan.
Soseuta keitto ja sekoita joukkoon kookosmaito, limettimehu ja hunaja.
Kuumenna ja tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa. Voit ohentaa keittoa halutessasi vielä kanaliemellä.
Anything that's worth having is sure enough worth fighting for
Vs: Reseptivinkit
Jee lisää äänestyksiä . Tässä oli mullekin vaihtoehto .
YOU NEVER KNOW HOW STRONG YOU ARE UNTIL BEING STRONG IS THE ONLY CHOICE YOU HAVE.
Vs: Reseptivinkit
Mulle ei ollut sopivaa vaihtoehtoa, koska ruoanlaitto on mun mielestä ihan kivaa (ja syöminen vasta kivaa onkin), kunnes yritän sitä, mokaan totaalisesti, masennun, raivostun, heitän ruoan pois ja vannon, etten koskaan enää kokkaa.
What color is your life?
Vs: Reseptivinkit
Apua - me ollaan selkeesti myös keittiökaksoset!Margot kirjoitti: Mulle ei ollut sopivaa vaihtoehtoa, koska ruoanlaitto on mun mielestä ihan kivaa (ja syöminen vasta kivaa onkin), kunnes yritän sitä, mokaan totaalisesti, masennun, raivostun, heitän ruoan pois ja vannon, etten koskaan enää kokkaa.
"Mutta siis kaikkihan on pornoa, jos sitä katsoo oikein." (Margot)
Vs: Reseptivinkit
Bataatti-linssipata
2 annosta pääruoaksi tai 4 annosta liharuoan lisäkkeeksi
200 gbataattia
1 sipuli
1-2valkosipulinkynttä
tilkkaöljyä
1 tljeeraa eli juustokuminaa
1 tlcurrya
ripauscayennepippuria
2 dlpunaisia linssejä
1/2punaista paprikaa
5 dlkasvislientä
Kuori ja kuutioi bataatti. Kuori ja hienonna sipuli ja murskaa valkosipulit. Kuutioi paprika. Kuullota sipulia, bataattia, paprikaa ja valkosipulia muutama minuutti öljyssä kattilassa. Lisää mausteet ja kasvisliemi. Keitä viitisen minuuttia. Lisää sitten linssit ja keitä noin 10 minuuttia eli kunnes ruoka on kypsä. Lisää tarvittaessa nestettä. Tarkista maku. Nauti.
2 annosta pääruoaksi tai 4 annosta liharuoan lisäkkeeksi
200 gbataattia
1 sipuli
1-2valkosipulinkynttä
tilkkaöljyä
1 tljeeraa eli juustokuminaa
1 tlcurrya
ripauscayennepippuria
2 dlpunaisia linssejä
1/2punaista paprikaa
5 dlkasvislientä
Kuori ja kuutioi bataatti. Kuori ja hienonna sipuli ja murskaa valkosipulit. Kuutioi paprika. Kuullota sipulia, bataattia, paprikaa ja valkosipulia muutama minuutti öljyssä kattilassa. Lisää mausteet ja kasvisliemi. Keitä viitisen minuuttia. Lisää sitten linssit ja keitä noin 10 minuuttia eli kunnes ruoka on kypsä. Lisää tarvittaessa nestettä. Tarkista maku. Nauti.
Spread our codes to the stars
You must rescue us all
You must rescue us all
Vs: Reseptivinkit
tämähän aihe on ihan mulle passeli...
pohojalaasethan ei viisuja kuuntele.... vai miten se nyt oli?
Vs: Reseptivinkit
Millähän noi linssit vois korvata. Toimiskohan esim. amarantti.Klodvig kirjoitti: Bataatti-linssipata
2 annosta pääruoaksi tai 4 annosta liharuoan lisäkkeeksi
200 gbataattia
1 sipuli
1-2valkosipulinkynttä
tilkkaöljyä
1 tljeeraa eli juustokuminaa
1 tlcurrya
ripauscayennepippuria
2 dlpunaisia linssejä
1/2punaista paprikaa
5 dlkasvislientä
Kuori ja kuutioi bataatti. Kuori ja hienonna sipuli ja murskaa valkosipulit. Kuutioi paprika. Kuullota sipulia, bataattia, paprikaa ja valkosipulia muutama minuutti öljyssä kattilassa. Lisää mausteet ja kasvisliemi. Keitä viitisen minuuttia. Lisää sitten linssit ja keitä noin 10 minuuttia eli kunnes ruoka on kypsä. Lisää tarvittaessa nestettä. Tarkista maku. Nauti.
Mistä tän saa poistettua? Apua!
Vs: Reseptivinkit
Etkö tykkää linsseistä? Mä käytän niitä tosi paljon, enimmäkseen punaisia.
Ajattelin kokeilla tuota Klodden ohjetta, huomenna siis vihannesosastolle bataattiostoksille.
Ajattelin kokeilla tuota Klodden ohjetta, huomenna siis vihannesosastolle bataattiostoksille.
YOU NEVER KNOW HOW STRONG YOU ARE UNTIL BEING STRONG IS THE ONLY CHOICE YOU HAVE.
Vs: Reseptivinkit
Voisihan ne linssit ehkä korvata pavuilla tai vaikka kikherneillä... ehkä.
Spread our codes to the stars
You must rescue us all
You must rescue us all
Vs: Reseptivinkit
Niin, eihän nuo ihan toisiaan vastaa, mutta pavut sitten ehkä... Mun tapana laittaa linssipataan myös kikherneitä tai papuja, rinnan niitä käytän. Mutta kai ne korvaavinakin käy.
YOU NEVER KNOW HOW STRONG YOU ARE UNTIL BEING STRONG IS THE ONLY CHOICE YOU HAVE.