Belgia: Eliot – Wake up

Edustuskappale: Wake up
Esittäjä: Eliot
Lauluntekijä(t): Pierre Dumoulin, Eliot Vassamillet
Keskustele aiheesta foorumillamme

Viime vuoden pettymyksestä huolimatta Belgia on lähtenyt hakemaan viisumenestystä samalla konseptilla eli sisäisellä valinnalla. Tällä kertaa edustusartistiksi valittiin vasta 18-vuotias Eliot Vassamillet, joka nousi kuuluisuuteen vasta viime vuonna Belgian The Voice -ohjelman myötä. Vielä lukiossa opiskeleva Eliot ei voittanut kilpailua, mutta hänen livelaulantansa kiinnitti belgialaisen lauluntekijän Pierre Dumoulinin huomion heti.

Dumoulin sävelsi Belgian kilpailukappaleen myös kaksi vuotta sitten, jolloin maan ranskankielinen yleisradio RTBF oli edellisen kerran vastuussa kaksikielisen maan viisuvalinnasta. Tuolloin niin ikään nuoren lupaavan artistin, Blanchen kilpailukappale ”City lights” sijoittui viisuissa neljänneksi. Eipä siis sinällään ihme, että RTFB:n valinta osui tänä vuonna Pierre Dumoulinin ja Eliotin yhdessä työstämään kappaleeseen ”Wake up”.

Erityisesti englanninkielisestä melankolisesta popmusiikista innostuneen Eliotin mukaan hänen kilpailukappaleensa on erityisesti nuorille suunnattu kehotus olla yhteiskunnallisesti aktiivisia ja liittyä yhteen paremman maailman puolesta.
– Haluamme levittää positiivista sanomaa ystävyydestä ja ennakkoluulottomuudesta, kommentoi Eliot kappalettaan eurovision.tv:lle taannoin.

Toukokuun 14. päivä nähdään miten Eliotin periviisumainen sanoma osuu tuomareihin ja yleisöön. Tuolloin Belgia tavoittelee finaalipaikkaa ensimmäisestä semifinaalista. Vaikka Belgia on yksi seitsemästä maasta, jotka nähtiin jo ensimmäisissä viisuissa vuonna 1956, on se voittanut kilpailun vain yhdesti. Vuonna 1986 nuori Sandra Kim valloitti Euroopan hyväntuulisella ”J’aime la vie” -kappaleellaan.

Teksti: Kaisa Iivonen
Kuva: Wouter Struyf