Suomi 2006: säännöt julkistettu

ESC 2006 -arkisto.
Avatar
Sagapo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4807
Liittynyt: 11 Marras 2003, 18:31
Viesti:

Suomi 2006: säännöt julkistettu

Viesti Kirjoittaja Sagapo »

Hei! Ylen sivuilla näyttää olevan nyt julkistettuna vuoden 2006 karsinnan säännöt!

> http://www.yle.fi/eurovision/delta/saannot.php
Vuonna 2006 Suomen karsinta järjestetään 12 artistin välisenä kutsukilpailuna. Suomen edustussävelmän valintaprosessi vuonna 2006 on seuraava:

- syksyn 2005 aikana YLE valitsee yhteistyössä levy-yhtiöiden kanssa kutsuartistit ja kilpailusävelmät alkukarsintoihin
- tammi-helmikuussa 2006 järjestetään alkukarsinnat (suorat tv- ja radiolähetykset), joista valitaan sävellykset loppukarsintaan
- 11.3.2006 loppukarsinta (suora tv- ja radiolähetys), josta valitaan Suomen edustussävelmä kansainväliseen vuoden 2006 Eurovision laulukilpailuun (semifinaali ja mahdollinen finaali).
:peukku: :peukku: :peukku:
Jouez, jouez, musiciens / Enchantez-moi, magiciens
Tourne, tourne dans ma tête à moi / Fais briller les yeux des enfants-rois

Avatar
Roope
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 18474
Liittynyt: 02 Joulu 2003, 19:08
Paikkakunta: Tampere

Suomi 2006: säännöt julkistettu

Viesti Kirjoittaja Roope »

Ylen sivulta lisää:
YLE kutsuu 12 kotimaista eturivin artistia kilpailemaan Suomen edustuspaikasta vuoden 2006 Eurovision laulukilpailuun.

Kutsuartistit valitaan levy-yhtiöiden ja artistien kanssa käytävien neuvottelujen pohjalta. Esille pääsevät kotimaisen musiikkitaivaan kirkkaimmat tähdet sekä lupaavimmat ja mielenkiintoisimmat uudet tulokkaat iskelmästä rockiin. Marraskuun lopulla julkistettavalla artistilistalla on mukana sekä mies- ja naissolisteja että bändejä.

-Eurovision laulukilpailu on koko kansan tapahtuma ja kansa haluaa nähdä suosikkiartistinsa mukana karsinnassa. Karsinnan järjestäminen kutsukilpailuna on keino saada eturivin artistimme ja sitä kautta levy-yhtiöt mukaan kilpailuun laajalla rintamalla. Levy-yhtiöiden tukemilla artisteilla on myös takanaan taloudellisia resursseja esimerkiksi ennakkopromootion tekemiseen kansainvälisesti, sanoo YLE Viihteen ohjelmapäällikkö Ilkka Talasranta.

Kilpailusävelmien etsintä vuoden 2006 Suomen karsintaan tapahtuu ensisijaisesti levy-yhtiöiden ja artistien itsensä toimesta.

-Toivomuksena on, että Suomen karsinnat synnyttäisivät jälleen hittejä. Haluamme tarjota suomalaista musiikkia ensisijaisesti suomalaiselle yleisölle, mutta uskomme sitä kautta menestyshanojen aukeavan myös kansainvälisillä areenoilla. Annamme kutsuartisteille ja levy-yhtiöille vapaat kädet toteuttaa näkemyksiään ei niinkään hyvästä euroviisusta, vaan hyvästä biisistä, sanoo Suomen karsinnan vastaava tuottaja Timo Suomi YLE Viihteestä.

Suomi mukana Eurovision laulukilpailussa 40. kerran

Vuonna 2006 Suomen edustajan karsinta suoritetaan pääpiirteittäin saman mallin mukaan kuin tänä vuonna. Luvassa on jälleen neljä alkukarsintaa, jotka tällä kertaa järjestetään "live in studio" tammi-helmikuussa.

Jokaisessa alkukarsinnassa on mukana kolme kutsuartistia, joista kukin esittää kaksi sävelmää. Toinen kappaleista selviytyy jatkoon puhelin- ja tekstiviestiäänestyksen perusteella. Alkukarsintavaiheessa vastakkain ovat siten kunkin kutsuartistin esittämät kaksi sävelmäehdokasta, eivät artistit keskenään.

Maaliskuun 11. päivänä pidettävässä Suomen karsinnan finaalissa on mukana 12 kutsuartistin esittämää kappaletta, joista tv-katsojat valitsevat voittajan ja Suomen edustajan vuoden 2006 Eurovision laulukilpailuun kaksivaiheisessa puhelin- ja tekstiviestiäänestyksessä.

Jokaisesta alkukarsinnasta sekä finaalista tehdään suora tv- ja radiolähetys. Vuoden 2006 Suomen karsinnat tuottaa YLE Viihde. Ohjelman televisiossa lähettävä kanava on TV2. Myös YLEn suomen- ja ruotsinkieliset radiokanavat ovat jälleen tiiviisti mukana Eurovision laulukilpailuissa.

Vuoden 2006 Eurovision laulukilpailut järjestetään Ateenassa, Kreikassa. Semifinaali on torstaina 18. toukokuuta ja finaali lauantaina 20. toukokuuta. Ensi vuonna vietetään suomalaisittain juhlavuotta, sillä Suomi osallistuu Eurovision-mittelöihin jo 40. kerran.

Robby
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3074
Liittynyt: 07 Helmi 2004, 11:30
Paikkakunta: Helsinki

Suomi 2006: säännöt julkistettu

Viesti Kirjoittaja Robby »

Kuulostaa ihan hyvältä vaihtoehdolta. JOS mukaan saadaan oikeasti nimekkäitä artisteja. Mikäli näin on, niin ties vaikka viisufinaalista tulisi oikeasti suurempaakin yleisöä kiinostava tapahtuma. Missäköhän finaali mahdetaan pitää?

Semit muuten ovat varmaan aikas ankeaa katsottavaa, mutta tällä systeemillä tuskin saataisiin isoja saleja täyteen, joten kaiketi ihan hyvä ratkaisu sekin.

poistettu_tunnus_06
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4768
Liittynyt: 09 Helmi 2005, 09:45

Suomi 2006: säännöt julkistettu

Viesti Kirjoittaja poistettu_tunnus_06 »

Mitäs kaikkea tässä nyt on sit sitä uutta?

Avatar
Sagapo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4807
Liittynyt: 11 Marras 2003, 18:31
Viesti:

Suomi 2006: säännöt julkistettu

Viesti Kirjoittaja Sagapo »

Tässäpä tulee äkkisältään mielipiteeni ensi vuoden karsinnan säännöistä!

--
Vuonna 2006 Suomen karsinta järjestetään 12 artistin välisenä kutsukilpailuna. Syksyn 2005 aikana YLE valitsee yhteistyössä levy-yhtiöiden kanssa kutsuartistit ja kilpailusävelmät alkukarsintoihin.
Ai että, kuulostaa hyvältä! Tuo "12 kutsuartistia" ei voi tarkoittaa muuta kuin kahtatoista ammattilaista, eturivin artistia. Mikä parasta, levy-yhtiöt ovat mukana! :riemu: Nyt alkoi jännittää: tuleeko näistä kaikkien aikojen parhaimmat karsinnat niin esiintyjiltään kuin lauluiltaan?
Tammi-helmikuussa 2006 järjestetään alkukarsinnat (suorat tv- ja radiolähetykset), joista valitaan sävellykset loppukarsintaan. 11.3.2006 loppukarsinta (suora tv- ja radiolähetys), josta valitaan Suomen edustussävelmä kansainväliseen vuoden 2006 Eurovision laulukilpailuun (semifinaali ja mahdollinen finaali).
Tällä kertaa Suomi valitsee edustajansa aika myöhään, vasta maaliskuussa. Eipä siinä mikään muu haittaa kuin se, että on vaikea pitää itsensä pöksyissä siihen asti! :D Jos alkukarsinnat ovat jo tammi-helmikuussa, jää niiden ja karsintafinaalin väliin aika monta viikkoa. Se on hieman erikoista.
Jokaisen kilpailukappaleen tekijöistä vähintään yhden on oltava Suomen kansalainen.
Jes! Tätä on odotettu! :rok: Bye bye svenssonit, ahlströmmit, karlssonit ja anderssonit! :hei:
Laulujen esityskieli on Suomen alkukarsinnoissa ja loppukarsinnassa vapaa. Suosittelemme kilpailukappaleiden esittämistä kotimaisilla kielillä (suomi, ruotsi).
Kiitos, kiitos, kiitos, että suosittelette! :) Toisaalta, suosittelittehan te sitä tänäkin vuonna, ja vain kaksi laulua oli suomeksi. Aika näyttää, tuoko ensi vuosi muutosta.
Suomen edustuskappaleeksi valittavan voittajasävelmän esityskielen saa vaihtaa Suomen loppukarsinnan jälkeen (11.3.2005). Päätös Suomen edustuskappaleen lopullisesta esityskielestä kansainvälisessä semifinaalissa ja finaalissa on kuitenkin tehtävä 15.3.2006 mennessä.
Jaaha, tämä on suuri muutos aiempiin vuosiin. Hieman kaksipiippuinen juttu... Tuo saattaa lisätä suomen- ja ruotsinkielisten laulujen määrää karsinnassa, mutta nyt joudumme ostamaan sian säkissä: kappale saatetaan kääntää huonolle englannin kielelle. Toisaalta tuo sääntö on toiminut mainiosti Ruotsissa ja monessa muussa maassa, joten eiköhän toimi täälläkin. Jos olisin saanut diktaattorina valita, olisin valinnut juuri näin.
Vuoden 2006 Suomen karsintaprosessissa YLE valitsee yhteistyössä levy-yhtiöiden ja kutsuartistien kanssa syksyn 2005 aikana alkukarsintoihin yhteensä 24 sävellystä (kaksi kunkin kutsuartistin esitettäväksi).
Kuulostaa hyvältä. Jos Jari Sillanpää on mukana, ainakin voi valita kahdesta kappaleesta paremman! :D
Televisioitavia alkukarsintoja on vuonna 2006 neljä (pe 13.1, pe 20.1., pe 27.1. ja pe 3.2.), joista tv-katsojat valitsevat puhelin- ja tekstiviestiäänestyksellä yhteensä 12 esitystä loppukarsintaan siten, että jokaiselta artistilta selviää Suomen finaaliin toinen esitetyistä kappaleista.
Aha, yhdeltä artistilta voi olla vain yksi biisi finaalissa. No, on kai se ihan hyvä sääntö.
Loppukarsintatapahtumassa Suomen edustajan valinta tapahtuu kahdessa vaiheessa. 1.vaihe: katsojat valitsevat 12:sta ehdokkaasta kuusi jatkoon puhelin- ja tekstiviestiäänestyksellä. 2. vaihe: kuuden jäljelle jäävän kappaleen kesken käydään uusintaäänestys, jossa katsojat valitsevat Suomen edustajan puhelin- ja tekstiviestiäänestyksellä.
Alueraadit on poistettu! Vaikka mä en niin kamalasti niitä vastustanutkaan, on hyvä, että nyt ei voi kukaan enää spekuloida, miten olisi käynyt, jos alueraadit eivät olisi pudottaneet sitä tai sitä kappaletta jatkosta.
Yleisradio julkistaa Suomen karsintaan kutsutut artistit maanantaina 28.11.2005 ja kilpailukappaleet viimeistään vkolla 1/2006.
Merkattu ylös kalenteriin. :peukku:
Alkukarsinnat järjestetään "live in studio" tammi-helmikuussa.
Tarkoittaako tämä sitä, ettei ensi vuonna ole tämän vuoden kaltaista karsintakiertuetta? Kunpa nuo semifinaalit olisivat kuitenkin suoria lähetyksiä.
Eurovision laulukilpailun kotimaan karsintaprosessin tuottava organisaatio on YLE Viihde.
Onko tämä muuttunut? Oliko viisut aiemmin Ylen musiikkiosaston alaisena, vai muistanko aivan väärin.

--

Yhtä kaikki: Yle ei olisi juuri parempia muutoksia ensi vuodeksi tehdä! Hyvää työtä, Ylen poppoo!

Ainoa, minkä olisin tahtonut mukaan, on lupaus viisukarsinnan kokoelmalevystä sekä jonkinlainen pakko tehdä oikea musiikkivideo esikatseluihin. Mutta ei makeaa mahan täydeltä! :)
Jouez, jouez, musiciens / Enchantez-moi, magiciens
Tourne, tourne dans ma tête à moi / Fais briller les yeux des enfants-rois

Avatar
Marjukka
Juomanlaskija
Juomanlaskija
Viestit: 11641
Liittynyt: 25 Marras 2003, 23:25
Paikkakunta: Helsinki

Suomi 2006: säännöt julkistettu

Viesti Kirjoittaja Marjukka »

Kaipaisin selvennystä siihen, miten nyt voi tarjota kappaletta mukaan, kun ei ole avoin sävellyskilpailu, vaan levy-yhtiöt etsivät kappaleet. Ei, en ole pöytälaatikkosäveltäjä, mutta prosessi kiinnostaa ihan periaatteesta. Eli nyt biisinikkarin pitäisi tietää, mitkä levy-yhtiöt ovat mukana, ja aktiivisesti tyrkyttää niille kappalettaan? Tai pitäisi tietää kutsutut artistit ja ottaa yhteyttä heidän edustajiinsa? Tai ehkä levy-yhtiöt myöhemmin tiedottavatkin, jos etsivät kipaleita.
Haluaisin mieluummin olla täällä euroviisuissa kuin kotona! -Kwak

Avatar
Roope
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 18474
Liittynyt: 02 Joulu 2003, 19:08
Paikkakunta: Tampere

Suomi 2006: säännöt julkistettu

Viesti Kirjoittaja Roope »

Sagapo kirjoitti: Jes! Tätä on odotettu! :rok: Bye bye svenssonit, ahlströmmit, karlssonit ja anderssonit! :hei:
Olihan vaikka Las Vegasilla neljä tekijää, kyllä sinne svenssonien sekaan kai yksi virtanenkin mahtuu, hyvä ettei lähdetty tekijöiden kansalaisuuksia enempää rajoittamaan. Muutenkin säännöt vaikuttaa lähes täydellisiltä, kuppilan ideaketjua on selvästi luettu Ylessä :mrgreen:

Avatar
Jvvv
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9695
Liittynyt: 07 Helmi 2004, 12:43
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Suomi 2006: säännöt julkistettu

Viesti Kirjoittaja Jvvv »

Vaikuttaa kieltämättä ihan piristävältä vaihtelulta. Toivottavasti nuo studiokarsinnat pidetään Helsingissä... :cool: Finaalia varten lähtee sitten ihan mielellään Tampereelle.

Kovasti tuntuu, että vuosi vuodelta tässä ainakin puitteet nousee kohisten :peukku: , vaikkei lopputuloksissa preppausta ole (vielä) syntynytkään.

Saadaanko kenties 1981 tasoinen finaali? Toivottavasti (lopputuloksia lukuunottamatta)! :mrgreen:
"Olen kivi joka kukkii lailla hauraan joutsenen."

Avatar
GiveMeWings
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8830
Liittynyt: 15 Loka 2004, 21:50

Suomi 2006: säännöt julkistettu

Viesti Kirjoittaja GiveMeWings »

Hienoa!

Mun käsittääkseni levy-yhtiöt etsii mutta YLE päättää. Mitään avointa mahdollisuutta ei taida olla. Yle valitsee lisäksi itse artisteja ja pyytää heitä mukaan. Tietenkin voihan YLE:en olla yhteydessä että pliis ottakaa nyt mutkin (jos esim. joku suuri tähti kuten Patrick Linman ei saisikaan kutsua...).

Mutta miks finaali just Tampereelle? Löytyishän Turusta tai Helsingistäkin sopivia areenoita finaalin järjestämiseen...
25. Vuonna 2006 Suomen karsintaohjelmat YLEssä lähettävät kanavat ovat YLE TV2 (analoginen ja digitaalinen), TV-Finland sekä mahdollisesti myös osa suomen- ja ruotsinkielisistä radiokanavista ja YLEn Internet -sivut.

Kivaa, nettistream on ilmeisesti siis tulossa (tosin tuossa lukee että mahdollisesti, mutta kuitenkin).... :p
Viimeksi muokannut GiveMeWings, 12 Elo 2005, 10:53. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Terveisiä kotiin. Joka kotiin.

Avatar
Toni
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 18635
Liittynyt: 10 Helmi 2004, 12:23
Paikkakunta: Helsinki

Suomi 2006: säännöt julkistettu

Viesti Kirjoittaja Toni »

Kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta... Kyllä ne yleläiset saa tämänkin karsinnan pilattua... Siellä on varmaankin sitten karsimassa sellaisia maamme eturivin artisteja, kuten Geir Rönning, Nina Åström, Jennie (no offence), Hanna-Riikka Siitonen, Tommi Läntinen tms... Jos kerrankin sais viisukarsintaan NIITÄ nimiä, jotka RADIOSSA ja TV:SSÄ näkyy!!! Voisi olla suomalaistenkin kiinnostus hieman eri luokkaa...

terv. Ikuinen pessimisti (mitä tulee Suomen euroviisumenestykseen)

:niinpa:
"Mutta siis kaikkihan on pornoa, jos sitä katsoo oikein." (Margot)

Mikkelsson
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4724
Liittynyt: 18 Tammi 2004, 15:15
Paikkakunta: Helsinki

Suomi 2006: säännöt julkistettu

Viesti Kirjoittaja Mikkelsson »

Voihan sitä toivoa, että artistien uskallus lähteä mukaan olisi vähän tanakampaa, jos oma levy-yhtiö on mukana biisejä ja artisteja puffaamassa. Ja tuo "Toivomuksena on, että Suomen karsinnat synnyttäisivät jälleen hittejä. Haluamme tarjota suomalaista musiikkia ensisijaisesti suomalaiselle yleisölle" kuulostaa ihan loistavalle.

-Että hyvälle kuulostaa, vaikka Tonin kanssa olenkin samoilla linjoilla; kyllä Yle tämänkin vielä ryssii. Ja nettiin juu. Juujuu. :roll:
Men jag vara stark, jag kan få allt.
Jag kan sprida färg, jag kan regera.
Men det blir nog en till kaffe och en cigarett.

Avatar
barbarossa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7772
Liittynyt: 18 Marras 2003, 11:30
Paikkakunta: Helsinki

Suomi 2006: säännöt julkistettu

Viesti Kirjoittaja barbarossa »

Hyvältä kuulostaa! Toivottavasti tällä saadaan lisää näkyvyyttä ja kiinnostusta katsojien keskuudessa. Ja voi kun ne levy-yhtiöt nyt lähtisivät kunnolla mukaan. :pliis:
"Laka laulaja kielsi tulemasta alas parvekkeelta ennen kuin rakkaus kestää... " -Pokušaj

Avatar
GiveMeWings
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8830
Liittynyt: 15 Loka 2004, 21:50

Suomi 2006: säännöt julkistettu

Viesti Kirjoittaja GiveMeWings »

Totta tuon netin suhteen. Voi olla että sitten ilmoitetaankin 2 viikkoa ennen finaalia että ei netti-stream nyt jostain syystä teknisesti tms. onnistukaan kun se olisi niin hankala järjestää jne.... Nykyaikana!!

Hyvä juttu on että kotimaisen CD-kokoelman optio on mukana säännöissä. Kunpa sellainen vain sitten myös tehtäisiin. Suuri puute on että DVD:stä ei puhuta mitään. Juttu jonka ruotsalaiset tajusivat jo vuosia sitten, Euroopassakin olisi tuhansia viisuhörhöjä jotka tilaisivat DVD-tallenteen. Ja kun finaali kuitenkin kuvataan ja purkitetaan niin ei luulisi olevan ylivoimainen työ tehdä siitä DVD.

Jos kaiken maailman Hullu poro -areenakonserteistakin osataan ja kannattaa tehdä DVD kaupalliseen myyntiin.

Kaiken jären mukaan DVD:n jolla 12 kotimaista huippuartistia esittää valikoitua (siis pitäisi olla hyvää) suomalaista musiikkia pitäisi myydä myös tässä maassa.

Ei muuta kuin viihdetiimiläisille ja suoraan Jungerille sähköposteja epäkohdista ja parannusehdotuksia...!!!

:mrgreen: :mrgreen:
Viimeksi muokannut GiveMeWings, 12 Elo 2005, 11:02. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Terveisiä kotiin. Joka kotiin.

Avatar
JukkaV
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 15682
Liittynyt: 23 Marras 2003, 15:59
Paikkakunta: Turku - Suomen viisukeskus
Viesti:

Suomi 2006: säännöt julkistettu

Viesti Kirjoittaja JukkaV »

Minua hiukan harmittaa, kun en satu olemaan minkään levy-yhtiön listoilla millään tavalla. Tähän taisi jäädä haaveeni Ateenan matkasta... Ellen sitten päädy edustamaan Norjaa. :heh: Miltei valmiita (ajatuksellisesti) kappaleita kun sattuu olemaan jo kymmenkunta (ei, en ole laulanut niitä edes c-kasetille vielä, tosin teen sen melko pian)...

Tuo kieliasia kyllä hiukan huolestuttaa. Voimme saada varmasti hyvän edustusviisun, mutta voimme myös saada, Sagapoa lainatakseni sian säkissä eli viisun, josta poistuu persoonallisuus kielen vaihtumisen jälkeen (vrt. Bosnia-Hertsegovina 2005).

Toivottavasti saamme maamme eturivin artisteja. Toivottavasti yksi niistä on Arja Saijonmaa, Berit, Marjatta Leppänen tai Hanna Ekola. ;)
Rohkeutta on käytettävä voimavarana, jotta voi pyrkiä inhimillisen elämän järjestämiseen tulevaisuudessakin. :)

Avatar
Jvvv
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9695
Liittynyt: 07 Helmi 2004, 12:43
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Suomi 2006: säännöt julkistettu

Viesti Kirjoittaja Jvvv »

GiveMeWings kirjoitti:Totta tuon netin suhteen. Voi olla että sitten ilmoitetaankin 2 viikkoa ennen finaalia että ei netti-stream nyt jostain syystä teknisesti tms. onnistukaan kun se olisi niin hankala järjestää jne.... Nykyaikana!!
Eiköhän tuo nettistreamaus ole kiinni vain ja ainoastaan niistä Teosto- ja Gramex-maksuista? Tosin ei lienisi vaikeaa vaikka hankkia jotakuta sponsoria, joka maksaisi viisulähetysten nettilähetysten tekijänoikeusmaksut? Tai kenties levy-yhtiöt itse? Jos eivät oikeudenomistajatahot ja radioyhtiöt pääse jollakin ilveellä sopimukseen loppuvuoden aikana (eivät pääse).
"Olen kivi joka kukkii lailla hauraan joutsenen."

Avatar
Fjalle
Laulaa viisuja
Laulaa viisuja
Viestit: 73
Liittynyt: 05 Maalis 2005, 19:26

Suomi 2006: säännöt julkistettu

Viesti Kirjoittaja Fjalle »

Toivottavasti eturivin artistit eivät tarkoita esim. Arja Korisevaa, Katri Helenaa tai Paula Koivuniemeä. Hyviä esiintyjiä sinäänsä, mutta ajastaan perässä. Toivon että YLE lähtee ensi vuonna rock-linjalle, iskelmän tai purkkapopin sijaan. :/
"Itke en kun loppuu tää"

Avatar
Toni
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 18635
Liittynyt: 10 Helmi 2004, 12:23
Paikkakunta: Helsinki

Suomi 2006: säännöt julkistettu

Viesti Kirjoittaja Toni »

Mikkelsson kirjoitti:"Haluamme tarjota suomalaista musiikkia ensisijaisesti suomalaiselle yleisölle" kuulostaa ihan loistavalle.
No ei TOD kuulosta!!! Toi tarkottaa taas sitä, että siellä on sitten suomalaisen kesähitin metsästys menossa (josta ei kuitenkaan tuu mitään hittiä - kyllä tässä maassa viisut on sen verran pannassa radioasemilla). Viisuissa kun pitäis kosiskella tämän rakkahan kotimaan lisäks MYÖS sitä Eurooppaa!!!
"Mutta siis kaikkihan on pornoa, jos sitä katsoo oikein." (Margot)

Avatar
Toni
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 18635
Liittynyt: 10 Helmi 2004, 12:23
Paikkakunta: Helsinki

Suomi 2006: säännöt julkistettu

Viesti Kirjoittaja Toni »

JukkaV kirjoitti:Toivottavasti saamme maamme eturivin artisteja. Toivottavasti yksi niistä on Arja Saijonmaa, Berit, Marjatta Leppänen tai Hanna Ekola. ;)
No nuo nyt eivät ole tehneet viime vuosina MITÄÄN musiikin eteen - Suomessa ainakaan. Arja on "eturivin artisti" Ruotsissa, Beritiltä ei oo tullu varmaan mitään uutta koko mun eliniän aikana, Marjatta keskittyköön musikaaleihin ja Hanna on toivottavasti ratsastanut villihevosineen ja kimakoine äänineen jo vuorten taa... :niinpa:

Ei mulla sinänsä mitään iskelmää vastaan ole, mutta sellaisia nimiä tulisi valita, jotka myy - ja on tuottanu myös oikeesti sitä musiikkiakin viimeisen parin vuoden aikana: Siltsu, Debreczeni, Tuupanen, Eini jne

Viisukarsinnan tulisi edustaa mukavassa suhteessa kaikkea )dancea, rokkia, poppia, iskelmää jne), koko kansan tarpeisiin :)
"Mutta siis kaikkihan on pornoa, jos sitä katsoo oikein." (Margot)

Avatar
am
Hörppijä
Hörppijä
Viestit: 220
Liittynyt: 15 Loka 2004, 09:52
Paikkakunta: Helsinki

Suomi 2006: säännöt julkistettu

Viesti Kirjoittaja am »

GiveMeWings kirjoitti:Totta tuon netin suhteen. Voi olla että sitten ilmoitetaankin 2 viikkoa ennen finaalia että ei netti-stream nyt jostain syystä teknisesti tms. onnistukaan kun se olisi niin hankala järjestää jne.... Nykyaikana!!
Euroviisulähetysten nettistreamauksen järjestäminen ei ole niinkään ollut kiinni teknisestä valmiudesta, vaan YLEn ja Gramexin välisestä kiistasta, joka koskee tekijänoikeusmaksuja.

Kiista jatkuu (tietääkseni) edelleen, mutta mikäli siihen löytyy ratkaisu ennen tammikuuta, Suomen karsintalähetykset esitetään myös YLEn nettisivuilla. Luvat kilpailukappaleiden esittämiseen saataneen laulujen tekijöiltä, eikä teknistä estettä niiden esittämiseen todellakaan ole.

Mutta mikäli asian käsittely venyy yli tammikuun, karsintalähetysten esittäminen YLEn nettisivuilla ei ole mahdollista. Kiista koskee kaikkia YLEn ohjelmia, ei siis pelkästään näitä viisukarsintoja.
"Feeling rather zen right now..."

Avatar
Fabrizio
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 10140
Liittynyt: 13 Tammi 2004, 09:22
Paikkakunta: Vaasa

Suomi 2006: säännöt julkistettu

Viesti Kirjoittaja Fabrizio »

Tampereen keskeinen sijainti Suomen finaalille on ihan perusteltu. Kuka jaksaisi lähteä Helsinkiin tai Turkuun saakka. En minä ainakaan. :roll:

Kuitenkin olen pettynyt eli rannikkoseudun asukkaana tulee kieltämättä mieleen, ettei kisaan tahdota musiikkia tältä alueelta. Lukiolaisnuoretkin olivat kovasti tekemässä karsintaan laulua... entä miten käy Janne Hyödyn, Patrick Linmanin, jne. :puna:

Ajoiko pelko Vaasan alueen ylivoimaisuudesta tähän muutokseen, kun täällä (ki)innostus viisumusiikkiin on lisääntynyt viime vuosien myötä !? :evil:
"Because I... I´m just a dreamer,
with no intention to change, UNTIL I FIND YOU.
Don´t ask me why, I´m just a singer,
singing my worries away, UNTIL I FIND YOU."

Avatar
kwak
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9561
Liittynyt: 06 Joulu 2004, 19:09
Paikkakunta: Helsinki

Suomi 2006: säännöt julkistettu

Viesti Kirjoittaja kwak »

WAU miten loistavalta tämä uusi konsepti kuulostaakaan!!! :huiskut: Nyt taitaa kerrankin Suomella olla potentiaaliset karsinnat, joista saattaapi löytyä jopa menestystä kotimaan markkinoille sekä viisuareenalle! Olen erittäin tyytyväinen ratkaisuun. :)
Keep your head high above the water

Avatar
kwak
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9561
Liittynyt: 06 Joulu 2004, 19:09
Paikkakunta: Helsinki

Suomi 2006: säännöt julkistettu

Viesti Kirjoittaja kwak »

Fabrizio kirjoitti:Lukiolaisnuoretkin olivat kovasti tekemässä karsintaan laulua...
Okei, myönnetään. Tuo seikka hiukkasen harmittaa, mutta tuleehan sitä uusia karsintoja seuraavina vuosina, joissa saattaa olla sitten avoin sävellyskilpailu. :) Ei tähän ainakaan mun maailma kaatunut.
Keep your head high above the water

Avatar
Michelle
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1499
Liittynyt: 22 Helmi 2004, 08:56
Paikkakunta: Joensuu

Suomi 2006: säännöt julkistettu

Viesti Kirjoittaja Michelle »

JukkaV kirjoitti:Toivottavasti saamme maamme eturivin artisteja. Toivottavasti yksi niistä on Arja Saijonmaa, Berit, Marjatta Leppänen tai Hanna Ekola. ;)
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Tukkoo en ainakaan pese!

Avatar
Roope
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 18474
Liittynyt: 02 Joulu 2003, 19:08
Paikkakunta: Tampere

Suomi 2006: säännöt julkistettu

Viesti Kirjoittaja Roope »

Avasin artistilistoille oman ketjun, joten toiveet voi laittaa sinne :p

Antero
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1018
Liittynyt: 08 Maalis 2004, 19:47

Suomi 2006: säännöt julkistettu

Viesti Kirjoittaja Antero »

Nopeasti silmäiltynä karsintakonsepti tuntuu ihan hyvältä. Yksi asia vain tuntuu kummalliselta. JOkaisessa alkukarsinnassa kolme kutsuartistia esittää kaksi laulua kukin, mutta yleisö äänestää heiltä vain toisen laulun jatkoon. Mitä jos samalla artistilla ihan oikeasti olisikin niin hyvät laulut esitettävänään, että molemmat pitäisi saada finaaliin. Tosin, myönnettäköön, että tässä voisi myös ns. ''jarisillanpääsyndrooma'' toteutua, että laulaa kansansuosikki mitä tahansa, niin kaikki hänen laulunsa saavat maanvyöryn äänistä. Silti hieman onnahtava kohta säännöissä.
Plussaa siitä, että raadit on pudotettu pois ja yleisö saa äänestää ja päättää kaikissa vaiheissa.

Avatar
male
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 5449
Liittynyt: 07 Helmi 2004, 12:13
Paikkakunta: Helsinki

Suomi 2006: säännöt julkistettu

Viesti Kirjoittaja male »

Tosi hyvä systeemi. Loistavaa YLE! :peukku: :peukku: :D :D
"Well, if you must know, I have written fourteen books and as I am the only one who has read them I can tell you that they have all been very well received."

Avatar
GiveMeWings
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8830
Liittynyt: 15 Loka 2004, 21:50

Suomi 2006: säännöt julkistettu

Viesti Kirjoittaja GiveMeWings »

Vaasalaisten viisutykyt eivät ole toistaiseksi ainakaan minua vakuuttaneet. Ehkäpä ne lukionuoret voivat pyytää kutsua jos ovat saaneet hyvän viisun tehtyä. Nyt kuitenkin karsintasysteemi on erilainen ja mun mielestä ainakin on erittäin tervetullutta että konseptia hieman vaihdetaan. Vapaan kilpailun kautta on tullut vuosien mittaan paljon sellaista mitä ei olisi pitänyt koskaan päästää Suomen euroviisukarsintaan. Mainittakoon nyt vaikka Jasminen taivas-laulu, Jan-Mikaelin "kaunis" viisu tai aina yhtä painajaismainen Nuku pommiin. Kutsukilpailusta on paljon puhuttu ja sitä ehdotettu, nyt kun näin on päätetty tehdä niin ei voi muuta todeta kuin että hyvä, hyvä, hyvä...
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Terveisiä kotiin. Joka kotiin.

Avatar
itikka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 5636
Liittynyt: 21 Kesä 2004, 08:29
Paikkakunta: Helsinki

Suomi 2006: säännöt julkistettu

Viesti Kirjoittaja itikka »

Jaahans.... vai tälläiset säännöt tällä kertaa... :/

Täysi kutsukilpailu tuli kyllä aikamoisena yllätyksenä, kun kuitenkin 40. euroviisua valitaan. Levy-yhtiöille annetaan kyllä aikamoinen valta ja se ei välttämättä ole kauhean positiivista. Sieltä saatetaan karsintoihin pukata vain pinnalle pyristeleviä "uusia lupauksia" joille kaivataan hieman lisää tv-näkyvyyttä, ennen ensimmäistä levyä. Mutta onneksi tuo sitten selviää 28.11. ja tietty tää pitää peukkuja, että paljon mielenkiintoisia ja ennenkaikkea TUTTUJA nimiä on lista täynnä... :peukku:

Positiivista on se, että biisejä on 2 kpl/artisti, näin tosiaan voi edes hiukan vaikuttaa lopputulokseen, jos karsintaan osallistuu joku ylivoimainen nimi. Lisäksi tämä sääntö saattaa lisätä levy-yhtiöiden innostusta panostaa valintaan, kun artisti on joka tapauksessa finaalissa.

Toivottavasti saamme useita viihdyttäviä kappaleita mukaan. Ilolla huomasin säännöissä kohdan: "Loppukarsintaan valittujen sävelmien esittäjien (kutsuartistit, taustalaulajat ja muut esiintyjät) on oltava käytettävissä ja valmiina harjoituksiin kaksi Suomen loppukarsintaa edeltävää päivää, sekä yhden päivän tapahtuman jälkeen." Toivottavasti luvassa on hiottuja esityksiä, joihin panostetaan ja jotka aidosti viihdyttävät katselijoita. Huolestuttavaa oli tosin, että "YLE ei maksa korvauksia muille karsintaesityksen suunnitteluun ja valmisteluun osallistuneille esiintyjien avustajille, eikä myöskään karsintatapahtumiin hankituista esiintymisasuista, erikoiskampauksista tai ylimääräisestä rekvisiitasta. YLE tarjoaa karsintatapahtumassa normaalit meikkauspalvelut. Mikäli kilpailija haluaa käyttää omia avustajiaan, on se mahdollista, mutta YLE ei korvaa heidän kulujaan tai palkkioitaan." Hieman panostusta ja kannustusta YLEnkin puolelta olisi toivonut esityksiin ja niiden viihdyttävyyteen. :( Mielestäni säästetään väärässä asiassa! :evil:

Tuo toinen äänestyskierros on finaalissa mielestäni turha. Toisella kierroksella ääni voi mennä "sille vähemmän hyvälle" ehdokkaalle, ja saattaa nostaa jonkun kompromissivoittajan Ateenan koneeseen... ja sellaisten menestyminen kyllä tiedetään... :/

Mutta nyt vain kädet ristiin ja hyviä artisteja, esityksiä ja kappaleita odottamaan.... ;)
Życie jest drogą, życie jest snem
A co będzie potem? - nie wiem, i wiem
O nic nie pytaj, dowiesz się gdy
Skończy się droga, życie... i sny

Avatar
kais(t)a
VIP-emäntä
VIP-emäntä
Viestit: 17411
Liittynyt: 24 Heinä 2005, 00:51
Paikkakunta: Tampere

Suomi 2006: säännöt julkistettu

Viesti Kirjoittaja kais(t)a »

Ei yhtään hullumat säännöt, sanon minä!
Uskon että levy-yhtiöt sekä tekijät panostavat kappaleisiinsa näillä säännöillä enemmän.
Oma artistitoivelistani on vielä hakusessa mutta toivon että esiintyjissä olisi sekä niitä vanhoja tuttuja nimiä että uusia lupaavia lahjakkuuksia (ei sellaisia, joille halutaan vaan lisää tv aikaa vaan oikeasti hyviä artisteja). En millään lailla pidä pahana asiana, että joukossa olisi myös näitä ns. tuntemattomia artisteja. Esimerkiksi kunka moni Pihtiputaan mummo oli kuullut Jenniestä ennen viime vuoden viisuja?
Koska semifinaalin ja finaalin väliin jäävä aika on melko pitkä, voisi kuivtella että artisteilla on aikaa harjoitella muutakin kun itse kappaleen laulamista ja minä ainakin odotan että finaalista tulee huikea!
Послушай - у сердца голос мой.

Avatar
Roope
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 18474
Liittynyt: 02 Joulu 2003, 19:08
Paikkakunta: Tampere

Suomi 2006: säännöt julkistettu

Viesti Kirjoittaja Roope »

Kjell Ekholmia on haastateltu Ylen ruotsinkielisillä viisusivuilla:
Det här hindrar ju inte låtskrivare att bjuda ut sina kompositioner direkt till artisterna då man vet vilka det blir. På det sättet finns det ännu en chans för nykomligar att komma fram. Under årens lopp har det ju varit många nya fräscha namn som gjort genombrott tack vare tävlingen och finländska musiklivet behöver nya förmågor. Den finländska angsten inom musiken är just nu ett varumärke ute i världen och många inhemska skivbolag har lyckats etablera goda kontakter ute på världsmarknaden. Vi hoppas de skall kunna utnyttja detta kunnande och kontaktnät också då det gäller popmusiken, säger YLE:s svenska underhållningschef Kjell Ekholm

Det är inte YLE:s uppgift att producera reklamprodukter för artisterna eller bekosta deras pr-resor till andra länder. Det är ju skivbolaget som skall göra det jobbet och se till att man bygger upp något för framtiden och en eventuell internationell karriär. Konkurrensen inom den här branschen är idag otroligt hård, men det finns talanger som säkert skulle klara sig bra med rätt uppbackning från skivbolaget. YLE:s uppgift är att göra så bra tv och radio av evenemanget som möjligt, fortsätter Ekholm.


Lukittu