Kommentoi Love Symphony-käännöksiä

Sanoituskilpailukausi 2009
Avatar
akuankka13
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8994
Liittynyt: 10 Touko 2008, 13:08
Paikkakunta: Vanajan taka

Kommentoi Love Symphony-käännöksiä

Viesti Kirjoittaja akuankka13 »

Täällä voit kommentoida Slovenia-käännöksiä.






Kommentoimalla saa pisteseurannan osoitteen.




Mutta...









...vasta...











...kun...











...olet...












...äänestänyt!


















:)
Qaj.

Avatar
TOMItu
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3104
Liittynyt: 11 Marras 2003, 17:08

Re: Kommentoi Love Symphony-käännöksiä

Viesti Kirjoittaja TOMItu »

Jahas täytyisikö tänne kirjoitella pientä kommenttia. Mukavasti oli käännöksiä ja tekstit yllättivät minut totaalisesti, kerrankin oli paljon aiheita, jotka todella sopivat tunnelmaan. Edistystä ->ehkä, Tylsää ->todellakin toisten mielestä. Kokonaisuus silti toimi useassa paketissa varsin hyvin.

1.KUN SIIVET SULTA SAIN
Otsikko vie jo mukanaan. Eihän tässä tapahtu kerronnallisesti mitään erikoista, mutta ei tässä tarvitsekaan tapahtua. Musiikki hoitaa kerronnan, yksinkertaisesti on turhaa haaskata yleviä sanoja, kun melodia on näin vahva.

2. ROBIN HOOD
Otsikko taas tiputtaa liian suureen kuoppaan, josta ei päästy ylös. Tässä tosiaan tapahtui, mutta jokseenkin jäi hämäämään se, miksi juuri ROBIN HOOD? Kerronnan kerroksellisuudesta :peukku:

3. MIKS EN MÄ UNTA SAADA VOI
Pitkä? en tiedä, jokin otti silmään tuossa otsikossa, mutta ei välttämättä negatiivisessa mielessä. Nyt en syttynyt tälle vaan-tulkinnalle. Ehkä sanamaailma on hengeltään hieman nuorta verrattuna säveleen?

4. KUOKKAVIERAISSA
Iltamat, no ehken nyt hakenut ihan tätäkään. Iltamat on hauska sana ja se luo ympärilleen 50-60-luvun tunnelmaa. Kulkeeko ajatus sävelen viitoittamaa tiedä, päätöksen tekevät äänestäjät.

5. HAAVE
Joo okei, pelastakaa maailman rakkausvarannot. Mutta miksi ei?

6. UNI
Jotain samaa, mitä omassani. Paketti kasassa ja luo neutraalin ilmapiirin.

7. VARJOT SEURAAVAT
Sanoitus huokuu vahvaa tahtoa ja hieman vihaakin. seuraaVAT, kulkeVAT, riivaaJAT jne. Olisin halunnut pitkiä venytyksiä näiden tilalle. Asia toisalta tulee varsin selväksi.

8.MYTOLOGIA
Tässä häiritsi vain yksi asia. Kuuluvatko Thor ja Faunit samaan mytologiaan? Tämä varmaan kuuluu yleissivistykseen, mutta sijoittaisin Thorin jonnekin Islantiin kun taas Faunit taas Kreikkaan... Mutta ongelma lienee vain itselläni. Pahoittelen.

9. JÄÄN IHMEMAA
Tässä varmaan oli laskennallisesti oikea määrä tavuja, ne eivät vain mahtuneet minun suuhuni. Tunnelma varsin onnistunut!

Avatar
Huilumies
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 5372
Liittynyt: 09 Helmi 2004, 15:20
Paikkakunta: Vantaa

Re: Kommentoi Love Symphony-käännöksiä

Viesti Kirjoittaja Huilumies »

1. Kun siivet sulta sain: tunnelma ja tarina hyvä, mutta "syksy-yö" huono valinta, kaikkihan tietävät että se asia sanotaan "syysyö".

2. Robin Hood: alussa en syttynyt, luulin sitäpaitsi että puuttui väliviiva, mutta maisteltuani asiaa oivalsin tarinan, ja että Robin Hood olikin subjekti! Vaarallista ehkä laittaa subjekti ja predikaatti noin kauas toisistaan... mutta hyvä keksintö tämä RH.

3. Miks en mä unta saada voi. "kun itkin" -lauseessa on yksi tavu liikaa. Ylevä "kaiken menetin" -säkeistö lässähtää loppukertosäkeeseen, tulee mieleen että henkilö on sammunut kännissä...

4. Kuokkavieraissa. Hm, tässä täytyy käyttää mielikuvitustaan, että mitä kuka häh petti ja miten? Mikäs siinä, tilaa mielikuvitukselle, mutta helppoa se ei siis ole.

5. Haave: tämä sen sijaan hiukan liian helposti tehty, ja silti mukaan eksynyt rytmivirhe: "Voima vie mukanaan" - yksi tavu liikaa.

6. Uni: teksti ja tunnelma osuvia, mutta miksi tuollainen otsikko, onhan näitä ollut käännöskisoissa, olisin nimenyt omaperäisemmin, esim. "Jos taian oivaltaa". Veikkaan Timoteusta?

7. Oma. Tehty puolessa tunnissa, lyhyys mahdollisti sen, normaalisti menisi paljon kauemmin, mutta sopivasti koska oli aika kiire. Otin ekan vastaan tulevan ajatuksen, varjot, sitten tuli riivaajat. Aika tyytyväinen olen "C-osaan", ehkä siitä tuli sopivan mahtipontinen... Ei silti huippuinspiroiva kappale, liian vähän tilaa ajatuksille.

8. Mytologia. Selvästi edukseen erottuvin, vaikka Thor ja faunit eivät samoihin mytologioihin kuulukaan. Taitavat Narniatkin olla luettu? ;) Tunnelma ja mielikuvitus kaikkein parasta. Veikkaan UFOPOLIa?

9. Jään ihmemaa. Miksi, miksi piti laittaa yksi tavu liikaa "voi kylmintä Pohjolaa" ?? Miksi superlatiivi? Miksei "voi kylmää Pohjolaa", se olisi ollut rytmillisesti oikein. Tarina ja tunnelma sen sijaan varsin osuvia.

Lukittu