Itävalta 2017: Nathan Trent – Running on air

Nathan Trent – Running on air

*****
1
4%
****
4
15%
***
9
35%
**
9
35%
*
3
12%
 
Ääniä yhteensä: 26

Avatar
Viiksivallu
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1596
Liittynyt: 05 Huhti 2015, 22:27

Itävalta 2017: Nathan Trent – Running on air

Viesti Kirjoittaja Viiksivallu »

:itavalta:
Maa: Itävalta
Vuosi: 2017
Kappale: Running on air
Esittäjä: Nathan Trent
Säveltäjä: Nathan Trent, Bernhard Penzias
Sanoittaja: Nathan Trent, Bernhard Penzias
Sijoitus semifinaalissa: 7./18
Pisteet semifinaalissa: 147
Sijoitus finaalissa: 16./26
Pisteet finaalissa: 93
Sanat: https://eurovision.tv/participant/nathan-trent

Nathan Trent – Running on air (semifinaali)

Nathan Trent Facebookissa

Nathan Trent Twitterissä

Nathan Trent Instagramissa

Nathan Trent YouTubessa





kuva

Nathanaele Koll, taiteilijanimeltään Nathan Trent, syntyi 4. huhtikuuta 1992 idyllisessä ja kuvankauniissa Innsbruckissa Itävallan läntisessä Tirolin osavaltiossa. Innsbruck on tunnettu turismi- ja kulttuurikaupunki, joten ei yllätä sieltä ponnistaneen Itävallan viisuedustajiakin. Nathanin isä oli Tirolin sinfoniaorkesterin viulisti ja hänen äitinsä italialainen. Hän kasvoi kaksikieliseksi ja isän musiikkiura tarttui häneenkin. Isänsä tavoin hän alkoi soittaa viulua ja pianoa, minkä lisäksi hän alkoi esiintyä musikaaleissa.

Kilpailuviettiä Nathanilla on ilmeisesti ollut aina, sillä hän osallistui 11-vuotiaana itävaltalaiseen tenavatähtikisaan Kiddy Contestiin. Hän sai laulettavakseen yhdysvaltalaisen B3-poikabändin You're My Angel-kappaleen coverin Fußball. Voittoa ei nuorelle Nathanille tullut. Vuonna 2011 hän osallistui Saksan X Factorin toiselle kaudelle osana Boyz II Hot -bändiä. Ryhmä sijoittui kilpailussa melko vaatimattomalle 11. sijalle. Noihin aikoihin Nathan myös valmistui koulusta ja muutti Innsbruckista Wieniin opiskelemaan Musik und Kunst Privatuniversität der Stadt Wieniin opiskelemaan musiikkia ja teatteria. Korkeakoulusta on valmistunut moni nimekäs itävaltalainen kulttuurihenkilö. Hän keskittyi opintoihinsa muutaman vuoden ajan ja esiintyi niiden lomassa monessa maineikkaassa Itävallan teatterissa. Veri veti kuitenkin selkeästi sooloartistiuralle, ja vuonna 2016 hän julkaisi esikoissinglensä Like It Is. Ilmeisesti hän herätti Itävallan yleisradio ORFin kiinnostuksen viimeistään tässä vaiheessa.

Nathan valittiin sisäisesti melko tuntemattomana artistina edustamaan Itävaltaa. Samaan aikaan hänet oli myös alustavasti valikoitu mukaan Saksan karsintoihin, mutta hän luopui tästä mahdollisuudesta päästessään edustamaan isänmaataan. Valinta julkistettiin joulukuun lopulla 2016, ja edustuskappale Running on Air näki päivänvalon helmikuun lopulla 2017. Kappale vuosi nimenjulkistamisen yhteydessä Spotifyhyn ja YouTubeen, vaikka varsinainen ensikuuleminen oli suunniteltu 28. helmikuuta.
Promokiertue polkaistiin käyntiin viisujen lähestyessä, ja Nathan esiintyi Lontoossa, Tel Avivissa, Alankomaissa ja Espanjassa. Hän levytti myös italian- ja espanjankieliset versiot kappaleestaan, italiaksi nimellä Fino a che volerò ja espanjaksi nimellä Aire.

Kiovan toisissa Euroviisuissa Itävalta oli arvottu esiintymään toiseen semifinaaliin. Esiintyminen oli yksinkertainen ja pelkistetty ja Nathan oli pukeutunut kokovalkoiseen.
Tuomaristot ja katsojat ottivat Running on Airin vastaan hyvin eri tavalla. Tuomaristot pitivät kappaleesta mukiinmenevästi, ja se sai 93 pistettä, mikä riitti tuomariäänten 11. sijaan. Katsojien keskuudessa kappale oli todellinen mahalässähdys, sillä se ei saanut yhden ainoata pistettä mistään maasta. Lähimpänä edes yhden pisteen antamista olivat Malta (11. katsojaäänissä) ja Tanska (12.).

Nykyään Nathan asuu Lontoossa ja musiikkiura jatkuu. Hänestä on kuoritunut lauluntekijä ja päämelodioiden tuottaja, joka jakaa aikansa Lontoon, Wienin, Berliinin ja Los Angelesin välillä. Hän on julkaissut Euroviisujen jälkeen 11 singleä ja esikoisalbumi Stages of Change julkaistiin vuonna 2022.
Viimeksi muokannut Viiksivallu, 02 Huhti 2023, 10:09. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
I’m pretty funny
But the jokes on me
Cause no one ever takes me seriously

Avatar
Kasper_
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 5614
Liittynyt: 29 Maalis 2022, 22:01
Paikkakunta: Kotka

Re: Itävalta 2017: Nathan Trent - Running on air

Viesti Kirjoittaja Kasper_ »

Esittelytekstin lukemisen jälkeen ei kai voi muuta sanoa kuin että hyvää aprillipäivää vaan :heh:

Itse biisistä sen verran että kyllähän tämä on ihan mukavan kepeä ja hyväntuulinen kappale, mutta silti aika turha. Ei olisi kyllä ansainnut telenollia. Hyvin vahvat kolme

:itavalta: :itavalta: :itavalta:
Bejba, it's kajnda krezja :kaunis:

Avatar
Serduchka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 57783
Liittynyt: 22 Huhti 2007, 17:16
Paikkakunta: Pori

Re: Itävalta 2017: Nathan Trent - Running on air

Viesti Kirjoittaja Serduchka »

:itavalta: :itavalta: :itavalta:

Totaalinen turhake. Nathanin virne myös ärsytti mua aikoinaan. :niinpa:

PS. Hyvin kirjoitettu aprillipilateksti. :peukku: "Juhla"päivänä tämä on vaan täysin poikkeuksellinen ja totaalisen lapsellista touhua. :eiei:
"Huonon maun taakse ei tässä syrjivässä räkälässä voi piiloutua." (nimierkki Requel)

Avatar
jdjj22
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2983
Liittynyt: 29 Maalis 2014, 20:58

Re: Itävalta 2017: Nathan Trent – Running on air

Viesti Kirjoittaja jdjj22 »

Inhoan tätä sydämeni pohjasta. Spektin sanoin "eniten vituttaa kaikki" eli en löydä tästä oikein mitään hyvää.
Yksi tähtönen pähtönen lienee selviö :suutukkoon:
Pieni ripaus örgyn pörgöniä parantaa viisua kuin viisua - Terveisiä kielipuolueesta :kaunis:
Kaikesta pitäisi olla jotain mieltä ja jos et ole, olet kuukauden joka toinen lauantai Putinin tukija,
joka syö makkarakeittoa suoraan saappaasta.

Avatar
Viiksivallu
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1596
Liittynyt: 05 Huhti 2015, 22:27

Re: Itävalta 2017: Nathan Trent – Running on air

Viesti Kirjoittaja Viiksivallu »

Aprilliversio olkaatten hyvät:

Nathan Trent, oikealta nimeltään Ikaika Manu Tane Bananahammock, syntyi vuonna 1992 Itävallan Obergurgl-Hochgurglin kylässä. Kylä tunnetaan Itävallan korkeimmalla sijaistevana kirkonkylänä (1,93 kilometriä merenpinnan yläpuolella). Ehkä korkea syntymäpaikka sai hänet tavoittelemaan korkeuksia myöhemminkin elämässään. Hänet adoptoitiin heti syntymänsä jälkeen Salomonsaarien Anutan saarella asuneeseen perheeseen. Adoptioperheen isä oli kotoisin Havaijilta, joten poika sai polynesialaisen nimen. Lapsuus sujui leppoisasti Tyynenmeren paratiisisaarella, ja koulutiensä Nathan kävi kuurojen koulussa, vaikka syntyikin täysin kuulevana.

Nathan on täysin itseoppinut laulaja, ja sai merkittävän osan opistaan videokaseteilta, joita äiti toi Itävaltaan suuntautuneilta työmatkoiltaan. Näiltä kaseteilta hän oppi myös saksan kielen. Pikkuruinen ja matala kotisaari oli aina tuntunut liian pieneltä Nathanille, joten hän muutti pakollisten koulujen jälkeen synnyinmaahansa Itävaltaan, jossa liittyi kommunistiseen nuorisoliittoon.

Viisuedustaja Nathanista tuli sattuman kautta. Vapun mielenosoituksissa vuonan 2016 hän ylläpiti ja johti laulua, mikä herätti jyrkistä poliittisista näkemyseroista huolimatta paikan ohi kävelleen ORFin podcasttoimituksen johtajan huomion. Hän ehdotti viisuista vastaavalle tiimille löydöstään ja Nathanin potentiaalista. Näin Nathania alettiin valmistella viisuedustajaksi. Running on Air valikoitui edustuskappaleeksi, vaikka kappaleessa onkin selkeä mutta tarkkaan verhottu kommunistinen sanoma. EBU harkitsi kappaleen diskaamista, mutta sen annettiin kilpailla valituksista huolimatta. Kappaletta promottiin poikkeuksellisesti pelkästään Euroopan ulkopuolella, sillä Nathanin viisuja edeltävä kiertue kävi Grönlannissa, Belizessä, Libyassa, Keski-Afrikan tasavallassa, Vietnamissa ja Mongoliassa. Myös Turkmenistaniin pääsy sallittiin, mitä pidettiin hyvin poikkeuksellisena.

Kiovassa Nathan pysytteli lähes pelkästään hotellihuoneessaan lukuun ottamatta harjoituksia, ja mediat kirjoittivat paljon syrjäänvetäytyvästä ja ujosta tähdestä. Esityksessä Nathan roikkui areenan katosta pää ylösalaisin koko kolmen minuutin esityksensä ajan. Kappaleen menestys oli melko keskivertoa, ääntenlaskun loputtua pisteitä oli kasassa vain 82. Mutta hyvin poikkeuksellista oli kuitenkin pisteiden jakauma: Itävalta oli saanut tasan yhden pisteen jokaiselta raadilta ja jokaiselta yleisöltä. Tätä hämmästeltiin suuresti ja puhuttiin vilpinkin mahdollisuudesta, mutta selvitysten jälkeen ilmeni, että kommunistit olivat yhdistäneet voimansa ja äänestäneet kappaletta sen minkä pystyivät.

Viisujen jälkeen Nathan on vetäytynyt takaisin Anutan saarelle perheensä luokse ja elää nykyään kalastajana ja saksan opettajana. Musiikkiuralle palaamista hän aina välillä väläyttelee someissaan (aina kun verkkoyhteydet syrjäiselle saarelle toimivat), mutta vielä emme ole nähneet paluuta.
I’m pretty funny
But the jokes on me
Cause no one ever takes me seriously

Avatar
WildDance
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 10835
Liittynyt: 14 Kesä 2012, 20:58

Re: Itävalta 2017: Nathan Trent – Running on air

Viesti Kirjoittaja WildDance »

Siis tätä kuvaa parhaiten sana "tekopirteä". En osta tätä. Rasittava kappale. Kyllä yleisö tiesi, missä tämän paikka oli. Kaksi tähteä.
"I'm gonna stand here like a unicorn
Out here on my own

Baby, promise me you'll hold me again
I'm still broken from this hurricane"

🦄🌪️

Avatar
TomppaJr
Koordinaattori
Koordinaattori
Viestit: 36996
Liittynyt: 05 Huhti 2010, 11:42
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Itävalta 2017: Nathan Trent – Running on air

Viesti Kirjoittaja TomppaJr »

Kiitos aprillikirjoituksesta. :peukku: :heh:

Viisuna tympeähkö. Kaksi tähteä.
Meow cat, please meow back.

Avatar
Nekku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3088
Liittynyt: 06 Marras 2017, 10:47

Re: Itävalta 2017: Nathan Trent – Running on air

Viesti Kirjoittaja Nekku »

:itavalta: :itavalta: :itavalta:

Ihan ok. Kyllä tätä kuuntelee mutta ei herätä pahemmin tunteita.
"Kyllä tämä minun puolestani saa Lissaboniin lähteä." (TomppaJr)

I, I, I know you're living a lie
I, I, I see the scars in your eyes

dennispizza
Laulaa viisuja
Laulaa viisuja
Viestit: 794
Liittynyt: 20 Tammi 2018, 13:51

Re: Itävalta 2017: Nathan Trent – Running on air

Viesti Kirjoittaja dennispizza »

Tää on aina ollut kunnon toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Mitäänsanomaton kappale, mutta ei ärsytäkään ja jaksaa kuunnella läpi. Kaksi.

Avatar
jee euroviisut
Press
Press
Viestit: 19823
Liittynyt: 09 Helmi 2009, 16:20
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Itävalta 2017: Nathan Trent – Running on air

Viesti Kirjoittaja jee euroviisut »

Sori, mutta minulle tämä on aina ollut vain täysin turha rallatus, joka menee toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos prosessoitumatta pään sisällä. Yksi. :sorivaan:

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 42389
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: Itävalta 2017: Nathan Trent – Running on air

Viesti Kirjoittaja Rousku »

Jos joku olisi kysynyt minulta, kuka on Nathan Trent, en olisi enää muistanut. Olisin varmaan veikannut että joku näyttelijä. Samoin en enää yhtään olisi pystynyt palauttamaan mieleen, kuka edusti Itävaltaa viisuissa 2017 (edellisen ja seuraavan vuoden muistan). Jos olisi kerrottu, että se Nathan Trent, en olisi pystynyt kertomaan kappaleen nimeä.

Ehkä tämä kertoo, kuinka unohdettava tekele niin hyvässä kuin onneksi myös pahassa tämä oli. Kaksi tähteä on silloin paikallaan.

Miksi näitten muuten pitää aina keksiä joku taiteilijanimi itselleen? Mitä vikaa Nathanaele Kollissa on? :raaps: Sen olisin vielä voinut muistaakin. Olisi ainakin persoonallisempi.
Rise, angel, shine, love!

Avatar
Teräsbekoni
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11330
Liittynyt: 26 Touko 2012, 10:59

Re: Itävalta 2017: Nathan Trent – Running on air

Viesti Kirjoittaja Teräsbekoni »

Omat kuuntelukertani: 8

Taas yksi Ed Sheeran -kliseistä kasaan koottu ja sieluttoman särmättömäksi hiottu kokonaisuus, jolle on ollut vaikea löytää käyttöä omassa elämässäni. Nathanin luontevaa esiintymistä katselee kuitenkin sen verran tuskattomasti, että saakoon vaikka kolme heikkoa tähteä. Olisipa hää saanut jotain parempaa laulettavakseen!
ESC24 TOP-10: 1. Kroatia 2. Itävalta 3. Liettua 4. Norja 5. Alankomaat 6. Iso-Britannia 7. Latvia 8. Azerbaidžan 9. Ruotsi 10. Viro

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11577
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Itävalta 2017: Nathan Trent – Running on air

Viesti Kirjoittaja romualdo »

voi v...tu eiku k..yrpä, näitä, täysin persoonattomia, ns. maattomia lauluja, (tätä mieltä olisi mm. Apu-lehden legendaarinen veteraanitoimittaja Raila Kinnunenkin) Shiis tämähän voisi olla ihan mistä wain, esim. Australiasta ... mutta jatkakaa waan meidän wanhoillisimpien ärsyttämistä näillä, ... älkää waan tuoko NIITÄ WANHOJA 1956 - 1998 - 2007 ... kansallisten laulujen parhaita PARHAITA helmiä tänne arvioitavaksi näitten yhdentekevyyksien ja mitättömyyksien sijaan---


Minkäs sille voi kun ette paremmista ymmärrä ... 0.2 - 1.2 pist. Ärsyttäwän iloista menoa ...


Tai toki moni nuoremmistakin kuppilalaisista ymmärtää ja arvostaa mutta tää tunne tulee waan heti mieleen kun näitä tänne työnnetään. Ja mitä hemmetin ideaa tässä on näitä näinkin uusia, tuoreita lauluja tänne laittaa, lukekaa noitten laulujen ketjuja ao. paikoista jos haluatte... tylsistyä lopullisesti, lobotomiaanne varten.

Avatar
Happy
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 17121
Liittynyt: 10 Marras 2011, 20:58

Re: Itävalta 2017: Nathan Trent – Running on air

Viesti Kirjoittaja Happy »

miksi tällästä paskaa on edes tuotettu? Täysin persoonaton, ideaköyhä ja melodialtaan täysin ruma biisi, vuotensa huonoin ja yks kaikkien aikojen huonoimmist viisuist, artistikin on tekopirteä ja lame, en usko tähän sekuntiakaan.
Tyhmät raadit kun lelli tän finaaliin ;(
Never miss a good chance to shut up.

Avatar
hra47
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8227
Liittynyt: 29 Tammi 2007, 12:53
Paikkakunta: Espoo

Re: Itävalta 2017: Nathan Trent – Running on air

Viesti Kirjoittaja hra47 »

Voin hyvin kuvitella, että hifistit koekuuntelevat vinyylilevysoittimia ja kaiuttimia tällaisella musalla. Biisin nimi oli tuttu, mutta olin unohtanut biisin. Piti virkistää muistia kuuntelemalla. Ihan ok.

PS. Kaikkien aikojen surkeimman viisubiisin tittelistä kisaa kylläkin saman vuosikerran Espanja, Do it for your lover.
"Mä nousin tähtiin palata en sieltä voi..."
- Mä elän vieläkin

Vastaa Viestiin