Osmo Ikonen - Heaven or hell

Euroviisut 2010 Oslossa

Osmo Ikonen - Heaven or hell

*****
45
35%
****
36
28%
***
21
16%
**
18
14%
*
9
7%
 
Ääniä yhteensä: 129

BruiseViolet
Lotraaja
Lotraaja
Viestit: 418
Liittynyt: 22 Tammi 2007, 23:56

Re: Osmo Ikonen - Heaven or hell

Viesti Kirjoittaja BruiseViolet »

Timoteus kirjoitti:Kielivähemmistö. Siis ei suomenruotsalaiset, vaan viittomakieliset. Eipä heillä ollut tänä vuonna mitään erityistä syytä pelkästä Osmosta kiinnostua.
Kuinkas paljon Suomessa on viittomakielisiä? Jotenkin vaikea uskoa heidän ääntensä riittävän niinkin pitkälle kuin hopeapallille superfinaalissa. Asiaa ei myöskään sen kummemmin muistaakseni mainostettu. Onhan toki mahdollista, että Signmark sai sympatiaääniä ihmisiltä mainitsemasi seikan ansiosta, mutta mututuntuma oli kyllä aina sellainen (nuorten foorumeita lueskellessa), että Osmolla on takanaan aika suuri kannatus nimenomaan nuorten keskuudessa.

Onkohan mahdollista, että Osmolta putosi pohja, koska kohdeyleisö (nuorempi sukupolvi) äänesti niin innokkaasti Eläkeläisiä? Minun on hyvin vaikea ymmärtää Osmon kohtaloa pelkästään musiikillisista lähtökohdista.

Hometown
Laulaa viisuja
Laulaa viisuja
Viestit: 270
Liittynyt: 16 Tammi 2009, 22:47

Re: Osmo Ikonen - Heaven or hell

Viesti Kirjoittaja Hometown »

Rousku kirjoitti:^^^Minusta liveveto oli todella hyvä, paras tämäniltaisista, nostaa biisiä puntarissani näin jälkikäteen. Itse biisi ei aina niin innostanut.
Just! Äänitteenä biisi tuntui junnaavalta ja tasapaksulta, eikä siitä vieläkään mitään kunnon koukkuja löydy. Osmo on kuitenkin todella upea laulaja ja esiintyjä. Liveversio nosti kappaleen aivan uusiin sfääreihin. Todella ikävää, että tämä putosi jo tässä vaiheessa, mutta nämä äänestykset nyt ovat mitä ovat.

Tuli mieleen, että kannattaisiko Osmon tehdä välillä jotain suomeksi, jotain Suomi-soulia - mitä se sitten olisikin. Kun Juicet, Eput, Patet, Nurmiot ja Röyhkät alkoivat aikanaan tehdä suomenkielistä rockia, he pystyivät luomaan itselleen vahvan uran huomattavasti Osmoa heikoimmilla laulutaidoilla, vain siksi että lauloivat ihmisten äidinkielellä näitä koskettavista asioista. Kansainvälistä uraa voisi yrittää sitten myöhemmin, vaikkapa euroviisujen kautta.

Mr Kite
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1799
Liittynyt: 25 Touko 2009, 23:19

Re: Osmo Ikonen - Heaven or hell

Viesti Kirjoittaja Mr Kite »

RockOn kirjoitti:
Leo kirjoitti:Todella hyvä live-esitys! Kansainvälinen paketti. Olisi pärjännyt Oslossa.
Tuskin olisi pärjännyt sitten millään. Mistä tämä kuppilalaisten Osmo-hehkutus juontaa? Laulaahan hän hyvin, mutta miten se riittääisi keskinkertaisen ja väärällä tavalla vanhahtavan biisin kanssa. Taustalaulajat ja koreografia olivat kotikutoisen oloisia, muttei kuitenkaan tarpeeksi, jotta esitys olisi sympaattinen.
Itsekään en ole ymmärtänyt mistä tämä Osmo Ikosen hehkutus on johtunut. Koska minusta Osmon biisi on tylsää tasapaksua jumputusta.

Mutta makunsa kullakin.

Ehkäpä tämä Osmon biisi olisi menestynyt paremmin - ehkä paljonkin paremmin - tuolla lännemmässä, esimerkiksi Isossa-Britanniassa ja USA:ssa. Ehkä. :mitvit:

Avatar
tonywerner
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 28218
Liittynyt: 29 Loka 2004, 07:36
Paikkakunta: Riihimäki

Re: Osmo Ikonen - Heaven or hell

Viesti Kirjoittaja tonywerner »

Timoteus kirjoitti:
UFOPOLI kirjoitti:Tosin arvelin, että Osmo olisi saanut villin kortin, mutta luultavasti YLEllä otettiin huomioon myös mahdollisuudet finaalissa (puhelinäänimäärän pohjalta).
Minusta raadilla ei pitäisi olla käytössään sellaisia tietoja kuin esitysten saamat puhelinäänimäärät. Toisekseen pidän ihan mahdollisena, että Maria Lund oli erän jumbo.
No vissiin oli jumbo :draamaa: Kyllä se oli Osmo - ei kahta sanaa :joojoo: Linn pääsi taas niillä surullisenkuuluisilla rantaruotsalaisten äänillä ja sen seurauksena Maria oli pakko päästää finaaliin villillä kortilla. Olihan esitys kuitenkin koko karsinnan hioutuin. Se koitui Osmon kohtaloksi. Ylen syy, että pisti yhden ruottalaisen jokaiseen alkukarsintaan :niinpa:
If you love someone, follow your heart
Cause love comes once, if you're lucky enough

Avatar
ta1ja
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13777
Liittynyt: 17 Tammi 2008, 23:14

Re: Osmo Ikonen - Heaven or hell

Viesti Kirjoittaja ta1ja »

BruiseViolet kirjoitti:Onkohan mahdollista, että Osmolta putosi pohja, koska kohdeyleisö (nuorempi sukupolvi) äänesti niin innokkaasti Eläkeläisiä? Minun on hyvin vaikea ymmärtää Osmon kohtaloa pelkästään musiikillisista lähtökohdista.
:joojoo:
jos Osmon kaverien, samaan sisäpiiriin kuuluva lempiradio Radio Helsinki suurinpiirtein käskee äänestämään Eläkeläisiä niin kaipa se Osmonkin olemassaolo unohtuu kisoissa.

Osmo kyllä, vaikka minun mielestäni esitys ei olut paras mahdollinen ja biisi kuulosti löysemmältä ja aneemisemmalta kuin nauhalta kuultuna, kärsi mielestäni oikeusmurhan koko valikoimaan nähden. Just joo kaikki Linnit, Lassanderit, Hietaset, Amadeukset niin haluan nähdä uudelleen :niinpa:
Ihmiset kuuntelevat tänä päivänä radioista kappaleita, jotka vain heitetään heille. Ja heille sanotaan, että teidän täytyy pitää tästä kappaleesta, koska me soitamme sitä 60 kertaa päivässä. He pakottavat pitämään kappaleista.
- Salvador Sobral

mangolassi

Re: Osmo Ikonen - Heaven or hell

Viesti Kirjoittaja mangolassi »

Hazel kirjoitti:Olen niin järkyttynyt tämän putoamisesta, etten viitsi nyt kommentoida yhtään mitään. Katsotaan sitten huomenna :lohduton:
No, Hazel, oletko jo toipunut kommentoimaan?
Mä en oikein ole vieläkään sisäistänyt sitä fataalia moumenttia, jolloin mulle selvisi Osmon rannalle jääminen :draamaa: . Mun sydän ei ymmärrä. Yleensä tuppaan olemaan enemmän pessi- kuin optimisti, mutta ei mulle tullut mieleenkään - oikeesti - että Suomen kansa ei tajuaisi äänestää tätä finaaliin. Nyt sitten vaan on viikon mittaan psyykattava itsensä siihen, että Eläkeläiset, joiden hjuumori ei vaan mulle millään aukene, lähtevät Osloon... :vollotus:

Avatar
grey_gardens
Maistelija
Maistelija
Viestit: 43
Liittynyt: 11 Joulu 2009, 02:11

Re: Osmo Ikonen - Heaven or hell

Viesti Kirjoittaja grey_gardens »

Yllättävän lattea, ihan kuin ei olisi uskonut itseensä. :kups:

Avatar
Roope
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 18474
Liittynyt: 02 Joulu 2003, 19:08
Paikkakunta: Tampere

Re: Osmo Ikonen - Heaven or hell

Viesti Kirjoittaja Roope »

:samaamielta:

Ei ESC-estradeilla tällaisella latteudella pärjätä :tajutkaa: , vaikka olikin söpö esittäjä ja tyylikäs sävelmä :tosion:

Onneksi viisas suomen kansa karsi tämän :joojoo:

Avatar
mpappa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4061
Liittynyt: 02 Syys 2005, 18:18

Re: Osmo Ikonen - Heaven or hell

Viesti Kirjoittaja mpappa »

Suuri pettymys, että ei päässyt finaaliin. Olis ehkä kannattanut heittäytyä enemmän esitykseen mukaan eikä olla liian lepsusti lavalla. Parempi tyrkky kuitenkin kuin jotkut muut ja olisi ansainnut villin kortin.
Love shine a light

Avatar
akuankka13
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8979
Liittynyt: 10 Touko 2008, 13:08
Paikkakunta: Vanajan taka

Re: Osmo Ikonen - Heaven or hell

Viesti Kirjoittaja akuankka13 »

En voi sanoin kuvailla tunteitani, jotka puhkesivat tajutessani, että kolmannesta karsinnasta kaikki muut pääsivät finaaliin paitsi Osmo.. :lohduton: :parku:

Suomen äänestysväkeä ja tuomaristoa ei voi ikinä tajuta.
Qaj.

Helmiina
Maistelija
Maistelija
Viestit: 28
Liittynyt: 12 Helmi 2008, 19:26

Re: Osmo Ikonen - Heaven or hell

Viesti Kirjoittaja Helmiina »

Balsamia haavoille: Osmo on viikon päästä Make Up!-ohjelman artistivieraana lauantaina ykkösellä klo 21.30 :ihana:

Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 30608
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 08:31
Viesti:

Re: Osmo Ikonen - Heaven or hell

Viesti Kirjoittaja Timoteus »

BruiseViolet kirjoitti:
Timoteus kirjoitti:Kielivähemmistö. Siis ei suomenruotsalaiset, vaan viittomakieliset. Eipä heillä ollut tänä vuonna mitään erityistä syytä pelkästä Osmosta kiinnostua.
Kuinkas paljon Suomessa on viittomakielisiä? Jotenkin vaikea uskoa heidän ääntensä riittävän niinkin pitkälle kuin hopeapallille superfinaalissa. Asiaa ei myöskään sen kummemmin muistaakseni mainostettu.


Kyllä sitä vain viittomakielisten keskuudessa mainostettiin. Kuurojen Liitto järjesti euroviisukarsintojen yhteiskatseluitakin sekä semifinaali- että finaali-iltana monessa kaupungissa. En onnistunut löytämään viittomakielisten kokonaismäärää, äidinkielisiä viittomakielisiä on Suomessa muutaman lähteen mukaan n. 5000 mutta huonokuuloiset, kuuroutuneet ja läheiset mukaan laskien viittomakieltä käyttävien kokonaismäärä on moninkertainen.

Mitä tulee ikuisuuskysymykseen siitä, miten muutaman promillen kokoisen vähemmistön äänet voivat mihinkään riittää, niin kyllä ne vain voivat. Äänten keskittäminen yhdelle ehdokkaalle ja moninkertainen äänestysaktiivisuus muuhun väestöön nähden tuottavat tulosta. Erityistä tulosta ne tuottavat semifinaaleissa, joissa äänestetään järkyttävän vähän. Muutamalla tuhannella äänellä on jatkossa, joten mikä tahansa sitä suurempi ryhmä pystyy halutessaan helposti äänestämään omansa jatkoon.

Pakollinen disclaimer: En väitä, että Signmarkin kaikki äänet tulivat viittomakielisiltä. Erityisesti superfinaalissa on ollut pakosti paljon muitakin äänestäjiä.
tonywerner kirjoitti:No vissiin oli jumbo :draamaa: Kyllä se oli Osmo - ei kahta sanaa :joojoo: Linn pääsi taas niillä surullisenkuuluisilla rantaruotsalaisten äänillä ja sen seurauksena Maria oli pakko päästää finaaliin villillä kortilla. Olihan esitys kuitenkin koko karsinnan hioutuin. Se koitui Osmon kohtaloksi. Ylen syy, että pisti yhden ruottalaisen jokaiseen alkukarsintaan :niinpa:
Ennen semiä pidit Maria Lundia täysin varmana puhelinäänestysjatkoonmenijänä, mitä hän ei ollut. Marian jääminen kolmen kärjen ulkopuolelle ei ole suomenruotsalaisten syytä, koska myös Kuunkuiskaajat etnoili yleisten odotusten vastaisesti Marian edelle. Milloin Suomen karsinnassa on etnoa diggailtu? Vuonna 2004, joo, kun Toarie oli karsinnan ainoa suomenkielinen biisi ja ainoa keskitien radiopoplinjasta poikennut.

Sen enempää Marian kuin Osmonkaan äänimäärä ei ollut kummoinen ja heidän keskinäinen järjestyksensä on voinut olla kumpi tahansa. Marian esitys kieltämättä oli hyvä mutta biisi vain ei ole tyylilajiltaan eikä tasoltaan sitä, mitä suomalaiset haluavat äänestää euroviisuihin 2010-luvulla.
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

Avatar
Jaalo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2068
Liittynyt: 18 Joulu 2004, 15:29

Re: Osmo Ikonen - Heaven or hell

Viesti Kirjoittaja Jaalo »

On huutava vääryys ettei tämä päässyt finaaliin :lohduton: Todella hyvä lauluääni Osmolla :peukku:

AntSa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13262
Liittynyt: 14 Marras 2003, 13:02
Paikkakunta: Kouvola

Re: Osmo Ikonen - Heaven or hell

Viesti Kirjoittaja AntSa »

Osmo ("Oslo" :heh: ) on taitava ja osaava laulaja ja esiintyjä, mutta itse biisi ei sinällään minua saanut pauloihinsa. Hyvä esitys, kuitenkin! :uujee:
"Kunnon uni on tae mukavalle huomiselle." -Leena-

Avatar
Piggybank
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2213
Liittynyt: 14 Loka 2009, 18:30
Paikkakunta: Tampere

Re: Osmo Ikonen - Heaven or hell

Viesti Kirjoittaja Piggybank »

Oli kyllä ihan kamalaa, kun tämä putosi. Päivä oli ollut muutenkin jo kehno ja sitten vielä tämä. En häpeä myöntää, että purskahdin itkuun. Itse äänesti kahdesti. Enää ei yhtä paljon huvita mennä katsomaan finaalia ensi viikolla, mutta ei sitä muutakaan voi kerta liput on ostettu. :lohduton: Ehkä vielä tulevalla viikolla pystyn taas innostumaan. Oli kyllä todella hirveää, että kaikki muut paitsi Osmo pääsivät jatkoon. En minä mitään muuta olisi tahtonut kuin nähdä tämän esityksen livenä. Joskus ei saakaan mitä tahtoo. :lohduton: Heräsin yölläkin sellaiseen ketutuksen tunteeseen, että ei mitään. Näin myös unta, että ystäväni oli vahingossa äänestänyt väärään numeroon neljä kertaa. Ei pitäisi reagoida näin tunteella näihin karsintoihin. :draamaa:

Ostan silti Osmon uuden levyn. Koskahan se muuten mahtaa ilmestyä? :mitvit: Täytyy samalla ostaa myös se aikaisempi. Esitys oli todella hieno. :joojoo: Osmo svengasi eikä hötkyillyt edes mikin yrittäessä tipahtaa. Älä lannistu tästä Osmo, olet silti mahtava! :hali:
"Että siellä sitten ne, ne ei oo viisubileet, mutta ne on viisubileet"
- N20

Avatar
Margot
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 17668
Liittynyt: 28 Elo 2005, 09:46
Paikkakunta: Helsinki

Re: Osmo Ikonen - Heaven or hell

Viesti Kirjoittaja Margot »

Nehaka kirjoitti:Minua taas ihmetyttää, miten kukaan odotti tämän pääsevän jatkoon. :mitvit: Ymmärrän, että muut voivat tästä tykätä, vaikka en itse pitänyt, mutta eihän tämä ollut mitenkään finaalikamaa. En keksi yhtäkään suurta ryhmää, joka viisuja seuraisi ja äänestäisi tällaista kappaletta, joten Osmo oli ensimmäinen, jonka pudotin ennusteestani jatkoonpääsijöistä.
Samat ajatukset. Pidin tätä melko varmana karsiutujana.

Tykkään kappaleesta, erityisesti sanoituksesta, mutta esitys oli jotenkin tylsähkö.
What color is your life?

Avatar
kwak
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9550
Liittynyt: 06 Joulu 2004, 19:09
Paikkakunta: Helsinki

Re: Osmo Ikonen - Heaven or hell

Viesti Kirjoittaja kwak »

^Joo, samaa mieltä Nehakan kanssa. Ei tällainen soul-poppi - ja vielä englanniksi laulettu sellainen - vaan ole alkuunkaan suomalaisten juttu. :eiei: En siksi yllättynyt yhtään jatkopaikan puuttumisesta, mikä ei kyllä haittaakaan, sillä koko biisi on mielestäni vaan sellainen "ihan kiva". Ei "ihan kiva" riitä.
Keep your head high above the water

Avatar
tonywerner
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 28218
Liittynyt: 29 Loka 2004, 07:36
Paikkakunta: Riihimäki

Re: Osmo Ikonen - Heaven or hell

Viesti Kirjoittaja tonywerner »

Timoteus kirjoitti:
tonywerner kirjoitti:No vissiin oli jumbo :draamaa: Kyllä se oli Osmo - ei kahta sanaa :joojoo: Linn pääsi taas niillä surullisenkuuluisilla rantaruotsalaisten äänillä ja sen seurauksena Maria oli pakko päästää finaaliin villillä kortilla. Olihan esitys kuitenkin koko karsinnan hioutuin. Se koitui Osmon kohtaloksi. Ylen syy, että pisti yhden ruottalaisen jokaiseen alkukarsintaan :niinpa:
Ennen semiä pidit Maria Lundia täysin varmana puhelinäänestysjatkoonmenijänä, mitä hän ei ollut. Marian jääminen kolmen kärjen ulkopuolelle ei ole suomenruotsalaisten syytä, koska myös Kuunkuiskaajat etnoili yleisten odotusten vastaisesti Marian edelle. Milloin Suomen karsinnassa on etnoa diggailtu?
Niin pidin :draamaa: Suomen kansa on arvaamaton elin :joojoo:

Luulen että kolmannen semin äänimäärät ovat jotain tyyliin:
Eläkeläiset 69 %
Kuunkuiskaajat 8,9 %
Linn 8,8 %
Maria Lund 8,7 %
Osmo Ikonen 4,6 %

Moniko suomalainen ajatteli Kuunkuiskaajia "etnona" :mitvit:
If you love someone, follow your heart
Cause love comes once, if you're lucky enough

Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 30608
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 08:31
Viesti:

Re: Osmo Ikonen - Heaven or hell

Viesti Kirjoittaja Timoteus »

tonywerner kirjoitti:Luulen että kolmannen semin äänimäärät ovat jotain tyyliin:
Saahan sitä luulla.
tonywerner kirjoitti:Moniko suomalainen ajatteli Kuunkuiskaajia "etnona" :mitvit:
En tiedä. Kuppilassa aika moni. Miten heidät sitten pitäisi luokitella?
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

Avatar
ta1ja
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13777
Liittynyt: 17 Tammi 2008, 23:14

Re: Osmo Ikonen - Heaven or hell

Viesti Kirjoittaja ta1ja »

melkein väittäisin, että suurimmalle osalle äänestäjistä on aivan sama mitä genreä biisi edustaa, kokonaisuus ratkaisee. Toki on joitain genrejä (kuten kaikki ääri-alkuiset) joiden on vaikea krossata ja sitten puolestaan saattaa olla joitain hlökohtaisia inhokkeja, mutta noin yleisesti ottaen vain tosifanit ovat kovin genresidonnaisia.

En usko yhtään että soulpoppisuus pudotti Osmon, vaan kaikesta hyvyydestä huolimatta jäi vähän tartuntapinnattomaksi, oisko akateeminen sana joka itselle tulee mieleen. Ja sitten tietenkin se että sattui Osmolle huono erä kun sen äänestäjiä houkuteltiin joka suunnasta: Kuunkuiskaajat musiikki-ihmisten, sibisläisten ääniä, Eläkeläiset Radio Helsinki - punavuoriporukan, Linn ehkä joitain Suosikki-teinien ääniä ja ehkä joku niistä kuuluista rantaruotsalaisista oisi saattanut Osmon kelkkaan lähteä ja Maria ehkä sitten viihde&viisumusiikin ystävien.

Kuunkuiskaajilla minusta myös etnous jäi sivuseikaksi, jos sitä edes huomattiin, retro-iskelmäähän se enemmän on, ei kai Kiiskinen edes ole mikään etnosäveltäjä. Siitä tykättiin koska esittäjät säteilivät ja meininki oli hyvä.
Ihmiset kuuntelevat tänä päivänä radioista kappaleita, jotka vain heitetään heille. Ja heille sanotaan, että teidän täytyy pitää tästä kappaleesta, koska me soitamme sitä 60 kertaa päivässä. He pakottavat pitämään kappaleista.
- Salvador Sobral

Avatar
tonywerner
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 28218
Liittynyt: 29 Loka 2004, 07:36
Paikkakunta: Riihimäki

Re: Osmo Ikonen - Heaven or hell

Viesti Kirjoittaja tonywerner »

Timoteus kirjoitti:
tonywerner kirjoitti:Moniko suomalainen ajatteli Kuunkuiskaajia "etnona" :mitvit:
En tiedä. Kuppilassa aika moni. Miten heidät sitten pitäisi luokitella?
HUMPPA! HUMPPA! HUMPPA! (Eläkeläisfanien kännisillä äänillä) :heh:
If you love someone, follow your heart
Cause love comes once, if you're lucky enough

Avatar
tonywerner
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 28218
Liittynyt: 29 Loka 2004, 07:36
Paikkakunta: Riihimäki

Re: Osmo Ikonen - Heaven or hell

Viesti Kirjoittaja tonywerner »

ta1ja kirjoitti:melkein väittäisin, että suurimmalle osalle äänestäjistä on aivan sama mitä genreä biisi edustaa
Miten niin "melkein" - noinhan se juuri on :mrgreen: Itse(kin) tulee täällä FOORUMILLA usein puhuttua genreistä vähän liikaakin, mutta eihän niitä ajattele kun katselee televisiosta musiikkiesitystä :)
Ikään kuin joku katsoja miettisi, että "tää Kuunkuiskaajien kappale oli minusta tosi tarttuva, mukaansatempaava ja hyvin esitetty, mutta en voi äänestää sitä koska se on etnoa - ja minähän en pidä etnosta" :rofl:
If you love someone, follow your heart
Cause love comes once, if you're lucky enough

Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 30608
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 08:31
Viesti:

Re: Osmo Ikonen - Heaven or hell

Viesti Kirjoittaja Timoteus »

ta1ja kirjoitti: Kuunkuiskaajilla minusta myös etnous jäi sivuseikaksi, jos sitä edes huomattiin, retro-iskelmäähän se enemmän on, ei kai Kiiskinen edes ole mikään etnosäveltäjä. Siitä tykättiin koska esittäjät säteilivät ja meininki oli hyvä.
Tätä puoliksi ajoinkin takaa. Pointtini oli, ettei Kuunkuiskaajilla ollut sellaista automaattista äänikantaa, että Marian ja Osmon putoaminen (tai Marian kohdalla "putoaminen") olisi viekkaudella ja vääryydellä tapahtunut. Vaikka Eläkeläiset ja Linn olisivatkin menneet jatkoon "väärillä" ansioilla, kolmas paikka jäi liikkuvien äänestäjien ratkaistavaksi. Sitä ei saanut Maria eikä Osmo, koska kumpikaan ei iskenyt äänestäjiin tarpeeksi.

Ja ennen kaikkea tulos kerro mitään siitä, mikä Marian ja Osmon keskinäinen järjestys tai äänimäärien suhde oli.
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

Avatar
Halla
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3564
Liittynyt: 21 Elo 2005, 22:10
Paikkakunta: Turku

Re: Osmo Ikonen - Heaven or hell

Viesti Kirjoittaja Halla »

tonywerner kirjoitti: Ikään kuin joku katsoja miettisi, että "tää Kuunkuiskaajien kappale oli minusta tosi tarttuva, mukaansatempaava ja hyvin esitetty, mutta en voi äänestää sitä koska se on etnoa - ja minähän en pidä etnosta" :rofl:
Paitsi mä ajattelin sinnikkäästi viime vuonna noin Signmarkin kohdalla, kun enhän mä nyt siedä tämmöstä musiikkia. Viimeistään finaalissa mun huolella rakennettu suojamuurini sitten sortui - ja rytinällä. :rofl:
Se on paljon parempi.... ettei ala ittellensä mitään rimoja duunailemaan minnekään tai kurottaa minnekään... -Remu-

Avatar
Violette
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 24300
Liittynyt: 18 Tammi 2004, 18:34
Paikkakunta: Espoo

Re: Osmo Ikonen - Heaven or hell

Viesti Kirjoittaja Violette »

tonywerner kirjoitti: Ikään kuin joku katsoja miettisi, että "tää Kuunkuiskaajien kappale oli minusta tosi tarttuva, mukaansatempaava ja hyvin esitetty, mutta en voi äänestää sitä koska se on etnoa - ja minähän en pidä etnosta" :rofl:
Itse asiassa aika moni sellainen, joka ei ole musiikin suurkuluttaja ja -rakastaja kuten esim. sinä tai minä voi hyvinkin ajatella näin. Usein toimii ainakin siihen toiseen suuntaan, eli esim. "Tämä Linnin kappale on näköjään rockia jota nämä muut ehdokkaat eivät ole, ja minähän pidän rockista, joten äänestänpä tätä!" En tosin siitä sitten tiedä, ovatko keskimääräiset viisujen katselijat tätä ryhmää, en ainakaan halua uskoa niin. :draamaa:

Artistia ja bändiä nyt on ainakin Suomen karsinnoissa aina äänestetty, eikä niinkään biisiä. Poikkeus taisi olla Aikakone jonka karsintakappale oli ihan kauheaa kuraa vuonna 1996. :heh:
Take a minute, take a breath to reload
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show

Avatar
ta1ja
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13777
Liittynyt: 17 Tammi 2008, 23:14

Re: Osmo Ikonen - Heaven or hell

Viesti Kirjoittaja ta1ja »

Violette kirjoitti:. "Tämä Linnin kappale on näköjään rockia jota nämä muut ehdokkaat eivät ole, ja minähän pidän rockista, joten äänestänpä tätä!"
Tuo on totta ja siksi itse sanoinkin melkein, mutta sitten toisaalta veikkaisin että asia ei ole suinkaan noin yksikertainen. Luulisin, että ne jotka pitävät rockista saattaisivat jonkun rokin kohdalla todeta että tämähän on niin mitäänsanomaton rokkikipale, ettei tätä nyt ainakaan voi äänestää, niinpä voin aivan hyvin katsella oman tonttini ulkpuolelle ihan vapaasti.
Ihmiset kuuntelevat tänä päivänä radioista kappaleita, jotka vain heitetään heille. Ja heille sanotaan, että teidän täytyy pitää tästä kappaleesta, koska me soitamme sitä 60 kertaa päivässä. He pakottavat pitämään kappaleista.
- Salvador Sobral

Avatar
Violette
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 24300
Liittynyt: 18 Tammi 2004, 18:34
Paikkakunta: Espoo

Re: Osmo Ikonen - Heaven or hell

Viesti Kirjoittaja Violette »

^Totta, mutta silloin tämän lempigenren edustajan biisin on todellakin oltava läyhäinen ja mieluiten jonkun toisen kappaleen sitten huomattavan ja poikkeuksellisen hyvä.
Take a minute, take a breath to reload
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show

Avatar
gentedimare
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 23672
Liittynyt: 13 Marras 2003, 00:32
Paikkakunta: Pori

Re: Osmo Ikonen - Heaven or hell

Viesti Kirjoittaja gentedimare »

Mitäpä sitä erän parasta jatkoon äänestämään..
Osmon biisi oli selvästi liian taidokas suomalaisille. :ylppis:

Loistava biisi, loistava rento ja hyväntuulinen esitys. Mitäpä sitä arvostamaan!!!! :surrur:
Diggi-loo diggi-ley alla tittar på mig
Där jag går i mina gyllne skor
Jag dansade omkring på gatan
Och hela världen den log
Diggi-loo diggi-ley

Avatar
daa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1483
Liittynyt: 11 Maalis 2005, 22:20
Paikkakunta: Kuopio/Jyväskylä

Re: Osmo Ikonen - Heaven or hell

Viesti Kirjoittaja daa »

Voi Ozmo :eiei: moon silti sun puaalella.
Life Looks Better in Spring

Avatar
Valeri
Siemailija
Siemailija
Viestit: 124
Liittynyt: 01 Marras 2004, 16:42
Paikkakunta: Helsinki

Re: Osmo Ikonen - Heaven or hell

Viesti Kirjoittaja Valeri »

Kaikenlaista absurdia näissä on vuosikymmenten mittaan sattunut mutta ei näin päätöntä koskaan. Siis niin surkeeta, naurettavaa! Kaikki pääsivät jatkoon paitsi koko vuosikerran paras biisi ja esiintyjä. Tää oli kökkö sketsiohjelma eikä musiikkikilpailu. Jospa saatais nyt mahdollisimman nolo edustaja sinne Baerumiin, että ei vitsin koukku jää kokematta. Joku nuorisobändi Närpiön musiikkiopistosta olis kiva. Beatin ja Nina Åströmin hengessä.

Osmo I., tyylikäs, rento, vakuuttava, PARAS.

Lukittu