UMK 2013

Euroviisut 2013 Malmössä

UMK 2013 -suosikkisi?

Iina Salin – Last night
2
1%
Last Panda – Saturday night forever
4
2%
Mikael Saari – We should be through
68
34%
Ilari Hämäläinen – Sytytä mut vaan
2
1%
Rautakoura – Ilmalaivalla
2
1%
Diandra – Colliding into you
41
20%
Atlético Kumpula – Paperilyhty
1
0%
Krista Siegfrids – Marry me
48
24%
Lucy Was Driving – Dancing all around the universe
2
1%
Arion – Lost in the woods
16
8%
Elina Orkoneva – He's not my man
7
3%
Great Wide North – Flags
9
4%
 
Ääniä yhteensä: 202

Avatar
Mattan
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3319
Liittynyt: 20 Huhti 2012, 20:09

Re: UMK 2013

Viesti Kirjoittaja Mattan »

Luin tässä aamun sanomalehdet ja innostuin kirjoittelemaan.

Helsingin Sanomista löytyi tänään pieni UMK-puffaus, jossa Arion oli ainoa mainittu esiintyjä. TV-osastolla sitten oli pieni tieto finaalista.

Hufvudstadsbladet taasen uutisoi UMK-kilpailijasta. Heillä nimittäin on kulttuurisivuilla vain ja ainoastaan Krista Siegfridsiä koskeva (lue: mainostava) juttu, jossa ei ylipäätään mainita yhtäkään muuta kilpailijaa. Koko teksti keskittyy käytännössä laulajan mainostamiseen, ja se lienee ollut jutun tarkoituskin. Ymmärrän toki, että HBL puffaa suomenruotsalaista kilpailijaa (näin he tekevät aina), ja tehkööt niin, mutta tänä vuonna mainostus on ollut paljon kovempaa kuin viime vuosina, jolloin sentään edes mainittiin muita kilpailijoita. Ei näin.

Ennen UMK:n karsintaa ei tällaista juttua edes ollut, mutta tänään HBL:n televisiopuolelta löytyy kaikki esiintyjät kattava kirjoitus - kirjoittajan subjektiivinen arvio esittäjistä, eli paras tämän päivän lehdestä lukemani juttu. En välttämättä ole samaa mieltä kirjoittajan kanssa, mutta hän sentään esittelee kaikki kilpailijat genreineen, nostamatta yhtään ylitse muiden tai haukkumatta yhtään maan rakoon. Kelpaa.
Lopuksi haluaisin vielä todeta, että tänä vuonna on Euroviisut.

Avatar
Pete
Press
Press
Viestit: 33204
Liittynyt: 14 Marras 2003, 11:59
Paikkakunta: Helsinki

Re: UMK 2013

Viesti Kirjoittaja Pete »

Maanantaina UMK:n voittaja vierailee Aamu-tv:ssä ja tiistaina Puoli seitsemän -ohjelmassa.

Kysymyksiä Aamu-tv:hen voi lähettää täällä.
Riskinä seniorilaumat

Viisufani
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4003
Liittynyt: 25 Tammi 2012, 17:59

Re: UMK 2013

Viesti Kirjoittaja Viisufani »

Zimba kirjoitti:No itsellä ei kyllä ole yhtään varma olo Diandran voitosta. Olishan se hienoa, mutta Mikael tai Arion voi napata sen ihan yhtä hyvin. Kristasta en osaa sanoa. Jos tosiaan suomenruotsalaiset innostuvat niin kärkikahinoissa myös. Voihan tämä olla niinkin käsikirjoitettu että tuntematon artisti voittaa suuren ennakkosuosikin. Ja näin meillä on tuhkimotarina. Kun joku sanoo että siitä on haittaa UMK:lle jos Diandra ei voittaisi, niin mitenkä sitten siitä olisi "hyötyä" jos tuntematon voittaisi suuren nimen? Eikö siitäkin jotain suurta kohua saataisi aikaiseksi? Vai voisiko se sittenkin olla haittana seuraavaa vuotta ajateltuna? Ei olisi ehkä suuria nimiä enää mukana...

Kun iltalehden tulokset julkaistaan niin siitä voi mielestäni jo veikkailla hieman illan voittajaa. Uskon että Mikael on ykkösenä iltalehden äänestyksessä.
No ainakin tuli mieleen, että olisiko se UMK-kilpailulle kovin hyvää mainosta, jos se uutisoitaisiin lehdissä jotenkin "huonona" tai epäreiluna asiana, että joku ennestään tuntematon voitti jonkun tunnetun ehdokkaan. Eikös kilpailu ja uutisointi pitäisi olla mahdollisimman tasapuolista kaikille? Ymmärrän toki, ettei ainakaan uutisointi tasapuolista kaikkien kohdalla voi olla, mutta kuitenkin.

Iltalehden äänestyksessäkö Mikael ykkösenä? Senkö perusteella voisi jopa UMK-finaalin tulosta veikata? Voisiko Mikael Saari siis ihan oikeasti todellakin voittaa? :voitto:
Paremman maailman puolesta.

akfan33_ZZ
Baaritiskill
Baaritiskill
Viestit: 710
Liittynyt: 30 Joulu 2012, 01:44

Re: UMK 2013

Viesti Kirjoittaja akfan33_ZZ »

Diandralla ongelmia riittää:
Kyselyissä ja gallupeissa alkusuosia sulanut ja fanikunta nuoria tyttöjä,
joilla txt kielto tai saldorajat (fb)
Tuomaristosuosio vaikuttaa huonolta, 4. tai huonompi

Vesna
Baaritiskillä
Baaritiskillä
Viestit: 493
Liittynyt: 15 Maalis 2011, 13:54

Re: UMK 2013

Viesti Kirjoittaja Vesna »

Mattan kirjoitti:Hufvudstadsbladet taasen uutisoi UMK-kilpailijasta. Heillä nimittäin on kulttuurisivuilla vain ja ainoastaan Krista Siegfridsiä koskeva (lue: mainostava) juttu, jossa ei ylipäätään mainita yhtäkään muuta kilpailijaa. Koko teksti keskittyy käytännössä laulajan mainostamiseen, ja se lienee ollut jutun tarkoituskin. Ymmärrän toki, että HBL puffaa suomenruotsalaista kilpailijaa (näin he tekevät aina), ja tehkööt niin, mutta tänä vuonna mainostus on ollut paljon kovempaa kuin viime vuosina, jolloin sentään edes mainittiin muita kilpailijoita. Ei näin.
TV-sivuilla on arviot muistakin finalistista. Luin lehden bussissa, muistaakseni kuvailtiin tähän suuntaan

Diandra - sliipattu ja tasokas kipale, virhe tapahtui kun Didi stailattiin 35-vuotiaaksi
Mikael - HBL:ää jännittää, karkaako yleisö tyhjentämään rakkoaan tämän biisin aikana
Lucy Was Driving - hyvä biisi, mutta artisti ei ole kiinnostava
Arion - metallia
Great Wide North - irkkurockia
Elina Orkoneva - 60-lukua
Last Panda - punkdiscoa

Avatar
Mattan
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3319
Liittynyt: 20 Huhti 2012, 20:09

Re: UMK 2013

Viesti Kirjoittaja Mattan »

^Selektiivinen lukeminen on ilo - heti seuraavassa kappaleessa kiitin lehteä tuosta jutusta. :mitvit:
Lopuksi haluaisin vielä todeta, että tänä vuonna on Euroviisut.

Vesna
Baaritiskillä
Baaritiskillä
Viestit: 493
Liittynyt: 15 Maalis 2011, 13:54

Re: UMK 2013

Viesti Kirjoittaja Vesna »

^Toki oli vähän hätkähdyttävää nähdä pelkkä Krista isossa jutussa, :)

IL:n tulokset
http://www.iltalehti.fi/viihde/20130209 ... 1_vi.shtml

Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 30576
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 08:31
Viesti:

Re: UMK 2013

Viesti Kirjoittaja Timoteus »

UFOPOLI kirjoitti:
sziget kirjoitti:Tosi-tv:n tekijät eivät ole tyhmiä: superfinaalin poistolla varmistetaan, että suosikin peruskannatus ratkaisee.
Uskon, että ovat: he aliarvioivat (jälleen kerran) ruotsinkielisen väestömme joukkovoiman :rok: Ja hyvä niin.
Täysin mahdollista. Superfinaalittomuus lyötiin tosin lukkoon vasta karsintakierrosten jälkeen, joten ehkä alkuerätuloksissa oli muunlaisia viitteitä?

Diandran pahin vihollinen ei välttämättä ole kukaan kanssakilpailijoista tai edes suomenruotsalaiset vaan hänen oma taustatiiminsä, joka voi vielä maksaa hänelle UMK:n voiton – tai sen tullessakin finaalipaikan Malmössä. "Hauska" nähdä, mihin peruskannatus riittää, jos kappaleen esitys riittävän mestarillisesti sabotoidaan. En usko salaliittoteorioihin, joiden mukaan alkukarsintastailaus ja -lavatoteutus olivat Ylen pyynnöstä sellaisia kuin olivat. Kukaan itseään kunnioittava ei haluaisi assosioida nimeään huonoon työhön.

Suomen karsinta on harvoin jännittänyt minua yhtä vähän. Yle on tehokkaasti tappanut formaatista kilpailun tunnun, vaikka tulos saattaakin taas olla jotakin muuta kuin tavoiteltu.
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

Avatar
JukkaV
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 15682
Liittynyt: 23 Marras 2003, 15:59
Paikkakunta: Turku - Suomen viisukeskus
Viesti:

Re: UMK 2013

Viesti Kirjoittaja JukkaV »

Ehkäpä UMK voisi jatkossa olla alkukarsinta, josta tietty määrä kappaleita valittaisiin Suomen euroviisukarsintaan. Näin hyötyisi YLEkin tuossa nuorentamispyrkimyksessään.
Rohkeutta on käytettävä voimavarana, jotta voi pyrkiä inhimillisen elämän järjestämiseen tulevaisuudessakin. :)

Avatar
lharju
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6199
Liittynyt: 27 Marras 2003, 22:46
Paikkakunta: Helsinki

Re: UMK 2013

Viesti Kirjoittaja lharju »

Mä nyt rönsyilen näköjään joka ketjussa vuoden 2000 karsintoihin. :heh:
sziget kirjoitti:Nina Åströmin voitto oli vahinko, jonka aiheutti kansan olettaminen tyhmäksi eikä tietoinen taktikointi.
Eiköhän Nina Åströmin kakkossijalle puhelinäänestyksessä löydy aika looginen selitys. Jos Ylen oli tarkoitus pudottaa Nightwish ja olettaa, että kansan äänestyksen kakkossijalle päätyy joku "sovinnaisempi" edustaja (eli varmaan Anna Eriksson tai Nylon Beat), niin he
UFOPOLI kirjoitti:aliarvioivat (jälleen kerran) ruotsinkielisen väestömme joukkovoiman :rok:
Aikoinaan Nina Å:n hyvää menestystä puhelinäänestyksessä selitettiin rennolla ja ammattitaitoisella esiintymisellä (mitä se siis kieltämättä olikin) englanninkielisyydellä ja viimeisellä esiintymisnumerolla, mutta silloin ei vielä tiedostettu suomenruotsalaisten joukkovoimaa. Eli sitä, joka äänesti Linnin ja Sister Twisterin nettikarsinnasta jatkoon ja alkukarsinnasta finaaliin, ja sitä joka äänesti Nina Lassanderin toiseksi ja Father McKenzien kolmanneksi. Joukkovoima on sitä voimakkaampi, mitä harvempi äänestää, ja myös vuonna 2000 äänestysmäärät olivat sangen pieniä.

Olen täysin samaa mieltä UFOPOLI:n kanssa. Jos olisi laitettava UMK-finalisteille jonkinlainen voiton todennäköisyysprosentti, niin laittaisin Kristalle ehdottomasti suurimman. Se ei välttämättä tarkoita sitä, että Krista olisi varmin voittaja, mutta hän on se, joka kaikkein varmimmin sijoittuu kärkisijalle. Jos ei voita, niin kärkeen kuitenkin. Krista tulee saamaan varmuudella suomenruotsalaisilta melkoisen äänivyöryn, varsinkin nyt, kun artisti on erityisen hypetetty, mikä tietysti lisää hänen puhelinäänestyspotentiaaliaan myös ei-suomenruotsalaisten keskuudessa. Ilta näyttää, osunko oikeaan.
Jos joskus elämänsä voisi vaihtaa unelmaan.
E troco a minha vida por um dia de ilusão.

Avatar
kalonike
Tanssimassa
Tanssimassa
Viestit: 581
Liittynyt: 27 Tammi 2013, 16:40

Re: UMK 2013

Viesti Kirjoittaja kalonike »

Timoteus kirjoitti: Diandran pahin vihollinen ei välttämättä ole kukaan kanssakilpailijoista tai edes suomenruotsalaiset vaan hänen oma taustatiiminsä, joka voi vielä maksaa hänelle UMK:n voiton – tai sen tullessakin finaalipaikan Malmössä. "Hauska" nähdä, mihin peruskannatus riittää, jos kappaleen esitys riittävän mestarillisesti sabotoidaan. En usko salaliittoteorioihin, joiden mukaan alkukarsintastailaus ja -lavatoteutus olivat Ylen pyynnöstä sellaisia kuin olivat. Kukaan itseään kunnioittava ei haluaisi assosioida nimeään huonoon työhön.
Olen vähän samoilla linjoilla että Diandran pahin vihollinen on omat taustajoukot. Kun Diandralla on tuo iso koneisto taustalla, niin ihmetyttää miten jälki voi olla tällaista, mitä tähän asti on kuultu ja nähty. Ajatellaanko siellä että ei tarvii panostaa kun D. fanipohjansa takia voittaa kuitenkin. Vai eikö taustajoukoista löydy intohimoa ja luovuutta tehdä asioita paremmin. No kohta nähdään onko siellä yhtään herätty.

Viisufani
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4003
Liittynyt: 25 Tammi 2012, 17:59

Re: UMK 2013

Viesti Kirjoittaja Viisufani »

Mikael Saari tosiaan voitti Viisukuppilan fanipalkinnon. Jes, viime vuonnakin sen voitti edustajaksi sittemmin valittu, jos samoin käy tänäkin vuonna. :tuuletus:

Nyt se finaali kohta alkaa. :suomi:
Paremman maailman puolesta.

Avatar
Mattan
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3319
Liittynyt: 20 Huhti 2012, 20:09

Re: UMK 2013

Viesti Kirjoittaja Mattan »

Katsoin lähetyksestä vain ja ainoastaan kappaleet - kerrottiinko missään vaiheessa, miten äänestys oikeasti toimii? Tuomareiden valta vs. yleisön valta siis.

Totta kai uskon vankasti tuloksen olleen reilu, mutta olisi mukava tietää miten voittaja valittiin sekä puhelinäänestysprosentit (ennen vanhaan suorassa lähetyksessä näytettiin top3:n prosentit, mikä oli hyvä).
Saatan puhua hieman puuta heinää, sillä en tosiaankaan katsonut voittajan julkistamista. Jännitti liikaa. :heh:
Lopuksi haluaisin vielä todeta, että tänä vuonna on Euroviisut.

Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 30576
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 08:31
Viesti:

Re: UMK 2013

Viesti Kirjoittaja Timoteus »

Mattan kirjoitti:Katsoin lähetyksestä vain ja ainoastaan kappaleet - kerrottiinko missään vaiheessa, miten äänestys oikeasti toimii? Tuomareiden valta vs. yleisön valta siis.
Ei tullut seikkaperäistä selvitystä eikä tuloserittelyä tai kärkikolmikolle minkään sortin prosentteja. :sorivaan: Ei näytä löytyvän Ylen nettisivuiltakaan mitään.

Toivottavasti "kansa" huomaa "raivostua" (= iltapäivälehdistö nostaa skandaalin) Diandran kohtelusta, niin Yle joutuu ehkä julkistamaan jotakin muutakin vuoden 2010 tapaan.
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

Avatar
Mattan
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3319
Liittynyt: 20 Huhti 2012, 20:09

Re: UMK 2013

Viesti Kirjoittaja Mattan »

Timoteus kirjoitti: Ei tullut seikkaperäistä selvitystä eikä tuloserittelyä tai kärkikolmikolle minkään sortin prosentteja. :sorivaan: Ei näytä löytyvän Ylen nettisivuiltakaan mitään.

Toivottavasti "kansa" huomaa "raivostua" (= iltapäivälehdistö nostaa skandaalin) Diandran kohtelusta, niin Yle joutuu ehkä julkistamaan jotakin muutakin vuoden 2010 tapaan.
Kiitos tiedosta. :hali:
En tiedä sitten mitä iltapäivälehdet tekevät, mutta taidan lähettää YLElle palautetta tuosta - kyllä nyt sentään tulosten pitäisi löytyä. Tiedetäänkö edes (vai saammeko tietää) muiden finalistien sijat? Ja näin edelleen. :raaps:
Lopuksi haluaisin vielä todeta, että tänä vuonna on Euroviisut.

Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 30576
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 08:31
Viesti:

Re: UMK 2013

Viesti Kirjoittaja Timoteus »

Emme tiedä mitään muuta kuin kaikkien finalistien raatipisteet ja kärkikolmikon kokonaissijoitukset. :eiei: :sorivaan:
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

aj1964
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2179
Liittynyt: 02 Joulu 2012, 21:55

Re: UMK 2013

Viesti Kirjoittaja aj1964 »

Ylen on julkistettava ne kansan antamat prosentit h...vetti me pidetään laitosta verovaroilla pystyssä ! luvut pöydälle ensin kiitos

Avatar
Jonnuli
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1841
Liittynyt: 14 Helmi 2007, 14:06
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: UMK 2013

Viesti Kirjoittaja Jonnuli »

Eikös viime vuonna äänestysprosentit tulleet päivän tai pari finaalin jälkeen? Vai muistanko väärin? Tämän lisäksi olisi kiva tietää muidenkin kilpailijoiden lopulliset sijoitukset.
Yllättäviä viisubongauksia:
"Kirkkobändi soitti luojani munia" -akuankka13

Avatar
Elmondo
Lotraaja
Lotraaja
Viestit: 445
Liittynyt: 24 Maalis 2008, 12:13
Paikkakunta: Jkl

Re: UMK 2013

Viesti Kirjoittaja Elmondo »

Ensivuodeksi saavat kyllä rustata formaattia reippaasti. Enemmän biisejä kansan kuultaviksi, vähemmän samojen biisien soitteluja erinäisissä karsinnoissa ja ennenkaikkea, koko matkalta aivan he**tin paljon läpinäkyvämpi prosessi.

aj1964
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2179
Liittynyt: 02 Joulu 2012, 21:55

Re: UMK 2013

Viesti Kirjoittaja aj1964 »

Elmondo kirjoitti:Ensivuodeksi saavat kyllä rustata formaattia reippaasti. Enemmän biisejä kansan kuultaviksi, vähemmän samojen biisien soitteluja erinäisissä karsinnoissa ja ennenkaikkea, koko matkalta aivan he**tin paljon läpinäkyvämpi prosessi.
ja tuomarit huitsin nevadaan finaalista

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 42183
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: UMK 2013

Viesti Kirjoittaja Rousku »

sziget kirjoitti:Paljon spekulointia, vaikka käsikirjoitus oli selvä heti alussa: Diandran täytyy voittaa, ja tuomarien täytyy teeskennellä, että muillekin annetaan mahdollisuus.
Ei nyt sitten kuitenkaan. Tai ehkä tuomarit laskivat väärin sen, millaiselta takamatkalta Diandra vielä yleisöäänillä kirisi voittoon? Edelleenkään en tiedä, miten ne prosentit 50 - 50 oikein on määritelty. Yleisön äänistä ainoa varma asia taitaa olla se, että Krista oli Mikaelia suositumpi.
Rise, angel, shine, love!

Avatar
TantePätsi
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1538
Liittynyt: 08 Touko 2007, 19:17
Paikkakunta: Helsinki

Re: UMK 2013

Viesti Kirjoittaja TantePätsi »

Rousku kirjoitti:
sziget kirjoitti:Paljon spekulointia, vaikka käsikirjoitus oli selvä heti alussa: Diandran täytyy voittaa, ja tuomarien täytyy teeskennellä, että muillekin annetaan mahdollisuus.
Ei nyt sitten kuitenkaan. Tai ehkä tuomarit laskivat väärin sen, millaiselta takamatkalta Diandra vielä yleisöäänillä kirisi voittoon? Edelleenkään en tiedä, miten ne prosentit 50 - 50 oikein on määritelty. Yleisön äänistä ainoa varma asia taitaa olla se, että Krista oli Mikaelia suositumpi.
Tai ehkä tuomarit eivät oikeasti halunneet, että Diandra voittaa. Ja siis miten tämä puolet ja puolet määritellään?

Avatar
Tirppa
Happy Hour
Happy Hour
Viestit: 455
Liittynyt: 15 Tammi 2013, 18:03
Paikkakunta: Pyhäjoki

Re: UMK 2013

Viesti Kirjoittaja Tirppa »

Jos Diandra oli tuomarien äänillä viides, uskoisin hänen tulleen ensimmäiseksi tai toiseksi puhelinäänissä. :joojoo:

Avatar
Mikel
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1317
Liittynyt: 12 Maalis 2011, 20:43
Paikkakunta: Turku

Re: UMK 2013

Viesti Kirjoittaja Mikel »

Rousku kirjoitti:Yleisön äänistä ainoa varma asia taitaa olla se, että Krista oli Mikaelia suositumpi.
Ja se, että Diandra sai enemmän ääniä kuin GWN ja Arion, mikä nyt tosin saattoi olla arvattavissakin. :heh: (Ja todennäköisesti sai enemmän kuin Mikael ja Kristakin.)
But may the slightest light start a fire

Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 30576
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 08:31
Viesti:

Re: UMK 2013

Viesti Kirjoittaja Timoteus »

Rousku kirjoitti:Edelleenkään en tiedä, miten ne prosentit 50 - 50 oikein on määritelty. Yleisön äänistä ainoa varma asia taitaa olla se, että Krista oli Mikaelia suositumpi.
Ja molemmat Great Wide Northia. Ja Diandra sekä Great Wide Northia että Arionia.

Jos raatiäänet muutettiin prosenteiksi siten kuin Kuppilassa ennakkoon yleisesti oletettiin, prosentit olivat tällaiset.

Mikael Saari 14,6 %
Great Wide North 14,6 %
Krista Siegfrids 14,6 %
Arion 13,5 %
Diandra 12,3 %
Elina Orkoneva 11,5 %
Lucy Was Driving 9,6 %
Last Panda 9,2 %

Tähän jos päälle ynnätään puhelinäänestysprosentit, niin eihän näillä paljon mitään painoarvoa ole. Luultavasti Diandra oli puhelinäänissäkin kolmas, tai sitten raatiprosentit määriteltiin toisin.
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

Mister Q
Maistelija
Maistelija
Viestit: 25
Liittynyt: 04 Maalis 2012, 18:25

Re: UMK 2013

Viesti Kirjoittaja Mister Q »

Minkälaiset säännöt olivat UMK-finaalissa? Malmössä kolme minuuttia kesto ja kuusi esiintyjää maksimi sekä kaikki laulut livenä. Saako nyt kesto olla vaikka tunti ja esiintyjiä sata?

Avatar
ta1ja
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13765
Liittynyt: 17 Tammi 2008, 23:14

Re: UMK 2013

Viesti Kirjoittaja ta1ja »

Ihan kiva finaali ja olen erittäin tyytyväinen voittajaan. Edelleen olen kuitenkin kokonaisuudesta biisien osalta sitä mieltä, että tasonoli hyvä, mutta yhtään loistavaa huippua siellä ei ollut. Siinä mielessä parannettavaa jäi.

Niin ja vaikka Kristasta ja biisistään pidän niin hieman huolettaa, no sen lisäksi, että tulee saamaan ns. laatutietoisilta kuraa niskaansa, kuten näkyy jo, niin lisäksi se, että en oikein usko että biisi kuitenkaan menestyy ihan kauhean hyvin Malmössä. Ja tästä nousee varmaan poru sitten, kun kuvitellaan, että lähettämällä viisuisin biisi varmaan menestytään. Biisi on kiva ja se on menevä, mutta jotenkin vain fiilikset ovat nämä. Diandra ja Mikael ehkä olisivat menestyneet paremmin, vaikka molempia vaivasi tänään alisuoriutuminen livessä ja kaikesta todistelusta huolimatta Mikael ei laulajana ole niin loistava loppuun saakka kuin annetaan ymmärtää. Biisi on loistavan laulajan biisi. Menestyspotentiaalistaan huolimatta ne silti olivat tylsempiä kappaleita, toinen vähän persoonaton r'n'b pastissi ja toinen pikkusievä kun vertailukohta on taidekappale. Niin että siihen nähden Kristan oli näistä paras, rehellisesti sitä mitä on.

Ensi vuonna vielä parempia biisejä!
Viimeksi muokannut ta1ja, 10 Helmi 2013, 00:38. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Ihmiset kuuntelevat tänä päivänä radioista kappaleita, jotka vain heitetään heille. Ja heille sanotaan, että teidän täytyy pitää tästä kappaleesta, koska me soitamme sitä 60 kertaa päivässä. He pakottavat pitämään kappaleista.
- Salvador Sobral

murka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2630
Liittynyt: 08 Loka 2008, 16:31

Re: UMK 2013

Viesti Kirjoittaja murka »

aj1964 kirjoitti:
Elmondo kirjoitti:Ensivuodeksi saavat kyllä rustata formaattia reippaasti. Enemmän biisejä kansan kuultaviksi, vähemmän samojen biisien soitteluja erinäisissä karsinnoissa ja ennenkaikkea, koko matkalta aivan he**tin paljon läpinäkyvämpi prosessi.
ja tuomarit huitsin nevadaan finaalista
Olen samaa mieltä. Tuomarien jutut menevät helposti vanhan toisteluksi. Jos nyt jotain tuomareita kaivataan niin olkoon finaalissa sitten kansainvälinen raati vaihtelun vuoksi.

Bandido
Ryystäjä
Ryystäjä
Viestit: 350
Liittynyt: 28 Tammi 2012, 03:12

Re: UMK 2013

Viesti Kirjoittaja Bandido »

murka kirjoitti: Olen samaa mieltä. Tuomarien jutut menevät helposti vanhan toisteluksi. Jos nyt jotain tuomareita kaivataan niin olkoon finaalissa sitten kansainvälinen raati vaihtelun vuoksi.
Juuri näin! Jos nyt vain olisi ollut kansainvälinen raati, Mikaelin voitosta ei olisi ollut epäselvyyttä.

Avatar
Zimba
Puuteroi nenää
Puuteroi nenää
Viestit: 632
Liittynyt: 15 Tammi 2006, 13:22
Paikkakunta: Helsinki

Re: UMK 2013

Viesti Kirjoittaja Zimba »

:eeek:
Viimeksi muokannut Zimba, 10 Helmi 2013, 10:04. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Lukittu