UMK 2014: keräilyerä, la 25.1.

Euroviisut 2014 Kööpenhaminassa

Keiden *ainakin* pitäisi päästä finaaliin?

Clarissa feat. Josh – Top of the world
50
13%
Dennis Fagerström – My little honey bee
22
6%
Hukka ja Mama – Selja
49
13%
Jasmin Michaela – Kertakäyttösydän
74
19%
Lauri Mikkola – Going down
54
14%
MadCraft – Shining bright
24
6%
MIAU – God/Drug
47
12%
Mikko Pohjola – Sängyn reunalla
65
17%
 
Ääniä yhteensä: 385

Avatar
ta1ja
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13804
Liittynyt: 17 Tammi 2008, 23:14

Re: UMK 2014: keräilyerä, la 25.1.

Viesti Kirjoittaja ta1ja »

^Joo, olen kyllä tietoinen noista, mutta kuten sanoin, minusta niihin liittyy ajattelun kliseitä ja arvoasetelmia, jotka eivät pidä yhtä todellisuuden kanssa. Olen katsonut sen Suomi-iskelmäsarjan kyllä, hyvää ja huonoa siinä. Tekijäthän tulevat rokin piiristä, ja katsovat niiden käsitysten läpi. Etenkin alkujaksoissa, joissa raivostuttavia piirteitä, kapeutta. Ilmeistä sekin, että nähtävissä kaari, jossa alkujaksojen kökköys lavenee kun tieto tekijöillä tehdessä on kasvanut.

Minusta pitäisi osata aina erotella genren sisällä hyvät huonoista, ei rakentaa arvoasetelmia genrejen välille. Tai ylipäänsä pitää musiikkia musiikkina. Koska vaikka iskelmän alla on tuotettu paljon sitä kaupallista p*skaa, sitähän sinä tuossa kuvailet, ei se ole koko genre. Esimerkiksi rockin sisällä on paljon sekä kaupallista että etenkin tänä päivänä umpigeneeristä huttua. Tai jazzin - sitä suunnataan niille, jotka eivät halua musiikkia kuunnella, mutta haluavat sopivaa kulttuurista pääomaa droppailtavaksi. Ei kovin voi sanoa, että sielu edellä sellaisessa mennään. Ja sitten on vielä se, laulusta kun oli puhe, että rokkibändisoittoon (Suomessa ainakin) esimerkiksi liittyy usein se, että laulajan arvostus muusikkona on alhainen. Jopa siinä määrin, että laulajaksi "joudutaan". Iskelmän puolella laulajalta vaaditaan kykyä vetää ne biisit - poppi taas on vähän eri juttu, suoria tai ainoita yhtäläisyyksiä popin ja iskelmän välille ei voi vetää.

Otetaanpa nyt vaikka iskelmälaulaja Tapani Kansa. Ristiriitainen persoona, jonka arvostus etenki rokkiuskottavuusnäkökulmasta voi olla nolla - omaa syytään, ehkä, rockabillypaukku ym eivät ole oikein kunniakkaita :heh: . Mutta jos muusikkoutta arvioidaan niin erittäin päämäärätietoinen, nimenomaan musiikki edellä kulkenut ja instrumenttinsa lajissaan suvereenisti hallitseva taiteilija.

Sitten Iskelmän jakoa biisintekijöiden ja esittäjien välillä voi tarkastella myös siitä näkökulmasta, että biisintekijän ja esittäjän vahvuudet, vaaditut ominaisuudet, eivät välttämättä käy yksiin. Rokkiuskottavuuteen tässä kohtaa liittyy moraali, että uskottavuutta, eikä vilpittömyyttä, takana seisomista, voi olla, jos biisi ei ole oma. Mutta sellainen saattaa myös olla este, taiteellinen rajoittaja, joka johtaa huonompiin biiseihin kuin tarvis, latteampiin esityksiin, siihen, että biisi ei pääse ääneen, kun laulaja-lauluntekijä ei sitä kykene laulamaan.
Ihmiset kuuntelevat tänä päivänä radioista kappaleita, jotka vain heitetään heille. Ja heille sanotaan, että teidän täytyy pitää tästä kappaleesta, koska me soitamme sitä 60 kertaa päivässä. He pakottavat pitämään kappaleista.
- Salvador Sobral

Sirgeliino
Maistelija
Maistelija
Viestit: 22
Liittynyt: 20 Tammi 2014, 21:46

Re: UMK 2014: keräilyerä, la 25.1.

Viesti Kirjoittaja Sirgeliino »

Rousku kirjoitti:
Albin kirjoitti:kuka P*** sotkee kaikki esiintyjät aivan oudoiksi muumioiksi?
Tommy Kilponen :joojoo:
Kyllä oli Tonikin saatu ihan dillen näköiseksi viime kerralla. Mitä ihmettä tää Tommy oikeen miettii, sitä et miten saisi näyttämään kaikki ihan hassuilta, kun yhdistelee noita vaatteita ihan oudosti. Olen pahoillani noiden tuomarien pukeutumisen :surrur: puolesta

Avatar
Axell
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2401
Liittynyt: 13 Kesä 2013, 09:55

Re: UMK 2014: keräilyerä, la 25.1.

Viesti Kirjoittaja Axell »

^Meinasin kyllä revetä Toni Virtasen asulle viime lauantaina. :repeilee:

Avatar
Elmondo
Lotraaja
Lotraaja
Viestit: 445
Liittynyt: 24 Maalis 2008, 12:13
Paikkakunta: Jkl

Re: UMK 2014: keräilyerä, la 25.1.

Viesti Kirjoittaja Elmondo »

Jos sitä uskoisi kaikenmaailman salaliittoteorioihin niin olisihan tuossa taas. Suurmegahyperennakkosuosikki Clarissa & Josh ovat kompastelleet pahasti ja tie on tuntunut vievän Viisuedustussuosikista tilanteeseen, että saavat tosissaan jännätä edes finaaliin pääsyä. Redrama toki jo ojentanut auttavan kätensä, YLEX ottanut hätäpikaa heidät suojelukseensa radiosoittoon juuri ratkaisupaikan alla ja semifinaalissa pääsevät esiintymään yleensä varsin suotuisaan paikkaan eli viimeisenä.

Saa nähdä miten paljon ison pyörän pyörähtäminen heidän tuekseen auttaa asiaa.

Avatar
Katinka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1862
Liittynyt: 05 Joulu 2004, 18:03
Paikkakunta: Kuopio

Re: UMK 2014: keräilyerä, la 25.1.

Viesti Kirjoittaja Katinka »

Toivon ainoastaan, että Mikko Pohjola menisi finaaliin! Muista ei ole minulle väliä. Putoamisvaarassa eniten lienevät Dennis Fagerström, MadCraft ja MIAU. Lauri Mikkolakin saattaa olla vaarassa.
Stylisti saisi kenkää, jos minä saisin päättää. Mikko Pohjolan taustalaulajanainen oli puettu ihme mummoasuun. MadCraftin laulaja oli puettu pelleksi ja Hanna Sky "euroviisukaapuun". Toni Wirtasen hassu hattu kruunasi koko kamaluuden. Mutta jos trendikkyys on tällaista nykyisin, olkoon niin ja olen pudonnut kärryiltä. Niin, olihan Clarissankin Cat Cat-asu aika kamala! :rofl:

Avatar
ta1ja
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 13804
Liittynyt: 17 Tammi 2008, 23:14

Re: UMK 2014: keräilyerä, la 25.1.

Viesti Kirjoittaja ta1ja »

Elmondo kirjoitti: YLEX ottanut hätäpikaa heidät suojelukseensa radiosoittoon juuri ratkaisupaikan alla ja semifinaalissa pääsevät esiintymään yleensä varsin suotuisaan paikkaan eli viimeisenä.
Mihin tämä horina YLEX:n suojeluksesta perustuu? Tähän Clarissa- ketjun aj1964:n kommnettiinko?
aj1964 kirjoitti:Kuulostaa vähän epätoivoiselta tämäkin äänestys, oliskohan järjestäjä pienessä paniikissa tämän tilauskapan suhteen :mitvit: Ensin tuomareiden kannustuspisteet ja nyt tämä :heh:

- onko jotain lisäinfoa? - YLEX:n rytmibarometrissa ovat olleet myös MadCraft ja MIAU, jotka taitavat olla kanssa niitä jotka aiemmin jo tuttuja kanavalle. Softenginesta muutoin siellä ollut puhetta, ainakin. Eli esillä ne jotka sopivat kanavan profiiliin / oletetusti kiinnostavat YLEXin kuulijoita.

Voisitteko edes tarkastaa tälllaiset asiat, tarjota kunnolliset perustelut, ennenkuin alatte näitä stoorejanne väsäämään ja levittämään. Nimittäin siltä oikealta ja aiheelliselta UMK kritiikiltä menee terä, jos kaikki leimautuu tyypilliseksi ulkoavaruuden asentoihin perustuvaksi nettiloaksi.

Ai niin, tykkäsin tosi paljon Toni Wirtasaen viimelauantaisesta asusta. Hyvät värit ja kuosit. Oli muusta stailauksesta mitä mieltä hyvänsä.
Ihmiset kuuntelevat tänä päivänä radioista kappaleita, jotka vain heitetään heille. Ja heille sanotaan, että teidän täytyy pitää tästä kappaleesta, koska me soitamme sitä 60 kertaa päivässä. He pakottavat pitämään kappaleista.
- Salvador Sobral

Viisufani
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4003
Liittynyt: 25 Tammi 2012, 17:59

Re: UMK 2014: keräilyerä, la 25.1.

Viesti Kirjoittaja Viisufani »

Timoteus kirjoitti:La 25.1. klo 21.00–22.30 Yle TV2, Yle HD
Suora lähetys Yle Areenassa alkaa puoli tuntia ennen tv-lähetystä.

Suora lähetys Peacock-teatterista, jossa esiintyy kahdeksan UMK-kilpailijaa. Kuusi kilpailijaa jatkaa finaaliin pelkästään yleisön äänin.

Kilpailijat:
MadCraft – Shining bright
Hukka ja Mama – Selja
Lauri Mikkola – Going down
Jasmin Michaela – Kertakäyttösydän
Dennis Fagerström – My little honey bee
MIAU – God/Drug
Mikko Pohjola – Sängyn reunalla
Clarissa feat. Josh – Top of the world
MadCaft: En aivan ole varma menekö finaaliin, mutta toivoisin niin. Ei ole voittajasuosikkini vaikka finaaliin toivonkin tätä. Tuomaristohan ei äänestä semifinaalisa, joten vain yleisön äänet ratkaisevat. Ylesiön äänestystä en niinkään osaa etukäteen veikkailla mitä tuomareiden pisteitä voisi arvioida edellisten (alkuerä-pisteet) perusteella. Iloinen ja vauhdikas kappale, mutta todennäköisesti ei kovin iso kärkipääsä ole yleisöäänestyksesä.

Hukka ja Mama: Luultavasti yleisöäänillä niukasti jatkoon, vaikka en asiasta varma ole kuitenkaan. Hieman vanhanaikainen nykyeuroviisuihin. Ei siis niin euroviisumainen kuin joku toinen kappale on tai voi olla. Ei suosikkieni joukosa.

Lauri Mikkola: Olen lähes varma, että tämä menee finaaliin. Vahva, vaikkkakin aika rauhallinen jazz-tyylinen pop-biisi. Vai meniköhän arvio kappaleesta oikein?

Jasmin Michaela: Olen jo sen kertonutkin, etten tästä pidä, mutta tämän UMK-finaaliin pääsemiseen kyllä kuitenkin jollain tavalla uskon. Mikäli minä voisin sanoa, ketkä menee UMK-finaaliin, ei Jasmin Michaela menisi finaaliin. En oikein tykkää kappaleen sanoituksen tyylistä. Mikäli sanoitus siis olisi parempi, voisi mielipiteeni olla eri tämän kappalen kohdalla. Ei se, että sanoitus on suomenkielinen, vaan se, minkälainen sanoitus kappaleesa on.

Dennis Fagerström: Toisaalta toivoisin tätä kappaletta finaaliin, olisi varmaan (meillä) kotona sitten koko UMK-finaalilla enemmän katsojia. Kyllä Dennis laulaa kappaleen aivan finaaliin pääsemisen arvoisesti, varsinkin laulun aluksi laulaminen kuulostaa hienolta. Luulen kuitenkin, ettei Dennis Fagerström valitettavasti aivan yllä UMK-finaaliin.

MIAU: Tästä en niinkään osaa arvioida, meneekö finaaliin, tai haluaisinko tätä finaaliin. MIAU::n laulu olisi kyllä sellainen voimakas biisi, joka toisi omaa vaihtelua finaaliin, joten sikäli kyllä voisi päästä finaaliin. En kuitenkaan tiedä, saako tämä aivan niin isoa kannatusta ylesiöltä, että päsisi finaaliin. Mahdollisuudet kuitenkin ovat UMK-finaaliin.

Mikko Pohjola: Toinen semifinaalisti, jota en toivoisi finaaliin, kun hieman rehellisiä ollaan. Laulu ei ole euroviisu-tyyliä, enkä laulusta muutenkaan pidä. Toisaalta luulenpa kuitenkin, että yleisö äänestää tämän UMK-finaaliin. :niinpa:

Clarissa feat. Josh: Tietenkin toivon tätä UMK-finaaliin, kun tämä on yksi kolmesta suosikistani (Softenginen ja Hanna Skyn lisäksi). Tiedän, että tällä on mahdollisuudet UMK-finaaliin, mutta se, kuinka isot mahdollisuudet, se on eri asia. Rehellisesti sanoen uskoisin tämän pääsevän ylesiöäänestyksen kautta finaaliin.

Se tuomareiden kannustus pisteet tarkoittaa ymmärtääkseni sitä, että vaikka tuomarit sanoisivatkin biisin (ei laulamisen vaan biisin) olevan euroviisumainen tai riittävän hyvä Euroviisuihin, he antavat huonompia pisteitä kuin olisivat muuten antaneet, sen vuoksi, että laulaminen ei ollut niin hyvällä tasolla, että olisi tuomareiden mielestä ansainnut suoran finaalipaikan.

Lyhyemmin/selkeämmin: Tuomarit antavat "huonohkoja" pisteitä kappaleelle, joka kuitenkin olisi heidän mielestään euroviisumaisin biisi kilpailusa. Kun Clarissa feat.Josh eivät saaneet parhaita pisteitä vaikka biisi tuomariston mielestä olikin euroviisumaisin, se ymmärtääkseni motivoi treenaamaan sitä, mitä pitää treenata.
Paremman maailman puolesta.

Avatar
lharju
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6199
Liittynyt: 27 Marras 2003, 22:46
Paikkakunta: Helsinki

Re: UMK 2014: keräilyerä, la 25.1.

Viesti Kirjoittaja lharju »

No onpas keskustelu Lauri Mikkolan bändistä herättänyt paljon voimakkaita reaktioita. En kyllä ihan voi lähteä ymmärtämään väitettä, kuinka esitys viisuissa olisi epäonnistunut, jos esityksessä on bändi mukana. :mitvit: Vissiin jos Lauri MIkkola floppaisi viisuissa syy olisi siinä, että lavalla oli bändi mukana. :heh:

Mun mielestäni Lauri Mikkolan biisissä SE juttu on fiilis, jota biisi myy. Viime livelähetyksessä se fiilis ei ehkä ihan täysin välittynyt, mutta ei se nyt siitä johtunut, että lavalla oli soittajia. Sitä paitsi usein näissä fiilistelyviisuissa on ollut soittajia mukana. Eiköhän esim. Saksa 2004 (menestyi hyvin) tai Tanska 2008 (menestyi kohtalaisesti) olisivat sijoittuneet täsmälleen niille samoille sijoille, vaikka lavalla ei olisikaan ollut soittajia. Kuinka moni edes kiinnitti huomiota, että tällaisessa esityksessä oli bändi/soittajia mukana
.
Jos joskus elämänsä voisi vaihtaa unelmaan.
E troco a minha vida por um dia de ilusão.

Avatar
manic
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1073
Liittynyt: 08 Helmi 2004, 17:32
Paikkakunta: helsinki

Re: UMK 2014: keräilyerä, la 25.1.

Viesti Kirjoittaja manic »

En kestä näitä karsintoja joissa pikkuhiljaa putoilee ehdokkaita. Oikeastaan en kestä koko UMK:ta. Edelleen marginaaliohjelma ja siksi jää. Sisäänlämpiävä, tekotaiteellinen ohjelma pienille piireille. se ei tule koskaan näillä eväillä kehittymään koko kansan viisujuhlaksi. Aito suomalainen EUROVIISUT takaisin! :joojoo:

Viisufani
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4003
Liittynyt: 25 Tammi 2012, 17:59

Re: UMK 2014: keräilyerä, la 25.1.

Viesti Kirjoittaja Viisufani »

manic kirjoitti:En kestä näitä karsintoja joissa pikkuhiljaa putoilee ehdokkaita. Oikeastaan en kestä koko UMK:ta. Edelleen marginaaliohjelma ja siksi jää. Sisäänlämpiävä, tekotaiteellinen ohjelma pienille piireille. se ei tule koskaan näillä eväillä kehittymään koko kansan viisujuhlaksi. Aito suomalainen EUROVIISUT takaisin! :joojoo:
Suoraan sanoen nuo kriittiset kommentit eivät yleensä kyllä paranna kilpailun mainetta. Kyllähän kilpailua kritisoidaa voi, mutta olisi hyvä perustellakin kritiikkinsä.

Euroviisu-karsintoja en kaipaa, mutta kaipaan reiluja uudistuksia olemasa olevaan UMK-kilpailuun. UMK-kilpailu ei ole täydellinen eikä mahdollisimman hyvä, koska:
- tuomareilla liikaa valtaa
- tuomareille esiintyminen demoversioilla
- tuomareiden kommentointi siinä vaiheesa ei edistä kilpailun kulkua merkittävästi
- mikä oleellisinta: ei keskistytä siihen, minkälainen musiikki menestyisi Euroviisuisa, vaan pääasia on edelleen ymmärtääkseni etsitään "vuoden parasta biisiä", siis biisiä radiosoittoon...?
- liian vähän kilpailijoita, kun järjestetään 8 kilpailijan finaali, siis enemmän kilpailijoita, jotta laajempi ja parempi karsinta ja musiikkivalikoima
- kilpailun rakenne alkuerien ja semifinaalin osalta vaikuttaa vähän toistamiselta

Minä ainakin pidän kilpailusta, vaikka tiedänkin siinä olevan kehitettävää. Kuitenkin pääasia on, että mukanaa on mahdollisimman hyvää musiikkia ja että euroviisuihin sopiva ja samalla myös UMK-kilpailun paras laulu voittaa.
Paremman maailman puolesta.

Avatar
Mattan
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3331
Liittynyt: 20 Huhti 2012, 20:09

Re: UMK 2014: keräilyerä, la 25.1.

Viesti Kirjoittaja Mattan »

Viisufani kirjoitti: mikä oleellisinta: ei keskistytä siihen, minkälainen musiikki menestyisi Euroviisuisa, vaan pääasia on edelleen ymmärtääkseni etsitään "vuoden parasta biisiä", siis biisiä radiosoittoon...?
Niin, eiväthän tuomarit viime viikolla laisinkaan ylistäneet Top of the worldia Euroviisuihin sopivana. :raaps: Sinänsä se on täysin väärin, sillä mikäli kaikki lähettäisivät Euroviisuihin vain jonkun mielestä "sinne sopivaa" musiikkia (olen aikaisemmin maininnut Azerbaidžanin esimerkkinä tästä), ei koko kisassa olisi mitään järkeä.

Lainaan erästä viestiäsi toisaalta:
Minua vähän harmittaa tuollainen oletus, että aina pitäisi olla tietty kaava laululla tms, että se voisi menestyä. Ei jokaisen laulun tarvitse johonkin tiettyyn kaavaan perustua. :tosion:
Mielestäsi menestymiseen ei ole tiettyä kaavaa, mutta silti toivot, että UMK:n voittaja olisi ns. "Euroviisuihin sopivaa" musiikkia. Kummin päin haluat asian olevan? :mitvit:
Lopuksi haluaisin vielä todeta, että tänä vuonna on Euroviisut.

Avatar
Jonttu
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 5322
Liittynyt: 22 Joulu 2012, 22:44

Re: UMK 2014: keräilyerä, la 25.1.

Viesti Kirjoittaja Jonttu »

Tuon äänestyksen mukaan kaikki 3 suomenkielistä biisiä olisivat menossa läpi - toivottavasti näin!
Je suis tous ces enfants
Que la mer a pris
Je vivrai cent mille ans
Je m’appelle Mercy

Avatar
kuu-kuu
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4023
Liittynyt: 01 Tammi 2013, 05:10
Paikkakunta: Helsinki

Re: UMK 2014: keräilyerä, la 25.1.

Viesti Kirjoittaja kuu-kuu »

Elmondo kirjoitti:Jos sitä uskoisi kaikenmaailman salaliittoteorioihin ...Clarissa & Josh ovat kompastelleet pahasti ...YLEX ottanut hätäpikaa heidät suojelukseensa radiosoittoon juuri ratkaisupaikan alla
Ei kanava ole soittanut tuota biisiä kuin yhden kerran. Ja laittoivat biisin rytmibarometriäänestykseen. Ei näytä menevän lävitse, elikkäs biisiä ei sitten soiteta ensi viikolla joka päivä. Tilanne kertoo, että Toni Wirtanen ja Brädi-yhdistelmä olisi menossa lävitse.
+ Ylex ei taida soitella mitään UMK-biisiä enää. Softenginettäkin on soiteltu viimeksi joskus viikko sitten. Ennakkosuosikiksi, tai arvaukseksi noussutta Hanna Skytä kanava ei ole soittanut kertaakaan. Ainakaan hakutietojen mukaan.

Avatar
manic
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1073
Liittynyt: 08 Helmi 2004, 17:32
Paikkakunta: helsinki

Re: UMK 2014: keräilyerä, la 25.1.

Viesti Kirjoittaja manic »

Tässä joitakin perusteluja kritiikilleni, edellisten lisäksi:
UMK vaikuttaa siltä kuin sen kohderyhmäksi olisi ajateltu juuri ne ihmiset joita eivät Euroviisut kiinnosta tuon taivaallista.Heitetään tavallaan koko perusidea julmasti roskiin että saadaan nuorennettua (?) ja laajennettua katsojaryhmää.
Uskon että perinteiselle Euroviisut-formaatille olisi oikeasti paljon enemmän innostuneita katselijoita. Toki sitäkin formaattia pitää kehittää mutta ei marginaalimusiikkiin ja indie-diggareiden ja hipstereiden miellyttämiseksi vaan isoksi populaarimusiikkitapahtumaksi jossa REHELLISESTI haetaan tarttuvaa, hyvää EUROVIISUBIISIÄ.
UMK-osallistujiin pitää saada kokeneita ammattilaisia ja siitä pitää tehdä kisa johon levy-yhtiöt himoitsevat pääsevänsä. Nyt tuntuu siltä että asia on päinvastoin. Haluan toki uusia kasvoja mukaan, mutta ei tässä mittakaavassa. UMK:n pitäisi olla kisa johon levy-yhtiö haluaa säästää Jenni Vartiaisen tai Chisun tulevan albumin PARHAAN biisin. Siitä pitää saada kilpa joka on yhtä himoittu kuin Syksyn Sävel oli aikoinaan.
Tuomariston tuomarointi ei ole hyvä keino houkutella menestysartisteja mukaan. Anna Abreu ja Antti Tuisku ovat jo yhden kilpailun tuomarointimankelin käyneet läpi ja tuskin enää tällaista kautta haluavat edetä Suomen viisuedustajaksi. En usko että yksikään iso stara haluaa päästä tämän tuomariston eteen esiintymään ja kuuntelemaan "neuvoja"...

akfan33_ZZ
Baaritiskill
Baaritiskill
Viestit: 711
Liittynyt: 30 Joulu 2012, 01:44

Re: UMK 2014: keräilyerä, la 25.1.

Viesti Kirjoittaja akfan33_ZZ »

Tää on oikein paradoksien paradoksi, jos joku on suomen markkinoilla menestynyt, se tuskin menestyy esc:issä,
niin erilainen on suomen kansan maku vs euroopalainen maku ja tää on moneen kertaan nähty. Mainitut tähdet tärvelis parhaat biisinsä täydellisinä floppeina esci:ssä ja myynti vaan romahtaisi suomessa.
Pitäis olla joku joka
a. levyttiäis aina enkuksi
b. olis vain suomenruotsalaisten suosiossa
c. menis huonosti suomen listoilla
Mieleen tulee esim Ronya joka lisäksi laulaa aika hyvin.

Avatar
Albin
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2140
Liittynyt: 01 Maalis 2012, 21:21

Re: UMK 2014: keräilyerä, la 25.1.

Viesti Kirjoittaja Albin »

akfan33_ZZ kirjoitti:Tää on oikein paradoksien paradoksi, jos joku on suomen markkinoilla menestynyt, se tuskin menestyy esc:issä,
niin erilainen on suomen kansan maku vs euroopalainen maku ja tää on moneen kertaan nähty. Mainitut tähdet tärvelis parhaat biisinsä täydellisinä floppeina esci:ssä ja myynti vaan romahtaisi suomessa.
Pitäis olla joku joka
a. levyttiäis aina enkuksi
b. olis vain suomenruotsalaisten suosiossa
c. menis huonosti suomen listoilla
Mieleen tulee esim Ronya joka lisäksi laulaa aika hyvin.
PÖH, sanon minä. Minulle euroviisut on laulukilpailu kansallisella tavalla. Mitä me eurooppalaisena kansana annetaan itsestämme. Minä tykkään tänä vuonna Hukasta ja Mamasta. H&M on erilainen. Ylpeän omalaatuinen, ei tavallinen iskelmä. Taisi mennä OT:ksi, mutta pari kaljaa ja euroviisut..innostaa ja kummastuttaa.. :peukku: (ps. Lauri :vonkaus: )

2.ps. Rona ja Albania <3

Avatar
kuu-kuu
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4023
Liittynyt: 01 Tammi 2013, 05:10
Paikkakunta: Helsinki

Re: UMK 2014: keräilyerä, la 25.1.

Viesti Kirjoittaja kuu-kuu »

Karmeita kirjoituksia. Pitäisi olla musiikkia, josta vain suomenruotsalaiset pitävät. Järkeä ei. Ja toinen haluaa indierockit ja muut kiinnostavat musiikit helvettiin ja takaisin Danny ja aikamiehet ja iso viihdeorkesteri. Ja kovin on suomalaisten musiikintekoa alentavaa sanoa, ettei mikään mitä suomalaiset pop- ym. populaarimuusikot tekevät voisi menestyä viisuissa. Täyttä paskaa. Kyllä missä muruseni- ja chisun ja muittenkin ja muitakin biisejä tuntuvat ulkomaalaiset kuuntelevan YouTubessa ja kehuvan niitä biisejä maasta taivaisiin. Olen lukenut enemmän kuin kymmenen kertaa suomalaisbiisin kohdalla, että kovasti tahdotaan oppia suomenkielikin. Kun biisit ovat niin ihania ja suomen kieli ihana.

akfan33_ZZ
Baaritiskill
Baaritiskill
Viestit: 711
Liittynyt: 30 Joulu 2012, 01:44

Re: UMK 2014: keräilyerä, la 25.1.

Viesti Kirjoittaja akfan33_ZZ »

Niin hyviä kuin Jenni, Chisu ym onkin (mun mielestäni), luulen että kylmä totuus on ettei nämä mene tuolla skandi-anglo-amer markkinoilla. Ei ainakaan vielä ole mennyt, tosin ei ole tainnut paljon yritääkään, ja tarviiko mennäkkään.

Euroviisuihin taas menty henkselit paukkuen jo 50+ vuotta ja aina tulee turpiin, kyse siis ei ole suomipopin huonoudesta vaan MAKUJEN EROISTA, minusta itse asiassa nuo euroviisubiisit on useinkin aika kamalia. Eri asia jos ei halutakaan voittaa. Let's face the facts.

Avatar
kuu-kuu
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4023
Liittynyt: 01 Tammi 2013, 05:10
Paikkakunta: Helsinki

Re: UMK 2014: keräilyerä, la 25.1.

Viesti Kirjoittaja kuu-kuu »

Joo. Mutta minusta kyse on paljonkin siitä kuinka se suomalainen omaperäisyys tuodaan esiin nykyaikaisin keinoin nykymusamaailmassa. Chisut ja muut voisivat vaikka laatikoida tajunnan ihmeitten ja ihastusten kopiksi, jossa kuuluu ja näkyy ja on olemassa vain tuo pohjoinen kultamaa. Ja mitä on angloeurooppamaailma. Tai mitä on ollut. Musan alueella. Muunmuassa valtavaa synkkyyttä ja tuskaa jota ovat levitelleet mustissaan Joy Divisionit ja Depeche Modet. Jälkimmäinen on brittilistojen ihme. Jatkuvasti tekivät biisejä kymppisakkiin. Hitteja hittien perään. Aika suosittu se oli muuallakin.
Eli aika suomalaista. Jos katsotaan suomalaista musaa siltä kantilta miten sitä on aina haukuttu. Siis suomalaiset itse haukkuneet.

Avatar
kuu-kuu
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4023
Liittynyt: 01 Tammi 2013, 05:10
Paikkakunta: Helsinki

Re: UMK 2014: keräilyerä, la 25.1.

Viesti Kirjoittaja kuu-kuu »

Hirveän vaikeata veikata, ketkä putoavat. Miauta ja Dennistä arvailen. Miau siksi, että ovat äkäisehköjä (kumma sana, menikö oikein) ja Dennis. En tiedä miksi.
On muuten erikoinen nimi sillä teatterilla missä karsinta pidetään. Peacock. Herneku*li. Kukahan on ollut mallina nimelle :miettii:

Tom Tom
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1543
Liittynyt: 02 Tammi 2010, 02:13
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: UMK 2014: keräilyerä, la 25.1.

Viesti Kirjoittaja Tom Tom »

Itse veikkaan "varmaksi tippujaksi" Dennistä ja hieman epävarmemmin veikkaan MadCraftia. Minulle tuloksilla ei ole henkilökohtaisesti niinkään väliä, kunhan Kertakäyttösydän ja Selja pysyy mukana ja Dennis tippuu.
.

Avatar
wigwam
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2926
Liittynyt: 27 Tammi 2006, 14:42
Paikkakunta: Kouvola

Re: UMK 2014: keräilyerä, la 25.1.

Viesti Kirjoittaja wigwam »

Itse näkisin näin, että:

varmin jatkoonmenijä on Clarissa feat. Josh
- ruotsinkielisten tuki (koska ohjelman katsojamäärä lienee jälleen alhainen tuki korostuu)
- aika paljon kannatusta viisuharrastajien piirissä
- paras esiintymispaikka 8/8

todennäköisyydeltään suurimman uhan kahden tippujan joukkoon joutumiseen näkisin olevan Hukalla ja Mamalla
- tuomarit eivät ole auttamassa
- kärsivät hieman ihmisten "ei tälläinen voi euroviisuissa pärjätä" -ajattelutavasta
- heikko esiintymispaikka 2/8
- vaikka biisillä on jonkin verran diggaajia niin tämä on vain aniharvojen ykkössuosikki kisassa
- ei taida olla aktiivisimmasta päästä masinoimaan äänestäjiä sosiaalisessa mediassa


Lähtötilanne semifinaaliin on kuitenkin hyvin tasainen, joten tippujien veikkaamien on melko vaikeaa ja mahdollisuudet finaaliin on myös Hukalla ja Mamalla. :joojoo:

Avatar
capsLOCK
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1353
Liittynyt: 10 Joulu 2013, 23:20
Paikkakunta: Helsinki

Re: UMK 2014: keräilyerä, la 25.1.

Viesti Kirjoittaja capsLOCK »

Nyt kun ei ole tuomareita antamassa pisteitä ja "luomassa jännitystä", niin aikovatkohan he olleenkaan julkistaa sijoitusjärjestystä äänien perusteella? Olisi ihan mielenkiintoista nähdä, miten äänestysprosentit eriävät tuomareiden antamista pisteistä menneissä karsinnoissa.
Toisaalta ymmärrän jos jakoa ei julkisteta; silloin katsojien päähän ei tule ajatusta juuri ja juuri finaaliin päässeestä, että no tuo nyt ei ainakaan voita ei tarvii äännestää sitä sit finaalissa.
We will see!
Aina mun pitää käydä suihkussa

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11617
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: UMK 2014: keräilyerä, la 25.1.

Viesti Kirjoittaja romualdo »

keräily ( ? miks ihmeessä vielä... tai ei, hyvä vaan, biisit tulevat tutummiksi... kappaleiden vähyys vain karmii ja kauhituttaa ja järkyttää meitä wanhan liiton faneja, joita ei kyllä muutoinkaan ole hellitty kappaleiden runsaudella, kuten esim. joillakin balkaninmailla asuvia...) -karsinnan ylivoimaisesti parhaat ovat Sängyn Laidalla sekä Selja ... ja harvinaisen selväksi putoajaksi toivon tietysti varsin yhdentekevää Clarissan esitystä ... mutta toisaalta koska se on keskinkertaisinta ikinä, niin se saa taviksien ja tavistaviksien ääniä sen verran että ...voi-voi...! :toella masentavahkoa!: Madkraft voi olla toinen putoaja mitä en kyllä toivo... sen verran sympaattisen kuvan sain yhtyeestä... Dennis voi olla niinikään Madin ohella se todennäköisin putoaja. Harmi sillä kappale on kisan tyylipuhtaimpia, myös helpoimmin ESC-kisoihin kuviteltavia kappaleita... MIAU on taasen kisojen väriläiskiä joten se menee aika mukavalla äänimäärällä läpi. Ne äänimääräthän YLE varmaan julkistaa jälleen alta aikayksiön... Tuo täyden vastuun tunteva rakastamamme ja vihaamamme Yleisratioyhtiömme... joka ei tänäkään vuonna ole sinänsä niukkoja voimavarojaan säästellyt tämän (toivon mukaan) viimeisimmän UMK- kisailunsa/versionsa kanssa... Melodifestivalhan julkaisee ainoastaan sijoitukset semeissään...
Viimeksi muokannut romualdo, 26 Tammi 2014, 09:35. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
WildDance
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 10925
Liittynyt: 14 Kesä 2012, 20:58

Re: UMK 2014: keräilyerä, la 25.1.

Viesti Kirjoittaja WildDance »

Clarissa :tuuletus: Dennis :lohduton: Olen todella iloinen, että suosikkini selvisi finaaliin, mutta hiukan minua harmittaa, että Dennis karsiutui, sympaattinen ja ihana laulaja. Hukan ja Maman suosiota en ymmärrä, mikä kappaleessa ihmisiä viehättää?
"I'm gonna stand here like a unicorn
Out here on my own

Baby, promise me you'll hold me again
I'm still broken from this hurricane"

🦄🌪️

Avatar
capsLOCK
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1353
Liittynyt: 10 Joulu 2013, 23:20
Paikkakunta: Helsinki

Re: UMK 2014: keräilyerä, la 25.1.

Viesti Kirjoittaja capsLOCK »

Mielestäni Peacockin valaistukset ja äänentoisto oli tällä kertaa todella hyvät! Jokainen esitys näytti ja kuulosti artisteista riippumatomista alueista paremmilta. Hyvää työtä! Toivottavasti Baronalla on jotain vielä suureleisempää. Siellä sitten paikan päällä! :tuuletus:
Aina mun pitää käydä suihkussa

Edwina
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2981
Liittynyt: 11 Tammi 2013, 12:25
Paikkakunta: Helsinki

Re: UMK 2014: keräilyerä, la 25.1.

Viesti Kirjoittaja Edwina »

Kyllä, nyt oli kotikatsomossakin paljon paremmat soundit! :peukku:

Avatar
Timberman
Siemailija
Siemailija
Viestit: 135
Liittynyt: 19 Tammi 2014, 10:43

Re: UMK 2014: keräilyerä, la 25.1.

Viesti Kirjoittaja Timberman »

WildDance kirjoitti:Clarissa :tuuletus: Dennis :lohduton: Olen todella iloinen, että suosikkini selvisi finaaliin, mutta hiukan minua harmittaa, että Dennis karsiutui, sympaattinen ja ihana laulaja. Hukan ja Maman suosiota en ymmärrä, mikä kappaleessa ihmisiä viehättää?
MInä taas en ymmärrä miten joku voi kuunnella tuollaista epämusikaalisuutta. Jos se Peacockissa kuulosti tuollaiselta, niin miten epävireinen se onkaan isolla lavalla. Tuomarit tekivät asian aivan selväksi: Tulkaa vuoden kuluttua uudestaan.

Avatar
Samiasd
Pelinhoitaja
Pelinhoitaja
Viestit: 14532
Liittynyt: 19 Tammi 2010, 01:47

Re: UMK 2014: keräilyerä, la 25.1.

Viesti Kirjoittaja Samiasd »

Timberman kirjoitti:MInä taas en ymmärrä miten joku voi kuunnella tuollaista epämusikaalisuutta. Jos se Peacockissa kuulosti tuollaiselta, niin miten epävireinen se onkaan isolla lavalla. Tuomarit tekivät asian aivan selväksi: Tulkaa vuoden kuluttua uudestaan.
Kyllä sinunkin mielipiteesi kys. kappaleesta on jo kuultu, kiitos. :)
I will take the fight, I will stay up all night
I'm not running away
Mun jearán áddjás
Chain me to the wall, they cannot break us all
I'm not running away

Karistoteles
Lotraaja
Lotraaja
Viestit: 426
Liittynyt: 25 Heinä 2012, 16:28
Paikkakunta: Lahti

Re: UMK 2014: keräilyerä, la 25.1.

Viesti Kirjoittaja Karistoteles »

Kokonaisuudessaan jäi vaikutelma, että jokainen esiintyjä oli petrannut ja esityksissä oli enemmän varmuutta aiempiin nähden. Ja yleisö näytti elävän hyvin esityksissä mukana.

Lukittu