Kommentoi Adio-sanoituksia

Sanoituskilpailukausi 2015
Avatar
ESC93
Siivooja
Siivooja
Viestit: 16203
Liittynyt: 26 Maalis 2010, 15:35
Paikkakunta: Järvenpää / ex-Nastola
Viesti:

Kommentoi Adio-sanoituksia

Viesti Kirjoittaja ESC93 »

Anita Skorgan ja Jahn Teigen sanoivat aikoinaan adieu. Näin sanotaan nyt sinullekin, jos et ole vielä pisteyttänyt. :tosion:

















































































































:megafoni: :korvana:
Kur protestojmë e nga dremitja kolektive zgjohemi
Ne përsërisim, përsërisim, përsërisim

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11938
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kommentoi Adio-sanoituksia

Viesti Kirjoittaja sziget »

1. Ajastaika
Loppu- ja puolisointuja käytetään virkeästi. Satumainen aihe voisi sopia moneenkin Zeljkon balladiin. Ajan puute saattaa kuvata sanoittajan tilannetta. Metataso ei silti hyppää häiritsevästi silmille.

2. Manaaja
Alkuriveillä luodaan tunnelmaa ja odotuksia. Niskavilloilla myös rikotaan tunnelmaa. En tiedä, viittaako sanoitus johonkin erityiseen populaarikulttuurin tuotteeseen, jota ilman tarinasta ei saa otetta. Kuka kuokkavieras on, mistä tulee ja mihin pyrkii? Ilmeisesti vielä vampyyrikin, kun veri näyttää maistuvan. Outoa.

3. Belladonna
Romanttisempi nimivalinta kuin myrkkykoiso. Avaus otetaan suoraan alkutekstistä, myöhemmin päähenkilö toimii omalla tavallaan. Sanavalinnoista adjektiivit tummansävyinen ja vivaihteikas erottuivat mukavasti.

4. Lopun aattona
Lisää hautausmaatunnelmaa ja kapinahenkeä. Mätäneminen, etominen ja seittivyyhdit vaativat avointa mieltä, kun kappaleen kauneus on sovinnaisempaa lajia. Abessiivimuodot (väreilyttä, ilmeilyttä) ovat kyllä kivoja, ja eniten pidin toisen säkeistön itkujuhlan kuvauksesta. "Edesmennyt - ruukku ruusuilleen" oli loistava. Kertsin loppurivit koin lievästi väkinäisiksi saattohoitojen hoiteluineen.
If you only see one movie this year, it should be FRANKENHOOKER. - Bill Murray, 1990

Lukittu