Kommentoi One thing I should have done sanoituksia

Sanoituskilpailukausi 2015
Avatar
klaus-12
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7511
Liittynyt: 27 Helmi 2014, 19:01

Kommentoi One thing I should have done sanoituksia

Viesti Kirjoittaja klaus-12 »

Muistathan pisteyttää ensin :joojoo: Meinasi unohtua avata kommentointi ketju :rofl:
































Jos et ole pisteyttänyt, käänny takaisin ja pisteytä
Žvižej fucked up the solo

Avatar
sziget
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11937
Liittynyt: 03 Touko 2006, 20:56
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kommentoi One thing I should have done sanoituksia

Viesti Kirjoittaja sziget »

1. Siemens 1944
Käännöskausi ilman Hitleriä on kuin paita ilman peppua. Jos oikein ymmärsin, Siemensin orjatyöläiset rakensivat kaasukammiot, joissa heidät myöhemmin tapettiin. Siemens ei ollut "guru kaasujen" (Zyklon B:tä valmisti toinen yritys) mutta vahvasti mukana ns. lopullisessa ratkaisussa. Näköjään myös muut mainitut yhtiöt ovat tässä natsiyhteyksiensä takia. John Karayiannisin viisu on sen verran väsyttävä, ettei sitäkään tarvitse sääliä. Ehkä oli ajattelematonta Siemensiltä, että se yritti vuonna 2001 (edelleen nettilähteiden mukaan) lanseerata Zyklon-tuotesarjan, johon olisi kuulunut mm. kaasu-uuni. :puna: - Toisaalta, kun kerran provosoidaan...

...Israel on myös onnistunut ylivertaisesti tuotteistamaan kansanmurhan. Jokainen Israelin politiikan arvostelija on "antisemitisti". Eikä Israel suinkaan ole fasistinen apartheidvaltio vaan "Lähi-idän ainoa demokratia", jolla on oikeus "puolustautua" eli murhata niin paljon naisia ja lapsia kuin ikinä haluaa, ks. esim. Gazan sota 2014. Tänä keväänä Israel raivostui, kun Iranin kanssa sopuiltiin ydinkiistassa. Israelin mielestä pitäisi äkkiä pommittaa paskaksi koko Teheran. - Mutta nämä murinat eivät ole mikään syy dissata hyvää sanoitusta!

2. Päättyvä laulu
"Tää laulu on pitkästyttävin / Vaan todellisuutta ainakin" - vähintään yksi rivi pitää paikkansa. Väliosa ja kertsin muuntelu hyödynnetään lopussa varsin näppärästi. Jannun eli jässikän argumentti on, että tällaisia me tavalliset ihmiset nyt vain ollaan, eikä se muuta miksikään sitä, että aika tylsiä ollaan. Miksi hän ylipäänsä vaivautuu tässä lauleskelemaan, kun itsekin tietää puutteensa. Kysyin samaa alkuteoksen tekijältä. "No kun olen niin lutunen", Karayiannis arvioi. "Pakkohan näin lutunen jässikkä oli finaaliin äänestää. Harmittaa vain, kun se pahuksen Måns ryöväsi minulle tarkoitetut pisteet." :niinpa:

3. Karvoihin katsominen
Toivottavasti kaikki tuntevat sanonnan, johon otsikko viittaa, muuten voisi näyttää vähän oudolta. Jos ei onnea rakkaudessa, aina voi hakea töihin Pikku kakkosen Ransuksi. Aika harvat haivenet laulajan kuonossa toki oli, ei Hynyselle pärjäisi alkuunkaan, mutta sanoitus onkin fiktiota. Taas kulta lähtee ja sankari jätetään. Pitäisi joskus kirjoittaa sen kaljun bodarin näkökulmasta, niin saataisiin onnellinen loppu.
If you only see one movie this year, it should be FRANKENHOOKER. - Bill Murray, 1990

Avatar
TomppaJr
Koordinaattori
Koordinaattori
Viestit: 36920
Liittynyt: 05 Huhti 2010, 11:42
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Kommentoi One thing I should have done sanoituksia

Viesti Kirjoittaja TomppaJr »

Siemens 1944
Lievästi sanottuna sanoituksen ja alkuperäisbiisin välinen yhteys oli hatara. :heh: Kiinnostava kokonaisuus silti joka tapauksessa. Suuren tehtaanjohtajan haikea menneisyydenmuistelu kuolinvuoteellaan?

Päättyvä laulu
Ihana. :ihana: :heh: Sympaattinen laulu harmaasta pojasta. Tykkäsin todella paljon!

Karvoihin katsominen
Ihan liian ylisöpö tämäkin. :rofl: Tarina oli mukavan absurdi, mutta silti kuviteltavissa oleva - etenkin kun kyseessä on Gianniksen laulama laulu. :hihi:
Meow cat, please meow back.

Lukittu