UMK 2015: 2. semifinaali, la 14.2.

Euroviisut 2015 Wienissä

Suosikkisi 2. semifinaalista?

Jouni Aslak – Lions and lambs
14
10%
Eeverest – Love it all away
5
4%
Otto Ivar – Truth or dare
4
3%
Opera Skaala – Heart of light
57
41%
Shava – Ostarilla
27
19%
Siru – Mustelmat
32
23%
 
Ääniä yhteensä: 139

Avatar
Elmondo
Lotraaja
Lotraaja
Viestit: 445
Liittynyt: 24 Maalis 2008, 12:13
Paikkakunta: Jkl

Re: UMK 2015: 2. semifinaali, la 14.2.

Viesti Kirjoittaja Elmondo »

Rousku kirjoitti:Shavan laskua kyllä vähän ihmettelen, ei se minusta erityisemmin mokannut.
Kenties pettyivät minun laillani laulajan liveääneen.

Siru, hyvin laulettu perusvarma iskelmäpop-biisi, musiikillisilla ansioilla olisi kuulunut finaaliin, mutta kaikki muu vähän tai enemmän tökki. En tiedä kuka on vastuussa biisin yllepanosta, mutta fail tuli.

Shava, ei tämä livenä niin toiminut. Laulaja ei vakuuttanut yhtään ja muutenkin tämä tuntui jotenkin kovin tönköltä. Tämän pitäisi olla rento, ilakoiva, kevyt, mutta ei, se oli vain tönkkö.

Otto Ivar, menihän se siellä ja ihan hyvin lauloi, mutta kun biisi ei kiinnosta niin yhtään.

Eeverest, kiva biisi, sympaattinen laulajatar, mutta kokemattomuus ja jännittäminen pilasi laulua. Paljon potentiaalia, mutta lisää kokemusta vain niin kenties esiintyminenkin sitten muuttuu varmemmaksi. Pidän kovasti laulajattaren äänestä, on jotenkin niin miellyttävän luomu, ilman teennäistä kieuntaa sun muuta.

Opera Skaala, illan ja toistaiseksi koko UMK:n ylivoimaisesti suvereenein esitys. Täydellisesti omassa sarjassaan. Okei, biisi ei ole huippu, taustat jäävät täysin Essin jyräämäksi, kenties niille jotain voisi vielä tehdä. Mutta esitys oli mahtava.

Jouni Aslak, tämä on tätä samaa kuin Satin Circuskin, eli pikkunättiä, pikkukivaa seinätapettia, jota kukaan ei kuitenkaan huomaa eikä muista eli Finland 0 points. Tosin plussaa SC:n verrattuna, että Jouni sentään osasi laulaa livenä.

Kahden nähdyn livekarsinnan jälkeen fiilis on se, että meillä on kaksi vaihtoehtoa: Lähettää Opera Skaala viisuihin, tai tehdä munaus.
Mutta, katsotaan toki vielä kolmaskin karsinta ja itse finaalin.

Balkan
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1213
Liittynyt: 11 Kesä 2010, 22:46

Re: UMK 2015: 2. semifinaali, la 14.2.

Viesti Kirjoittaja Balkan »

Katsoin tämän semin kuuden hengen porukassa, johon kuului ihmisiä ikäväliltä 15-53v. Oli todella mukavaa katsoa isommalla porukalla ja kommentoida biisejä aivan turhan pitkien välispiikkien ja lavalle ravaamisten aikana. Alla vielä illan semipuntari:

1. Opera Skaala - Heart of Light
Kun kuulin tämän kappaleen ekaa kertaa kuukausi sitten, olin suorastaan järkyttynyt siitä, miten huono tämä mielestäni oli. Kuitenkin jo toisella kuuntelukerralla innostuin, ja eilinen live vain nosti rakkauttani Essiin ja biisiin - suoraan suosikiksi! Tämä esitys oli jo niin valmis, että sieluni silmin näin sen Wienin lavalla. Toivotaan, toivotaan... :ihana: Myös muun meidän eilisiltaisen yleisön ehdoton lemppari!

2. Jouni Aslak - Lions and Lambs
En muistaakseni ole koskaan edes kuunnellut tätä kappaletta loppuun asti, niin tylsänä pidin sitä ennen semiä. Jouni kuitenkin toi lavalle mielestäni illan toiseksi varmimman ja hienoimman livelaulannan ja -esityksen (joskin Siru lauloi upeasti, mutta se koreografia... noh, siitä myöhemmin lisää). Kappale alkoi kuulostaa ihan mukavalta. Jos Jounin tie vie Wieniin, voisi sieltä odottaa ehkä top viittätoista? Ken tietää. Huomasimme myös, että Jouni näyttää ihan eräältä tuttavaltamme, joka myös on sukua suurimmalle osalle eilisestä porukasta, joten sekin lisäsi Jounin pisteitä! :heh:

3. Shava - Ostarilla
Livelaulanta ei kussut omaan nilkkaansa niin pahasti, kuin mitä odotin. Esitys ei ollut niin energinen, kuin mitä olisin toivonut, mutta varmasti he saavat vielä jotain parempaa aikaan. Kappale on kuitenkin tämän UMK-vuoden korvamato, jonka mukana voi tanssia ja jota jää laulamaan vielä pitkäksi aikaa. Jos Shava lähtisi Euroviisuihin, ei se minua mitenkään haittaisi, vaikkei ykkössuosikkini olekaan. Uskon, että vaikka suurin osa ei sanoista ymmärrä yhtään mitään, kappale jäisi Wienissäkin katsojien päähän soimaan pitkäksi aikaa, niin hyvässä kuin pahassakin.

4. Otto Ivar - Truth or Dare
Aikaisemmin ehdoton puntariykköseni kuulosti ja näytti livenä hajuttomalta peruspoppikselta. Silti pidän kappaleesta ja toivon Otolle kaikkea hyvää. Livelaulanta ei mennyt aivan nappiin, mutta se olisi voinut mennä paljon huonomminkin. Todella sympaattisen oloinen myös tämä kaveri, joskin dramaattiset katseet kameraan loivat ainakin minussa välillä hieman kiusaantuneisuutta.

5. Eeverest - Love It All Away
Tytön jännittyneisyys kuului Marsiin asti, mutta hän silti veti kappaleen kunnialla kotiin ja kuulosti oikein hyvältä. Takapirujen pomppiessa standillaan rupesin miettimään, eikö Ylellä juuri ollut mitään kestävämpää rakennetta jolle iskeä niitä jätkiä seisomaan - olin varma, että jompikumpi menee vielä läpi siitä korokkeesta, niin voimakkaasti se heilui. Kappale on ihan peruskiva, joskin unohdin miltä se kuulosti noin 25 sekuntia sen päättymisen jälkeen.

6. Siru - Mustelmat
Plussaa upeasta äänestä, Siru todella osaa laulaa. Kappaleen sanoitus aiheuttaa minussa niin kivuliaita vastareaktioita, että en vaan kykene ottamaan sitä mitenkään tosissaan. Asiaa ei helpottanut koreografia, joka lisäsi kiusaantumista entisestään. Laulajana Siru on upea ja toivoisinkin hänet UMKhon uudelleen kappaleella, jossa olisi hieman paremmat sanat. Edes ihan hieman.
'Cause we found something better,
plain answer, however
for I'll not surrender,
we found something better...

Avatar
Mattokauppias
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2837
Liittynyt: 11 Huhti 2010, 10:14
Paikkakunta: Kajaani

Re: UMK 2015: 2. semifinaali, la 14.2.

Viesti Kirjoittaja Mattokauppias »

Meno oli jo paljon mukavampaa viimeviikkoiseen verrattuna, eikä vähiten sen takia, että tällä kertaa greenroomista löytyi sympaattisia show-ihmisiä haistattelevien anarkistien sijaan. Miltei kaikki onnistuivat tekemisissään, jotkut tosin paremmin kuin toiset. Hyvät finalistit, joskaan Heart of the lightiä kappaleena en edelleenkään ymmärrä. Opera Skaalan tilalle olisin laittanut Otto Ivarin. Jos jokin jäi häiritsemään, niin edelleenkin mielettömän tylsät kilpailijaesittelyt ja osin vaille nimeämistä jääneet kilpailijoiden läheiset ja tuttavat. Väliaikanumeroa pidin hauskana.

Avatar
Rousku
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 42713
Liittynyt: 17 Helmi 2007, 22:57

Re: UMK 2015: 2. semifinaali, la 14.2.

Viesti Kirjoittaja Rousku »

Minua häiritsi kuppilan paha tahma semin aikana. Ollaan sitten viisujen aikaan varmaan ihan yhtä jumissa kuin ennenkin? Eli pitänee etsiä jotain vaihtoehtoista (tekstipohjaista) livechat-kanavaa.
Rise, angel, shine, love!

Avatar
toivo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4997
Liittynyt: 05 Helmi 2009, 23:18
Paikkakunta: jyväskylä

Re: UMK 2015: 2. semifinaali, la 14.2.

Viesti Kirjoittaja toivo »

OLikos 1. semifinaalissa esiintyjillä päällä ne aamutakit, kun ne lähtivät kävelemään sinne lavalle? En nyt muista... Sekin oli kopioitu Melodeista :heh:

Avatar
Sahara
Lotraaja
Lotraaja
Viestit: 427
Liittynyt: 23 Touko 2006, 09:57
Paikkakunta: Kreikka

Re: UMK 2015: 2. semifinaali, la 14.2.

Viesti Kirjoittaja Sahara »

Kuulin kappaleet ensimmäisen kerran vasta nyt. Kolme ensimmäistä oli huonohkoja, mutta kolme viimeistä olis mielestäni kuuluneet jatkoon. No melkeinhän se niin menikin, Eeverestin tilalle tuli vain Shava, jonka kappale on muuten musiikkityylinä ihan silloin tällöin kuunneltavaa, mutta suomalainen laulaja tuntui kuitenkin päälleliimatulta. Kotikutoista Bollywoodia.

Opera Skaala paras, valmiin näköinen paketti! :peukku:

pmama
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1180
Liittynyt: 25 Elo 2013, 15:39
Paikkakunta: Lahti

Re: UMK 2015: 2. semifinaali, la 14.2.

Viesti Kirjoittaja pmama »

Kaiken kaikkiaan kovatasoisin semifinaali. Monta hyvää ehdokasta jatkoon.Tulos oli ihan odotettu.

Hienoa, että äänentoisto toimi tällä kertaa hyvin. Laulajien äänet olivat paremmin balanssissa taustojen kanssa.
Myös Raakel Liekki oli oppinut seisomaan normaalisti. Hyvä, että seuraavat meidän palstaa ja ottavat opikseen.
Hyvä me , hyvä Viisukuppila! :tuuletus:

Avatar
Stargazer
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3750
Liittynyt: 15 Touko 2014, 12:35

Re: UMK 2015: 2. semifinaali, la 14.2.

Viesti Kirjoittaja Stargazer »

Olipa tämä semi mieletön show viimeviikkoiseen verrattuna, tosin sekin saattoi vaikuttaa että olin green roomissa. Yleisö oli Shavan aikana niin pähkinöinä, että jatkoonmeno oli itsestäänselvää. Äänestin Shavaa, Operaa ja Jounia, eli mielestäni oikeat meni jatkoon :joojoo: Joku näistä kolmesta Wieniin, pliis. Mieluiten Opera Skaala :pliis:
Why? Because it's Eurovision.
Empire of the freaks, all drinks on me

Avatar
Serduchka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 57786
Liittynyt: 22 Huhti 2007, 17:16
Paikkakunta: Pori

Re: UMK 2015: 2. semifinaali, la 14.2.

Viesti Kirjoittaja Serduchka »

Onneksi Siru putosi. :heh: Jatkoonkin pääsi pelkkiä hyviä biisejä. :peukku:
⚰️ R.I.P. Eurovision 🪦

Avatar
Einingia
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1745
Liittynyt: 13 Touko 2014, 12:20

Re: UMK 2015: 2. semifinaali, la 14.2.

Viesti Kirjoittaja Einingia »

Semin annista kolme kappaletta on soittolistallani, mutta ne eivät ole samat, jotka pääsivät finaaliin. Finaalin meni illan kolme parasta esitystä, ei kahta sanaa siitä.

Opera Skaalan esitys oli ihan huikea, ehdottomasti paras kaikista! Pitää tietysti ollakin, sillä kyseessä on koulutettu ammattilaisesiintyjä, jolla on satoja ja tuhansia tunteja esiintymiskokemusta.

Shavan esitys oli kanssa hieno ja hauska. Selkeästi finaaliin!

Jouni Aslak taas. Hyvin esitetty, ehdottomasti, mutta kappale on jotain, jonka voisi panna sanakirjaan selitykseksi tylsyydelle. Ei missään tapauksessa tätä viisuihin.

Sirun olisin mieluummin ottanut finaaliin kuin Jounin, sillä Sirun kappale on parempi. Minäkään en kuitenkaan perusta sen sanoista - näiden kisojen teema selvästikin on "pitääks mun aina?" - ja esityksessä mikään muu kuin laulu ei toiminut.

Myös Eeverestin olisin ottanut mieluummin kuin Jouni Aslakin, mutta esitystä haittasi laulajan selkeä jännitys, eikä itsellenikään riitä esitykseksi se, että kaksi jamppaa hyppii hulluina taustalla. Toivottavasti kuitenkin kuulemme Idasta ja Eeverestistä vielä! Idan ihana lauluääni sopii tuohon kappaleeseen tosi hyvin!

Ai niin, joku Otto Ivarkin oli mukana. Yhtä tylsä kappale kuin Jounilla, eikä yhtä hyvin esitetty.
Boikotoin vuoden 2024 viisuja. EBU on munaton, siksi Suomi tuo munan mukanaan! #farkkumuna #jegg

Avatar
sommar14
Hörppijä
Hörppijä
Viestit: 244
Liittynyt: 02 Kesä 2014, 20:00
Paikkakunta: Tampere

Re: UMK 2015: 2. semifinaali, la 14.2.

Viesti Kirjoittaja sommar14 »

Olipa hauskaa olla paikan päällä katsomassa tätä semiä! :uujee: Opera Skaala teki minuun suurimman vaikutuksen, todella varmaa laulua ja esiintymistä. Ja Shava, hurmaava porukka söpöine pakettiautoineen... Nämä oli ne varmat finalistit. Kolmas finalisti Jouni Aslak oli iloinen yllätys. :peukku: Arvelin Sirun tai Eeverestin menevän edelle, mutta oikein hyvä näin! Jäi fiilis, että tästä semistä taitaa löytyä meidän tuleva euroviisuedustaja.

Avatar
iiiduli
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 6584
Liittynyt: 30 Touko 2010, 22:11
Paikkakunta: Tampere

Re: UMK 2015: 2. semifinaali, la 14.2.

Viesti Kirjoittaja iiiduli »

Kattelen tässä tätä uusintaa ja täytyy kyllä todeta, että Jouni Aslak on todella vahva livenä. Vielä kun kappale olisi hiukan parempi, niin siinä voisi hyvin olla meidän edustaja tänä vuonna.
Elämä ajaa ohi kohta
Joten skippaa se kotisohva

JTL90
Hörppijä
Hörppijä
Viestit: 236
Liittynyt: 01 Marras 2012, 21:57

Re: UMK 2015: 2. semifinaali, la 14.2.

Viesti Kirjoittaja JTL90 »

Toisen semifinaalin katsojaluvut: 237 000 (tavoittavuus 587 000).
Lähde

Viime viikon lukemat olivat 329 000 (662 000).

Avatar
Serduchka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 57786
Liittynyt: 22 Huhti 2007, 17:16
Paikkakunta: Pori

Re: UMK 2015: 2. semifinaali, la 14.2.

Viesti Kirjoittaja Serduchka »

Laskussa on. :lohduton:
⚰️ R.I.P. Eurovision 🪦

Avatar
hra47
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8300
Liittynyt: 29 Tammi 2007, 12:53
Paikkakunta: Espoo

Re: UMK 2015: 2. semifinaali, la 14.2.

Viesti Kirjoittaja hra47 »

PKN:n vaikutusta kenties noi ekan semin korkeammat lukemat...
"Mä nousin tähtiin palata en sieltä voi..."
- Mä elän vieläkin

Lukittu