UMK 2015: yleiskeskustelu

Euroviisut 2015 Wienissä
murka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2630
Liittynyt: 08 Loka 2008, 16:31

Re: UMK 2015: yleiskeskustelu

Viesti Kirjoittaja murka »

kuu-kuu kirjoitti:Ei ole Umkki 2016 -sivua, joten panen tänne.
Hieman surullisena odotan ensi vuoden umkkia. Surullisena ja jännittyneenä. Tämän vuoden biisit olivat suurimmaksi osaksi keskeneräiseen kuuloisia ja muutamat vielä huonoja soundeiltaan. Ehkä yksi tai kaksi biisiä kuulostaa loppuun asti harkitulta. Missä vika. Miksei biisintekijät kaiva sisältään sisua auki ja keskity hiomaan, punnitsemaan ynnä muuten parhaalla tavalla luomaan sulillansa taidetta, jonka sitten laskee ihmisten kuultavaksi, kun osallistuvat Umkki-kisaan, jonka voittaja lähtee edustamaan Suomea viisuihin. Viisuthan ovat hieno paikka esitellä omia taitojaan. Voisivat saada sitten ulkomailtakin toiveita tehdä biisejä ja viisujen ulkopuolellekin.
Ongelma on mielestäni se, että yritetään miellyttää mahdollisimman monia ja mennään niitä aikaisempia latuja pitkin. Nykyään on vielä mahdollisuus joutua someraivon kohteeksi yhden kappaleen vuoksi. Harvalla nuorella musiikintekijällä riittää itseluottamusta laittaa kaikkensa peliin ja noudattaa sitä omaa sisäistä visioaan.

Nythän kuitenkin PKN kävi tempaisemassa kappaleensa asenteella jolla ei pyydelty anteeksi mitään. Heidän rohkeudestaan kannattaa ottaa mallia. Jos joku kävisi ensi juhannuksena tekemässä pitkin Eurooppaa gallupin äskeisistä viisuista niin Suomen veto muistettaisiin.

Siispä pois yrityksestä miellyttää kaikkia ja rohkeasti sitä ominta juttua kehiin! Kun kappale on hyvä ja laulu hallinnassa sekä tuotanto kunnossa niin ns ulkomusiikillisia seikkoja ja koreografiaa saa hiottua.

YLEltä toivon myös vielä innokkaampaa UMK-biisien soittamista jotta kansa ehtii tutustua kappaleisiin kaikessa rauhassa. Toivon myös kaikkien biisien julkaisua netissä ja systeemiä jolla kansa valitsi ne noin 20 jatkoonmenijää.

Lukittu