Levyraati 53: Maailman nopein raati

Een speeldoos - foorumin omat levyraadit
Avatar
Happy
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7992
Liittynyt: 10 Marras 2011, 20:58

Re: Levyraati 53: Maailman nopein raati

Viesti Kirjoittaja Happy » 17 Syys 2020, 23:13

Joo Timoteuksen malli ois ollu aika hyvä tässä raadissa, näin jälkiviisaana olis pitänyt ehdottaa tuota tuolle kaksikolle,tai sit mun olis pitänyt vaan toimia Raati 19n: tavoin ja pölliä vain tuo biisi röyhkeästi omiin nimiini :ylppis: :heh:

Jatkossa jos hostaan niin käytän tuota kappaleen diskausta jos ja kun tulee tuplabuukkauksia ja sitten sopiva lisäaika biisin vaihtamiseen näille schorewhoreille :joojoo:

Mut oli miten oli niin oon loppupeleis hurjan tyytyväinen tähän teemaani = 39 sivua keskustelua ja jokainen biisi sai ennätyksen paljon kommenttei! Ininöitä & perättömiä syytöksiä tuli jonkin verran (+ varmasti rutkasti selän takana haukkumista pikkupikkupiireissä) mut kuittaan sen sillä asenteella ettei kaikki kestä elää menestyjien rinnalla, tein parastani aikatauluihini nähden ja olen ylpeä :ihana: :ylppis:

Semifinaali ja Finaalitulokset on nyt lisätty aloitussivulle kertauksineen, nyt tää raati on vihdoinkin osaltani done, nyt pidän kyl hetken taukoa näistä raadeista sillä hieman on kyllä nyt ähkyä näihin Levyraateihiin sekä joihinkin kuppilaisiin :heh:
On vain yksi velvollisuus – kauneus

Avatar
Jufo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1901
Liittynyt: 11 Touko 2011, 19:14

Re: Levyraati 53: Maailman nopein raati

Viesti Kirjoittaja Jufo » 18 Syys 2020, 00:27

Joskus käy sattumalta niinkin, että useampi ilmoittaa jonkun harvinaisemman kappaleen samaan raatiin ja Timoteuksen mallissa kimppaan voisi ilmeisesti joutua tahtomattaan ja tietämättään. Minusta sitä voi korkeintaan ehdottaa vapaaehtoisena ratkaisuna. Ei ole mukavaa olla raadissa tietämättä että jaatko pisteesi jonkun kanssa.
Elämä on keitto, minä olen haarukka

Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 26680
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 08:31
Viesti:

Re: Levyraati 53: Maailman nopein raati

Viesti Kirjoittaja Timoteus » 18 Syys 2020, 17:59

^ Tuo on mallin ominaisuus eikä bugi. Kappalevalintoja ohjaava vaikutus perustuu riskiin tahdonvastaisesta kimppaosallistumisesta. Jos riski poistetaan, poistuu ohjausvaikutuskin. Silloin malli palautuu osallistujien preferensseistä, valvojan linjauksista ja sääntöjen yksityiskohdista riippuen luultavimmin tavalliseen käytäntöön (toinen osallistuja kilpailee molempien haluamalla kappaleella, toinen jollakin muulla) tai Happyn malliin (kumpikin luopuu kappaleesta).

Nähdäkseni kimppaosallistumismallissa ei ole paljonkaan mieltä, jos osallistujille jää päällekkäisyyden sattuessa valinnanvaraa. Veikeitä peliteoreettisia skenaarioita voitaisiin kyllä saada aikaan.

Voisi käydä esimerkiksi niin, että saman biisin valinneet pelaisivat viimeiseen kellonlyömään asti jänishousupeliä. Kumpikin odottaisi toisen luopuvan biisistä päästäkseen kilpailemaan sillä yksin, mikä on kummankin ensisijainen preferenssi. Jos kummankin kakkospreferenssi on kilpailla jollakin muulla biisillä yksin kuin parhaalla biisillä yhdessä, viimeisellä hetkellä jompikumpi saattaisi väistää – tai molemmat! Absurdiako? Juu, muttei olennaisesti absurdimpaa kuin ilmoittautumisen alkuhetken kärkkyminen. Absurdius tapahtuu kuitenkin järjestelyjen sujuvuuden kannalta väärässä päässä ilmoittautumisaikaa, minkä vuoksi vapaaehtoisen kimppaosallistumisen malli olisi heikennys tavalliseen käytäntöön.
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

Avatar
Jufo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 1901
Liittynyt: 11 Touko 2011, 19:14

Re: Levyraati 53: Maailman nopein raati

Viesti Kirjoittaja Jufo » 18 Syys 2020, 22:20

^ Itselleni omat pisteet on sillä tavalla "pyhiä" että niiden jakaminen jonkun randomin kanssa tuntuu vastenmieliseltä. Todennäköisesti mielummin jopa vetäytyisin raadista kokonaan mutta mallisi on niin kelju että se ei mahdollista edes tätä. Happyn malli on paljon inhimillisempi koska se kuitenkin mahdollistaa vaihtamisen toiseen kappaleeseen. Aika monella kuitenkin on varakappaleita.

Liitin muuten raadin 54 ilmoittautumiseeni toiveen väistämisestä eli raatikappaleeni pitää antaa toiselle jos joku tarjoaa myöhemmin samaa. Mulla oli nimittäin kyseiseen raatiin kaksi yhtä hyvää (eiku siis: huonoa) vaihtoehtoa ja tällä tavalla voisin saada raatiin molemmat.
Elämä on keitto, minä olen haarukka

Avatar
Timoteus
Viinuri
Viinuri
Viestit: 26680
Liittynyt: 06 Helmi 2004, 08:31
Viesti:

Re: Levyraati 53: Maailman nopein raati

Viesti Kirjoittaja Timoteus » 18 Syys 2020, 22:54

^ Ymmärrän. Happyn mallissa pidin käytännön toteutusta hankalana. Jokainen osallistuja olisi löysässä hirressä ilmoittautumisajan päättymiseen asti tai jopa sen yli. Varabiisejä voi ilmoittaa, joo. Entä jos varabiiseihin liittyy päällekkäisyyksiä? Tarkoitettu tulkinta lienee se, että kappaleen eliminoiva yhteentörmäys sattuu vasta, kun sama biisi on kahdella eri osallistujalla varsinaisena biisinä. Joku valvoja voi tulkinta sääntöä toisin ja eliminoida kappaleita varasijapäällekkäisyyksien pohjalta, jolloin varalle ei kannata ilmoittaa mitään ennenaikaisesti.

Ilmoittautumisdeadlinen jälkeen lienee jonkinlainen liukuma, jonka puitteissa hylätyn kappaleen tilalle voi lähettää uuden. Entä jos tällöin syntyy uusi päällekkäisyys? Lisäksi käytännössähän eliminoitu biisi ainoastaan siirtyisi seuraavaan raatiin, jonka säännöt se täyttää ja jossa Happyn malli ei ole käytössä, jolloin siitä taas käytäisiin sekuntisota.

Tällaisia ongelmia muunnelmani oli tarkoitus ratkaista. Biisipäällekkäisyydet eivät liene kovin yleisiä, ellei lähetä kaikille teemasta heti mieleen tulevaa biisiä tai toisaalaista supersuosikkia.

Ei olekaan tullut mieleen ilmoittautua väistötoiveen kanssa. :uujee: Sehän olisi parempi tapa kuin ilmoittautumisen panttaaminen loppumetreille, kun haluaa monta suosikkiaan (tai inhokkiaan) mukaan.
Jos et pärjää tietokoneellesi shakissa, kokeile potkunyrkkeilyä.

Vastaa Viestiin