Un peu de poivre, un peu de sel (Reseptivinkit)

La dolce vita - vapaata keskustelua arjesta ja harrastuksista

Ruoanlaitto on:

Mahtavaa puuhaa ja ihana harrastus
47
45%
Ihan kivaa aina välillä jos viisut soivat taustalla
38
36%
Pakollinen velvollisuus keittiössä
12
11%
Jonkun toisen puuhaa, ei sovi minulle...
8
8%
 
Ääniä yhteensä: 105

Avatar
Hazel
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 20988
Liittynyt: 04 Huhti 2004, 01:20
Paikkakunta: Kangasala
Viesti:

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Hazel »

Tässä olisi muutama bataattiresepti.

BATAATTI-LINSSIPATA 2 annosta

200g bataattia
1 pieni sipuli
1-2 valkosipulin kynttä
tilkka öljyä
1 tl juustokuminaa
1 tl currya
ripays cayennepippuria
2 dl punaisia linssejä
1/2 punaista paprikaa
5 dl kasvislientä

Kuori ja viipaloi bataatti. Hienonna sipuli ja murskaa valkosipulin kynnet. Kuutioi paprika. Kuullota bataattia, sipulia, paprikaa ja valkosipulia muutama minuutti öljyssä. Lisää mausteet ja kasvisliemi. Keitä viitisen minuuttia. Lisää huuhdotut linssit ja keitä n. 10 min. kunnes ruoka on kypsää. Lisää tarvittaessa nestettä.

SAMETTINEN BATAATTIKEITTO 1-2 annosta

300-400g bataattia
1 sipuli
1-2 valkosipulin kynttä
2 dl kasvislientä
1 pieni tölkki (165 ml) kookosmaitoa
pala punaista chiliä
1-2 tl limetti- tai sitruunamehua
ripaus yrttisuolaa

Kuori ja kuutioi bataatti, hienonna sipuli ja valkosipuli. Hienonna chili (poista siemenet). Kuumenna kasvisliemi jakookosmaito kattilassa. Lisää bataatti, sipuli, valkosipuli ja chili. Keitä n. 15 min. kunnes bataatti on kypsää. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää sitruunamehu ja yrttisuola.

Ohjeet ovat ihan vegaaneja, lakto-ovo tai sekasyöjä voi korvata esim. kookosmaidon mieleisellään tuotteella.

Ai, nyt huomasinkin, että sulla ilmeisesti on jo toi linssipadan ohje. No toi keitto on kyllä ainakin tosi hyvää.
Bataatista ja kidney-pavuista saa myös hyvän salaatin, sekaan vaikka tomaattia ja rucolaa. Bataatti pitää kuutioida ja paistaa öljyssä kymmenisen minuuttia, sitten valutetut pavut sekaan ja hetki vielä pannussa, kunnes pavutkin ovat kuumenneet. Maustetaan balsamiviinietikalla ja chilitahnalla. Sitten seos lautaselle ja sekaan siis tomaattia, mustia oliiveja, fetajuustoa (tai soijajuustoa). Päälle voi valuttaa vielä hieman oliiviöljyä. Ruokaisa ja hyvä lämmin salaatti.
YOU NEVER KNOW HOW STRONG YOU ARE UNTIL BEING STRONG IS THE ONLY CHOICE YOU HAVE.

Avatar
Violette
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 24300
Liittynyt: 18 Tammi 2004, 18:34
Paikkakunta: Espoo

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Violette »

Hazel kirjoitti:BATAATTI-LINSSIPATA 2 annosta
Jep, tätä olenkin tehnyt jo kaksi kertaa (viimeksi eilen), kun Klodde laittoi reseptin tänne jakoon jokin aika sitten. :heh:

Kiitos ohjeista, kokeilen jossain vaiheessa tuota bataattikeittoa. Kuulostaa erittäin hyvältä - rakastan kookosmaitoa. :kuolaus:
Take a minute, take a breath to reload
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show

Avatar
Klodvig
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3010
Liittynyt: 08 Joulu 2006, 07:17
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Klodvig »

Bataattikeittoa voisi testata myös joskus. Kookostuotteet vähän epäilyttää, mutta ehkäpä muun ruoan seassa siitä ei ole harmia.
Spread our codes to the stars
You must rescue us all

Avatar
Violette
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 24300
Liittynyt: 18 Tammi 2004, 18:34
Paikkakunta: Espoo

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Violette »

Voihan sen kookosmaidon korvata kermallakin. Harmi, kun tuossa kookosmaidossa on niin paljon rasvaa... :(
Take a minute, take a breath to reload
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show

Avatar
Marjukka
Juomanlaskija
Juomanlaskija
Viestit: 11641
Liittynyt: 25 Marras 2003, 23:25
Paikkakunta: Helsinki

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Marjukka »

Voi tietty korvata vähärasvaisella vaihtoehdolla ja laittaa kookoksen makua hiutaleina sekaan. Tosin ehkä se samettisuus siinä kärsii.
Olen itse innostunut noista kookoshiutaleista nyt, niitä tulee lykättyä ruokiin.
Haluaisin mieluummin olla täällä euroviisuissa kuin kotona! -Kwak

Avatar
Jónsì
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 22139
Liittynyt: 02 Tammi 2005, 01:59

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Jónsì »

Marjukka kirjoitti:Olen itse innostunut noista kookoshiutaleista nyt, niitä tulee lykättyä ruokiin.
Pitänee sitten muistaa, etten liity ruokapöytääsi. :heh:
Mistä tän saa poistettua? Apua!

Avatar
Magnum
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3126
Liittynyt: 17 Loka 2005, 16:22
Paikkakunta: Miami

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Magnum »

Samoin. Kookos on paholaisen keksintö.
"Nakuilu on ihan jees"
-Naali

Avatar
skidi
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7546
Liittynyt: 18 Huhti 2008, 17:54

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja skidi »

Magnum kirjoitti:Samoin. Kookos on paholaisen keksintö.
Jep, kookos ja banaani. Niitä ei ole tarkoitettu ihmisravinnoksi :nohyi:

Tosin joku veikkasi, että minut pitää vain totuttaa niihin & moniin muihin ruokaaineisiin (niin kuin pikkuvauvan, aikuisen naisen herranjestas.. ei ei, minä väitän, että kysessä on makuallergia ;)).
Homer: The problem in the world today is communication. Too much communication.

Avatar
Prinsessa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 5602
Liittynyt: 02 Joulu 2007, 11:59
Paikkakunta: Vantaa

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Prinsessa »

Kookos. :kuolaus: Mie tungen sitä kaikkiin mahdollisiin ruokiin. :heh:
Kanaa kookoskastikkeessa, kookos-mokkapaloja... yms. :joojoo:
"Jaa, niiden vehkeiden kuuluu hammaslääkärissä mennä suuhun."
-Jennibot

Avatar
Hazel
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 20988
Liittynyt: 04 Huhti 2004, 01:20
Paikkakunta: Kangasala
Viesti:

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Hazel »

Kyllä kookos ihan hyvää on, ainakin keitoissa.
YOU NEVER KNOW HOW STRONG YOU ARE UNTIL BEING STRONG IS THE ONLY CHOICE YOU HAVE.

Avatar
Violette
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 24300
Liittynyt: 18 Tammi 2004, 18:34
Paikkakunta: Espoo

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Violette »

Tein tätä äsken ja oli niin yllättävän hyvää että pakko panna resepti tänne :uujee:

Tomaattikeitto kahdelle

4 tuoretta tomaattia
1 sipuli
2 tl (oliivi)öljyä
1 rkl vehnäjauhoja
3 dl vettä
puolikas kasvisliemikuutio
2 rkl tomaattisosetta
mustapippuria, aromisuolaa
1/2 tl kuivattua basilikaa
ripaus sokeria
(valkosipulia)
tuoretta persiljaa

Kalttaa tomaatit ja kuutioi ne. Silppua sipuli.
Kuullota sipulia öljyssä. Kun se on kullankeltaista ja hieman ruskistunutta, lisää jauhot, pyörittele kunnolla sekaisin ja lisää vesi, tomaatit, kasvisliemikuutio pilkottuna ja mausteet. Anna hautua kannen alla noin puoli tuntia. Tarkista maku. Pinnalle tuoretta persiljaa.

Lisänä maistuu leipä, itse söin ruisleipää jonka päällä oli juustoa ja kurkkua. Jvvv väitti että tomaattikeittoon kuuluisi mukamas muna (kuten pinaattikeittoon), itse en ole moisesta koskaan kuullutkaan mutta pitää kai joskus testata.

Keittohan on muuten tosi kevyttäkin, eli sopii laihduttajillekin mainiosti.
Take a minute, take a breath to reload
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show

Avatar
Hazel
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 20988
Liittynyt: 04 Huhti 2004, 01:20
Paikkakunta: Kangasala
Viesti:

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Hazel »

Kiitos reseptistä, vaikuttaa herkulliselta :hali: .
YOU NEVER KNOW HOW STRONG YOU ARE UNTIL BEING STRONG IS THE ONLY CHOICE YOU HAVE.

Avatar
PikkuGwyneth
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2227
Liittynyt: 20 Touko 2005, 15:01
Paikkakunta: Kuopio

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja PikkuGwyneth »

Violette kirjoitti:Jvvv väitti että tomaattikeittoon kuuluisi mukamas muna
Repesin ihan täysin. Aikuista, toki. Tämän haluaisin kuitenkin nähdä: Jvvv uittamassa munaa tomaattikeitossa.
Kymmenen sientä.

Avatar
Marjukka
Juomanlaskija
Juomanlaskija
Viestit: 11641
Liittynyt: 25 Marras 2003, 23:25
Paikkakunta: Helsinki

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Marjukka »

Jotenkin arvasin että tää menee taas tähän. :rofl:
Ehkä Jvvvvvvvv tarkoittikin pitkää munaa.
Haluaisin mieluummin olla täällä euroviisuissa kuin kotona! -Kwak

Avatar
Violette
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 24300
Liittynyt: 18 Tammi 2004, 18:34
Paikkakunta: Espoo

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Violette »

Tuohan on juuri se metrimuna, jonka perään Jvvv haikaili täällä joskus kolme vuotta sitten! :uujee: Silloin ei löytynyt apua täältä, nauroivat vain poikaparan kysymykselle.
Take a minute, take a breath to reload
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show

Avatar
Marjukka
Juomanlaskija
Juomanlaskija
Viestit: 11641
Liittynyt: 25 Marras 2003, 23:25
Paikkakunta: Helsinki

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Marjukka »

Sepä juuri, metrimunan paluu :ruokaa: Repesin, kun eräällä toisella foorumilla käytettiin vanhasta tutusta metrimunasta termiä pitkämuna - ja se ei ollutkaan jonkun pervo ajatusvirhe, vaan sitäkin tosiaan käytetään. Ja äsken löytyi vielä pitkä muna erikseen kirjoitettuna.
Haluaisin mieluummin olla täällä euroviisuissa kuin kotona! -Kwak

Avatar
Hazel
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 20988
Liittynyt: 04 Huhti 2004, 01:20
Paikkakunta: Kangasala
Viesti:

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Hazel »

Tämä on erityisen tärkeää muistaa pitkän munan kohdalla: "PITKÄÄ MUNAA EI VOI PAKASTAA UUDELLEEN!" :eiei:
YOU NEVER KNOW HOW STRONG YOU ARE UNTIL BEING STRONG IS THE ONLY CHOICE YOU HAVE.

Avatar
Katten-Gustaf
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11843
Liittynyt: 13 Tammi 2004, 17:29
Paikkakunta: Siellä sun täällä...

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Katten-Gustaf »

En tiedä, miten yleistä on, mutta ainakin Rossossa tosiaan on tossa tomaattikeitossa aina joku kananmunan puolikas. Itse jätän sen tosin aina syömättä, koska se on jotenkin niin kumimainen, olkoon sitten metrimuna tai ihan tavallinen.

Musta se ei edes kuulu siihen.
...kan inte säga nej,
jag måste släppa tag,
du vinner över mig...

Avatar
Hazel
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 20988
Liittynyt: 04 Huhti 2004, 01:20
Paikkakunta: Kangasala
Viesti:

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Hazel »

Ajatus kananmunasta tomaattikeitossa on tosi :nohyi: .
YOU NEVER KNOW HOW STRONG YOU ARE UNTIL BEING STRONG IS THE ONLY CHOICE YOU HAVE.

Avatar
barbarossa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7772
Liittynyt: 18 Marras 2003, 11:30
Paikkakunta: Helsinki

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja barbarossa »

Mä oon saanut Rossossa tomaattikeitossa mozzarella. Se varsin kumimaista on. Jos KG sekottaa siihen?

Mä laitan usein mozzaa tomaattikeittoon. Tykkään, että sopii siihen hyvin. :joojoo:
"Laka laulaja kielsi tulemasta alas parvekkeelta ennen kuin rakkaus kestää... " -Pokušaj

Avatar
Violette
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 24300
Liittynyt: 18 Tammi 2004, 18:34
Paikkakunta: Espoo

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Violette »

Mozzarella on kyllä hyvää :uujee: Se on tosin nyt laiharilla säännösteltyjen elintarvikkeiden listalla. :niinpa:
Take a minute, take a breath to reload
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show

Avatar
Katten-Gustaf
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11843
Liittynyt: 13 Tammi 2004, 17:29
Paikkakunta: Siellä sun täällä...

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Katten-Gustaf »

barbarossa kirjoitti:Jos KG sekottaa siihen?
Nöyp, kyllä mä sentään mozzarellan ja kananmunan erotan toisistaan. :heh: niin sokee mä en ole, eikä mun makuaistini (mä olen kerran sen syönyt) niin pahasti petä. :rofl: Kananmunaa se oli, metrimunaa vai muuta sitä en tiedä, mutta kumia se oli ja pahaa.

Kananmunissa ei sinänsä ole vikaa eikä mozzarellassakaan. Mozzarella on itse asiassa hyvää juustoa, sitä tulee vaan harvemmin ostettua, kun sen käyttötarkoitus on noin normaalikäytössä melko rajallinen...
...kan inte säga nej,
jag måste släppa tag,
du vinner över mig...

Avatar
Violette
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 24300
Liittynyt: 18 Tammi 2004, 18:34
Paikkakunta: Espoo

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Violette »

Katten-Gustaf kirjoitti:Mozzarella on itse asiassa hyvää juustoa, sitä tulee vaan harvemmin ostettua, kun sen käyttötarkoitus on noin normaalikäytössä melko rajallinen...
No tätä en kyllä voisi allekirjoittaa. :shock: Jos mulla ei olisi paino-ongelmia, tunkisin mozzarellaa suunnilleen joka ruokaan, niin hyvää se on. Tosin ymmärrän mielipiteesi kyllä jos ei ole tapana käyttää juustoa muualle kuin leivän päälle. Siihen mozzarella lienee liian stydiä tavaraa, ainakin arkikäytössä. Mutta mozzaahan myydään muutenkin aika pienissä pakkauksissa, yksi pallukka riittää hyvin yhden tai kahden annoksen aineiksi.
Take a minute, take a breath to reload
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show

Cyrano
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4856
Liittynyt: 22 Marras 2005, 14:55

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Cyrano »

Marjukka kirjoitti: Ehkä Jvvvvvvvv tarkoittikin pitkää munaa.
Ompas niillä tarkat tiedot pitkästä munasta
mitat: Pituus 20 cm, halkaisija 4.5 cm, paino 300 g.
Kun rakkaus kerran voittaa, pois ihmisten kateus silloin jää.
Kun päivä tuo kerran koittaa, se kaikki kansat yhdistää.
Voi rakkaus tuskan poistaa, ei ihmiset sotiaan silloin käy.
Vain aurinko lämmin loistaa ja pelkoa ei missään näy.

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11678
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja romualdo »

joku täällä ei aikonut edes mennä metsään, melkoista puhetta! lienee pantava märkäkorvaisten yltiöurbaanien nuorten uhoamiseksi.... minulta toki voi ostaa kuivattujakin sieniä, privaviestiä vain... :mrgreen: tiejättekö muuten parempaa kuin kesän ensimmäiset vastapaistetut metsä(tietysti)-sienet ? luomu-uuet perunat, silli ja tilli kera voisulan ...

Avatar
Margot
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 17668
Liittynyt: 28 Elo 2005, 09:46
Paikkakunta: Helsinki

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Margot »

Paistoin tölkkiherkkusieniä ja suolattuja cashew-pähkinöitä öljyssä. Maustoin soijakastikkeella ja makealla chilikastikkeella. Hyvää. :kuolaus: Sopii raejuuston kanssa.
What color is your life?

Avatar
Violette
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 24300
Liittynyt: 18 Tammi 2004, 18:34
Paikkakunta: Espoo

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Violette »

Kokeilkaapa joskus vaihteeksi pannupizzaa tavallisen lätyn sijaan! :uujee: Tämä resepti on hyväksi havaittu.

Pannupizza
2 dl lämmintä vettä
3 tl kuivahiivaa
1 tl sokeria
1/2 tl suolaa
n. 4 dl vehnäjauhoja

Sekoita kuivahiiva, sokeri ja suola jauhojen joukkoon. Sekoita jauhoseos vähitellen lämpimään veteen (42-asteiseen). Alusta taikina sileäksi käsin vaivaamalla. Peitä kulho leivinliinalla ja kohota taikina lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi, noin 20 min. riittänee.

Voitele öljyllä matalareunainen pyöeä piirasvuoka (n. 30cm). Painele kohonnut taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Lisää täytteet. Paista 250 asteessa alimmalla tasolla n. 15 minuuttia.

Täytteet voi tietty sitten valita oman maun mukaan. Itse laitoin tänään kebablihaa, ananasta, paprikaa ja homejuustoa. Olen todennut paseeratun tomaatin parhaaksi tomaatiksi pizzalle, jotkut laittavat tomaattikastiketta mutta itse käytän mieluiten pelkkää tomaattia.
Take a minute, take a breath to reload
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show

Avatar
JeSSSe
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11428
Liittynyt: 07 Helmi 2004, 00:33
Paikkakunta: Tampere

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja JeSSSe »

Oi viisaat, neuvokaatten mua tekemään paistettuja perunoita. Jotain hyviä semmosia :vonkaus: Pitääkö keittää ensin? Mitä niiden kanssa vois syödä?
Anything that's worth having is sure enough worth fighting for

Avatar
Violette
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 24300
Liittynyt: 18 Tammi 2004, 18:34
Paikkakunta: Espoo

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Violette »

Mä tekisin varmaan seuraavasti:

Osta kaupasta kiinteitä perunoita (muistaakseni vihreä pussi, tarkista nyt vielä)
Kuori ja kuutioi sopivaksi katsomasi määrä pottuja raakana sen kokoisiksi paloiksi kuin mitä nyt haluat
Keitä vedessä puolikypsiksi
Valuta ja anna jäähtyä ja pinnan kuivua keittovedestä
Kuumenna pannulla rasvaa ja paista perunat siinä ruskeiksi ja kypsiksi
Mausta suolalla ja halutessasi muillakin mausteilla, esim. paprikajauhe ja pippuri sopivat. Aromisuola tai grillausmauste on hyvä valinta, sitä käyttäessä ei muita mausteita tarvitsekaan!

Voihan ne perunat paistaa ihan raakanakin, mutta siinä kyllä menee ikä ja terveys. Rasvaa saa käyttää reilusti, sillä perunat palavat aika helposti kiinni pannuun. Ja muista sekoitella koko ajan! Levy ei saa myöskään olla liian kuuma. Alkukuumennus kutosella ja paistaminen nelosella.

Meidän perheessä syötiin joskus viikonloppuisin aamiaisena paistettuja perunoita ja paistettua munaa. :uujee: Makkara tai joku hyvä liha, etenkin porsaanliha sopii ainakin mainiosti lisäksi. Voisin kuvitella myös papujen käyvän - ostat vaikka purkin-pari kidneypapuja ja lämmität perunoiden seuraksi. Lisäksi kannattaa tehdä myös raikasta salaattia, sillä paistetut perunat ovat aika raskasta ruokaa. Salaatti sitten tasapainottaa kivasti. :joojoo:
Take a minute, take a breath to reload
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show

Avatar
Naali
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8498
Liittynyt: 07 Helmi 2004, 18:00
Paikkakunta: Espoo

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Naali »

Söin Tartossa semmosta salaattia, jossa oli paistettuja perunoita ja kanaa, salaatinlehtiä, tomaattia, kurkkua ja sinappia. Oli ihan tajuttoman hyvää. Vois tehdä joskus itekin.
21:15 <@XXX> kuten huomaat, mulla on vähän tautologiaa.

Vastaa Viestiin