Un peu de poivre, un peu de sel (Reseptivinkit)
Re: Reseptivinkit
Mielestäni paistetuista perunoista tulee parempia, jos keittää edellisenä päivänä ja säilyttää jääkaapissa niitä keitettyjä perunoita yön yli, paistelee sitten. Ovat ehtineet "vetäytyä" ja kiinteytyä, mielestäni just keitetyt ovat jotenkin höttöisiä. Mutta varmaan makuasia tämäkin
Haluaisin mieluummin olla täällä euroviisuissa kuin kotona! -Kwak
Re: Reseptivinkit
^Ilman muuta noin kannattaa tehdä, jos vain malttaa odotella.
Jos joskus vaikka keittää vähän liikaa perunoita päivälliseksi niin seuraavana päivänähän niitä pottuja voi sitten paistella, tai tehdä vaikka pyttipannua.
Jos joskus vaikka keittää vähän liikaa perunoita päivälliseksi niin seuraavana päivänähän niitä pottuja voi sitten paistella, tai tehdä vaikka pyttipannua.
Take a minute, take a breath to reload
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show
-
- Kanta-asiakas
- Viestit: 11678
- Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
- Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
- Viesti:
Re: Reseptivinkit
HUOM; ja HALOOO! HELA PRESSEN .... paistakaa mieluummin raakoja perunoita, ohuiksi siivuiksi vain, öljyä pannulle ja kannen alle, kääntele pari kertaa, kestää vaan muutaman minuutin... mausteita maun mukaan, sienijauhetta, ketsuppia, jalostamatonta siis merisuolaa.... loppukeväästä lähtien sitten tuoreita nokkosia ym. villivihanneksia, ...
Viimeksi muokannut romualdo, 27 Touko 2016, 19:55. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
Re: Reseptivinkit
Mä tein niin tajuttoman uskomattoman ihanaa kikhernepataa, että resepti on pakko jakaa kanssanne, etenkin kun joukossamme on monia kasvissyöjiä ja muitakin kasvisruoan ystäviä.
Kikhernecurry
4 annosta
1 rkl öljyä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 tl currya
3 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
3 rkl tomaattipyreetä
1 kanelitanko
1 tl kardemummaa
1 prk (á 400/265 g) säilöttyjä kikherneitä
3 dl ruokajogurttia (ihan tavallinen maustamaton jogurtti käy)
Kuumenna öljy kasarissa. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä, lisää curry. Lisää vesi, liemikuutio, tomaattipyree, kaneli ja kardemumma. Anna hautua hiljalleen noin 10 minuuttia. Valuta vesi kikherneistä ja lisää joukkoon. Hauduta vielä 10 minuuttia. Sekoita jogurtti joukkoon ja kuumenna, mutta älä enää keitä. Tarjoa riisin kanssa.
Itse jätin kardemumman pois, korvasin kanelitangon ripauksella ihan tavallista jauhettua kanelia ja lisäsin teräksi vielä cayennepippuria. Oli tautisen hyvää täysjyväriisin kanssa. Aika juoksevaksi tuo kyllä jäi, eli jos pitää tönkömmästä niin voi suurustaa halutessaan esim. vehnäjauhoilla. Mulle kelpasi näinkin.
Ohje on Yhteishyvän Ruokamaailma-reseptisivulta, josta on mm. se kuuluisa bataatti-linssipatakin bongattu
Kikhernecurry
4 annosta
1 rkl öljyä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 tl currya
3 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
3 rkl tomaattipyreetä
1 kanelitanko
1 tl kardemummaa
1 prk (á 400/265 g) säilöttyjä kikherneitä
3 dl ruokajogurttia (ihan tavallinen maustamaton jogurtti käy)
Kuumenna öljy kasarissa. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä, lisää curry. Lisää vesi, liemikuutio, tomaattipyree, kaneli ja kardemumma. Anna hautua hiljalleen noin 10 minuuttia. Valuta vesi kikherneistä ja lisää joukkoon. Hauduta vielä 10 minuuttia. Sekoita jogurtti joukkoon ja kuumenna, mutta älä enää keitä. Tarjoa riisin kanssa.
Itse jätin kardemumman pois, korvasin kanelitangon ripauksella ihan tavallista jauhettua kanelia ja lisäsin teräksi vielä cayennepippuria. Oli tautisen hyvää täysjyväriisin kanssa. Aika juoksevaksi tuo kyllä jäi, eli jos pitää tönkömmästä niin voi suurustaa halutessaan esim. vehnäjauhoilla. Mulle kelpasi näinkin.
Ohje on Yhteishyvän Ruokamaailma-reseptisivulta, josta on mm. se kuuluisa bataatti-linssipatakin bongattu
Take a minute, take a breath to reload
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show
Re: Reseptivinkit
Violetten pannupizza oli varsin maukasta. Suosittelen.
Kasvisruokiinsa en uskalla vielä koskea.
Kasvisruokiinsa en uskalla vielä koskea.
- PikkuGwyneth
- Kanta-asiakas
- Viestit: 2227
- Liittynyt: 20 Touko 2005, 15:01
- Paikkakunta: Kuopio
Re: Reseptivinkit
Kasviskastike kahdelle tai yhdelle tosi nälkäiselle
Hyvää perunoiden kanssa, pasta ja riisi sopivat myös lisukkeeksi.
1/2 (puna)sipuli
2 tomaattia
1 porkkana
1 tl margariinia/öljyä
1 dl pakasteherneitä
1/4 kasvisliemikuutio
1 tl vehnäjauhoja
mustapippuria
tuoretta persiljaa
Silppua sipuli ja pilko porkkana. Kalttaa ja kuori tomaatit ja pilko nekin.
Kuullota sipulia ja porkkanaa pannulla rasvassa muutama minuutti. Lisää tomaatit, sekoittele hetki. Lisää sitten jauhot ja sekoita tasaiseksi.
Mausta mustapippurilla ja murennetulla kasvisliemikuutiolla. Anna hautua kannen alla sen verran, kun kestää keittää perunat/pasta tai mitä nyt lisukkeeksi keitätkään - 10-30 min. on varmaan hyvä aika haudutukseen, riippuu miten kypsää haluaa.
Lisää lopuksi herneet ja anna kastikkeen hautua muutama minuutti, jotta ne sulavat ja lämpenevät.
Ripottele pinnalle persiljaa.
Hyvää perunoiden kanssa, pasta ja riisi sopivat myös lisukkeeksi.
1/2 (puna)sipuli
2 tomaattia
1 porkkana
1 tl margariinia/öljyä
1 dl pakasteherneitä
1/4 kasvisliemikuutio
1 tl vehnäjauhoja
mustapippuria
tuoretta persiljaa
Silppua sipuli ja pilko porkkana. Kalttaa ja kuori tomaatit ja pilko nekin.
Kuullota sipulia ja porkkanaa pannulla rasvassa muutama minuutti. Lisää tomaatit, sekoittele hetki. Lisää sitten jauhot ja sekoita tasaiseksi.
Mausta mustapippurilla ja murennetulla kasvisliemikuutiolla. Anna hautua kannen alla sen verran, kun kestää keittää perunat/pasta tai mitä nyt lisukkeeksi keitätkään - 10-30 min. on varmaan hyvä aika haudutukseen, riippuu miten kypsää haluaa.
Lisää lopuksi herneet ja anna kastikkeen hautua muutama minuutti, jotta ne sulavat ja lämpenevät.
Ripottele pinnalle persiljaa.
Take a minute, take a breath to reload
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show
Re: Reseptivinkit
Kakkukyssäri leipojille:
Teen normikermakakun ja päälle aion vetää marsipaanikuoren. Kannattaako/pitääkö/onko pakko (ja jos on niin miksi) sen kakun ja marsipaanin väliin laittaa jotain vaniljakreemiä/kermaa? Lähinnä siis kiinnostaa kakun työstäminen -vaikuttaako siihen välitäytteen laatuun tai poisjättöön kuinka marsipaanin saa asettumaan tasaisesti... Entä vaikuttaako välikerros marsipaanin hyvänä, siistinä ja kuivana pysymiseen?
Teen normikermakakun ja päälle aion vetää marsipaanikuoren. Kannattaako/pitääkö/onko pakko (ja jos on niin miksi) sen kakun ja marsipaanin väliin laittaa jotain vaniljakreemiä/kermaa? Lähinnä siis kiinnostaa kakun työstäminen -vaikuttaako siihen välitäytteen laatuun tai poisjättöön kuinka marsipaanin saa asettumaan tasaisesti... Entä vaikuttaako välikerros marsipaanin hyvänä, siistinä ja kuivana pysymiseen?
U kosu stavi ruzmarin
I jedan cvijet kraj šadrvana
Lejla, zar bi mogla ti drugog voljeti?
Golube, moj golube
Nosi joj suze mjesto pjesme
I jedan cvijet kraj šadrvana
Lejla, zar bi mogla ti drugog voljeti?
Golube, moj golube
Nosi joj suze mjesto pjesme
Re: Reseptivinkit
Äiti (joka on kouluttautunut kokiksi) neuvoo, että sinne väliin olis hyvä laittaa ohut kermavaahto kerros ennen marsipaanin laittoa. Hilloa ei kuulemma suosittele, koska se voi vaikuttaa siihen marsipaaniin (sulattaa tms.).
Tää kermavaahto juttu nähtävästi siksi, että se kuori asettuu paremmin ja tasaisemmin siihen kakun päälle.
Tää kermavaahto juttu nähtävästi siksi, että se kuori asettuu paremmin ja tasaisemmin siihen kakun päälle.
"Jaa, niiden vehkeiden kuuluu hammaslääkärissä mennä suuhun."
-Jennibot
-Jennibot
Re: Reseptivinkit
No hyvä sit. Mä arvelinkin, että jotain kannattaa laittaa. Useimmissa tyrkyissä käskettiin laittamaan kreemiä mutta en oikein tykkää. Testaan siis ohuella kermakerroksella. Kiitos Kuningatar Kokille (pakkohan sen on olla kuningatar, jos tytär on prinsessa)!
U kosu stavi ruzmarin
I jedan cvijet kraj šadrvana
Lejla, zar bi mogla ti drugog voljeti?
Golube, moj golube
Nosi joj suze mjesto pjesme
I jedan cvijet kraj šadrvana
Lejla, zar bi mogla ti drugog voljeti?
Golube, moj golube
Nosi joj suze mjesto pjesme
Re: Reseptivinkit
Kiitokset välitetty. Kuningatar ja Prinsessa toivottelevat onnistumisia kakun teossa.
"Jaa, niiden vehkeiden kuuluu hammaslääkärissä mennä suuhun."
-Jennibot
-Jennibot
Re: Reseptivinkit
U kosu stavi ruzmarin
I jedan cvijet kraj šadrvana
Lejla, zar bi mogla ti drugog voljeti?
Golube, moj golube
Nosi joj suze mjesto pjesme
I jedan cvijet kraj šadrvana
Lejla, zar bi mogla ti drugog voljeti?
Golube, moj golube
Nosi joj suze mjesto pjesme
Re: Reseptivinkit
Oi! Ihania!
"Jaa, niiden vehkeiden kuuluu hammaslääkärissä mennä suuhun."
-Jennibot
-Jennibot
Re: Reseptivinkit
Ihan uskomaton tuo ashantin linkittämä kauppa.
Niinku nyt ihmiset tekevät käsilaukunmallisia kakkuja tai saatikka tämmöisiä kakkuja...
Niinku nyt ihmiset tekevät käsilaukunmallisia kakkuja tai saatikka tämmöisiä kakkuja...
Re: Reseptivinkit
Niin paljon ihanaa ja tarpeellista on maailma pullollaan. Barbie-kakut alkaa olla jo vähän last season. Tuttu niitä tapasi väkerrellä. Flamencohelmaisempi olisi jotain uutta! Käsilaukut tätä kiinnostelloot.
U kosu stavi ruzmarin
I jedan cvijet kraj šadrvana
Lejla, zar bi mogla ti drugog voljeti?
Golube, moj golube
Nosi joj suze mjesto pjesme
I jedan cvijet kraj šadrvana
Lejla, zar bi mogla ti drugog voljeti?
Golube, moj golube
Nosi joj suze mjesto pjesme
Re: Reseptivinkit
Mutta tuollaisia nukketikkujahan vois tökkiä, vaikka joulukinkkuun koristeeksi. Ei ois enää last seasonia.
Re: Reseptivinkit
Aika kohahduttava ratkaisu joulupöytään, luulen.
U kosu stavi ruzmarin
I jedan cvijet kraj šadrvana
Lejla, zar bi mogla ti drugog voljeti?
Golube, moj golube
Nosi joj suze mjesto pjesme
I jedan cvijet kraj šadrvana
Lejla, zar bi mogla ti drugog voljeti?
Golube, moj golube
Nosi joj suze mjesto pjesme
-
- Kanta-asiakas
- Viestit: 11678
- Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
- Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
- Viesti:
Re: Reseptivinkit
tämä on sovellutus eli versio K-kauppa Pirkkan -lehtisestä, (varoitus olen Pirkkafani!)
Muhennetut kesäkasvikset
n.750 g Pirkan kesävihanneksia
2 pss Pirkka-kukkavihanneksia
4 dl Pirkka-vettä
3/4 tl Pirkka-suolaa
3 rkl Pirkka vehnäjauhoja
2 dl Pirkka-maitoa
2 dl Pirkka-keitinlientä
ripaus Pirkka-valkopippuria
1/2 dl Pirkka-persiljaa hienonnettuna ja Pirkka-suolaa (varmuuen vuoks)
Päälle: 3 Pirkka-kananmunaa kovaksi keitettynä ja pirkka-persiljaa hiennonnettuna. Keitä pirkkasuolalla maustetusa pirkka-veessä pirkka- porkkanat ja pirkkakukkakaalet,lisää sittepirkka parsakaalit ja porkkasokeriherneet.Jatka keittämistä n.2 min.Kaaja-pirkka- keitinvesi taltehen. Kiehauta pirkkajauhot rasvas lisää pirkkismaito hei ja sekoita tasaiseksi.Anna kiehahtaa ja kaaja joukkoon plääääääh-pirkkakeitinliemi. Keitä miedolla lämmöl 2 minsaa,silleen niinku pirkasti. Mauste kastike pippurilla jne...Hengähdä, huilaa ja vedä hetki keuhkoihisi raikasta Pirkka-ilmaa... jatketaan! hienonna munat ja levitä munahakkelus porkkavihannesten päälle . Koristele silleen persiljalla. Pyyhi roiskeet Pirkka-uunin päältä, ja naamastasi ja ihan kiva jos Sun nimes sattuis vieläpä oleen Pirkka ja asuisit niinku Pirkanmaalla. Tai Pirkkalassa. ja kuuntelisit Pirkka-Pekka Peteliuksen musiikkia. Heippa!
Muhennetut kesäkasvikset
n.750 g Pirkan kesävihanneksia
2 pss Pirkka-kukkavihanneksia
4 dl Pirkka-vettä
3/4 tl Pirkka-suolaa
3 rkl Pirkka vehnäjauhoja
2 dl Pirkka-maitoa
2 dl Pirkka-keitinlientä
ripaus Pirkka-valkopippuria
1/2 dl Pirkka-persiljaa hienonnettuna ja Pirkka-suolaa (varmuuen vuoks)
Päälle: 3 Pirkka-kananmunaa kovaksi keitettynä ja pirkka-persiljaa hiennonnettuna. Keitä pirkkasuolalla maustetusa pirkka-veessä pirkka- porkkanat ja pirkkakukkakaalet,lisää sittepirkka parsakaalit ja porkkasokeriherneet.Jatka keittämistä n.2 min.Kaaja-pirkka- keitinvesi taltehen. Kiehauta pirkkajauhot rasvas lisää pirkkismaito hei ja sekoita tasaiseksi.Anna kiehahtaa ja kaaja joukkoon plääääääh-pirkkakeitinliemi. Keitä miedolla lämmöl 2 minsaa,silleen niinku pirkasti. Mauste kastike pippurilla jne...Hengähdä, huilaa ja vedä hetki keuhkoihisi raikasta Pirkka-ilmaa... jatketaan! hienonna munat ja levitä munahakkelus porkkavihannesten päälle . Koristele silleen persiljalla. Pyyhi roiskeet Pirkka-uunin päältä, ja naamastasi ja ihan kiva jos Sun nimes sattuis vieläpä oleen Pirkka ja asuisit niinku Pirkanmaalla. Tai Pirkkalassa. ja kuuntelisit Pirkka-Pekka Peteliuksen musiikkia. Heippa!
Viimeksi muokannut romualdo, 27 Touko 2016, 20:03. Yhteensä muokattu 4 kertaa.
Re: Reseptivinkit
Ihan kivoja olivatten. Suosittelen ennemmin pienempiin leivoksiin taikka vaikka nukkekakun helmoihin tehosteeksi. Rakenne suussa oli eukalyptus-pastillerin tapainen ilman eukalyptuksen makua. Kovia pirulaisia. Säilyvät oikein säilytettyinä pitkään -myyntipakkauksen koko on iso!
U kosu stavi ruzmarin
I jedan cvijet kraj šadrvana
Lejla, zar bi mogla ti drugog voljeti?
Golube, moj golube
Nosi joj suze mjesto pjesme
I jedan cvijet kraj šadrvana
Lejla, zar bi mogla ti drugog voljeti?
Golube, moj golube
Nosi joj suze mjesto pjesme
Re: Reseptivinkit
TONIN ÄIDIN BANAANIBROILERI (4-6:lle - tulee aika roima annos)
Ainekset:
400g (hunajamarin.) kanasuikaleita
1 sipuli
1tl currya
1tl paprikajauhetta
muutama rkl vehnäjauhoja
1/2l vettä
lihaliemikuutio
valkosipulia
1-1,5 banaania
paprikasulatejuustoa
Pilko sipuli ja paista yhdessä kanasuikaleiden kanssa. Suurusta liemi laittamalla muutama ruokalusikka vehnäjauhoja kuumalle pannulle ja lisää vesi (voit suurustaa tietysti myös muulla tavalla) ja lihaliemikuutio. Murskaa banaani ja lisää mössö, curry, valkosipuli (olen laittanut aika monta kynttä) sekä paprikajauhe. Anna kiehahtaa hetken verran. Lopuksi lisää paprikasulatejuustoa. Yleensä menee reilu puolet sellaisesta 250g rasiasta. Eli ei mitään kevyttä herkkua.
Nauti basmatiriisin kera.
Ja jos joku pelkää tuota banaania tuossa, niin ei se kyllä häiritse tuossa ruuassa ollenkaan - päinvastoin!
Ainekset:
400g (hunajamarin.) kanasuikaleita
1 sipuli
1tl currya
1tl paprikajauhetta
muutama rkl vehnäjauhoja
1/2l vettä
lihaliemikuutio
valkosipulia
1-1,5 banaania
paprikasulatejuustoa
Pilko sipuli ja paista yhdessä kanasuikaleiden kanssa. Suurusta liemi laittamalla muutama ruokalusikka vehnäjauhoja kuumalle pannulle ja lisää vesi (voit suurustaa tietysti myös muulla tavalla) ja lihaliemikuutio. Murskaa banaani ja lisää mössö, curry, valkosipuli (olen laittanut aika monta kynttä) sekä paprikajauhe. Anna kiehahtaa hetken verran. Lopuksi lisää paprikasulatejuustoa. Yleensä menee reilu puolet sellaisesta 250g rasiasta. Eli ei mitään kevyttä herkkua.
Nauti basmatiriisin kera.
Ja jos joku pelkää tuota banaania tuossa, niin ei se kyllä häiritse tuossa ruuassa ollenkaan - päinvastoin!
Viimeksi muokannut Toni, 14 Heinä 2008, 23:07. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
"Mutta siis kaikkihan on pornoa, jos sitä katsoo oikein." (Margot)
Re: Reseptivinkit
TONIN ÄIDIN KATKARAPUPASTA (4:lle)
Olenkohan jo joskus laittanut tämän tänne.... noooh, pistetään uusiks...
1 pieni purkki tomaattipyrettä
2-3 valkosipulinkynttä
1 dl valkoviiniä
2,5dl kermaa
pienehkö nippu persiljaa
n.200-250g pakastekatkarapuja (kuorittuja)
n. ½ tl suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
pastaa (mielellään Penneä) neljälle
Pyörittele kuumalla pannulla tomaattipyrettä ja murskattuja valkosipulinkynsiä... Kun pyre alkaa hieman tummua, lisää valkoviini ja anna kiehahtaa (viinat lähtee pois). Tämän jälkeen lisää kerma. Anna kiehua hetken kokoon. Lisää mausteet, persilja ja katkaravut. Anna kiehahtaa niin, että katkaravut sulavat, mutta älä keitä liian pitkään, ettei niistä tule sitkeitä.
Tarjoa joko yhdessä tai erikseen penne-pastan kanssa. Lopun valkoviinin voi käyttää ruuan kanssa dokaamiseen.
Olenkohan jo joskus laittanut tämän tänne.... noooh, pistetään uusiks...
1 pieni purkki tomaattipyrettä
2-3 valkosipulinkynttä
1 dl valkoviiniä
2,5dl kermaa
pienehkö nippu persiljaa
n.200-250g pakastekatkarapuja (kuorittuja)
n. ½ tl suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
pastaa (mielellään Penneä) neljälle
Pyörittele kuumalla pannulla tomaattipyrettä ja murskattuja valkosipulinkynsiä... Kun pyre alkaa hieman tummua, lisää valkoviini ja anna kiehahtaa (viinat lähtee pois). Tämän jälkeen lisää kerma. Anna kiehua hetken kokoon. Lisää mausteet, persilja ja katkaravut. Anna kiehahtaa niin, että katkaravut sulavat, mutta älä keitä liian pitkään, ettei niistä tule sitkeitä.
Tarjoa joko yhdessä tai erikseen penne-pastan kanssa. Lopun valkoviinin voi käyttää ruuan kanssa dokaamiseen.
"Mutta siis kaikkihan on pornoa, jos sitä katsoo oikein." (Margot)
Re: Reseptivinkit
Toi pasta on niiiin hyvää.
"Jaa, niiden vehkeiden kuuluu hammaslääkärissä mennä suuhun."
-Jennibot
-Jennibot
Re: Reseptivinkit
Huomenna tulee vieraita, niin pitää nyt jotain tarjottavaa sit yrittää tehdä. Kokeilin tämmöstä:
Mansikka-tuorejuustojäädyke
5 dl mansikoita ( noin 250 g )
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl piimää tai maustamatonta jogurttia
1-1,5 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
0,25 tl hienonnettua kardemummaa
Koristeeksi:
mansikan- tai sitruunamelissanlehtiä
4-5 dl mansikoita
tomusokeria
Soseuta mansikat sauvasekoittimella tai monitoimikoneella. Lisää joukkoon tuorejuusto, piimä ja sokeri. Mausta seos vanilliinisokerilla ja kardemummalla. Vatkaa hetki, jotta kaikki aineet sekoittuvat hyvin.
Kaada seos kylmällä vedellä huuhdottuun jäädyke- tai rengaskakkuvuokaan. Peitä pinta foliolla tai kelmulla. Anna jäätyä pakastimessa 6-7 tuntia.
Jäädykkeen voi haluttaessa tehdä pakkaseen jo muutamia päiviä aikaisemmin. Kastele vuoka muutamaksi sekunniksi kuumaan veteen ja kumoa tarjoiluastiaan.
Koristele tarjoiluvadin reunat mansikan- tai sitruunamelissanlehdillä ja mansikoilla. Siivilöi päälle kevyesti tomusokeria.
-----
Ainakin "taikina" oli SAIRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN hyvää! Jos ei jäädykkeenä oo yhtä hyvää niin pitää tehdä tota "taikinaa" joskus sellasenaan itelle herkkupalaks
Mansikka-tuorejuustojäädyke
5 dl mansikoita ( noin 250 g )
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl piimää tai maustamatonta jogurttia
1-1,5 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
0,25 tl hienonnettua kardemummaa
Koristeeksi:
mansikan- tai sitruunamelissanlehtiä
4-5 dl mansikoita
tomusokeria
Soseuta mansikat sauvasekoittimella tai monitoimikoneella. Lisää joukkoon tuorejuusto, piimä ja sokeri. Mausta seos vanilliinisokerilla ja kardemummalla. Vatkaa hetki, jotta kaikki aineet sekoittuvat hyvin.
Kaada seos kylmällä vedellä huuhdottuun jäädyke- tai rengaskakkuvuokaan. Peitä pinta foliolla tai kelmulla. Anna jäätyä pakastimessa 6-7 tuntia.
Jäädykkeen voi haluttaessa tehdä pakkaseen jo muutamia päiviä aikaisemmin. Kastele vuoka muutamaksi sekunniksi kuumaan veteen ja kumoa tarjoiluastiaan.
Koristele tarjoiluvadin reunat mansikan- tai sitruunamelissanlehdillä ja mansikoilla. Siivilöi päälle kevyesti tomusokeria.
-----
Ainakin "taikina" oli SAIRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN hyvää! Jos ei jäädykkeenä oo yhtä hyvää niin pitää tehdä tota "taikinaa" joskus sellasenaan itelle herkkupalaks
Anything that's worth having is sure enough worth fighting for
Re: Reseptivinkit
Pitää vielä mainostaa tätä Louhisaaren juomaa / Marsalkka Mannerheimin juomaa. Viime kesänä tein ensimmäisen kerran ja on TODELLA hyvää ja vielä helppo tehdäkin.
Versioita on monia, mutta mä oon tehny tällä reseptillä:
5 l vettä
4 l mustaherukanlehtiä (noin ämpärillisen verran mä näitä oon laittanu)
25 g sitruunahappoa (saa apteekista, esim 50g pussi maksaa noin 1e)
½ kg sokeria (voi laittaa enemmänkin tai vähemmän..mä laitan kutakuinkin näin)
Vesi keitetään kuumaks ja kaadetaan lehtien päälle. Lehtiä sekoitellaan hetken aikaa ja sitten sekaan heitetään sitruunahappo. Laitetaan seos johonkin lämpimään paikkaan (meillä kylppärissä) ja antaa olla vaikka yön yli...välillä itse pidän noi n. 9-10 tuntia ja välillä tuon yön yli..välillä pidempään. Sen jälkeen siivilöidään lehdet pois ja sekoitetaan sokeri joukkoon. Itse oon laittanu mehut pakkaseen pulloissa, mutta voihan tätä kuumiin puhtaisiin pulloihinkin laittaa ja kellariin.
Mehua voi juoda sellaisenaan, tai sitten voi vähän lantrata vaikkapa vichylla. Parasta taitaa olla kuitenkin vodkan kanssa! Tilkka vodkaa raikastaa hirmusesti, itse tykkään eniten mustikkavodkalla.
Versioita on monia, mutta mä oon tehny tällä reseptillä:
5 l vettä
4 l mustaherukanlehtiä (noin ämpärillisen verran mä näitä oon laittanu)
25 g sitruunahappoa (saa apteekista, esim 50g pussi maksaa noin 1e)
½ kg sokeria (voi laittaa enemmänkin tai vähemmän..mä laitan kutakuinkin näin)
Vesi keitetään kuumaks ja kaadetaan lehtien päälle. Lehtiä sekoitellaan hetken aikaa ja sitten sekaan heitetään sitruunahappo. Laitetaan seos johonkin lämpimään paikkaan (meillä kylppärissä) ja antaa olla vaikka yön yli...välillä itse pidän noi n. 9-10 tuntia ja välillä tuon yön yli..välillä pidempään. Sen jälkeen siivilöidään lehdet pois ja sekoitetaan sokeri joukkoon. Itse oon laittanu mehut pakkaseen pulloissa, mutta voihan tätä kuumiin puhtaisiin pulloihinkin laittaa ja kellariin.
Mehua voi juoda sellaisenaan, tai sitten voi vähän lantrata vaikkapa vichylla. Parasta taitaa olla kuitenkin vodkan kanssa! Tilkka vodkaa raikastaa hirmusesti, itse tykkään eniten mustikkavodkalla.
Anything that's worth having is sure enough worth fighting for
Re: Reseptivinkit
Syntisen hyvää
- savupekonia tai tavallista pekonia pieneksi pilkotaan
- kanasuikalepaketti ja se pekoni paistetaan pannussa
- kermaa tai sitten sitä semmosta ruuanlaittoon tarkotettua kasvisrasvasekoitetta lisätään
- sinihomejuustoa enemmän tai vähemmän murennetaan mukaan
- suolaa
- pippuria
(- sipulia, ruohosipulia, valkosipulia tai punasipulia)
- nautitaan vaikka nauhamakaronin kera
- savupekonia tai tavallista pekonia pieneksi pilkotaan
- kanasuikalepaketti ja se pekoni paistetaan pannussa
- kermaa tai sitten sitä semmosta ruuanlaittoon tarkotettua kasvisrasvasekoitetta lisätään
- sinihomejuustoa enemmän tai vähemmän murennetaan mukaan
- suolaa
- pippuria
(- sipulia, ruohosipulia, valkosipulia tai punasipulia)
- nautitaan vaikka nauhamakaronin kera
Love shine a light
-
- Kanta-asiakas
- Viestit: 11678
- Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
- Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
- Viesti:
Re: Reseptivinkit
TAIVAALLINEN SALAATINKASTIKE
1 punainen Pirkka-paprika
1 pieni pirkka-sipuli
2 pirkka-valkosipulin kynttä
0.75 dl pirkka-sokeria
3 rkl pirkka-siirappia (kuola valuu....)
3 rkl pirkka-sinappia
0.75 dl pirkka-omenaviinietikkaa
1 til pirkka-suolaa
1 rkl-pirkka-basilikaa
0.5 tl pirkka-mustapippuria
70 g pirkka-tomaattipyrettä
3 dl pirkka-öljyä
halkaise tota noin paprikat ja poista niistä ne siemenet.Huuhdo. Hienonna monitoimikoneella paprika ja sipulit. Itke vähän. Lisää muut ainekset paitti öljy ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi öljy silleen niinku vähitellen hyvin sekoittaen. On sairaaaan hyvää.... (osittain provo:kun ärsyttää tuo K-mainoslehden yletön Pirkka-tuotteiden tyrkyttely jopa och tietysti ruokaohjeissakin...)
1 punainen Pirkka-paprika
1 pieni pirkka-sipuli
2 pirkka-valkosipulin kynttä
0.75 dl pirkka-sokeria
3 rkl pirkka-siirappia (kuola valuu....)
3 rkl pirkka-sinappia
0.75 dl pirkka-omenaviinietikkaa
1 til pirkka-suolaa
1 rkl-pirkka-basilikaa
0.5 tl pirkka-mustapippuria
70 g pirkka-tomaattipyrettä
3 dl pirkka-öljyä
halkaise tota noin paprikat ja poista niistä ne siemenet.Huuhdo. Hienonna monitoimikoneella paprika ja sipulit. Itke vähän. Lisää muut ainekset paitti öljy ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi öljy silleen niinku vähitellen hyvin sekoittaen. On sairaaaan hyvää.... (osittain provo:kun ärsyttää tuo K-mainoslehden yletön Pirkka-tuotteiden tyrkyttely jopa och tietysti ruokaohjeissakin...)
Viimeksi muokannut romualdo, 27 Touko 2016, 20:04. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Re: Reseptivinkit
Tämä on tosi hyvä keittokirja! Kyseessä on EU:n julkaisema kirjanen, jossa on v. 2002 jälkeen Unioniin liittyneiden uusien jäsenmaiden reseptejä. Olen testannut jo kyproslaista maalaissalaattia ja puolalaista omenapiirakkaa eivätkä varmasti jää viimeisiksi kokeiluiksi! Tosi kivoja reseptejä jotka on hyvin sovitettu sellaisiksi, että niihin löytää sopivat raaka-aineet yms. helposti suomalaisista ruokakaupoista. Mukana helppoja ruokia ja vähän hienompiakin. Suosittelen! Olen itse ihan rakastunut.
http://www.eurooppatiedotus.fi/doc/fi/j ... okirja.pdf
http://www.eurooppatiedotus.fi/doc/fi/j ... okirja.pdf
Take a minute, take a breath to reload
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show
Re: Reseptivinkit
Saksanhirvikiusaus, 2 annosta
200 g saksanhirvikäristyslihaa
rasvaa paistamiseen ja vuoan voiteluun
400 g perunoita (mieluiten kiinteää lajiketta)
1 sipuli
1 tl aromisuolaa
1 tl paprikajauhetta
kunnon roiskaus valkopippuria
valkosipulijauhetta tai tuoretta valkosipulia
2 dl ruokakermaa
Paista käristysliha ruskeaksi pannulla. Anna jäähtyä hieman ja silppua lihapalat pienemmiksi saksilla.
Suikaloi perunat, silppua sipuli.
Sekoita perunat, sipuli ja mausteet kulhossa.
Kaada voideltuun uunivuokaan ensin puolet perunaseoksesta, sitten lihat ja päälle loput perunat.
Kaada kerma vuokaan.
Paista 200 asteessa noin tunti; ensimmäiset puoli tuntia foliolla/kannella peitettynä, sitten toiset puoli tuntia ilman peittoa.
Anna vetäytyä n. 5 min. uunista oton jälkeen.
Käristyslihan voi korvata hyvin myös jauhelihalla tai muulla lihalla. Jos käytät esim. kinkkua, suolaa ei kannata lisätä kovin paljoa, ettei tule liian suolaista.
Käytin 15-prosenttista ruokakermaa, sillä ainakin tuli hyvää.
200 g saksanhirvikäristyslihaa
rasvaa paistamiseen ja vuoan voiteluun
400 g perunoita (mieluiten kiinteää lajiketta)
1 sipuli
1 tl aromisuolaa
1 tl paprikajauhetta
kunnon roiskaus valkopippuria
valkosipulijauhetta tai tuoretta valkosipulia
2 dl ruokakermaa
Paista käristysliha ruskeaksi pannulla. Anna jäähtyä hieman ja silppua lihapalat pienemmiksi saksilla.
Suikaloi perunat, silppua sipuli.
Sekoita perunat, sipuli ja mausteet kulhossa.
Kaada voideltuun uunivuokaan ensin puolet perunaseoksesta, sitten lihat ja päälle loput perunat.
Kaada kerma vuokaan.
Paista 200 asteessa noin tunti; ensimmäiset puoli tuntia foliolla/kannella peitettynä, sitten toiset puoli tuntia ilman peittoa.
Anna vetäytyä n. 5 min. uunista oton jälkeen.
Käristyslihan voi korvata hyvin myös jauhelihalla tai muulla lihalla. Jos käytät esim. kinkkua, suolaa ei kannata lisätä kovin paljoa, ettei tule liian suolaista.
Käytin 15-prosenttista ruokakermaa, sillä ainakin tuli hyvää.
Take a minute, take a breath to reload
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show
Re: Reseptivinkit
Kuulostaa hyvältä! Äiti teki viikonloppuna kinkkukiusausta, joka oli ihan tajuttoman hyvää, vaikka siinä ei ollut mitään ihmeellistä. Pitäis joskus itekin jaksaa kiusailla.
21:15 <@XXX> kuten huomaat, mulla on vähän tautologiaa.