Un peu de poivre, un peu de sel (Reseptivinkit)

La dolce vita - vapaata keskustelua arjesta ja harrastuksista

Ruoanlaitto on:

Mahtavaa puuhaa ja ihana harrastus
47
45%
Ihan kivaa aina välillä jos viisut soivat taustalla
38
36%
Pakollinen velvollisuus keittiössä
12
11%
Jonkun toisen puuhaa, ei sovi minulle...
8
8%
 
Ääniä yhteensä: 105

Avatar
Marjukka
Juomanlaskija
Juomanlaskija
Viestit: 11641
Liittynyt: 25 Marras 2003, 23:25
Paikkakunta: Helsinki

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Marjukka »

Mielestäni paistetuista perunoista tulee parempia, jos keittää edellisenä päivänä ja säilyttää jääkaapissa niitä keitettyjä perunoita yön yli, paistelee sitten. Ovat ehtineet "vetäytyä" ja kiinteytyä, mielestäni just keitetyt ovat jotenkin höttöisiä. Mutta varmaan makuasia tämäkin :miettii:
Haluaisin mieluummin olla täällä euroviisuissa kuin kotona! -Kwak

Avatar
Violette
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 24300
Liittynyt: 18 Tammi 2004, 18:34
Paikkakunta: Espoo

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Violette »

^Ilman muuta noin kannattaa tehdä, jos vain malttaa odotella.

Jos joskus vaikka keittää vähän liikaa perunoita päivälliseksi niin seuraavana päivänähän niitä pottuja voi sitten paistella, tai tehdä vaikka pyttipannua.
Take a minute, take a breath to reload
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11568
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja romualdo »

HUOM; ja HALOOO! HELA PRESSEN .... paistakaa mieluummin raakoja perunoita, ohuiksi siivuiksi vain, öljyä pannulle ja kannen alle, kääntele pari kertaa, kestää vaan muutaman minuutin... mausteita maun mukaan, sienijauhetta, ketsuppia, jalostamatonta siis merisuolaa.... loppukeväästä lähtien sitten tuoreita nokkosia ym. villivihanneksia, ...
Viimeksi muokannut romualdo, 27 Touko 2016, 19:55. Yhteensä muokattu 2 kertaa.

Avatar
Violette
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 24300
Liittynyt: 18 Tammi 2004, 18:34
Paikkakunta: Espoo

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Violette »

Mä tein niin tajuttoman uskomattoman ihanaa kikhernepataa, että resepti on pakko jakaa kanssanne, etenkin kun joukossamme on monia kasvissyöjiä ja muitakin kasvisruoan ystäviä. :kuolaus:

Kikhernecurry
4 annosta

1 rkl öljyä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 tl currya
3 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
3 rkl tomaattipyreetä
1 kanelitanko
1 tl kardemummaa
1 prk (á 400/265 g) säilöttyjä kikherneitä
3 dl ruokajogurttia (ihan tavallinen maustamaton jogurtti käy)

Kuumenna öljy kasarissa. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä, lisää curry. Lisää vesi, liemikuutio, tomaattipyree, kaneli ja kardemumma. Anna hautua hiljalleen noin 10 minuuttia. Valuta vesi kikherneistä ja lisää joukkoon. Hauduta vielä 10 minuuttia. Sekoita jogurtti joukkoon ja kuumenna, mutta älä enää keitä. Tarjoa riisin kanssa.

Itse jätin kardemumman pois, korvasin kanelitangon ripauksella ihan tavallista jauhettua kanelia ja lisäsin teräksi vielä cayennepippuria. Oli tautisen hyvää täysjyväriisin kanssa. :kuolaus: Aika juoksevaksi tuo kyllä jäi, eli jos pitää tönkömmästä niin voi suurustaa halutessaan esim. vehnäjauhoilla. Mulle kelpasi näinkin.

Ohje on Yhteishyvän Ruokamaailma-reseptisivulta, josta on mm. se kuuluisa bataatti-linssipatakin bongattu :uujee:
Take a minute, take a breath to reload
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show

Avatar
Jvvv
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9695
Liittynyt: 07 Helmi 2004, 12:43
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Jvvv »

Violetten pannupizza oli varsin maukasta. :joojoo: Suosittelen. :peukku:

Kasvisruokiinsa en uskalla vielä koskea. :ylppis:

Avatar
PikkuGwyneth
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2227
Liittynyt: 20 Touko 2005, 15:01
Paikkakunta: Kuopio

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja PikkuGwyneth »

Jvvv kirjoitti:vielä
:riemu: :hahaha:
Kymmenen sientä.

Avatar
Jvvv
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9695
Liittynyt: 07 Helmi 2004, 12:43
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Jvvv »

:niinpa:

Avatar
Violette
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 24300
Liittynyt: 18 Tammi 2004, 18:34
Paikkakunta: Espoo

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Violette »

Kasviskastike kahdelle tai yhdelle tosi nälkäiselle

Hyvää perunoiden kanssa, pasta ja riisi sopivat myös lisukkeeksi.

1/2 (puna)sipuli
2 tomaattia
1 porkkana
1 tl margariinia/öljyä
1 dl pakasteherneitä
1/4 kasvisliemikuutio
1 tl vehnäjauhoja
mustapippuria
tuoretta persiljaa

Silppua sipuli ja pilko porkkana. Kalttaa ja kuori tomaatit ja pilko nekin.
Kuullota sipulia ja porkkanaa pannulla rasvassa muutama minuutti. Lisää tomaatit, sekoittele hetki. Lisää sitten jauhot ja sekoita tasaiseksi.
Mausta mustapippurilla ja murennetulla kasvisliemikuutiolla. Anna hautua kannen alla sen verran, kun kestää keittää perunat/pasta tai mitä nyt lisukkeeksi keitätkään - 10-30 min. on varmaan hyvä aika haudutukseen, riippuu miten kypsää haluaa.
Lisää lopuksi herneet ja anna kastikkeen hautua muutama minuutti, jotta ne sulavat ja lämpenevät.
Ripottele pinnalle persiljaa.
Take a minute, take a breath to reload
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show

Avatar
ashanti
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3393
Liittynyt: 07 Helmi 2004, 11:42
Paikkakunta: St.Moritz

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja ashanti »

Kakkukyssäri leipojille:

Teen normikermakakun ja päälle aion vetää marsipaanikuoren. Kannattaako/pitääkö/onko pakko (ja jos on niin miksi) sen kakun ja marsipaanin väliin laittaa jotain vaniljakreemiä/kermaa? Lähinnä siis kiinnostaa kakun työstäminen -vaikuttaako siihen välitäytteen laatuun tai poisjättöön kuinka marsipaanin saa asettumaan tasaisesti... Entä vaikuttaako välikerros marsipaanin hyvänä, siistinä ja kuivana pysymiseen?

:kokki:
U kosu stavi ruzmarin
I jedan cvijet kraj šadrvana
Lejla, zar bi mogla ti drugog voljeti?
Golube, moj golube
Nosi joj suze mjesto pjesme

Avatar
Prinsessa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 5602
Liittynyt: 02 Joulu 2007, 11:59
Paikkakunta: Vantaa

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Prinsessa »

Äiti (joka on kouluttautunut kokiksi) neuvoo, että sinne väliin olis hyvä laittaa ohut kermavaahto kerros ennen marsipaanin laittoa. Hilloa ei kuulemma suosittele, koska se voi vaikuttaa siihen marsipaaniin (sulattaa tms.).
Tää kermavaahto juttu nähtävästi siksi, että se kuori asettuu paremmin ja tasaisemmin siihen kakun päälle. :joojoo:
"Jaa, niiden vehkeiden kuuluu hammaslääkärissä mennä suuhun."
-Jennibot

Avatar
ashanti
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3393
Liittynyt: 07 Helmi 2004, 11:42
Paikkakunta: St.Moritz

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja ashanti »

No hyvä sit. Mä arvelinkin, että jotain kannattaa laittaa. Useimmissa tyrkyissä käskettiin laittamaan kreemiä mutta en oikein tykkää. Testaan siis ohuella kermakerroksella. Kiitos Kuningatar Kokille (pakkohan sen on olla kuningatar, jos tytär on prinsessa)!
U kosu stavi ruzmarin
I jedan cvijet kraj šadrvana
Lejla, zar bi mogla ti drugog voljeti?
Golube, moj golube
Nosi joj suze mjesto pjesme

Avatar
Prinsessa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 5602
Liittynyt: 02 Joulu 2007, 11:59
Paikkakunta: Vantaa

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Prinsessa »

Kiitokset välitetty. :joojoo: Kuningatar ja Prinsessa toivottelevat onnistumisia kakun teossa. :hali: :heh:
"Jaa, niiden vehkeiden kuuluu hammaslääkärissä mennä suuhun."
-Jennibot

Avatar
ashanti
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3393
Liittynyt: 07 Helmi 2004, 11:42
Paikkakunta: St.Moritz

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja ashanti »

Pakko onnistua. Marsipaanin päälle tulossa näitä.

Kuva
U kosu stavi ruzmarin
I jedan cvijet kraj šadrvana
Lejla, zar bi mogla ti drugog voljeti?
Golube, moj golube
Nosi joj suze mjesto pjesme

Avatar
Prinsessa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 5602
Liittynyt: 02 Joulu 2007, 11:59
Paikkakunta: Vantaa

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Prinsessa »

Oi! Ihania! :ihana:
"Jaa, niiden vehkeiden kuuluu hammaslääkärissä mennä suuhun."
-Jennibot

Avatar
JUHKIS
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2764
Liittynyt: 11 Marras 2003, 18:06
Paikkakunta: Hki

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja JUHKIS »

Ihan uskomaton tuo ashantin linkittämä kauppa. :kups:
Niinku nyt ihmiset tekevät käsilaukunmallisia kakkuja tai saatikka tämmöisiä kakkuja...
Kuva

Avatar
ashanti
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3393
Liittynyt: 07 Helmi 2004, 11:42
Paikkakunta: St.Moritz

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja ashanti »

Niin paljon ihanaa ja tarpeellista on maailma pullollaan. Barbie-kakut alkaa olla jo vähän last season. Tuttu niitä tapasi väkerrellä. Flamencohelmaisempi olisi jotain uutta! Käsilaukut tätä kiinnostelloot.
U kosu stavi ruzmarin
I jedan cvijet kraj šadrvana
Lejla, zar bi mogla ti drugog voljeti?
Golube, moj golube
Nosi joj suze mjesto pjesme

Avatar
JUHKIS
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 2764
Liittynyt: 11 Marras 2003, 18:06
Paikkakunta: Hki

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja JUHKIS »

Mutta tuollaisia nukketikkujahan vois tökkiä, vaikka joulukinkkuun koristeeksi. Ei ois enää last seasonia. :heh:

Avatar
ashanti
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3393
Liittynyt: 07 Helmi 2004, 11:42
Paikkakunta: St.Moritz

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja ashanti »

Aika kohahduttava ratkaisu joulupöytään, luulen. :heh:
U kosu stavi ruzmarin
I jedan cvijet kraj šadrvana
Lejla, zar bi mogla ti drugog voljeti?
Golube, moj golube
Nosi joj suze mjesto pjesme

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11568
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja romualdo »

tämä on sovellutus eli versio K-kauppa Pirkkan -lehtisestä, (varoitus olen Pirkkafani!)


Muhennetut kesäkasvikset

n.750 g Pirkan kesävihanneksia
2 pss Pirkka-kukkavihanneksia
4 dl Pirkka-vettä
3/4 tl Pirkka-suolaa
3 rkl Pirkka vehnäjauhoja
2 dl Pirkka-maitoa
2 dl Pirkka-keitinlientä
ripaus Pirkka-valkopippuria
1/2 dl Pirkka-persiljaa hienonnettuna ja Pirkka-suolaa (varmuuen vuoks)

Päälle: 3 Pirkka-kananmunaa kovaksi keitettynä ja pirkka-persiljaa hiennonnettuna. Keitä pirkkasuolalla maustetusa pirkka-veessä pirkka- porkkanat ja pirkkakukkakaalet,lisää sittepirkka parsakaalit ja porkkasokeriherneet.Jatka keittämistä n.2 min.Kaaja-pirkka- keitinvesi taltehen. Kiehauta pirkkajauhot rasvas lisää pirkkismaito hei ja sekoita tasaiseksi.Anna kiehahtaa ja kaaja joukkoon plääääääh-pirkkakeitinliemi. Keitä miedolla lämmöl 2 minsaa,silleen niinku pirkasti. Mauste kastike pippurilla jne...Hengähdä, huilaa ja vedä hetki keuhkoihisi raikasta Pirkka-ilmaa... jatketaan! hienonna munat ja levitä munahakkelus porkkavihannesten päälle . Koristele silleen persiljalla. Pyyhi roiskeet Pirkka-uunin päältä, ja naamastasi ja ihan kiva jos Sun nimes sattuis vieläpä oleen Pirkka ja asuisit niinku Pirkanmaalla. Tai Pirkkalassa. ja kuuntelisit Pirkka-Pekka Peteliuksen musiikkia. Heippa!
Viimeksi muokannut romualdo, 27 Touko 2016, 20:03. Yhteensä muokattu 4 kertaa.

Avatar
ashanti
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3393
Liittynyt: 07 Helmi 2004, 11:42
Paikkakunta: St.Moritz

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja ashanti »

ashanti kirjoitti:Pakko onnistua. Marsipaanin päälle tulossa näitä.

Kuva
Ihan kivoja olivatten. Suosittelen ennemmin pienempiin leivoksiin taikka vaikka nukkekakun helmoihin tehosteeksi. Rakenne suussa oli eukalyptus-pastillerin tapainen ilman eukalyptuksen makua. Kovia pirulaisia. Säilyvät oikein säilytettyinä pitkään -myyntipakkauksen koko on iso!
U kosu stavi ruzmarin
I jedan cvijet kraj šadrvana
Lejla, zar bi mogla ti drugog voljeti?
Golube, moj golube
Nosi joj suze mjesto pjesme

Avatar
Toni
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 18635
Liittynyt: 10 Helmi 2004, 12:23
Paikkakunta: Helsinki

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Toni »

TONIN ÄIDIN BANAANIBROILERI (4-6:lle - tulee aika roima annos)

Ainekset:
400g (hunajamarin.) kanasuikaleita
1 sipuli
1tl currya
1tl paprikajauhetta
muutama rkl vehnäjauhoja
1/2l vettä
lihaliemikuutio
valkosipulia
1-1,5 banaania
paprikasulatejuustoa

Pilko sipuli ja paista yhdessä kanasuikaleiden kanssa. Suurusta liemi laittamalla muutama ruokalusikka vehnäjauhoja kuumalle pannulle ja lisää vesi (voit suurustaa tietysti myös muulla tavalla) ja lihaliemikuutio. Murskaa banaani ja lisää mössö, curry, valkosipuli (olen laittanut aika monta kynttä) sekä paprikajauhe. Anna kiehahtaa hetken verran. Lopuksi lisää paprikasulatejuustoa. Yleensä menee reilu puolet sellaisesta 250g rasiasta. Eli ei mitään kevyttä herkkua. :heh:

Nauti basmatiriisin kera.

Ja jos joku pelkää tuota banaania tuossa, niin ei se kyllä häiritse tuossa ruuassa ollenkaan - päinvastoin! :ihana:
Viimeksi muokannut Toni, 14 Heinä 2008, 23:07. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
"Mutta siis kaikkihan on pornoa, jos sitä katsoo oikein." (Margot)

Avatar
Toni
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 18635
Liittynyt: 10 Helmi 2004, 12:23
Paikkakunta: Helsinki

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Toni »

TONIN ÄIDIN KATKARAPUPASTA (4:lle)

Olenkohan jo joskus laittanut tämän tänne.... noooh, pistetään uusiks...

1 pieni purkki tomaattipyrettä
2-3 valkosipulinkynttä
1 dl valkoviiniä
2,5dl kermaa
pienehkö nippu persiljaa
n.200-250g pakastekatkarapuja (kuorittuja)
n. ½ tl suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
pastaa (mielellään Penneä) neljälle

Pyörittele kuumalla pannulla tomaattipyrettä ja murskattuja valkosipulinkynsiä... Kun pyre alkaa hieman tummua, lisää valkoviini ja anna kiehahtaa (viinat lähtee pois). Tämän jälkeen lisää kerma. Anna kiehua hetken kokoon. Lisää mausteet, persilja ja katkaravut. Anna kiehahtaa niin, että katkaravut sulavat, mutta älä keitä liian pitkään, ettei niistä tule sitkeitä.

Tarjoa joko yhdessä tai erikseen penne-pastan kanssa. Lopun valkoviinin voi käyttää ruuan kanssa dokaamiseen. :uujee:
"Mutta siis kaikkihan on pornoa, jos sitä katsoo oikein." (Margot)

Avatar
Prinsessa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 5602
Liittynyt: 02 Joulu 2007, 11:59
Paikkakunta: Vantaa

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Prinsessa »

Toi pasta on niiiin hyvää. :kuolaus: :ihana:
"Jaa, niiden vehkeiden kuuluu hammaslääkärissä mennä suuhun."
-Jennibot

Avatar
JeSSSe
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11428
Liittynyt: 07 Helmi 2004, 00:33
Paikkakunta: Tampere

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja JeSSSe »

Huomenna tulee vieraita, niin pitää nyt jotain tarjottavaa sit yrittää tehdä. Kokeilin tämmöstä:

Mansikka-tuorejuustojäädyke

5 dl mansikoita ( noin 250 g )
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl piimää tai maustamatonta jogurttia
1-1,5 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
0,25 tl hienonnettua kardemummaa

Koristeeksi:
mansikan- tai sitruunamelissanlehtiä
4-5 dl mansikoita
tomusokeria

Soseuta mansikat sauvasekoittimella tai monitoimikoneella. Lisää joukkoon tuorejuusto, piimä ja sokeri. Mausta seos vanilliinisokerilla ja kardemummalla. Vatkaa hetki, jotta kaikki aineet sekoittuvat hyvin.

Kaada seos kylmällä vedellä huuhdottuun jäädyke- tai rengaskakkuvuokaan. Peitä pinta foliolla tai kelmulla. Anna jäätyä pakastimessa 6-7 tuntia.

Jäädykkeen voi haluttaessa tehdä pakkaseen jo muutamia päiviä aikaisemmin. Kastele vuoka muutamaksi sekunniksi kuumaan veteen ja kumoa tarjoiluastiaan.

Koristele tarjoiluvadin reunat mansikan- tai sitruunamelissanlehdillä ja mansikoilla. Siivilöi päälle kevyesti tomusokeria.

-----
Ainakin "taikina" oli SAIRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN hyvää! Jos ei jäädykkeenä oo yhtä hyvää niin pitää tehdä tota "taikinaa" joskus sellasenaan itelle herkkupalaks :kuolaus:
Anything that's worth having is sure enough worth fighting for

Avatar
JeSSSe
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11428
Liittynyt: 07 Helmi 2004, 00:33
Paikkakunta: Tampere

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja JeSSSe »

Pitää vielä mainostaa tätä Louhisaaren juomaa / Marsalkka Mannerheimin juomaa. Viime kesänä tein ensimmäisen kerran ja on TODELLA hyvää ja vielä helppo tehdäkin.

Versioita on monia, mutta mä oon tehny tällä reseptillä:

5 l vettä
4 l mustaherukanlehtiä (noin ämpärillisen verran mä näitä oon laittanu)
25 g sitruunahappoa (saa apteekista, esim 50g pussi maksaa noin 1e)
½ kg sokeria (voi laittaa enemmänkin tai vähemmän..mä laitan kutakuinkin näin)

Vesi keitetään kuumaks ja kaadetaan lehtien päälle. Lehtiä sekoitellaan hetken aikaa ja sitten sekaan heitetään sitruunahappo. Laitetaan seos johonkin lämpimään paikkaan (meillä kylppärissä) ja antaa olla vaikka yön yli...välillä itse pidän noi n. 9-10 tuntia ja välillä tuon yön yli..välillä pidempään. Sen jälkeen siivilöidään lehdet pois ja sekoitetaan sokeri joukkoon. Itse oon laittanu mehut pakkaseen pulloissa, mutta voihan tätä kuumiin puhtaisiin pulloihinkin laittaa ja kellariin.

Mehua voi juoda sellaisenaan, tai sitten voi vähän lantrata vaikkapa vichylla. Parasta taitaa olla kuitenkin vodkan kanssa! Tilkka vodkaa raikastaa hirmusesti, itse tykkään eniten mustikkavodkalla.
Anything that's worth having is sure enough worth fighting for

Avatar
mpappa
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4061
Liittynyt: 02 Syys 2005, 18:18

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja mpappa »

Syntisen hyvää

- savupekonia tai tavallista pekonia pieneksi pilkotaan
- kanasuikalepaketti ja se pekoni paistetaan pannussa
- kermaa tai sitten sitä semmosta ruuanlaittoon tarkotettua kasvisrasvasekoitetta lisätään
- sinihomejuustoa enemmän tai vähemmän murennetaan mukaan
- suolaa
- pippuria
(- sipulia, ruohosipulia, valkosipulia tai punasipulia)
- nautitaan vaikka nauhamakaronin kera
Love shine a light

romualdo
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11568
Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
Viesti:

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja romualdo »

TAIVAALLINEN SALAATINKASTIKE
1 punainen Pirkka-paprika
1 pieni pirkka-sipuli
2 pirkka-valkosipulin kynttä
0.75 dl pirkka-sokeria
3 rkl pirkka-siirappia (kuola valuu....)
3 rkl pirkka-sinappia
0.75 dl pirkka-omenaviinietikkaa
1 til pirkka-suolaa
1 rkl-pirkka-basilikaa
0.5 tl pirkka-mustapippuria
70 g pirkka-tomaattipyrettä
3 dl pirkka-öljyä
halkaise tota noin paprikat ja poista niistä ne siemenet.Huuhdo. Hienonna monitoimikoneella paprika ja sipulit. Itke vähän. Lisää muut ainekset paitti öljy ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi öljy silleen niinku vähitellen hyvin sekoittaen. On sairaaaan hyvää.... (osittain provo:kun ärsyttää tuo K-mainoslehden yletön Pirkka-tuotteiden tyrkyttely jopa och tietysti ruokaohjeissakin...)
Viimeksi muokannut romualdo, 27 Touko 2016, 20:04. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Violette
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 24300
Liittynyt: 18 Tammi 2004, 18:34
Paikkakunta: Espoo

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Violette »

Tämä on tosi hyvä keittokirja! Kyseessä on EU:n julkaisema kirjanen, jossa on v. 2002 jälkeen Unioniin liittyneiden uusien jäsenmaiden reseptejä. Olen testannut jo kyproslaista maalaissalaattia ja puolalaista omenapiirakkaa eivätkä varmasti jää viimeisiksi kokeiluiksi! Tosi kivoja reseptejä jotka on hyvin sovitettu sellaisiksi, että niihin löytää sopivat raaka-aineet yms. helposti suomalaisista ruokakaupoista. Mukana helppoja ruokia ja vähän hienompiakin. Suosittelen! Olen itse ihan rakastunut.

http://www.eurooppatiedotus.fi/doc/fi/j ... okirja.pdf
Take a minute, take a breath to reload
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show

Avatar
Violette
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 24300
Liittynyt: 18 Tammi 2004, 18:34
Paikkakunta: Espoo

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Violette »

Saksanhirvikiusaus, 2 annosta

200 g saksanhirvikäristyslihaa
rasvaa paistamiseen ja vuoan voiteluun
400 g perunoita (mieluiten kiinteää lajiketta)
1 sipuli
1 tl aromisuolaa
1 tl paprikajauhetta
kunnon roiskaus valkopippuria
valkosipulijauhetta tai tuoretta valkosipulia
2 dl ruokakermaa

Paista käristysliha ruskeaksi pannulla. Anna jäähtyä hieman ja silppua lihapalat pienemmiksi saksilla.
Suikaloi perunat, silppua sipuli.
Sekoita perunat, sipuli ja mausteet kulhossa.
Kaada voideltuun uunivuokaan ensin puolet perunaseoksesta, sitten lihat ja päälle loput perunat.
Kaada kerma vuokaan.
Paista 200 asteessa noin tunti; ensimmäiset puoli tuntia foliolla/kannella peitettynä, sitten toiset puoli tuntia ilman peittoa.
Anna vetäytyä n. 5 min. uunista oton jälkeen.

Käristyslihan voi korvata hyvin myös jauhelihalla tai muulla lihalla. Jos käytät esim. kinkkua, suolaa ei kannata lisätä kovin paljoa, ettei tule liian suolaista.

Käytin 15-prosenttista ruokakermaa, sillä ainakin tuli hyvää. :joojoo:
Take a minute, take a breath to reload
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show

Avatar
Naali
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 8498
Liittynyt: 07 Helmi 2004, 18:00
Paikkakunta: Espoo

Re: Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Naali »

Kuulostaa hyvältä! :kuolaus: Äiti teki viikonloppuna kinkkukiusausta, joka oli ihan tajuttoman hyvää, vaikka siinä ei ollut mitään ihmeellistä. Pitäis joskus itekin jaksaa kiusailla. :joojoo:
21:15 <@XXX> kuten huomaat, mulla on vähän tautologiaa.

Vastaa Viestiin