Un peu de poivre, un peu de sel (Reseptivinkit)
Re: Reseptivinkit
Kokeilkaapa tätä! On aivan ihanaa... Jauhelihan kun korvaa soijarouheella niin käy kasvissyöjällekin.
Huom. Ohje ei ole minun, se on eräältä toiselta foorumilta bongattu ja netissä jo laajalle levinnyt...
Meksikolainen lasagne 4-6 annosta
400-500 g jauhelihaa
1 sipuli
(1 selleri)
1 punainen chili paloina (tai jalopenoa)
1 pussi taco- tai fajitamausteseosta tmv.
1 tölkki murskattuja tomaatteja
3 rkl tomaattipyrettä
1 dl vettä
1/2-1 purkki vihreää chiliä (tai jalopenoa)
1 prk kidneypapuja
suolaa, pippuria, ripaus juustokuminaa
5 dl juustoraastetta
250 g raejuustoa
1 muna
3/4 dl maitoa
tortillachipsejä
päälle:
tortillachipsejä
tomaattilohkoja
tarjoiluun:
ranskankermaa
Paista jauheliha, sipuli, selleri ja punainen chili. Lisää tacomauste ja vesi.
Lisää tomaattimurska, tomaattipyre, vesi, vihreät chilit ja kidneypavut. Anna kiehua 10-15 min.
Sekoita raejuusto, maito, muna ja 2,5 dl juustoa keskenään.
Laita 1/3 jauhelihasta lasagnevuokaan. Levitä n. puolet juustomassasta päälle. Laita seuraavaksi chipsit, sitten jauheliha, juustomassa, chipsit.
Lopuksi jauhelihaa ja juustoraasteesta loput sen päälle. Asettele tomaattolohkoja päälle ja koristele mausteilla ja tortillachipseillä.
Paista 15 min 225 asteisessa uunissa. Nautitaan ranskankerman kanssa, jonka raikkaus kivasti pehmentää chilin poltetta.
Huom. Ohje ei ole minun, se on eräältä toiselta foorumilta bongattu ja netissä jo laajalle levinnyt...
Meksikolainen lasagne 4-6 annosta
400-500 g jauhelihaa
1 sipuli
(1 selleri)
1 punainen chili paloina (tai jalopenoa)
1 pussi taco- tai fajitamausteseosta tmv.
1 tölkki murskattuja tomaatteja
3 rkl tomaattipyrettä
1 dl vettä
1/2-1 purkki vihreää chiliä (tai jalopenoa)
1 prk kidneypapuja
suolaa, pippuria, ripaus juustokuminaa
5 dl juustoraastetta
250 g raejuustoa
1 muna
3/4 dl maitoa
tortillachipsejä
päälle:
tortillachipsejä
tomaattilohkoja
tarjoiluun:
ranskankermaa
Paista jauheliha, sipuli, selleri ja punainen chili. Lisää tacomauste ja vesi.
Lisää tomaattimurska, tomaattipyre, vesi, vihreät chilit ja kidneypavut. Anna kiehua 10-15 min.
Sekoita raejuusto, maito, muna ja 2,5 dl juustoa keskenään.
Laita 1/3 jauhelihasta lasagnevuokaan. Levitä n. puolet juustomassasta päälle. Laita seuraavaksi chipsit, sitten jauheliha, juustomassa, chipsit.
Lopuksi jauhelihaa ja juustoraasteesta loput sen päälle. Asettele tomaattolohkoja päälle ja koristele mausteilla ja tortillachipseillä.
Paista 15 min 225 asteisessa uunissa. Nautitaan ranskankerman kanssa, jonka raikkaus kivasti pehmentää chilin poltetta.
Take a minute, take a breath to reload
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show
Re: Reseptivinkit
Olipa hauska käydä tätä ketjua läpi, tässähän on ihan oikeasti hyvä kokoelma helppoja reseptejä.
Olen oikeastaan löytänyt ruuanlaiton uudestaan, pitkään aikaan ei ole tullut kokattua kunnolla kun yhdelle on tylsä laittaa ruokaa. Nyt sitten seurustelun myötä tulee laitettua ruokaa usein, ja on ihan oikeasti kiva miettiä ettei joka kerta tulisi tehtyä ihan samaa tai sorrutua valmisjuttuihin.
Olen oikeastaan löytänyt ruuanlaiton uudestaan, pitkään aikaan ei ole tullut kokattua kunnolla kun yhdelle on tylsä laittaa ruokaa. Nyt sitten seurustelun myötä tulee laitettua ruokaa usein, ja on ihan oikeasti kiva miettiä ettei joka kerta tulisi tehtyä ihan samaa tai sorrutua valmisjuttuihin.
-
- Kanta-asiakas
- Viestit: 11625
- Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
- Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
- Viesti:
Re: Reseptivinkit
ihanaa, ZetZet, noinhan se juuri on, mullakin on kumppani (tosin etäsuhteessa) joka on mainio kokki (pitopalvelun apulaisena,varsinainen ammatti on hoitoalalla)... muistathan myös Pirkka-tuotteet ...
Re: Reseptivinkit
Samettinen bataattikookoskeitto, 2 annosta
n. 200 g bataattia
pienehkö porkkana
tuoretta inkivääriä, purkki-inkivääriä (n. 1/2 tl) tai ripauksittain kuivattua
suolaa
pippuria
pieni tlk (165 ml) kookosmaitoa
Kuutioi bataatit ja porkkanat. Laita kattilaan ja päälle vettä niin paljon, että ainekset peittyvät juuri ja juuri. Lisää mausteet. Keitä 15-20 min.
Soseuta vihannekset, lisää kookosmaito ja soseuta tarvittaessa vielä lisää, jos jäi kokkareita. Kuumenna, tarkista maku ja NAUTI!
n. 200 g bataattia
pienehkö porkkana
tuoretta inkivääriä, purkki-inkivääriä (n. 1/2 tl) tai ripauksittain kuivattua
suolaa
pippuria
pieni tlk (165 ml) kookosmaitoa
Kuutioi bataatit ja porkkanat. Laita kattilaan ja päälle vettä niin paljon, että ainekset peittyvät juuri ja juuri. Lisää mausteet. Keitä 15-20 min.
Soseuta vihannekset, lisää kookosmaito ja soseuta tarvittaessa vielä lisää, jos jäi kokkareita. Kuumenna, tarkista maku ja NAUTI!
Take a minute, take a breath to reload
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show
Re: Reseptivinkit
Lainasin kirjastosta Unkarilaisen Keittokirjan ja sieltä löytyi montä hyvältä kuulostavaa reseptiä. Ongelmana on vaan , että niissä pitäisi käyttää unkarilaisia paprikajauheita eli kysymys kuuluu: Tietääkö joku, mistä niitä saisi ostaa? Voihan tavallista markettikamaakin käyttä, mutta nuo "aidot" ovat kuulema miljuunasti parempia.
Re: Reseptivinkit
Löysin lehdestä reseptin, jota tänään kokeillaan. Broilerin rintafileitä seesaminsiemenissä kieriteltyinä ja pannulla paistettuina. Joukkoon lisätään sipulia, paprikaa, ananasta, mangochutneyta, currya ja kermaa. Voi olla aika hyvää.
Ihminen rakastaa kaikkia lapsiaan. Paitsi niitä, joita ei. - Ville Myllyrinne
Re: Reseptivinkit
Te oikeat ruoanlaittajat varmaan nauratte mut pihalle, mutta pakko laittaa silti. Olen kehittänyt oivallisen kesäruoan laiskalle rähmäkäpälälle, joka asuu yksin eikä syö lihaa. Tästä voi tietenkin muunnella oman maun mukaisen ja määrää voi lisätä. Tämä on yhden hengen annos.
Tosi helppo kasvis-fetapaistos
Öljyä (oliivi-, rypsi-...)
Kaksi perunaa
Kaksi tuoretta herkkusientä
Noin 70 g fetaa (kolmasosa 200 gramman kimpaleesta)
Kuusi kirsikkatomaattia
Mustapippuria
Oreganoa
Voitele vuoka öljyllä. Asettele vuokaan viipaloidut perunat ja herkkusienet, kuutioitu feta ja puolitetut kirsikkatomaatit. Valuta päälle öljyä (ei liikaa). Ripottele lopuksi runsaasti mustapippuria ja oreganoa. Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 40 minuuttia. Nauti esimerkiksi raejuuston kanssa.
Tosi helppo kasvis-fetapaistos
Öljyä (oliivi-, rypsi-...)
Kaksi perunaa
Kaksi tuoretta herkkusientä
Noin 70 g fetaa (kolmasosa 200 gramman kimpaleesta)
Kuusi kirsikkatomaattia
Mustapippuria
Oreganoa
Voitele vuoka öljyllä. Asettele vuokaan viipaloidut perunat ja herkkusienet, kuutioitu feta ja puolitetut kirsikkatomaatit. Valuta päälle öljyä (ei liikaa). Ripottele lopuksi runsaasti mustapippuria ja oreganoa. Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 40 minuuttia. Nauti esimerkiksi raejuuston kanssa.
What color is your life?
Re: Reseptivinkit
Margot kirjoitti:Te oikeat ruoanlaittajat varmaan nauratte mut pihalle, mutta pakko laittaa silti. Olen kehittänyt oivallisen kesäruoan laiskalle rähmäkäpälälle, joka asuu yksin eikä syö lihaa. Tästä voi tietenkin muunnella oman maun mukaisen ja määrää voi lisätä. Tämä on yhden hengen annos.
Tosi helppo kasvis-fetapaistos
Öljyä (oliivi-, rypsi-...)
Kaksi perunaa
Kaksi tuoretta herkkusientä
Noin 70 g fetaa (kolmasosa 200 gramman kimpaleesta)
Kuusi kirsikkatomaattia
Mustapippuria
Oreganoa
Voitele vuoka öljyllä. Asettele vuokaan viipaloidut perunat ja herkkusienet, kuutioitu feta ja puolitetut kirsikkatomaatit. Valuta päälle öljyä (ei liikaa). Ripottele lopuksi runsaasti mustapippuria ja oreganoa. Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 40 minuuttia. Nauti esimerkiksi raejuuston kanssa.
Oih tämä ohje kuulostaa todella hyvältä. Täytyy kokeilla ja kerron sitten että miltä maistui
IB- International Bullshit
- Juurovissön
- Kanta-asiakas
- Viestit: 9125
- Liittynyt: 18 Tammi 2006, 15:55
- Paikkakunta: Turku
Re: Reseptivinkit
Jess, tuo Margotin ruokaresepti kuulostaa niin herkulliselta, että mä taidan kans kokeilla jossain vaiheessa (kunhan mahdun kyökin puolelle kokkaamaan = liikaa tiskiä + tavaraa hellan päällä). Just parasta tuo Margot, että oot itse kokeillu jotain ja hyväks havainnu. Mie uskon sinnuu!
Re: Reseptivinkit
Mä teen tuollaista ruokaa aika useinkin, fetan vaan korvaan tofulla ja joskus pavuilla tai kikherneillä. Kikherneet ovat muuten ihan loistavia, sopivat monenlaisiin ruokiin.
YOU NEVER KNOW HOW STRONG YOU ARE UNTIL BEING STRONG IS THE ONLY CHOICE YOU HAVE.
-
- Kanta-asiakas
- Viestit: 11625
- Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
- Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
- Viesti:
Re: Reseptivinkit
ah kikherneet ovat herneistä niitä ehkä tai melkein parhaimpia parhaimpia, kyl vihreä herne on vaan kingi!
... niin, se pakastetuista sienistä tehtyjen pihvien resepti menee suunilleen näin: sulatethaan siänet, seka-sienistä tulee parhaimmat, lähinnä tateista, siis jos tykkää pehmeämmistä, vähän etanamaisesta suun tuntumasta, haperot, kehnäsienet, ym. antavat napakamman, kiinteämmän, juustomaisemman tatsin. ....mutta rouskuja en ehkä ihan heti käyttäisi näihin, ne sopivat kyllä sellaisenaan paistettaviksi tai sitten hakkeluksena perinteiseen sienisalaattiin, kermaviilin, pippurin ja purjosipulin kera.
Mutta hienonnetaan sienten palat jollain tehokkaalla myllyllä,niistä saapi tulla vaikka ihan sellasta hienoa puuromaista mössöä. Joka maustetaan suolalla ja halutessasi myös mauste- tai mustapippurilla. Yrttejä ja mausteita siis oman maun mukaan. Sekaan voit lisätä jauhettua kuivattua nokkosta tms. vihreää. Värinkin vuoksi kiva.
Ruokaöljyä lorauta sekaan myös n. 1.0 - 1.5 dl.,' lisää 1-2 kananmunaa, jos sieniä on esim. n. 400 g. Lisään mielelläni tähän myös n. 1 dl hienonnettua maapähkinää. Ja jotta pihvit pysyis paremmin kasassa niin lisää vaikkapa ruis- ja ohra- jauhoja ihavvaan näppituntumalla, esim. noin 2.5 dl, voit laittaa osan myös täysjyvävehnäjauhoja. Eli kolmen eri jauholajin sekoitus toimii aika kivasti...Sekoita hyvin. Kermaviilikin sopii sinne sitkosta tuomaan. Jos haluat niistä vähän makeampia lisää kourallinen korppujauhoja. Anna taikinan vetäytyä hetki. n. 1 t. jääkaapisa.
Kuumenna teflonpannu, mieluummin kunnon valuurautapannu ja laita siihen kolme nokaretta taikinaa. Kastele iso lusikka ja painele sillä kolome pienehköä pihviä tahi sitten koko pannun kokoinen ohut pihvi, paista molemmilta puolin kauniin ruskeaksi. Maistuvat erinomaisilta varsinkin lämpiminä, ja ovat oivallisia leivänpäällysteenä.
esimerkiksi ku lähtee pyöräretkelle... ovat ruokaisia!
... niin, se pakastetuista sienistä tehtyjen pihvien resepti menee suunilleen näin: sulatethaan siänet, seka-sienistä tulee parhaimmat, lähinnä tateista, siis jos tykkää pehmeämmistä, vähän etanamaisesta suun tuntumasta, haperot, kehnäsienet, ym. antavat napakamman, kiinteämmän, juustomaisemman tatsin. ....mutta rouskuja en ehkä ihan heti käyttäisi näihin, ne sopivat kyllä sellaisenaan paistettaviksi tai sitten hakkeluksena perinteiseen sienisalaattiin, kermaviilin, pippurin ja purjosipulin kera.
Mutta hienonnetaan sienten palat jollain tehokkaalla myllyllä,niistä saapi tulla vaikka ihan sellasta hienoa puuromaista mössöä. Joka maustetaan suolalla ja halutessasi myös mauste- tai mustapippurilla. Yrttejä ja mausteita siis oman maun mukaan. Sekaan voit lisätä jauhettua kuivattua nokkosta tms. vihreää. Värinkin vuoksi kiva.
Ruokaöljyä lorauta sekaan myös n. 1.0 - 1.5 dl.,' lisää 1-2 kananmunaa, jos sieniä on esim. n. 400 g. Lisään mielelläni tähän myös n. 1 dl hienonnettua maapähkinää. Ja jotta pihvit pysyis paremmin kasassa niin lisää vaikkapa ruis- ja ohra- jauhoja ihavvaan näppituntumalla, esim. noin 2.5 dl, voit laittaa osan myös täysjyvävehnäjauhoja. Eli kolmen eri jauholajin sekoitus toimii aika kivasti...Sekoita hyvin. Kermaviilikin sopii sinne sitkosta tuomaan. Jos haluat niistä vähän makeampia lisää kourallinen korppujauhoja. Anna taikinan vetäytyä hetki. n. 1 t. jääkaapisa.
Kuumenna teflonpannu, mieluummin kunnon valuurautapannu ja laita siihen kolme nokaretta taikinaa. Kastele iso lusikka ja painele sillä kolome pienehköä pihviä tahi sitten koko pannun kokoinen ohut pihvi, paista molemmilta puolin kauniin ruskeaksi. Maistuvat erinomaisilta varsinkin lämpiminä, ja ovat oivallisia leivänpäällysteenä.
esimerkiksi ku lähtee pyöräretkelle... ovat ruokaisia!
Viimeksi muokannut romualdo, 27 Touko 2016, 20:22. Yhteensä muokattu 4 kertaa.
Re: Reseptivinkit
^ Tuota täytyy kyllä kokeilla jos vaan esi syksynä sieniä tulee. Me ollaan miehen kanssa sienestyshulluja. Kaapit notkuu kuivattuja sieniä, mutta sienikeitto on melkein ainoa mitä tulee joskus harvoin tehtyä. Tosi järkevää.
Ihminen rakastaa kaikkia lapsiaan. Paitsi niitä, joita ei. - Ville Myllyrinne
Re: Reseptivinkit
^Mun tarttee kokeilla jo aikaisemmin, pakastimessa on viimesyksyisiä tatteja. Saisikohan tuosta aikaan vegaaniversion, jos korvaisi munat kikhernejauhoilla? Tai saisi tietenkin mutta olisko ne hyviä? En itse ole vegaani enkä edes kasvissyöjä, mutta tuttavapiirissä noita on.
Re: Reseptivinkit
Viime vuonna löytyi tosi paljon tatteja, mutta meille ei kelvanneet kun herkkutatit ja ne kuivatettiin kun niistä tulee sillä tavalla parasta keittoa. Täytynee syssymmällä noukkia myös muut tatit talteen. Kehnäsieniäkin vois kokeilla noihin pihveihin, niitäkin täällä kasvaa aika runsaaasti.
Ihminen rakastaa kaikkia lapsiaan. Paitsi niitä, joita ei. - Ville Myllyrinne
- PikkuGwyneth
- Kanta-asiakas
- Viestit: 2227
- Liittynyt: 20 Touko 2005, 15:01
- Paikkakunta: Kuopio
Re: Reseptivinkit
Kyllä kikhernejauhoista tulee mun mielestä maultaan hyviä kasvispihvejä, mutta joskus tuntuu, että kikhernejauhot eivät ihan korvaa kananmunia koostumusmielessä. Olen päätynyt laittamaan kasvispihveihin yhden tai kaksi raastettua raakaa perunaa taikinan koosta riippuen, ja sitten lisäksi kikhernejauhoja. Toinen vaihtoehto on liotetut pellavansiemenet + kikhernejauho. Tuntuisi, että sekä peruna että pellava maultaan voisivat sopia metsäsienten kanssa.Rousku kirjoitti:^Mun tarttee kokeilla jo aikaisemmin, pakastimessa on viimesyksyisiä tatteja. Saisikohan tuosta aikaan vegaaniversion, jos korvaisi munat kikhernejauhoilla? Tai saisi tietenkin mutta olisko ne hyviä? En itse ole vegaani enkä edes kasvissyöjä, mutta tuttavapiirissä noita on.
PS. Tulipa nälkä...
Kymmenen sientä.
Re: Reseptivinkit
Mä laitan myös pihveihin raastettua, keitettyä perunaa, korvaa erinomaisesti kananmunan.
YOU NEVER KNOW HOW STRONG YOU ARE UNTIL BEING STRONG IS THE ONLY CHOICE YOU HAVE.
Re: Reseptivinkit
Niin joo, liotetuissa pellavansiemenissähän on ihan samanlaista limaa kuin kananmunassa! Eipä ole tullut mieleeni tuo vaihtoehto. Sitten kyllä tulee mieleen, että toimisiko psyllium, joko jauheena tai liotettuna.PikkuGwyneth kirjoitti:Olen päätynyt laittamaan kasvispihveihin yhden tai kaksi raastettua raakaa perunaa taikinan koosta riippuen, ja sitten lisäksi kikhernejauhoja. Toinen vaihtoehto on liotetut pellavansiemenet + kikhernejauho.
- PikkuGwyneth
- Kanta-asiakas
- Viestit: 2227
- Liittynyt: 20 Touko 2005, 15:01
- Paikkakunta: Kuopio
Re: Reseptivinkit
Kyllä se toimii, mutta annostuksessa kannattaa olla varovainen. Ja vessan on oltava kohtuullisen lähellä. On nimittäin melko kuitupitoista tuo aines... Kasvissyöjän vatsa on yleensä tottunut suureen kuitumäärään, mutta sekasyöjälle voi tulla yllätyksenä tuo psylliumin teho.Rousku kirjoitti:Niin joo, liotetuissa pellavansiemenissähän on ihan samanlaista limaa kuin kananmunassa! Eipä ole tullut mieleeni tuo vaihtoehto. Sitten kyllä tulee mieleen, että toimisiko psyllium, joko jauheena tai liotettuna.PikkuGwyneth kirjoitti:Olen päätynyt laittamaan kasvispihveihin yhden tai kaksi raastettua raakaa perunaa taikinan koosta riippuen, ja sitten lisäksi kikhernejauhoja. Toinen vaihtoehto on liotetut pellavansiemenet + kikhernejauho.
Kymmenen sientä.
Re: Reseptivinkit
Tein pari päivää sitten soijarouhepihvejä siten, että korvasin suuren osan taikinasta ja lähinnä korppujauhoista keitetyllä hirssillä ja se toimi hyvin! Kivan makuisia! Hirssi on keitettynä melko sitkeää massaa, joten se piti pihvejä osaltaan koossakin ihan mukavasti. Pistin sekaan varmuuden vuoksi munan (tai pari?), joten en osaa sanoa, voiko sitä käyttää ainoana pihvien/pullien koossa pitäjänä. En kyllä usko, mutta suosittelen silti hirssiä pihveihin makunsakin puolesta!
Keep your head high above the water
Re: Reseptivinkit
kwak kirjoitti:Pistin sekaan varmuuden vuoksi munan
Mistä tän saa poistettua? Apua!
Re: Reseptivinkit
Mä teen noita soijarouhepihvejä niin, että korvaan kananmunan keitetyllä perunaraasteella/muhennoksella. Toimii loistavasti.
YOU NEVER KNOW HOW STRONG YOU ARE UNTIL BEING STRONG IS THE ONLY CHOICE YOU HAVE.
Re: Reseptivinkit
Minä käytän soijajauhoja sidonta-aineena. Toimii muutenkin hyvin kananmunankorvikkeena ja on helppokäyttöistä, kun ei tarvitse tehdä muuta kuin viskata jauhot muiden aineiden sekaan.
Take a minute, take a breath to reload
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show
Re: Reseptivinkit
Ostin tämän vuoden ekat uudet perunat! Ruotsalaisia tosin mutta eiköhän ne hyviä ole nekin. Niiden kanssa tehdään viime kesän lempiherkkuamme eli possun ulkofilettä, paprikaa, kesäkurpitsaa, sipulia ja jotain hedelmää (persikkaa, päärynää, omenaa tai jotain) isohkoiksi lohkoiksi pilkottuina. Ainekset paistetaan pannulla, maustetaan grillikastikkeella (tai vaan suolalla ja pippurilla) ja päälle murustellaan aurajuustoa. Lisukkeeksi salaattia tai sitten ei kun tuossa itse sapuskassa on jo niin paljon kasviksia.
Ihminen rakastaa kaikkia lapsiaan. Paitsi niitä, joita ei. - Ville Myllyrinne
Re: Reseptivinkit
Tässä on (Liha)burekin ohje Mansikan pyynnöstä
Burek
Filoarkkeja
Täyte: 750 g naudan jauhelihaa, 4 sipulia, 24 g sulaa voita, 2 keltuaista, suolaa, pippuria
Sekoita jauheliha, sula voi, hienonnettu sipuli, keltuaiset, suola ja pippuri.
Sivele voisulalla taikinaa. Pane neljäsosa täytteestä taikinan alapäähän ja rullaa pötköksi.
Pane rulla pyöreään vuokaan spiraalin muotoon aloittaen keskeltä. Tee loput rullat samoin. Voitele paiston loppupuolella kermalla tai vesi-voisulalla.
tietysti voi laittaa eri täytteitä, vaikka pinaattia, juustoa yms.
Tältä lopputuloksen pitäisi näyttää (ite en ole tuota tehnyt )
http://i26.tinypic.com/b3vqy8.jpg
Burek
Filoarkkeja
Täyte: 750 g naudan jauhelihaa, 4 sipulia, 24 g sulaa voita, 2 keltuaista, suolaa, pippuria
Sekoita jauheliha, sula voi, hienonnettu sipuli, keltuaiset, suola ja pippuri.
Sivele voisulalla taikinaa. Pane neljäsosa täytteestä taikinan alapäähän ja rullaa pötköksi.
Pane rulla pyöreään vuokaan spiraalin muotoon aloittaen keskeltä. Tee loput rullat samoin. Voitele paiston loppupuolella kermalla tai vesi-voisulalla.
tietysti voi laittaa eri täytteitä, vaikka pinaattia, juustoa yms.
Tältä lopputuloksen pitäisi näyttää (ite en ole tuota tehnyt )
http://i26.tinypic.com/b3vqy8.jpg
FISH FINGERS ARE SO FREAKING HOT, just like Leonardo DiCaprio
- Anna
- Anna
Re: Reseptivinkit
Kiitokset Dimskulle! Mutta nyt jäi ihmetyttämään tuo sulan voin määrä. 24 g. Meneekö koko juttu pilalle jos voita lorahtaa vahingossa 25 g?
Ei vaan, ohje kuulostaa hyvälle, pitää joskus kokeilla. Tuo on vähän samanlainen kuin kotoinen lihapiirakka johon tulee kuoreksi rahkavoitaikinaa ja täytteeseen lisäksi riisiä.
Ei vaan, ohje kuulostaa hyvälle, pitää joskus kokeilla. Tuo on vähän samanlainen kuin kotoinen lihapiirakka johon tulee kuoreksi rahkavoitaikinaa ja täytteeseen lisäksi riisiä.
Ihminen rakastaa kaikkia lapsiaan. Paitsi niitä, joita ei. - Ville Myllyrinne
Re: Reseptivinkit
me ei ite olla voita laitettu tohon, koska iskä on tiukalla dieetillä, vaikkei ylipainonen (mun mielestä) ooMansikka kirjoitti:Kiitokset Dimskulle! Mutta nyt jäi ihmetyttämään tuo sulan voin määrä. 24 g. Meneekö koko juttu pilalle jos voita lorahtaa vahingossa 25 g?
Ei vaan, ohje kuulostaa hyvälle, pitää joskus kokeilla. Tuo on vähän samanlainen kuin kotoinen lihapiirakka johon tulee kuoreksi rahkavoitaikinaa ja täytteeseen lisäksi riisiä.
FISH FINGERS ARE SO FREAKING HOT, just like Leonardo DiCaprio
- Anna
- Anna
-
- Kanta-asiakas
- Viestit: 11625
- Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
- Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
- Viesti:
Re: Reseptivinkit
tosiaankin, nuo soijajauhot käyvät toki mainiosti korvaamaan munan noisa pihveissä, meinasin sitä ehottaa mutta arvelin (ja unohdinkin sitten...) ruokaohjeen rönsyilevän liikaa... sienten oma maku nk. umaami onkin yleensä melko miedohko joten ne sopivat kyllä yhteen oikeastaan minkä muun ruoka-aineen kanssa tahansa... rohkeasti vain kokeilemaan ja ennenkaikkea metsään keräilemään, kohta niitä taas saa... ! ja laitamme ruoaksi sitten vain ainoastaan varmaksi tuntemiamme lajeja, jos tiedät jonkun harrastuksessaan pitemmälle ehtineen sienestäjän niin ota ihmeessä hänet mukaan, kävelevää sieniopasta ei voita mikään...! Sienten tunnistamisessa auttaa myös vilkaisut esim. Sienipolku sekä Raijan sienisivut...
Re: Reseptivinkit
Mitkäs ovat kuppilalaisten suosikki-piknikeväät? Ideoita?
Take a minute, take a breath to reload
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show
Re: Reseptivinkit
^ Niiden normaalien patonkien ja tuorejuustojen lisäksi olen joskus tehnyt majoneesipohjaisen makaronisalaatin, siis sellaista, jossa on kinkkua, suolakurkkua, pakasteherneitä ja omenaa nyt ainakin. Tai sitten salaattia, jossa on tomaattia, kurkkua, paprikaa ja jotain hedelmää (omppua, päärynää, viinirypäleitä...) tai vaihtoehtoisesti jotain melonia (cantaloupe on nykyinen suosikkini), sekä juustoa (fetaa, mozzarellaa, Auraa tai kotijuustoa). Pikkulihapullat kylmänä on myös hyviä ja niiden täytyy tietty olla omatekoisia.
Nää nyt oli vähän tylsiä ideoita, mutta itse en piknikiltä juuri muuta kaipaa.
Nää nyt oli vähän tylsiä ideoita, mutta itse en piknikiltä juuri muuta kaipaa.
Ihminen rakastaa kaikkia lapsiaan. Paitsi niitä, joita ei. - Ville Myllyrinne
Re: Reseptivinkit
Nimenomaan haluaisinkin kuulla, mitä muut tykkäävät piknikillä syödä Ei tuo tylsältä kuulosta! Itse mietin tässä sopivaa menua viikonlopun souturetkelle, ehkä vaan jotain täytettyjä leipiä ja viinirypäleitä ym. Tai wrapeja!
Take a minute, take a breath to reload
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show