Viisukuppila uudistuu

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Poissa päältä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Viisukuppila uudistuu

Re: Viisukuppila uudistuu

Kirjoittaja Timoteus » 17 Tammi 2019, 15:53

sziget kirjoitti:
16 Tammi 2019, 21:03
Onnistuinko selittämään, miksi se häiritsee minua?
Onnistuit. :joojoo: Hyviä näkökohtia. Otetaan asia uuteen käsittelyyn.

Re: Viisukuppila uudistuu

Kirjoittaja sziget » 16 Tammi 2019, 21:03

Pitäisikö tarkentaa? Sodat, onnettomuudet ja vaalit ovat erilaisia asioita kuin julkkisbongaukset, suosikkileffani ja hassut kirjoitusvirheet. Näiden niputtaminen yhdeksi ja samaksi "turinaksi" halventaa molempia aiheryhmiä. In memoriam oli haudatun alueen suosituimpia ketjuja. Jos kommentoin itselleni tärkeän kuuluisuuden poismenoa, en halua tehdä sitä päivän vitsin tai karkkien & muiden namujen yhteydessä. Luultavammin pysyn tällaisesta turinasta kaukana.

Uutiset ja Urheilu olivat hiljaisia mutta eivät sammuneita alueita. Kuolinuutisten lisäksi esim. vaalit, terrorismi ja satunnaiset Euroopan asiat tuottivat kommentteja. Suuret urheilutapahtumat ja joidenkin lajien omat ketjut samoin. Urheilukin on uutinen, varsinkin silloin kun suomalaiset menestyvät. Viestien vähyys perustelisi näiden alueiden yhdistämisen mutta ei lakkautusta. Teoriassa ne voisi yhdistää myös Television kanssa, jolloin yhteinen nimittäjä olisi media. Sekin olisi vähemmän alentavaa kuin uutisten leimaaminen turinaksi. Televisio-alue pärjää kuitenkin omillaan, joten pienempi remontti olisi riittänyt.

Politiikkaa ja urheilua voi toki kommentoida millä tyylillä tahansa. Viesti voi olla turinaa, pulinaa, jaaritusta, horinaa, mölinää tai vaikka hevonpaskaa. Uutisalueen nimi ei silti ollut Hevonpaskaporstua vaan Uutiset. Uusi otsikko leimaa mahdolliset vakaviksi tarkoitetut viestit jo ennalta naurettaviksi. Vanhassa Pulinassa ei ollut tätä piirrettä, koska se keskittyi harrastuksiin, vitseihin ja muihin arkisiin asioihin, joihin otsikko yleensä sopi luontevasti. Niiden yhteydessä se ei ollut pejoratiivinen.

Perinteisesti Viisukuppilassa on saanut kirjoittaa mistä haluaa. Vaikka pääpaino on vankasti Euroviisuissa, muut alueet ovat olemassa siltä varalta, että joku haluaa ruotia brittihovin murheita, tangolaulukisan tuloksia tai viimeksi lukemaansa kirjaa. Yksittäinen viesti ei kerjää vastauksia eikä usein saakaan niitä. Silti joku aina lukee ja ajattelee omiaan. Jos viisuihin liittymätön keskustelu haluttaisiin tietoisesti lopettaa, olisi varmaan toimittu toisin. Toivotaan, että Turinaterassi oli vain hätäinen reaktio keskustelun laimeuteen ja asiaa voitaisiin vielä harkita uudelleen.

Viime vuosina on jauhettu valemedioista ja valeuutisista. Vaikka perinteinen uutismedia horjuu, faktoja on yhä olemassa eikä uutinen ole yhtä kuin jonkun tyypin mielipide tai oma napa. Uutinen ei ole turinaa eikä pulinaa, vaikka se voi aiheuttaa niitä. Luonteva ratkaisu olisi liittää uutiset muiden media-aiheiden kylkeen (urheilu, viihde, kulttuuri, tiede). Niiden häivyttäminen epämääräisen turinaotsikon alle on paljon ikävämpi linjaus. Onnistuinko selittämään, miksi se häiritsee minua?

Lähestyisin siis aluejakoa median näkökulmasta. Alueen otsikon ei tarvitsisi olla Uutiset ja urheilu. Se voisi olla Mediajotakin (tarkennus auki), mukaan lukien urheilumedia ja sisältäen aiheet, joita tyypillisesti käsitellään eri medioissa. Pointti ei ole, että puoluepolitiikka olisi tärkeämpää kuin postimerkkeily. Ne vain kuuluvat eri luokkiin. Niiden länttäys samaan sekajäteastiaan ilmaisee, ettei kumpaakaan pidetä tärkeänä.

Muut musiikkikilpailut -alueen lopetus ja ketjujen siirto sopiville alueille vaikutti järkevältä. Levyraati ansaitsi oman alueensa. Urheilussa, jos se saataisiin takaisin uuden alueen osana, voisi säilyttää edes yhden olympiadin aikaiset tapahtumaketjut, ellei enemmän. Aktiivinen keskustelu hiipuu kisojen jälkeen, mutta ketjuissa on aina hyödyllistä triviaa ynnä muuta. Niiden kaivu arkistosta on vähän työlästä. Turhan innokasta arkistointia harmittelin myös aiemman remontin jälkeen vuosia sitten.

Re: Viisukuppila uudistuu

Kirjoittaja sziget » 23 Joulu 2018, 01:35

Timoteus kirjoitti:
21 Joulu 2018, 12:51
Rajanvetoa alueiden välillä voidaan vielä harkita, jos se ei tunnu loogiselta.
Uutiset ja urheilu ovat julkisia ja (usein) ajankohtaisuuteen perustuvia aiheita. Pulina on ollut enemmän ajatonta, kunkin omien harrastusten ja kiinnostuksen kohteiden käsittelyä. Toivoisin, että uutiset ja urheilu mieluummin yhdistyisivät (mediassakin ne ovat lähinaapureita) ja pulina eli Turinaterassi pysyisi niistä erillään.

Vuosilukuisten aiheiden arkistointi on ymmärrettävää. Hiljaiset urheilulajien tai pulinan ketjut voivat herätä uudelleen, joten niiden vanhenemisaika saa olla pitkä. Esim. sarjakuvista aion aina kirjoittaa mutten ehdi. Suunnilleen näin on kai nyt jaoteltukin.

Re: Viisukuppila uudistuu

Kirjoittaja Timoteus » 21 Joulu 2018, 12:51

Viisukuppilan uudistuminen jatkui muun keskustelun hiljaisempien alueiden karsimisella. Pulina, uutiset ja urheilu yhdistettiin alliteratiivisen otsikon Turinaterassi alle.

Samassa yhteydessä Muut musiikkikilpailut -alue lakkautettiin. Sen aktiivisista ketjuista suurin osa siirrettiin Televisio-alueelle, muutama Musiikkiin ja kaksi viisukytköksisintä (Sanremo ja Eurovision Asia Song Contest) euroviisupuolen Yleistä-alueelle. Hiljentyneitä ketjuja heitettiin arkistoon. Toivottavasti kaikki ketjut löytyvät suunnilleen järkevästä paikasta. Rajanvetoa alueiden välillä voidaan vielä harkita, jos se ei tunnu loogiselta.

Re: Viisukuppila uudistuu

Kirjoittaja Terasbekoni » 16 Joulu 2018, 13:55

Testausketjussa tulin siihen lopputulokseen, että ainakin uuden foorumisoftan mukana on tullut paljon uusia hymiöitä, joille emojit toimivat koodeina. 💁‍♂️🐴🎭

Re: Viisukuppila uudistuu

Kirjoittaja Serduchka » 16 Joulu 2018, 13:45

^ Minähän olen pyytänyt lippusydämien joukkoon Serbia & Montenegroa näkyviin, koska onhan tuolla nyt Jugoslaviakin. Kazakstan ja Wales olisi myös kiva saada lisäksi noihin. :joojoo:

Re: Viisukuppila uudistuu

Kirjoittaja Hazard » 16 Joulu 2018, 00:31

Laitan tämän tänne, mutta siirtäkää, jos on jokin osuvampi ketju.

Viisukuppilaan on käsittääkseni joskus ehdotettu uusia hymiöitä. Onko niitä enää todo-listalla, vai ovatko ne kokonaan unohdettu? Tuntuu, että olen välillä hirveissä vaikeuksissa kirjoittamisen kanssa. Haluaisin käyttää hymiöitä, mutta suurin osa niistä ei sovi yhtään omaan kirjoitustyyliini. En pysty ilmaisemaan itseäni haluamallani tavalla nykyisillä hymiöillä, vaikka haluaisin. Onko mitään mahdollisuutta laajentaa kuppilan hymiöarsenaalia?

Re: Viisukuppila uudistuu

Kirjoittaja Serduchka » 14 Joulu 2018, 12:19

Uuteen Estradi-alueeseen tuntui tottuvan jo heti kättelyssä. :tapu:

Re: Viisukuppila uudistuu

Kirjoittaja Timoteus » 14 Joulu 2018, 07:54

^^ Joo. Sanoituskilpailut ja Levyraati tuntuivat niin samantyyppisiltä alueilta, että ne piti saattaa saman katon alle. Keskitettiin sitten Kuppilan oheisohjelmisto yhteen paikkaan. Estradi oli sopivan kuppilateemainen nimi kategorialle eikä edes ota kantaa siihen, tarjotaanko viihdettä talon puolesta (pudotuspelit ja veikkaukset) vai tarjoavatko sitä asiakkaat itse (sanoituskilpailut ja levyraadit).

Levyraati muuttui samalla kirjautumattomillekin näkyväksi alueeksi.

Re: Viisukuppila uudistuu

Kirjoittaja antsa798 » 14 Joulu 2018, 07:48

Kiitoksia kivasta Estradi-alueesta. :uujee:

Re: Viisukuppila uudistuu

Kirjoittaja Rousku » 14 Joulu 2018, 07:18

Hui, kuppilan rakenne on yön aikana muuttunut :eeek:

Ilmeisesti uusi Estradi-pääalue on omistettu kilpailullisemmille esiintymisille?

Re: Viisukuppila uudistuu

Kirjoittaja TomppaJr » 10 Joulu 2018, 13:19

Serduchka kirjoitti:
10 Joulu 2018, 13:14
Onnittelut uusille moderaattoreille! :peukku:
Kiitos! :kaunis:

Re: Viisukuppila uudistuu

Kirjoittaja Serduchka » 10 Joulu 2018, 13:14

Onnittelut uusille moderaattoreille! :peukku:

Re: Viisukuppila uudistuu

Kirjoittaja sziget » 31 Elo 2018, 23:31

hra47 kirjoitti:
07 Kesä 2018, 21:30
Miten te muut oikein teette lainaukset jos vastaatte samassa viestissä useammalle kirjoittajalle? Itse en ole keksinyt siihen mitään kätevää ratkaisua.
Kirjoitan ensin vastauksen vanhempaan viestiin ja vaihdan riviä. Sitten skrollaan alapuolella olevasta laatikosta esiin toisen viestin, painan lainausmerkkiä oikeassa yläkulmassa, ja viesti kopioituu kirjoituslaatikkoon editointia ja vastaamista varten. Toinen, ehkä raskaampi tapa on maalata ja kopioida ensimmäinen vastaus ja palata viestiketjuun lähettämättä vielä mitään. Sitten alan vastata toiseen viestiin ja liitän sen kopioituna olevan höskän kaiken tulevan edelle. Tätä tarvitaan silloin kun lainattavat viestit ovat niin kaukana takanapäin, etteivät ne enää näy alalaatikossa. Jos vastaan saman viestin useaan kohtaan, lisään ylimääräiset quotet ja hakasulkeet itse.

Re: Viisukuppila uudistuu

Kirjoittaja tanko » 07 Elo 2018, 23:10

Edelleen ihmettelen huonoa mielikuvitusta, kun uutistuotanto on täysin pysähdyksissä, mikä viestii siitä, että finaaliin asti puskettiin täysillä ja ylikin, sitten luovutettiin, että "antaapa olla puoli vuotta koskemattomassa tilassa, meidän työ on nyt tehty".

Ainakin imago romuttuu varteenotettavana uutis- ja mediasivustona, mikä ei ainakaan sponsoreita houkuta, tai lisää painoarvoa jonkin kuppilapalkinnon jakajana.

Jos olisin päättävässä asemassa kuppilassa, olisin itse ja yksin tehnyt 5 täyteuutista kolmessa tunnissa joistain aiheista, joita kyllä riittää, ettei tuossa karusellissa pyörisi viisuillan jymyuutiset.

Re: Viisukuppila uudistuu

Kirjoittaja tanko » 02 Heinä 2018, 00:18

Minusta on huonoa viestintää, että jättiuutiskarusellissa edelleen pyörii finaali-illanodotusuutisia monta kappaletta.

Ei varmaan kesällä ketään paljon kiinnosta päivittää, ja voidaan kuvitella, että ne ovat edelleen "hienoa sisältöä" kuvineen. Mutta totuus on se, että ne ovat todella vanhaa ja niiden näkeminen ärsyttää.

Toivottavasti uutistoiminnossa on rasti per uutinen: näytä karusellissa, jonka voi poistaa jälkeenpäin.

Laittakaa karuselliin nyt vaikka yksi uutinen joka ei siis pyöri, vaikka viisuristeilyspotti.

Re: Viisukuppila uudistuu

Kirjoittaja hra47 » 13 Kesä 2018, 20:28

Spoiler-nappi olis tosiaan ihan jees. Toimivampi ratkaisu kuin esim. tuolla televisio-alueella oleva "juonipaljastuksia"-ketju, josta ei koskaan tiedä etukäteen, että mitä ja mistä siellä paljastetaan jos sitä kerran erehtyy lukemaan.

Re: Viisukuppila uudistuu

Kirjoittaja Happy » 12 Kesä 2018, 21:57

Jonkinlainen "spoiler"-nappi olis kiva saaha tänne kuppilaa, sopis tosi hyvin juonipaljastusketjuihin sekä viesteihin jotka käsittelis useampaa kuin yhtä puntaria

Eli kun klikkaa spoilertagia niin piilossa oleva viesti avautuis!

Re: Viisukuppila uudistuu

Kirjoittaja Serduchka » 12 Kesä 2018, 14:15

Olisiko viestin yläpuolella oleviin vaihtoehtoihin mahdollista saada koodin lisäksi suora YouTube-linkki nappi? Sellainen, ettei koodia tarvitsisi aina muokata YouTube-videota upottaessa Kuppilaan.

Re: Viisukuppila uudistuu

Kirjoittaja hra47 » 07 Kesä 2018, 21:30

Tokihan lainaaminen edellyttää sopivaa lainatun viestin editointia (joskin siitäkin olen joskus saanut närkästynyttä palautetta, että olen vääristellyt toisten sanomisia). Kolme väkästä on mielestäni jo liikaa (ehkä olen sitten lyhytmuistinen lukija) ja alle kolmea väkästä ei mielestäni juurikaan tarvitse. Yhtä väkästä en yleensä edes käytä, koska oletusarvoisesti koen viestin olevan jonkinlainen vastaus edelliseen, ellei sen sisällöstä muu käy ilmi. Väkäsien käyttö on hätäratkaisu näiden foorumeiden kankeaan tekniikkaan mitä tulee keskusteluiden organisointiin. Kankeus on johtanut siihen, etten edes viitsi käydä pitempiä keskusteluita muiden kanssa vaan olen tyytynyt yleisluonteisiin kommentteihin. Miten te muut oikein teette lainaukset jos vastaatte samassa viestissä useammalle kirjoittajalle? Itse en ole keksinyt siihen mitään kätevää ratkaisua.

Re: Viisukuppila uudistuu

Kirjoittaja Rousku » 07 Kesä 2018, 20:37

^Aion käyttää vastakin typeriä väkäsiä. En nimittäin tykkää ollenkaan siitä, että lainataan pitkä viesti vain jotta päästään vastaamaan yhdellä rivillä. Tärkeintä on saada näkyviin paljon informaatiota = uutta tekstiä kerralla, ja lainaaminen sotii tätä vastaan. Toki se toisinaan on välttämätöntä.

Re: Viisukuppila uudistuu

Kirjoittaja Samiasd » 07 Kesä 2018, 18:48

Hazard kirjoitti:
26 Touko 2018, 00:01
Pakko kehua yläpalkin Ilmoituksia-valikkoa. Hurjan kätevää nähdä siitä kaikki lainaukset.
Minäkin pidän tästä ominaisuudesta ja tämänkin vuoksi olisi hyvä, jos ihmiset käyttäisivät lainauksia noiden typerien väkästen sijasta.

Re: Viisukuppila uudistuu

Kirjoittaja Serduchka » 26 Touko 2018, 00:04

^ Kiva, että se on edes jollekin tarpeellinen. :roll:

Re: Viisukuppila uudistuu

Kirjoittaja Hazard » 26 Touko 2018, 00:01

Pakko kehua yläpalkin Ilmoituksia-valikkoa. Hurjan kätevää nähdä siitä kaikki lainaukset.

Re: Viisukuppila uudistuu

Kirjoittaja skidi » 24 Touko 2018, 10:35

TomppaJr kirjoitti:
23 Touko 2018, 15:52
skidi kirjoitti:
08 Touko 2018, 21:06
Onko mitään mahdollisuutta saada "alueet ovat merkitty luetuksi" -tekstiä muotoon "alueet on merkitty luetuiksi"? Eihän tämä ketään tapa, mutta jos jokunen ylimääräinen sydämenlyönti jäisi väliin :mrgreen:
Tämä on alkanut häiritä minua ihan tavattomasti. :rofl: Ennen skidin viestiä en ollut edes huomannut koko asiaa. :heh:
Sori siitä :heh:

Re: Viisukuppila uudistuu

Kirjoittaja Serduchka » 23 Touko 2018, 16:53

Mä olen myös huomannut tuon, ettei ESC 2018 -alueella pysty poistamaan viestiään, vaikka se olisi ketjun viimeinen. :niinpa: Voisiko asialle tehdä jotain?

Re: Viisukuppila uudistuu

Kirjoittaja TomppaJr » 23 Touko 2018, 15:52

skidi kirjoitti:
08 Touko 2018, 21:06
Onko mitään mahdollisuutta saada "alueet ovat merkitty luetuksi" -tekstiä muotoon "alueet on merkitty luetuiksi"? Eihän tämä ketään tapa, mutta jos jokunen ylimääräinen sydämenlyönti jäisi väliin :mrgreen:
Tämä on alkanut häiritä minua ihan tavattomasti. :rofl: Ennen skidin viestiä en ollut edes huomannut koko asiaa. :heh:

Re: Viisukuppila uudistuu

Kirjoittaja klaus-12 » 16 Touko 2018, 22:20

Haku-toiminto toimii uudella foorumilla muuten. :peukku: Vanhalla softallahan se ei oikein förkkinyt.

Re: Viisukuppila uudistuu

Kirjoittaja hra47 » 14 Touko 2018, 19:09

Mä pääsin ainakin siihen vaiheeseen jossa kysytään syytä viestin poistolle, eli yhden klikkauksen päähän poistoa. En viitsinyt kuitenkaan poistaa asiaviestiäni tuolta ESC2018-alueelta.

Re: Viisukuppila uudistuu

Kirjoittaja Haukkanen » 14 Touko 2018, 18:20

^Ainakaan ESC 2018-alueella ei onnistu. Toimineeko sitten toisilla alueilla ja toisilla ei.

Ylös