Omenaketju.

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Poissa päältä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Omenaketju.

Re: Omenaketju.

Kirjoittaja Aleksi » 07 Kesä 2015, 03:52

^ Olisiko tästä apua?

http://www.iskysoft.com/convert-mov/com ... files.html

Jos ei auta, niin täytyy varmaan muokata resoluutiota tai FPS'ää.

Voin ehkä vinkata sen verran, että pistä video pyörimään ja kuvaa se jollain videonkaappaussoftalla (esim. Bandicam tai OBS) ja sitten laita se YouTubeen.

Re: Omenaketju.

Kirjoittaja TomppaJr » 06 Kesä 2015, 19:51

Macbook Air -ongelma. Tai no ei ongelma, mutta ärsystys. N. 10-minuuttisen iMoviella luodun videon (.mov-tiedosto) lataaminen YouTubeen kestää IÄISYYDEN! Se on nyt puksuttanut sitä tuossa koko päivän, ja edelleen väittää, että tiedoston lataaminen kestää yli 3000 minuuttia. :heh: Video on parhaalla mahdollisella laadulla tallennettu, ja uskon tämän olevan osasyy ongelmaan, mutta itse tahtoisin tietää, onko tähän jotain vähän vähemmän radikaalia ratkaisua kuin laadun heikentäminen? :mitvit: Yritin googlettaa, mutta en löytänyt samanlaista ongelmaa ihmisillä. :puna: Siihen sain kyllä vastauksen, että YouTube sentään tukee .mov-tiedostoja. Luulin tämän olleen se ongelma, mutta ei sitten.

Kyseessä on siis tämän vuoden viisujen top-40-videoni, ja tuli äsken mieleen, että yksi syy hitauteen voi olla se, että pätkin tiedostoni vasta siirrettyäni ne ohjelmaan. Eli jossain tiedoston sopukoissa on ne kaikki pätkimisen ulkopuolelle jääneet osat... Tai sitten ei. :sekava: Ehkä kuitenkin seuraavan ison top-videoprojektini kanssa pätkin ne tiedostot jo latausvaiheessa... :miettii:

Re: Omenaketju.

Kirjoittaja Jónsì » 15 Touko 2014, 14:14

Nyt ei kannata ostaa, sillä iPhone 5S on jo sen verran vanha malli, että iPhone 6 alkaa olla jo oven takana.

Re: Omenaketju.

Kirjoittaja klaus-12 » 15 Touko 2014, 14:06

Ajattelin ostaa Applen puhelimen. Mikä olisi hyvä :mitenlie:

Re: Omenaketju.

Kirjoittaja Jvvv » 30 Huhti 2014, 19:23

Oliskohan kellään ehdotuksia juittavan iMacin korjaamiseksi? Konetta ei ole koskaan käytetty muuhun kuin pieneen surffaukseen ja iTunes-/Spotify-käyttöön. Nyt kuitenkin kone takkuaa useamman kerran minuutissa (katkaisee musiikin sekunniksi) ja lataa kaikkia ohjelmien käynnistyksiä ikuisuuden. Jos koneen haluaa käynnistää uudelleen on kyseessä puolen tunnin ikuisuusprojekti.

Verkko-ongelma ei pitäisi olla kyseessä koska tosiaan iTuneskin jumittaa melkein yhtä pahasti kuin Spotify. Sinänsä verkko (langaton yhteys) tuossa koneessa on ihan perseestä koska yhteys katkeaa todella pian käyttämättömänä ja kestää aina ikuisuuden palautua takaisin. Sen kai voisi jostakin säätää, mutten ole vielä paikkaa keksinyt...

Re: Omenaketju.

Kirjoittaja Pete » 18 Syys 2013, 22:16

Päädyin MacBook Prohon Retina-näytöllä, vaikkei tässä cd-asemaa tai nettipiuhareikää olekaan. Jouduinkin täällä sitten heti ostamaan pistokelaturin ja erillisen cd-aseman, jotta sain netin toimimaan. Akku kestää kyllä upean pitkään! <3

Re: Omenaketju.

Kirjoittaja Marjukka » 18 Syys 2013, 08:22

Heippa! Minulla on ollut Air kohta pari vuotta, enkä ole tarvinnut CD-asemaa kertaakaan :shock: Ostin koneen hankkiessani tosin erillisen CD-aseman - turhaan. Kaikki softat saa netistä ladattuna, enkä näköjään kuuntele musiikkia koneella levyltä.

Re: Omenaketju.

Kirjoittaja Pete » 14 Syys 2013, 17:32

^ Kiitos, kun kerroit kokemuksistasi. :peukku: Pron valitsen ehdottomasti minäkin, jos Airissa ei tosiaan ole CD-asemaa.

Re: Omenaketju.

Kirjoittaja Mattan » 14 Syys 2013, 14:47

Pete kirjoitti:Minäkin olen nyt kääntymässä Mac-käyttäjäksi, kun en kerta kaikkiaan enää kestä, että kone hajoaa vuoden kahden välein. Sunnuntaina suuntaan kauppaan. Saa antaa suosituksia. :joojoo: MacBook Pron ja MacBook Airin välillä jahkailen. Kone tulee ihan peruskäyttöön. Näytön haluan olevan ainakin 13-tuumainen.
Itse päädyin valitsemaan 13" MacBook Pron, sillä Airissa ei ole (tai ainakaan silloin ei ollut) CD-asemaa. :heh:
Toki sekin vaikutti, mutta kun ruvetaan katsomaan prosessoreita. Tällä hetkellä 13" Airissa on 1.3 GHz tai 1.7 GHz ja 13" Prossa 2.5 GHz tai 2.9 GHz. (Sekin on mennyt eteenpäin, omassani on vain 2.3 GHz. :draamaa: ) Air on kevyempi, mutta ei Prokaan paljoa paina. Olen ollut erittäin tyytyväinen - kyseessä on ensimmäinen läppärini ja siirryin siihen traktoriin verrattavissa olevasta Windows-pöytäkoneesta, mutta ei ole ollut valittamista.

Re: Omenaketju.

Kirjoittaja Pete » 13 Syys 2013, 23:35

Minäkin olen nyt kääntymässä Mac-käyttäjäksi, kun en kerta kaikkiaan enää kestä, että kone hajoaa vuoden kahden välein. Sunnuntaina suuntaan kauppaan. Saa antaa suosituksia. :joojoo: MacBook Pron ja MacBook Airin välillä jahkailen. Kone tulee ihan peruskäyttöön. Näytön haluan olevan ainakin 13-tuumainen.

Re: Omenaketju.

Kirjoittaja Jvvv » 12 Loka 2011, 23:47

Täytynee vierailla alan liikkeessä lähiaikoina tutustumassa valikoimaan. iMacin myötä saisi kyllä yhden laatikon pois olohuonetta rumentamasta.

Re: Omenaketju.

Kirjoittaja akuankka13 » 12 Loka 2011, 13:51

Minulla on iPod ja MacBook Pro kohta vuoden ajan, lukioon mennessäni aion hankkia iPadin. Mac on paras merkki. :joojoo:

Re: Omenaketju.

Kirjoittaja UFOPOLI » 11 Loka 2011, 23:38

Jvvv kirjoitti:Mistä tuoteryhmästä konetta pitäisi alkaa katsella jos Appleen päätyisi?
Kotikoneeksi iMac on yleensä paras valinta. Meillä on nyt ollut kohta neljä vuotta, ja se on edelleen paljon enemmän elossa kuin mikään aiemmin omistettu PC. Uutta ollaan harkitsemassa lähinnä siksi, että aion hankkia Pro Tools -musiikinteko-ohjelman, joka vaatii isot tehot. Videoeditointi todistettavasti onnistuu, koska muun muassa muuannen kotimaisen bändin muutama viimeisin video on tehty tällä koneella :heh:

Re: Omenaketju.

Kirjoittaja Jvvv » 11 Loka 2011, 22:42

Taloutemme pöytäkone takkuaa aika tavalla jo (vaikkei edes ole kuin pari vuotta vanha). Kodin pääkoneen pitäisi olla varmatoiminen ja nopsa toiminnaltaan eikä pörisevä ja pölyä imevä häkäpönttö. :( Kannattaisiko vaihtaessaan vaihtaa mäkkikantaan? Lähinnä kone on surffailu- ja musiikkikäytössä, kenties konetehon salliessa myös pienimuotoista videoeditointia voisi harrastaa. Pelitehoa ei tarvita, mutta kaikki normisovellukset saisivat pyöriä juohevasti. Mistä tuoteryhmästä konetta pitäisi alkaa katsella jos Appleen päätyisi?

Re: Omenaketju.

Kirjoittaja Sosuli » 29 Kesä 2010, 23:12

Omistan iPod Nanon
Ainut miinus on akun kesto. Ainakin mie tartteisin pitemmän, inhottava kun lentokoneessa loppuu kesken. Muuten kaikin puolin mahtava :peukku:

Re: Omenaketju.

Kirjoittaja Naali » 29 Kesä 2010, 13:26

Minä en Applesta muuten välitä, mutta mun vanha 30-gigainen iPod jyllää edelleen. :ihana: Pelkään päivää, jolloin sen akku tai systeemi kosahtaa. Jos laskin oikein, mulla on ollut tuo rakkine jo lähemmäs viisi vuotta. :eeek:

Re: Omenaketju.

Kirjoittaja Jónsì » 29 Kesä 2010, 12:18

Vaikka omenaa käyttäisi, niin virustorjuntaa ei saa silti laiminlyödä. :tosion:

Re: Omenaketju.

Kirjoittaja Hurrican » 29 Kesä 2010, 12:03

Marjukka kirjoitti:Vanhoja viestejä lukemalla paljastuukin jo muutama Mac-ihminen. Onko muita? :uujee:
:hei:

MacBook Pro löytyy enkä enää Windowsiin ja iänikuisiin virustorjuntahässäköihin enää halua takaisin. iPodin osto on listalla heti kun rikastun ja lakkaan köyhtymästä (eli en ikinä). :joojoo:

Re: Omenaketju.

Kirjoittaja Aintsu » 29 Kesä 2010, 10:43

Mulla oli rakas iPod Shuffle, joka nukkui pois lähes kolmen vuoden ikäisenä. Ikävä on! :lohduton: Valitettavasti nyt ei ollut varaa hommata tilalle uutta samanlaista.

Lisäksi koulussa olen tottunut Maceihin, joskus voisin hankkia sellaisen itselleni. Applen tuotteista on pelkästään hyviä kokemuksia. :joojoo:

Re: Omenaketju.

Kirjoittaja Marjukka » 29 Kesä 2010, 01:15

Nosto! Tässä ketjussa keskustelemme Maceistä, iPodeista, iPhoneista ja muista Applen tuotteista, jos nyt kellään on mitään asiaa... :mitvit: Nostin vaan, kun puhelinketjussa tuli puhetta iPhonesta. Vanhoja viestejä lukemalla paljastuukin jo muutama Mac-ihminen. Onko muita? :uujee:

Päivitystä: täällä Macbook Pro ja OSX, iPod Touch ja iPhone 3GS, uusin perheenjäsen pitkän pähkinnän jälkeen. Ihan tykkään. Entäs muut? Täällähän voi myös jurputtaa Apple-maailman ongelmista...

Vs: Omenaketju.

Kirjoittaja Klodvig » 28 Marras 2007, 11:54

Applea en valitettavasti omista, mutta tulinpa nyt linkkaamaan ehkä jollekin Applen käyttäjälle tärkeän linkin tänne:

"Tiikeri-päivitys voi särkeä Boot Campin"
http://www.tietokone.fi/uutta/uutinen.a ... 3&tyyppi=1

Vs: Omenaketju.

Kirjoittaja barbarossa » 28 Marras 2007, 10:40

Kiitos vastauksistasi! :hali:

Vs: Omenaketju.

Kirjoittaja totalhki » 27 Marras 2007, 23:12

Siinä vaiheessa kun kuvia vie tai jakaa voi kokoa muuttaa. Esim jos jakaa niitä sähköpostilla niin kokoa voi pienentää.

Macissa kuvia voi ilman ulkopuolisia ohjelmia skaalata Esikatselulla (ainakin Leopardissa), tai sitten voi hommata jonkun varsinaisen kuvaeditorin. Itsellä käytössä Graphic Converter.

Vs: Omenaketju.

Kirjoittaja barbarossa » 27 Marras 2007, 21:06

Eikö iPhotolla saa skaalattua kuvia millään?:tajutkaa:

Vs: Omenaketju.

Kirjoittaja totalhki » 25 Loka 2007, 22:41

Sain upouuden 24" iMacin kotiin. Ikävä kyllä en omaksi vaan ainoastaan käyttöön viikon ajaksi. Autan uutta Mac-käännynnäistä pääsemään alkuun. Asennan koneeseen lisämuistin, Leopardin (koneessa Tiger esiasennettuna) ja erinäisiä ohjelmia. Asennan lisäksi Boot Campilla vanhasta kierrätykseen menevästä PC:stä yli jäävän XP:n. Näin PC-pelien pelaamista voi jatkaa.

Aivan mahtava laite, 24" näyttö on todella vaikuttava.  :)

Vs: Omenaketju.

Kirjoittaja Nata » 21 Loka 2007, 13:03

Macci on meikäläisenkin kone. Kaikki kokeilemani kannettavat PC:t ovat olleet raskaita, näppäintuntumaltaan inhoja, avaa-ja-sulje -ominaisuuden puolesta hitaita, ja lisäksi ne eivät ole jaksaneet toimia kauankaan ilman sähköä. Ihana valkoinen omenatietokoneeni Sebu* on kuitenkin kuin justiinsa mulle tehty! Se kulkee kätevästi mukana mihin vaan ihan tavallisessa pienehkössä selkärepussa, eikä näköjään hajoa kovemmistakaan kolhuista, kuten esimerkiksi siitä että teen autossani äkkijarrutuksen ja kone lentää jalkatilaan ;-) Ainoa, mitä kaipaan ajoittain, on delete-nappi.


*) seb on omena hindiksi, mikä taasen on kieli jota innokkaasti opiskelen

Vs: Omenaketju.

Kirjoittaja .rïošhïn. » 21 Loka 2007, 10:44

Aivan - ellen itsekin pelaisi niin paljon, en tarvitsisi näitä Windowseja koneillani, jolloin pystyisin käyttämään Linuxia jatkuvasti...

Vs: Omenaketju.

Kirjoittaja Jónsì » 20 Loka 2007, 23:30

Silkkaa rahastusta. :joojoo: Muutenkin Open source :ihana: Ellen pelaisi niin paljoa, olisin varmaan tähän pöytäkoneeseenkin asentanut jo Ubuntun.

Vs: Omenaketju.

Kirjoittaja .rïošhïn. » 20 Loka 2007, 23:23

Jónжì kirjoitti: Mä nimenomaan tuota useamman koneen hintaa pidän rahastuksena. :joojoo: Ja eikös tuo 199 euroa tosiaan ole jo viiden koneen hinta, eikä niitä pidä viittä ostaa. 3000e vs. 199.
Niin, siis siinä oli se kerroin 5 se, että olisi päivittänyt kaikki mahdolliset versiot läpi.
totalhki kirjoitti: Windows XP:n ja Vistan välinen pitkä aika ei ole mikään hyve, Vista julkaistiin vuosia myöhässä aikataulusta.
Täytyy myöntää, että samaa mieltä olen - Vista pääsi pahasti myöhästymään. Katsotaan mitä tapahtuu, kun seuraava Windows (Vienna) julkaistaan. Tällä hetkellä huhu kertoo, että se olisi vuonna 2010.

Noin vanhoja koneita ei taida olla kovin montaa, joihin kukaan asentaa enää Leopardia. Järjestelmävaatimukset pudottavat pois joskus ennen 2001/2002 rakennetut koneet (noin suurinpiirtein). Mutta onneksi Tigerilläkin tulee hyvin toimeen.
totalhki kirjoitti: Mac OS X 10.1 oli ilmainen 10.0 käyttäjille. Eli jos joka kerta on päivittänyt, tulee maksullisiksi versiot 10.2, 10.3 ja 10.4, olettaen että Leopardia ei enää koneeseen laiteta.
Aah, niinpä olikin. Oli lipsahtanut kyseinen asia muistista, kun itsellä ei ole Mac-konetta. Vista Ultimate, XP Pro ja Fedora (kaksi viimeistä samalla vanhemmalla koneella) ovat käytössä tällä hetkellä - jos jossakin vaiheessa Apple suostuu myymään OS X:nsä perus-PC:hen asennettavaksi, niin kyllä hyllyyn ilmestyisi nopeasti, sen verran hyvää olen siitä kuullut.

Eli kun huomioidaan 10.1 ilmaisuus 10.0 käyttäjille, ja mahdollinen Leopardin poisjättäminen, saadaan 199 * 3 eli noin 600 euroa kulua viiden koneen päivittämiseen, mikä on siis *yhden* Windows-koneen käyttöjärjestelmien hinta.

Vs: Omenaketju.

Kirjoittaja Jónsì » 20 Loka 2007, 17:34

Alan harkita käyttöjärjestelmän vaihtamista. :joojoo:

Ylös