Ketjujen vanhenemisajat

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Poissa päältä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Ketjujen vanhenemisajat

Re: Ketjujen vanhenemisajat

Kirjoittaja Violette » 03 Marras 2010, 10:51

^Itse ajattelen ainakin asian niin, että kun tilanne nyt on mikä on eikä sille mitään voi, niin täytyy vain perustaa uusia ketjuja. :sorivaan:

Re: Ketjujen vanhenemisajat

Kirjoittaja BronZe » 02 Marras 2010, 22:44

^Huomasin äsken saman kuin Hazel jo reilu kuukausi sitten. Eli koirista ei valitettavasti oltu Kuppilassa keskusteltu tarpeeksi tiheään, jonka seurauksena ketju on valunut arkistoon. :lohduton: En edelleenkään ymmärrä tätä järjestelyä, mutta tarpeeksi monia se ei näemmä häiritse tai muuten siitä olisi varmaan käyty enemmän keskustelua. :lohduton:

Re: Ketjujen vanhenemisajat

Kirjoittaja Hazel » 26 Syys 2010, 20:03

Minua suretti, kun esim. Koira-ketju oli vanhentunut :lohduton: Siellä on kuitenkin minusta sellaista tunnepitoista asiaa, joka on kirjoittajille tärkeää, vaikka kirjoituksesta onkin aikaa. Ehkä sitten pitäisi itselle tärkeisiin ketjuihin kirjoitella edes jotain säännöllisin ajoin, etteivät painuisi unholaan...

Re: Ketjujen vanhenemisajat

Kirjoittaja Jvvv » 26 Syys 2010, 01:53

Minäkin toivoisin pidempiä vanhenemisaikoja. :joojoo:

Re: Ketjujen vanhenemisajat

Kirjoittaja Violette » 26 Syys 2010, 00:23

Minustakin olisi kiva etteivät ketjut vanhenisi :) Mutta kun asia kerran on näin, toivoisin että käyttäjät perustaisivat rohkeammin uuden ketjun, kun asiaa tulee. Ensimmäiseen viestiin voi laittaa linkin vanhaan ketjuun / ketjuihin, niin nekin viestit voi halutessaan käydä lukemassa. On vähän hölmöä jutella jostain oikeasta asiasta jossain yleisessä länkytysketjussa, jota kaikki eivät edes käy lukemassa.

Re: Ketjujen vanhenemisajat

Kirjoittaja Jónsì » 25 Syys 2010, 21:56

Pete kirjoitti:Toivon, että kaikki samoin tuntevat kertovat siitä tässä ketjussa ääneen. :joojoo:
Ja muut ei? :hihi:

Minulle on henkilökohtaisesti "aivan sama". :joojoo:

Re: Ketjujen vanhenemisajat

Kirjoittaja jee euroviisut » 25 Syys 2010, 21:49

Kannattaisin yhtä vuotta. :peukku:

Re: Ketjujen vanhenemisajat

Kirjoittaja Pete » 25 Syys 2010, 19:09

Olen szigetin kanssa samoilla linjoilla. :peukku: Toivon, että kaikki samoin tuntevat kertovat siitä tässä ketjussa ääneen. :joojoo:

Re: Ketjujen vanhenemisajat

Kirjoittaja sziget » 25 Syys 2010, 18:49

Yritän lyhyemmin. Voisiko joku moderaattoreista vastata?

Onko viestiketjujen arkistoitumisajat eri alueilla päätetty yhteistuumin, vai vetääkö jokaisen alueen valvoja omaa linjaansa? Voisiko aika olla pitempi myös niillä alueilla, joilla se nyt on vain puoli vuotta?

Toiveen perustelut: ketjun aihe ei välttämättä vanhene puolessa vuodessa. Ja jos tulisin jollekin alueelle uutena käyttäjänä, haluaisin nähdä, mistä siellä on aikaisemmin keskusteltu, vaikka kaikki aiheet eivät olisikaan enää ajankohtaisia. Pidän myös epätodennäköisenä sitä, että tavallinen käyttäjä anoisi valvojalta arkistoidun ketjun nostamista takaisin elävien joukkoon, vaikka siihen olisi aihettakin.

Ketjujen vanhenemisajat

Kirjoittaja sziget » 10 Huhti 2010, 22:54

Vanhat keskustelut näyttävät siirtyvän Pulinasta arkistoon oltuaan puoli vuotta passiivisina. Sama koskee Uutiset-aluetta: vaalirahakeskustelu on arkistossa, vaikka aihe on yhä ajankohtainen ja Marja Tiuran Apu-haastattelusta alkanut kohukin oli osa sitä. Monet Pulinan aiheetkin ovat siten "ikuisia", että puolen vuoden vanhenemisaika tuntuu kovin lyhyeltä. Esimerkkinä murreketju Voe tokkiisa (arkistoitu).

Viisujen Yleistä-alueella ja Musiikissa vanhenemisaika näyttää olevan pitempi, mikä onkin järkevää. Monet niiden aiheista voivat elpyä, kun joku kiinnostuu niistä. Silloin on hauska nähdä, mitä aiheesta on aikaisemmin sanottu. Mielestäni olisi parempi, jos Pulinan ketjutkin saisivat olla passiivisina vuoden ennen arkistointia. Uutisissa ja Urheilussa aiheita on yhteensäkin niin vähän, ettei arkistoinnilla luulisi olevan kiirettä. Asiaa on aikaisemmin kommentoinut ainakin Timoteus (Kuppilan tulevaisuus):
Timoteus kirjoitti:Vuosi on tällaisella foorumilla sen verran pitkä aika, että useimmissa tapauksissa niin pitkään hiljaisena olleen ketjun elvyttämisen sijaan on parempi aloittaa uusi. Tyypillisesti roskisdyykkarin henkiin elvyttämän ikivanhan ketjun uudella ja vanhalla elämällä ei ole juuri mitään muuta yhteistä kuin että ne jostakin syystä ovat samassa ketjussa. Siis jos uusi elämä yleensä kantaa paria viestiä pitemmälle. Yleensä ei kanna.
Vuosi olisi minustakin sopiva aika Pulinassa ja vuosikohtaisessa viisukeskustelussa. Muilla alueilla vanhenemisaika saa mielellään olla pitkä, tai vielä parempi, jos moderaattorit voivat käyttää harkintaa vanhimpien ketjujen kohdalla. Ehkä niin on toimittu tähänkin asti?

Ylös