Un peu de poivre, un peu de sel (Reseptivinkit)

La dolce vita - vapaata keskustelua arjesta ja harrastuksista

Ruoanlaitto on:

Mahtavaa puuhaa ja ihana harrastus
47
45%
Ihan kivaa aina välillä jos viisut soivat taustalla
38
36%
Pakollinen velvollisuus keittiössä
12
11%
Jonkun toisen puuhaa, ei sovi minulle...
8
8%
 
Ääniä yhteensä: 105

Avatar
TOMItu
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3100
Liittynyt: 11 Marras 2003, 17:08

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja TOMItu »

Aallot Soppikselle! Mutta asiasta hieman sivummalle. Itseäni voi ottaa todella päähän sellainen käytös, kun joku esim tarjoaa jotain piirakkaa tai jotain..ja sitten kerrotaan mitä siinä on ja löytyy joku oliivi, homejuusto, sipuli, valkosipuli tai vastaava kammoinen immeinen eikä pysty edes maistamaan. Mua ainakin riipii silloin jostain ja syvältä kun ei voida edes maistaa edes sellaista sentti kertaa sentti palaa. Jos kyseinen makuperse ei sitten tykkää ni asia on sillä klaari, mutta aina voi maistaa. :D

Avatar
ashanti
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3393
Liittynyt: 07 Helmi 2004, 11:42
Paikkakunta: St.Moritz

Äidin opit

Viesti Kirjoittaja ashanti »

Ruokailuun liittyvistä asioista top 3

1. Kaikkea pitää maistaa.
2. Itse täytetty lautanen on syötävä tyhjäksi.
3. "Elävä liha pois pöydältä!" eli suomennettuna "Ruokapöydällä ei istuta". Tämä oli siskostani ja minusta todella hauskaa pienenä, istua pöydällä ihan äidin kiusaksi vain siksi, että hän sanoisi tuon. :D

Jatkona isäni opetus, joka kulminoituu tähän lausahdukseen:
"Perunoita saa kotonakin."

Selvennös: kylässä/ravintolassa potut kannattaa skipata ja keskittyä olennaiseen. Keep it simple, stupid siis... :lol:
U kosu stavi ruzmarin
I jedan cvijet kraj šadrvana
Lejla, zar bi mogla ti drugog voljeti?
Golube, moj golube
Nosi joj suze mjesto pjesme

Avatar
Violette
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 24300
Liittynyt: 18 Tammi 2004, 18:34
Paikkakunta: Espoo

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Violette »

Tein eilen tämän reseptin mukaan linssikeittoa. Tuli ihan törkeän hyvää, joskin lisäsin joukkoon kolme valkosipulinkynttä. Nammmmmm...

http://www.herkut.net/resepti.php?id=498

Kannattaa kokeilla! Ja tässähän ei ole lihaakaan edes... Tänään taas tein suorastaan orgastista katkarapukastiketta, jota söin jasmiiniriisin kanssa. Oli kyllä niin järkyttävän hyvää, että ihan pahaa teki ;)

Kuullotin 3 silputtua valkosipulinkynttä öljytilkassa, lisäsin joukkoon teelusikallisen currya ja puoli teelusikallista cayennepippuria, annoin niidenkin "kuullottua" hetken notta maut heräävät. Sitten vain kolmisensataa grammaa katkarapuja joukkoon paistumaan (täytyy tietenkin olla tarkkana, että ne ravut tosiaankin vain kuumenevat etteivät sitkisty). Purkki ranskankermaa pannulle ja ruokalusikallinen tomaattisosetta ja soijakastiketta, sitten vain nopea kuumennus ja herkku on valmis. Ah.
Take a minute, take a breath to reload
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show

Avatar
Marjukka
Juomanlaskija
Juomanlaskija
Viestit: 11641
Liittynyt: 25 Marras 2003, 23:25
Paikkakunta: Helsinki

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Marjukka »

Mitä se tuolla lailla kitsailee sen valkosipulin kanssa ;) Minä lähinnä lisään valkosipulin joukkoon vähän jotain ruokaa päivittäin. No, ei se kuitenkaan toimi luontoäidin omana antibioottina, vaikka väittävätkin. Ihan yhtä lailla niitä flunssia tulee tällaiselle valkosipulistillekin :evil:
Haluaisin mieluummin olla täällä euroviisuissa kuin kotona! -Kwak

Avatar
Violette
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 24300
Liittynyt: 18 Tammi 2004, 18:34
Paikkakunta: Espoo

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Violette »

Mutta eihän antibiootit flunssaan auta muutenkaan, koska flunssa on virustauti. [-X Näin on näreet!
Take a minute, take a breath to reload
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show

Avatar
ZetZet
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7878
Liittynyt: 02 Huhti 2004, 14:06

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja ZetZet »

Ja entäs jos se homma toimiikin toisin päin? Tarpeeksi valkosipulia ruokaan, eikä kukaan tule niin lähelle että flunssa tarttuisi. :lol:

Lotossa saa toiset ja toiset taas ei, heissan heissan heissulivei!


Avatar
Lilli
Laulaa viisuja
Laulaa viisuja
Viestit: 855
Liittynyt: 08 Helmi 2004, 20:08
Paikkakunta: Kuopio

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Lilli »

Violette kirjoitti:...Minulle ruoanlaitto on harrastus, ja minusta on oikeasti ihan törkeän hauskaa suunnitella mahdollisimman edullisia ruokia
Mulle on taas kehittynyt lähes harrastus kehitellä toinen toistaan KALLIIMPIA ruokalajeja! Ashantin kanssa saadaan helposti 100 euroa kulumaan ihan pelkkään iltapalaan. Se onnistuu päästämällä meidät irti vartiksi Stockan Herkkuun ja jo vain on äkkiä iltapalalla hintaa! food-smiley-002: :mrgreen:
Sellainen henkilö, joka syö pannukakkua ja hilloa, ei voi olla kauhean vaarallinen.
- Muumit -

Avatar
ZetZet
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7878
Liittynyt: 02 Huhti 2004, 14:06

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja ZetZet »

Kuulostaa hyvältä Lilli. Viime Stockan herkku -visiitillä upposi lähes 30 euroa, ja olin vain ostamassa itselleni välipalaa. Ei niin että minulla olisi niin suuret tulot, mutta kun minulla on se Stockan luottokortti.

Lotossa saa toiset ja toiset taas ei, heissan heissan heissulivei!


Avatar
Lilli
Laulaa viisuja
Laulaa viisuja
Viestit: 855
Liittynyt: 08 Helmi 2004, 20:08
Paikkakunta: Kuopio

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Lilli »

Voit vaan kuvitella mitä tapahtuu, kun meillä Asukan kanssa on molemmilla kyseiset 'kultakortit'! :D
Sellainen henkilö, joka syö pannukakkua ja hilloa, ei voi olla kauhean vaarallinen.
- Muumit -

Avatar
Marjukka
Juomanlaskija
Juomanlaskija
Viestit: 11641
Liittynyt: 25 Marras 2003, 23:25
Paikkakunta: Helsinki

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Marjukka »

ZetZet kirjoitti:Ja entäs jos se homma toimiikin toisin päin? Tarpeeksi valkosipulia ruokaan, eikä kukaan tule niin lähelle että flunssa tarttuisi. :lol:
Taidat olla idean ytimessä! Siksiköhän ne aina kiertävätkin minut kaukaa :shock: No, tuntuu että valkosipulillekin tulee immuuniksi, tai sitten en vaan enää usko niihin vanhan kansan vinkkeihin (näitä "valkosipulin kynnet varpaanväleihin, villasukat jalkaan yöksi ja aamulla pitäisi pöpöjen olla tiessään")...
Haluaisin mieluummin olla täällä euroviisuissa kuin kotona! -Kwak

Avatar
ZetZet
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7878
Liittynyt: 02 Huhti 2004, 14:06

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja ZetZet »

Lilli kirjoitti:Voit vaan kuvitella mitä tapahtuu, kun meillä Asukan kanssa on molemmilla kyseiset 'kultakortit'! :D
Jaa, minä olen törsännyt niin paljon että olen saanut platinaversion.

Lotossa saa toiset ja toiset taas ei, heissan heissan heissulivei!


Avatar
JukkaV
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 15682
Liittynyt: 23 Marras 2003, 15:59
Paikkakunta: Turku - Suomen viisukeskus
Viesti:

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja JukkaV »

Moderaattorit, huomio! Saksikaas juttua tiskialtaaseen!

No niin, minun "uusi", hyvä reseptini saa vuoronsa...

JUKAN UUNIRAHKA

4 dl maitorahkaa
4 dl maitoa
paljon hilloa, hedelmänpaloja tms.
2 - 4 dl vehnäjauhoja tai soijajauhoja
mantelilastuja
sokeria/makeutusainetta

halutessasi myös:
vanilijaa tai vaniliinisokeria
kananmunaa

1. Ota uuniin sopiva kulho.
2. Laita puolet maidosta ja maitorahkasta sekä jauhoista (ja tarvittaessa kananmunasta ja vanilija-aineksesta) kulhon pohjalle. Katso, milloin seos on sopivan paksua. Voit kokeilla kuohkeutta mantelilastulla; se ei saa upota seokseen.
3. Paista tätä n. 5 - 10 minuuttia n. 175 asteessa vartioiden.
4. Sillä aikaa tee vastaava seos toisessa kulhossa, josta voit kaataa myöhemmin varsinaiseen uunikulhoon.
5. Ota kulho pois uunista ja sitten kaada hillo, hedelmät tms. juuri uunista otetun kulhon seoksen päälle ja levitä tasaisesti.
6. Laita tuoreempi seos tämän hillo- tai hedelmäkerroksen päälle.
7. Koristele nyt päällä oleva seos mantelilastuilla.
8. Laita uuniin n. 200 asteen lämpöön ainakin 10 minuutiksi. Älä anna palaa vaan ota pois, kun pinta on kullanruskea.
Rohkeutta on käytettävä voimavarana, jotta voi pyrkiä inhimillisen elämän järjestämiseen tulevaisuudessakin. :)

Avatar
JeSSSe
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11428
Liittynyt: 07 Helmi 2004, 00:33
Paikkakunta: Tampere

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja JeSSSe »

Kääk kun toi Jukan ohje kuulostaa herkulliselta!!

Mutta mä kaipaisin vähän aapuuuva leipäkoneen kanssa nyte, löysin tuolta varaston kätköistä ja ainoo ongelma on noi leipien ohjeet kun tässä ohjevihkosessa jauhojen mitat ilmoitetaan kupeissa...esim. 1½ kuppia jauhoja...paljonkohan se sit on deseissä..muut mitat on ilmotettu OZ:issa mutta on myös ilmotettu montako desiä on yksi OZ
Anything that's worth having is sure enough worth fighting for

Avatar
Violette
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 24300
Liittynyt: 18 Tammi 2004, 18:34
Paikkakunta: Espoo

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Violette »

Yleensä yksi kuppi tarkoittaa Suomessa 1,5 dl, mutta Jenkeissä tämä on muistaakseni ihan yleinen mitta ja vastaa noin 2,4 dl:aa... muistaakseni,

Minäpä yritän ottaa selvää netistä, palaan astialle jos homma onnistuu.
Take a minute, take a breath to reload
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show

Avatar
JeSSSe
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11428
Liittynyt: 07 Helmi 2004, 00:33
Paikkakunta: Tampere

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja JeSSSe »

Kumpihan se sitten on tässä ohjeessa :O Ohjekirja on kyllä kokonaan suomenkielinen mutta taitaapi olla vaan suomennettu...
Anything that's worth having is sure enough worth fighting for

Avatar
Violette
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 24300
Liittynyt: 18 Tammi 2004, 18:34
Paikkakunta: Espoo

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Violette »

No niin. Etsivä löytää ;) 1 oz eli unssi on 28,35 g ja 1 cup eli kupillinen 2,5 dl (tästä jälkimmäisestä olen melko varma).

Nuo kodinkoneiden mukana tulevat ohjekirjat ovat muuten ihan perseestä, kun niissä ei yleensä suomennoksen taso päätä huimaa... esim. ei viitsitä muuntaa mittoja suomalaisiksi.
Take a minute, take a breath to reload
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show

Avatar
Nastiikka
Hörppijä
Hörppijä
Viestit: 218
Liittynyt: 10 Helmi 2004, 16:23
Paikkakunta: Vantaa

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Nastiikka »

ÖÖ. Mulle tulee nälkä, rakkaat ihmiset. Heh, meillä on nyt sitten kotona uus mikro. Hmm. lahjoitin kyllä takaisin mikroruoka-kirjani, mutta siellä oli yllättävän hyvii juttuja, vaikka kirja olikin tyyliin 30 vuotta vanha =)
I try to breathe
Memories overtaking me

Avatar
JeSSSe
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11428
Liittynyt: 07 Helmi 2004, 00:33
Paikkakunta: Tampere

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja JeSSSe »

Kiitos Violette :) oli kovasti apua (tai no saa nähä mikä on lopputulos :D ) joskus aiemmin muistan kun tuota tuli kokeiltua niin taisin silloin noi kuppimäärät pistääkin väärin ja meni leivät pilalle...
Anything that's worth having is sure enough worth fighting for

Avatar
JeSSSe
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11428
Liittynyt: 07 Helmi 2004, 00:33
Paikkakunta: Tampere

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja JeSSSe »

Löytyisikös joltain teistä hyvää reseptiä mozzarellalle? Mozzarellasalaatti olis kiva mutta aattelin että jos siihen mozzarellaan saisi vielä makua jotenkin esim. jollain marinadilla
Anything that's worth having is sure enough worth fighting for

Mikkelsson
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4724
Liittynyt: 18 Tammi 2004, 15:15
Paikkakunta: Helsinki

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Mikkelsson »

Hyvä, vaikka valmiskin, pesto kruunaa JeSSSe komeuden.

-Valkosipulin ystäville ihan loistavasti onnistui keitto paahdetuista valkosipuleista. Neljälle.

Tarvitset yhden suuren valkosipulin, kokin nyrkistä puolikkaan kokoisen biitin juuriselleriä, yhden perunan, sipulin ja pikkuisen valkoviiniä. 2 desiä kermaa, suolaa ja mustapippuria sitten maun mukaan.

Sitten vaan paahdat valkosipulinkynnet kuorineen mustaksi kuumalla pannulla, ilman rasvaa. Ja jäähdyttyään kuorit ne.

Juuriselleri, sipuli ja peruna keitetään ylipehmeiksi (vettä sen verran ettgä peittyvät) ja mukaan lisätään valkosipulit plus vähän valkkaria. Sitten soseutetaan ja lopuksi mukaan sekoitetaan kerma + mausteet. On ihan hurjan hyvää.

Tarjosin eilen paahdettujen auringonkukansiemenien & Behringerin Zinfandel Blushin kanssa. Oli nannaa.
Men jag vara stark, jag kan få allt.
Jag kan sprida färg, jag kan regera.
Men det blir nog en till kaffe och en cigarett.

Avatar
Miik
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4931
Liittynyt: 16 Huhti 2004, 10:46
Paikkakunta: Tampere

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Miik »

Tuo Mikkelssonin resepti kuulostaa todella herkulta. Varsinkin tällaiselle ihmiselle, joka laittaa valkosipulia melkein marjakiisseliinkin.. :wink:
"anna abreu ehkä kuppilan uusi Arja Saijonma"
NimiIronia Pete "Suomi 2010 artistitoiveita"-ketjussa

Avatar
Soldier_of_Love
Happy Hour
Happy Hour
Viestit: 457
Liittynyt: 15 Helmi 2004, 19:26

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Soldier_of_Love »

Entäs olenko tästä poppoosta ainoa joka tekee valkosipulijätskiä?

HIEMAN fuskaan, ostan litran vaniljajädee ja sekoitan sitten maun mukaan aina kerta-annokseen sopivasti valkosipulimurskaa. OOOOOOOOOOH, ORGASTINEN KOKEMUS, OOOOOOOOOOOOOOOH!
ISOT HALIT Kuppilan ihanalle pinkille porukalle, ihanille pikkupossuille! HALI HALI!

Avatar
Marjukka
Juomanlaskija
Juomanlaskija
Viestit: 11641
Liittynyt: 25 Marras 2003, 23:25
Paikkakunta: Helsinki

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Marjukka »

Olen tuommoista maistanut ravintola Kynsilaukassa ja oli ihan vinkeän erilainen elämys! Valkosipulimartini oli sen sijaan hieman liikaa jopa minulle :Eyecrazy: En ole valkosipulijädeä kumminkaan kotona intoutunut kyhäämään.
Haluaisin mieluummin olla täällä euroviisuissa kuin kotona! -Kwak

Avatar
Miik
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4931
Liittynyt: 16 Huhti 2004, 10:46
Paikkakunta: Tampere

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Miik »

Soldier_of_Love kirjoitti:Entäs olenko tästä poppoosta ainoa joka tekee valkosipulijätskiä?
Kuultuhan tuosta on, muttei koskaan kokeiltu. Pitäydyn ehkä kuitenkin mieluummin perinteisemmissä valkosipuliherkuissa. Uunissa kokonaisena kypsennetty valkosipuli on aivan ihanaa - varsinkin jonkun liharuuan ja perunamuusin lisäkkeenä.

Rosmariinissa, chilissä ja omenaviinietikassa marinoituja valkosipulinkynsiä voi popsia vaikka olutlasikädessä.. Ai ai kun on nannaa!
"anna abreu ehkä kuppilan uusi Arja Saijonma"
NimiIronia Pete "Suomi 2010 artistitoiveita"-ketjussa

Avatar
ashanti
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3393
Liittynyt: 07 Helmi 2004, 11:42
Paikkakunta: St.Moritz

Ihmeitä kerrakseen

Viesti Kirjoittaja ashanti »

Saatiin tuttavilta tuliaisiksi Ameriikan Ihmemaasta Jack Daniel's-marinointisoossia ja aion testata sen huomenissa. Jos vaikuttaa hyvälle, pitää alkaa vissiin maahantuomaan kyseistä kastiketta, koska tätä ei ilmeisesti saa Suomesta. Vai saako?

Samainen Assi Import voisi tuoda maahan toistakin Ameriikan tappausta. Naapurin Henna toi reissultaan pari pakettia wonderkelmua, joka pieksee meikäläisten Elmut ihan 6-0. Elmu on totaalisen out sen jälkeen, kun olet kokeillut Gladin Press'n Seal'ia! Huipputeknisyydessään mainion yksinkertainen keittiön pelastus.
U kosu stavi ruzmarin
I jedan cvijet kraj šadrvana
Lejla, zar bi mogla ti drugog voljeti?
Golube, moj golube
Nosi joj suze mjesto pjesme

Avatar
Miik
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4931
Liittynyt: 16 Huhti 2004, 10:46
Paikkakunta: Tampere

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Miik »

Tuli noista aiemmista tonnikalaresepteistä mieleen toinen "halpis" kalaa koskeva resepsti.

Kermaista curry-kalaa

400g pakasteseitä
1 iso sipuli
4 valkosipulinkynttä
2 dl ruokakermaa
currya
sitruunaruohoa
valkopippuria
inkivääriä
cayannea
suolaa

Tilkassa öljyä kuulotellaan kala, sipuli, ja valkosipuli. Sitten vain lisätään kerma ja mausteet. Mausteita voi käyttää omien mieltymystensä mukaan, itse käytän esimerkiksi currya aika reilulla kädellä. Sitruunaruoho ei ole välttämätön ja sen voi halutessaan korvata ripauksella sitruunapippuria tai sitruunamehulla. Sitten vain annetaan koko komeuden hautua rauhassa n. 10-15 minuuttia (sen verran että maut tasaantuvat). Itse syön curry-kalan riisin kanssa, mutta varmasti peruna tai esimerkiksi keitetty kukkakaali käyvät myös lisäkkeenä. Annoksella pärjää kaksi tällaista suursyömäriä tai kolme normaaleilla ruokatottumuksilla varustettua ihmistä.
"anna abreu ehkä kuppilan uusi Arja Saijonma"
NimiIronia Pete "Suomi 2010 artistitoiveita"-ketjussa

Avatar
TOMItu
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3100
Liittynyt: 11 Marras 2003, 17:08

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja TOMItu »

Klops...pakastesei :shock: Halpaa se on, mutta oikeasti... No kukin tallaa tyylillään, mutta hyvät immeiset syökää kunnon KALAA! Nytkin saa esim lohta... 4 egeä kilo! SIIS 4 euroa järkeilkää sitä. Muistelkaapa aikaa kun lohestakin maksettiin 50 mk kilo! Ostit 5 kilon fisun.... niin... 250 mk! Eipä enää! Nyt kannattaa siis syyä lohta kun se on kotimaista.

Avatar
ZetZet
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 7878
Liittynyt: 02 Huhti 2004, 14:06

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja ZetZet »

Joo, ja asia jota minä arvosta kovasti on se, että kun tuon kotimaisen lohen vielä ostaa kaupan kalatiskilta, niin yleensä ystävällisen myyjät vielä fileroivat sen valmiiksi jos pyytää (niinkuin minä yleensä kyllä teen :oops: ). Ja pakkaavat vielä ruodot ja muut mukaan, jos niistä haluaa keittää kalasopan.

Vaikka ei silti, kyllä se pakasteseikin joskus maistuu. Ja ihan hyvältä vielä, kunhan se vain laitetaan hyvin.

Lotossa saa toiset ja toiset taas ei, heissan heissan heissulivei!


Avatar
Miik
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4931
Liittynyt: 16 Huhti 2004, 10:46
Paikkakunta: Tampere

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Miik »

Tottakai oikea kala on aina parempaa, mutta kun pitää budjetilla tehdä ympäri vuoden ruokaa, niin on pakko sopeutua. Tuossa edellä mainitussa reseptissä se on loppuviimeksi ihan sama, mitä kalaa siinä käyttää, koska kalan on tarkoitus murentua kerman sekaan.

Tuosta kalan hintapolitiikasta vielä. Mun lähikaupassani lohi maksaa 12,90,- kilo, joten ei oikein sovi budjettiruokailuun. Pitäisi lähteä jonnekin automarkettiin, jotta löytäisi tarjouskalaa.. Silakat on oikeastaan ainoata halpaa tuorekalaa, jota tästä lähettyviltäni on saatavissa, mutta sekin on kalliimpaa kuin purkkitonnikala ja pakastesei. Valitettavasti!

Lohi on kyllä hyvää. Siihen ei tarvitse muuta kuin suolaa ja pippuria (ehkä hieman tuoretta tilliä) ja uusia perunoita, siinä onkin sitten loistava ateria valmiina!
"anna abreu ehkä kuppilan uusi Arja Saijonma"
NimiIronia Pete "Suomi 2010 artistitoiveita"-ketjussa

Avatar
TOMItu
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3100
Liittynyt: 11 Marras 2003, 17:08

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja TOMItu »

No olipas hinta löydetty lohelle. Vautsi vau :D Torilta saa aika halvalla kalaa ja ylipäätään kun ja jos käy jossain isommassa ruokakaupassa niin sieltä yleensä bongaa fisua. Ei sillä kyllähän sei on syötävää, mutta en itse koskaan sitä valmista, kun ei ole tarvis.

Tässä nyt odottelenkin innolla juhannuksen rantakalasoppaa. Kokonaisia perunoita, kalaa, sipulia, pippuria ja suolaa. Tuota siis keitellään ulkona sellaiset 3 tuntia, että perunat tulevat kullankeltaisiksi. Ai että se on hyvää!

Vastaa Viestiin