Un peu de poivre, un peu de sel (Reseptivinkit)

La dolce vita - vapaata keskustelua arjesta ja harrastuksista

Ruoanlaitto on:

Mahtavaa puuhaa ja ihana harrastus
47
45%
Ihan kivaa aina välillä jos viisut soivat taustalla
38
36%
Pakollinen velvollisuus keittiössä
12
11%
Jonkun toisen puuhaa, ei sovi minulle...
8
8%
 
Ääniä yhteensä: 105

Avatar
eepu4
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 5018
Liittynyt: 07 Helmi 2004, 16:26
Paikkakunta: Oulu

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja eepu4 »

Jestas sentään :shock: Olipas pahaa!!!
Olikohan se tällä palstalla kun joku kehui Dr.Oetkerin valmis pizzaa.?
Minä onneton maistoin sitä,ihan oli kuin Lid´l pizzaa eri laatikossa vain YÖK. Ihan oli kyllä YÖKKIÄ!!!
jos todella rakastat rakkautta sanot
rakastavasi rakkaudella
niin silloin rakkaus rakastaa
niin silloin rakkaus rakastaa rakastaa sinuakin

Avatar
Violette
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 24300
Liittynyt: 18 Tammi 2004, 18:34
Paikkakunta: Espoo

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Violette »

Minkäslaisia pääsiäismenuja teillä muilla Kuppilan kokeilla muuten on? Itsehän en oikeastaan pääsiäistä varsinaisesti vietä, mutta pääsiäisruoka on kyllä niin hyvää että aion valmistaa pääsiäisaterian :P

Valmistan lammaspataa, jossa on kuutioidun lampaanpaistin lisäksi pekonia, punasipulia, punaviiniä sekä tietysti valkosipulia. Lisäkkeenä on valkosipulisia lohkoperunoita ja haudutettuja porkkanakuutioita. Jälkiruoaksi teen tietysti pashaa - mutta ilman rusinoita, koska mieheke ei niistä pidä. Juomaksi vettä ja samaa punaviiniä, jota lorautan lammaspataankin. Nam!

Täytyypä muuten mennä nyt tekemään sitä pashaa, että ehtii valua yön yli...
Take a minute, take a breath to reload
Spell it out and let 'em know
That we're never gonna lose our colours
We're just gonna let 'em show

Avatar
MuzaMaza
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 25778
Liittynyt: 26 Marras 2003, 15:21
Paikkakunta: Lieksa

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja MuzaMaza »

Kesä jo melkein ohi, mutta kukaan ei ole antanut reseptivinkkejä kesäpöytään! :roll:

Mie herkuttelin tänään uusilla perunoilla ja Islannin sillillä (Jönsin pyytämällä) ;) Siinä on kyllä joka kesäinen herkkuruoka! :ruokaa:

Tänä kesänä on myös grillituotteet ja olut maistuneet ja se näkyy... :(

Avatar
eepu4
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 5018
Liittynyt: 07 Helmi 2004, 16:26
Paikkakunta: Oulu

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja eepu4 »

Uusienperunoiden kanssa omatekoista sienisalaattia jossa on rehellistä kermaa kostukkeena ja paljon sipulia. njam!
Makkarat on miltein jäänyt syömättä tänäkesänä toivottavasti se näkyy. ;)
jos todella rakastat rakkautta sanot
rakastavasi rakkaudella
niin silloin rakkaus rakastaa
niin silloin rakkaus rakastaa rakastaa sinuakin

Mikkelsson
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4724
Liittynyt: 18 Tammi 2004, 15:15
Paikkakunta: Helsinki

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Mikkelsson »

Tarjolla olisi anjovismarinoitua paprikaa, chilimarinoitua fetajuustoa, espanjalaista perunamunakasta, kirkasta perunasalaattia uusista perunoista ja omenasta, paholaisen munia, tomaatti-sipulisalaattia, minitortilloja cheddartäytteellä ja salsaa.

Ja grilliin laitetaan Wotkinin soijamakkaroita ja tuoretta tonnikalaa.
Men jag vara stark, jag kan få allt.
Jag kan sprida färg, jag kan regera.
Men det blir nog en till kaffe och en cigarett.

Avatar
Toni
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 18635
Liittynyt: 10 Helmi 2004, 12:23
Paikkakunta: Helsinki

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Toni »

Ihana tää meidän VAIHTELEVA kesämenyyy: makkaraa grillattuna, makkaraa paistettuna, makkaraa keitettynä, makkaraa "Lauantaina", makkaraa uunitettuna........ Röyh. :shock:
"Mutta siis kaikkihan on pornoa, jos sitä katsoo oikein." (Margot)

Avatar
HkiMiikku
Vielä yhdet
Vielä yhdet
Viestit: 649
Liittynyt: 04 Kesä 2005, 19:18
Paikkakunta: Helsinki

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja HkiMiikku »

Tosi helppo ja yksinkertainen mutta hyvä: Osta ISOJA herkkusieniä, maksaa rahaa tosi vähän. Poista jalka ja halkaise, laita likoomaan astiaan jossa on puoli desiä ruokaöljyä, desi ruokakermaa, ja desi vettä ja mausteksi suolaa ja maustepippuri. Anna olla siellä n.30 min. Ja ei kun grilliin. Aivan sairaan hyvää!!!!!! Samassa liemessä voi uittaa myös sipulilohkot ja laittaa ne folioon. Niiden kypsyminen kestää hiukan kauemmin joten laita ne ensin grilliin. Nam! :mums: Sit tietty lisäksi perunaa, pihviä, silliä, salaattia.....jne...
Viimeksi muokannut HkiMiikku, 20 Heinä 2005, 01:13. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Toni
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 18635
Liittynyt: 10 Helmi 2004, 12:23
Paikkakunta: Helsinki

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Toni »

:rofl: Mä luin, että sitä ruokaa varten pitäis ostaa "maksaa tosi vähän" :mrgreen: Siin vaiheessa meinasin jo kääntyä kannoillani... Mut älysin :mrgreen:
"Mutta siis kaikkihan on pornoa, jos sitä katsoo oikein." (Margot)

Avatar
JukkaV
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 15682
Liittynyt: 23 Marras 2003, 15:59
Paikkakunta: Turku - Suomen viisukeskus
Viesti:

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja JukkaV »

Tässä tulee vinkkiä, jonka pohjana on Jukan soijarouhelasagnekastike.

JukkaV:n lämpimät voileivät

1 dl tummaa soijarouhetta
3 dl vettä
1 prk tomaattimurskaa
1 pss keittojuureksia
1 pss sipulikuutioita
mustapippuria

Keitä seosta jonkin aikaa kattilassa, niin, että kiehuu. Tämän jälkeen anna vetäytyä ja voitele

haluamasi määrä leipäviipaleita (ei ruislimppua tms., vaan ns. vaaleaa leipää)

Laita kunnolla soijarouhekasvisseosta leipien päälle ja laita n. 200 asteiseen uuniin noin 10 minuutiksi. Sitten ota pois uunista nuo leivät ja ripottele niiden päälle

juustoraastetta (esim. mozzarellaa)

ja laita vielä noin 5 minuutiksi uuniin. Ota pois, kun juusto on kauniisti hiukan ruskistunut.
Rohkeutta on käytettävä voimavarana, jotta voi pyrkiä inhimillisen elämän järjestämiseen tulevaisuudessakin. :)

Avatar
HkiMiikku
Vielä yhdet
Vielä yhdet
Viestit: 649
Liittynyt: 04 Kesä 2005, 19:18
Paikkakunta: Helsinki

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja HkiMiikku »

Toni kirjoitti::rofl: Mä luin, että sitä ruokaa varten pitäis ostaa "maksaa tosi vähän" :mrgreen: Siin vaiheessa meinasin jo kääntyä kannoillani... Mut älysin :mrgreen:
Sori, kävin korjaamassa erehdyksen. Se näyttikin ihan hassulta.." vähän maksaa ja sit grillii..." :rofl:

Mikkelsson
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4724
Liittynyt: 18 Tammi 2004, 15:15
Paikkakunta: Helsinki

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Mikkelsson »

Kehuin noita jogurtteja laihdutusvinkeissä, niin päivän lämpimäksi ateriaksi voisi sitten tehdä hyvää, tulista tomaattikeittoa;

1 paprika, valkosipulinkynsiä maun mukaan ja 1 sipuli pilkotaan ja freesataan pannulla tilkassa öljyä, ei kuitenkaan niin että saisivat väriä. Itse tykkään laittaa mukaan myös chilejä, mutta muistakaa testata niiden vahvuus ensin maistamalla.

Freesatut jutskat kaadetaan kattilaan, mukaan 2 prk tomaattimurskaa ja 2 murskapurkillista vettä. Samalla huuhtoutuu kaikki murska mukaan.

Mukaan suolaa, mustapippuria ja oreganoa reilusti. Jos chilit on passattu ja/tai tykkää mausteisesta ruoasta niinkuin minä, niin sitten maun mukaan sambal oelekia.

Keitetään 10-15 minuuttia ja lopuksi soseutetaan. Ihan taivaallisen hyvää, ja ei pilaa dieettiä. Todellakaan. ;)
Men jag vara stark, jag kan få allt.
Jag kan sprida färg, jag kan regera.
Men det blir nog en till kaffe och en cigarett.

Avatar
JeSSSe
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11428
Liittynyt: 07 Helmi 2004, 00:33
Paikkakunta: Tampere

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja JeSSSe »

mä ajattelin tehdä tänään ruuaksi nakkikeittoa. Jos jollakulla on jotain vinkkejä, miten siitä saa megamegahyvää megahyvän sijaan, niin kertokaas!
Anything that's worth having is sure enough worth fighting for

Avatar
itikka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 5636
Liittynyt: 21 Kesä 2004, 08:29
Paikkakunta: Helsinki

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja itikka »

Millainen on megahyvän resepti?

Lähes keittoon kuin keittoon kuuluu tosin tän mielestä juuriselleri, laakerinlehti ja loraus soijakastiketta... ;)
Życie jest drogą, życie jest snem
A co będzie potem? - nie wiem, i wiem
O nic nie pytaj, dowiesz się gdy
Skończy się droga, życie... i sny

Avatar
JeSSSe
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11428
Liittynyt: 07 Helmi 2004, 00:33
Paikkakunta: Tampere

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja JeSSSe »

megahyvä on ihan vaan perusnakkikeitto, eli nakkeja, vettä, juureksia, lihaliemikuutio ja perunaa ja mausteita..
Anything that's worth having is sure enough worth fighting for

Avatar
itikka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 5636
Liittynyt: 21 Kesä 2004, 08:29
Paikkakunta: Helsinki

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja itikka »

Kuulostaakin ihan megahyvältä. Muistat vain käyttää tuoreita juureksia, eikä mitään pussijuttuja ja annat hautua PIIIIIIITKÄÄÄÄÄÄÄÄN niin hyvää tulee... ;)
Życie jest drogą, życie jest snem
A co będzie potem? - nie wiem, i wiem
O nic nie pytaj, dowiesz się gdy
Skończy się droga, życie... i sny

Avatar
JeSSSe
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11428
Liittynyt: 07 Helmi 2004, 00:33
Paikkakunta: Tampere

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja JeSSSe »

kyllä mä ton jotenkin onnistun pilaamaan :roll:

(pssst. itikka. Kiitoksia kovasti siitä perunasalaattireseptistä..tein sitä tupareille ja HYVINHYVINHYVIN meni kaupaks! :peukku: )
Anything that's worth having is sure enough worth fighting for

poistettu_tunnus_06
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4768
Liittynyt: 09 Helmi 2005, 09:45

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja poistettu_tunnus_06 »

Oliko se nyt sitä rahkaa vai? :rofl:

Avatar
JeSSSe
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11428
Liittynyt: 07 Helmi 2004, 00:33
Paikkakunta: Tampere

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja JeSSSe »

juuri sitä lol yks kavereista kysy, että onko toi jotain rahkaa? Sitten kun sanoin, että no ei oo kun perunasalaattia...se katto vähän aikaa ja sit otti sitä ja sano, että olipas hyvää! Sen jälkeen muut epäili, että mun tekemissä muffinsseissa ois ollu sit jotain lihaa marjojen lisäks :niinpa:

"Kuuluuks näitä sit syödä ton rahkan kanssa?"
Anything that's worth having is sure enough worth fighting for

Avatar
itikka
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 5636
Liittynyt: 21 Kesä 2004, 08:29
Paikkakunta: Helsinki

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja itikka »

JeSSSe kirjoitti:juuri sitä lol yks kavereista kysy, että onko toi jotain rahkaa? Sitten kun sanoin, että no ei oo kun perunasalaattia...se katto vähän aikaa ja sit otti sitä ja sano, että olipas hyvää! Sen jälkeen muut epäili, että mun tekemissä muffinsseissa ois ollu sit jotain lihaa marjojen lisäks :niinpa:

"Kuuluuks näitä sit syödä ton rahkan kanssa?"
;)
Toisaalta täytyy muistaa, että itsetehty ruoka saattaa aiheuttaa joissakin ihmetystä näinä valmisruoan ja einesten luvattuna aikakautena. :mrgreen:

Mutta kiva kuulla, että maistui. Hauska olisi ollut maistella sun versiota tuosta salaatista. Mutta ensi kerralla sitten, kun ei ole hää-menoja... lol

Ai niin... eilen tuli tehtyä taivaallisen lihottavaa jauhelihakastiketta:
naudan jauhelihaa
pekonia
reilusti tuoreita chilipaprikoita
pari sipulia
voita
jauhoja....

...ja lopuksi ranskankermaa, dijonia ja paljon valkopippuria... NAM!
Życie jest drogą, życie jest snem
A co będzie potem? - nie wiem, i wiem
O nic nie pytaj, dowiesz się gdy
Skończy się droga, życie... i sny

poistettu_tunnus_06
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4768
Liittynyt: 09 Helmi 2005, 09:45

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja poistettu_tunnus_06 »

Nams nams... Pelkkä lukeminen sai jo kupeet levenemään. Pitää siis kokeilla :p

Avatar
ashanti
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 3393
Liittynyt: 07 Helmi 2004, 11:42
Paikkakunta: St.Moritz

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja ashanti »

Oi oi, jauhelihakastike on kyllä toisinaan taivaallisen hyvää perusruokaa -tuosta nakkikeitosta puhumattakaan. Syksy on minulle ehdottomasti keittoaikaa, juuri Itikan mainitsemat ei-pakastetut juurekset ovat ihanimmillaan. Aah; palsternakkaa, lanttua, porkkanaa, mukulaselleriä. Purjoista ja sipuleista puhumattaakaan. Pyöräytin juuri perinteisemmän jauhelihasoosin a'la mummo, jossa ei säästellä maustepippurissa. Mummon ohjeeseen kuuluu kermaa ja voita mutta ilmankin tulee suussasulavan hyvää. Kiitos sille fiksulle ihmiselle, joka on keksinyt nämä kevytkermat yms. ruuanlaittojutskat.
U kosu stavi ruzmarin
I jedan cvijet kraj šadrvana
Lejla, zar bi mogla ti drugog voljeti?
Golube, moj golube
Nosi joj suze mjesto pjesme

Avatar
Jvvv
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9695
Liittynyt: 07 Helmi 2004, 12:43
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Jvvv »

Tietääkö joku, myydäänkö siviilihenkilöille sellaista tehdasmunaa (pun not intended), jota ravintolat ja kahvilat käsittääkseni monesti käyttävät? Siis sellaista metrimunaa (pun still not intended), joka on koneellisesti muodostettu ja kypsennetty.

Näet kuin pännii kerta kerralta enempi ja enempi nuo munat, joiden kuoret eivät suostu irtoamaan ilman tuhannen päreiksi pirstoutumista. Ja vievät vielä tarttumalla puolet valkuaisesta mukanaan.
"Olen kivi joka kukkii lailla hauraan joutsenen."

Avatar
Hazel
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 20988
Liittynyt: 04 Huhti 2004, 01:20
Paikkakunta: Kangasala
Viesti:

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Hazel »

Jvvv kirjoitti:Tietääkö joku, myydäänkö siviilihenkilöille sellaista tehdasmunaa ? Siis sellaista metrimunaa .
:repeilee: :rofl2: :repeilee: :rofl2: :repeilee: :rofl2:

Anteeksi Jvvv, oli ihan pakko :puna: . Toi oli niin hauskasti sanottu :rofl: .

Ja tuohon kuorien kiinnijäämiseen on sellainen apukeino, että laita keitinveteen suolaa (estää samalla kuoren rikkoutumisen keiton aikan) ja sitten nosta munat kylmään veteen vähäksi aikaa, sen jälkeen kuorien pitäisi kyllä irrota kunnolla. Jos muna on kovin tuore, niin kuori jää helpommin kiinni kalvoon.
YOU NEVER KNOW HOW STRONG YOU ARE UNTIL BEING STRONG IS THE ONLY CHOICE YOU HAVE.

Avatar
Jvvv
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9695
Liittynyt: 07 Helmi 2004, 12:43
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Jvvv »

:mrgreen: Juu, kyllähän tuo "kylmä kylpy" helpottaa monesti kuorien irtoamista, muttei aina. Suolaa täytynee kokeilla ensi kerralla. Jos ei sitä metrimunaa sopuhinnalla eteen tarjota.
"Olen kivi joka kukkii lailla hauraan joutsenen."

Avatar
JeSSSe
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11428
Liittynyt: 07 Helmi 2004, 00:33
Paikkakunta: Tampere

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja JeSSSe »

Mitä tää metrimuna on? Mulle kans semmosta! Mä oon muutenkin nii huono munien keittämisessä ku en jaksa kelloo vehdata enkä ostaa munakelloo niin on aina sattuman kauppaa onks ne munat löysiä vai kivikovia. :roll:
Anything that's worth having is sure enough worth fighting for

poistettu_tunnus_06
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4768
Liittynyt: 09 Helmi 2005, 09:45

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja poistettu_tunnus_06 »

Metrimuna? Mulle kans, kiitos. :shock: :p :tapu: :kiitos: :heh: :repeilee:

Avatar
JeSSSe
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 11428
Liittynyt: 07 Helmi 2004, 00:33
Paikkakunta: Tampere

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja JeSSSe »

Papageno71 kirjoitti:Metrimuna? Mulle kans, kiitos. :shock: :p :tapu: :kiitos: :heh: :repeilee:
sehän olikin näköjään oiva reseptivinkki lol
Anything that's worth having is sure enough worth fighting for

poistettu_tunnus_06
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 4768
Liittynyt: 09 Helmi 2005, 09:45

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja poistettu_tunnus_06 »

Mulle herahti ainakin jo vesi kielelle :p

Avatar
Toni
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 18635
Liittynyt: 10 Helmi 2004, 12:23
Paikkakunta: Helsinki

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Toni »

LOISTAVIA SIENIRUOKAOHJEITA TÄNNE, kiitos :)
"Mutta siis kaikkihan on pornoa, jos sitä katsoo oikein." (Margot)

Avatar
Jvvv
Kanta-asiakas
Kanta-asiakas
Viestit: 9695
Liittynyt: 07 Helmi 2004, 12:43
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Reseptivinkit

Viesti Kirjoittaja Jvvv »

Tämä on vakava asia! Unohdin Stockan Herkussa tänään käydessäni etsiä tuota munatuotetta.
"Olen kivi joka kukkii lailla hauraan joutsenen."

Vastaa Viestiin