Un peu de poivre, un peu de sel (Reseptivinkit)
Re: Reseptivinkit
Minulla on ollut kaapissa säkillinen korealaisia Buldak Bokkeummyeon -nuudeleita, jotka ovat todella tulisia. Facebookissa tuli vastaan resepti, jossa tulisesta kastikkeesta tehdään bbq-kastike. Kokkasin nyt tuon ja oli hyvää! Edelleen oli tulista, mutta sopivalla tasolla. Pelkästään tuo kastike nuudeleiden kanssa on niin tulista, että niiden syöminen sattuu, mutta nyt ei tuntunut missään. Suosittelen kokeilemaan reseptiä, jos nurkista löytyy noita nuudeleita.
Dancing to electropop like a robot from 1984
Re: Reseptivinkit
Kääretorttutaikinassa usein käytetään. Ja voi niillä muutakin suurustaa kuin kiisselin.
Wikipedia tietää lisäksi, että perunajauhoa voidaan käytää turkiseläinten rehussa
Tuotteen valmistaja keksii tietysti paljon muutakin: "Poriseepa liedelläsi pataruoka, keitto, kastike tai kiisseli, perunajauho tuo siihen oman taikansa - kuohkeita leivonnaisia unohtamatta." Joten muista seuraavan kerran loihtia keittoa pistämällä siihen ripaus perunajauhoa!
Edit: Löytyi vielä tällainen reseptivinkki (en ole kokeillut): "Ripuliin on erittäin tehokas ja halpa lääke: perunajauho. Sitä sekoitetaan kaksi ruokalusikallista lasilliseen vettä, ja lääke on valmis juotavaksi. Kaiken lisäksi se vaikuttaa ihan välittömästi."
Edit2: Voi niistä myös limaa laittaa:
Rise, angel, shine, love!
Re: Reseptivinkit
^ Ahaa, kiitos kääretorttuvinkistä. Noille muille taidan viitata kintaalla.
Riskinä seniorilaumat
Re: Reseptivinkit
^Tuli mieleen vielä sellainen kuin perunaleivos. Itse en ole niitä koskaan tehnyt, ainoastaan konditoriassa joskus syönyt. Nyt kun tsekkasin reseptin, niin nehän tehdään hienonnetusta kääretorttutaikinasta.
Muussakin leivonnassa voi perunajauhoja käyttää, mutta tuo kääretorttu on se itselleni tutuin. Olen tainnut niillä joskus myös suurustaa jonkun wok-kastikkeen tms., kun en ole viitsinyt erikseen pakettia jotain muuta tärkkelystä sitä varten hankkia. Ei siis tehdä ihan kiisselin paksuista, mutta mehukeittoa.
Muussakin leivonnassa voi perunajauhoja käyttää, mutta tuo kääretorttu on se itselleni tutuin. Olen tainnut niillä joskus myös suurustaa jonkun wok-kastikkeen tms., kun en ole viitsinyt erikseen pakettia jotain muuta tärkkelystä sitä varten hankkia. Ei siis tehdä ihan kiisselin paksuista, mutta mehukeittoa.
Rise, angel, shine, love!
Re: Reseptivinkit
Tässä on aika hyvä pitsaresepti. Itselläni on usein tupannut pohja olemaan liian kostea, mutta tästä tuli juuri sopiva.
Riskinä seniorilaumat
Re: Reseptivinkit
Onko kukaan kokeillut ketogeenistä ruokavaliota? Itse ajattelin ensi viikolla aloittaa, tavoitteena pääsy ketoosiin ja siinä pysyminen vähintään kuukauden. Lainasin kirjastosta ketodieetti-oppaan mutta siinä oli annettu vain yleisluontoisia reseptejä eikä niissä ollut ilmoitettu annosten hiilarien kokonaismäärää. Tarvitsisin sellaisen oppaan, jossa sanotaan että maanantaina hankit täsmälleen nämä ainekset ja valmistat täsmälleen nämä ruoat ja niistä tulee tasan 25g hiilareita, ja sama tiistaille jne. Nuo oppaat kun ovat yleisluontoisia niin joutuu itse rakentamaan päivän ruokalistan ja laskemaan itse hiilarit eli ihan turhia moiset opukset loppupeleissä.
- TomppaJr
- Koordinaattori
- Viestit: 36991
- Liittynyt: 05 Huhti 2010, 11:42
- Paikkakunta: Helsinki
- Viesti:
Re: Reseptivinkit
^ Kämppikseni on kokeillut hyvin tuloksin. En tiedä/muista siitä kyllä mitään, mitä se selitti.
Meow cat, please meow back.
Re: Reseptivinkit
Tässä erittäin helppo ohje suklaakakkuun (enemmänkin mutakakku..). Ei vaadita kuin "normaalit" elintarvikkeet, joten itse teen tämän aina kun kotoa ei löydy mitään.
https://www.mtvuutiset.fi/makuja/resept ... #gs.annyqq
https://www.mtvuutiset.fi/makuja/resept ... #gs.annyqq
-
- Kanta-asiakas
- Viestit: 11577
- Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
- Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
- Viesti:
Re: Reseptivinkit
Teimpä pitkästä aikaa teeleipää, vanhoja jauhonjämiä vaan käyttöön. Kypsensinn sen ihan vaan paistinpannulla. Pidin kantta päällä pienellä raollaan ettei kuivu liikaa ja paisto nopeutuu täl tavoin. Ja makuhan muistuttaa lujasti meijän perinteistä maakuntaruokaamme muttia.
- Viiksivallu
- Kanta-asiakas
- Viestit: 1596
- Liittynyt: 05 Huhti 2015, 22:27
Re: Un peu de poivre, un peu de sel (Reseptivinkit)
Olen viime aikoina hurahtanut höyryttämiseen, kun noin kuukausi takaperin löysin keittiönkaapista pari vuotta sitten kirpparilta ammoin ostamani höyrytyskorin. Nyt höyrytän lähes kaikki vihannekset ja olen hankkinut aasialaisista kaupoista erilaisia taikinanyyttejä ja muita höyrytettäviä ruokia. Tänään kokeilin myös kananmunien höyryttämistä, ei olisi keitetyistä erottanut ellei olisi tiennyt Ehkä kokeilen seuraavaksi höyrytettyä kalaa, se on ilmeisesti sangen yleinen ruokalaji Kiinassa.
I’m pretty funny
But the jokes on me
Cause no one ever takes me seriously
But the jokes on me
Cause no one ever takes me seriously
-
- Kanta-asiakas
- Viestit: 11577
- Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
- Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
- Viesti:
Re: Un peu de poivre, un peu de sel (Reseptivinkit)
eka erä kausitorttuja tehty... lehtitaikinasta, siis näitä ns. joulutorttusii .... silmäks tietysti luumuhillon lisäksi myös aprikoosihilloo joka on kuitenkin liian löysää mut laitan silti..., sekä viikunahilloa, sitä laitan seuraavaan erään. Myös niitä ihte Mozartin kauniin vihreitä kuulia, puolitan van tai leikkaa tava. pihempänä tyyppinä pallon neljään osaan... myös irtokarkkiosastolta löytyviä toffee-fugddjea ... voisin kokeilla... KEKSIKÄÄ LISÄÄ TORTUN SILMÄN TÄYTTEITÄ!??
Re: Un peu de poivre, un peu de sel (Reseptivinkit)
En keksi itse (kun tykkään ihan luumumarmeladista), mutta tässä muiden keksimiä: https://anna.fi/ruoka/ruokajutut/joulut ... muhillolle
Eineslihapullaakin on kokeiltu ja hyväksi havaittu.
Sitten tässä vähän vaativampi näperrettävä: https://www.fazer.fi/reseptit-ja-ideat/ ... gat-kuusi/
Rise, angel, shine, love!
Re: Un peu de poivre, un peu de sel (Reseptivinkit)
Ei ehkä niinkään resepti, mutta tuli kokeiltua viipaleina pannussa lämmitettyä ryynimakkaraa puolukkahillon ja valkosipulimajoneesin kera. Kuulostaa omituiselta, mutta toimii. Jos pitäisin grillikioskia, tuo voisi olla spesiaaliannokseni.
(Grilliruoista puheenollen, nyt olisi vinkit tarpeen, sillä ristikkolehden kuva-arvoituksessa kysellään pikaruokia, ja yksi vielä puuttuu enkä millään keksi, mitä ruokia vielä voisi olla. Luulisin, että se loppuu joko -tta tai -ppi, mutta ei kuitenkaan ole sinappi eikä ketsuppi.)
(Grilliruoista puheenollen, nyt olisi vinkit tarpeen, sillä ristikkolehden kuva-arvoituksessa kysellään pikaruokia, ja yksi vielä puuttuu enkä millään keksi, mitä ruokia vielä voisi olla. Luulisin, että se loppuu joko -tta tai -ppi, mutta ei kuitenkaan ole sinappi eikä ketsuppi.)
Rise, angel, shine, love!
Re: Un peu de poivre, un peu de sel (Reseptivinkit)
Uusin keksintöni torttu-saralla: Lehtitaikinalevyt sellaisenaan pellille, kypsinä halkaistaan neliön muotoon. Jokainen täyttää, millä haluaa, meillä jouluna tulossa Skagen-täyte, kinkkua, luumu- ja omenahilloa. Kokeilussa yksi pellillinen hävisi nopeasti.
Suosittelen, ei turhaa väkertämistä ja jokainen saa mieluisensa täytteen. Tai ilman täytettä!
Suosittelen, ei turhaa väkertämistä ja jokainen saa mieluisensa täytteen. Tai ilman täytettä!
Re: Un peu de poivre, un peu de sel (Reseptivinkit)
Menee enemmän kielikysymyksiin, mutta se oli vrappi. Enpä ole ennen tuollaista kirjoitusasua sille nähnyt.Rousku kirjoitti: ↑02 Joulu 2022, 03:28 (Grilliruoista puheenollen, nyt olisi vinkit tarpeen, sillä ristikkolehden kuva-arvoituksessa kysellään pikaruokia, ja yksi vielä puuttuu enkä millään keksi, mitä ruokia vielä voisi olla. Luulisin, että se loppuu joko -tta tai -ppi, mutta ei kuitenkaan ole sinappi eikä ketsuppi.)
Rise, angel, shine, love!