Kausiruokakeskustelu (joulu/pääsiäinen/vappu yms)
Re: Kausiruokakeskustelu (joulu/pääsiäinen/vappu yms)
^Sitä on liikkeellä, minäkin söin tänään makkaran. Tai oikeastaan hot dogin, joka oli uumoilemaani parempi. Jopa se sämpylä meni alas, kun oli jokseenkin maukas makkara ja kaikki mausteet . Kesäni on kyllä ollut aika makkaraton (enpä niitä kotona itsekseni viitsi syödä), mutta tällä viikolla olen repäissyt, sillä söin maanantainakin makkaran, joka oli kyllä aika paha.
Mansikoita olen syönyt senkin edestä, ja kirsikoitakin ihan kiitettävästi. Jäätelöä vähemmän kuin talvella.
Mansikoita olen syönyt senkin edestä, ja kirsikoitakin ihan kiitettävästi. Jäätelöä vähemmän kuin talvella.
Rise, angel, shine, love!
Re: Kausiruokakeskustelu (joulu/pääsiäinen/vappu yms)
Glögikausi tuli tänään avattua. Ulkona on niin kylmä, että teki lämmintä mieli.
Riskinä seniorilaumat
Re: Kausiruokakeskustelu (joulu/pääsiäinen/vappu yms)
Hans Välimäen vuosikertaglögi oli kyllä omituisen makuista.
Syytän tähtianista.Ainekset: Vesi, mustikka-, punaherukka- ja mustaherukkamehu, sokeri, mausteet (kaneli, appelsiiniuute, tähtianis, neilikka, kardemumma, muskotti, inkivääri, laakerinlehti, vanilja, timjami), säilöntäaineena kaliumsorbaatti.
Riskinä seniorilaumat
Re: Kausiruokakeskustelu (joulu/pääsiäinen/vappu yms)
^Timjamia, täytyykin kokeilla sitä glögimausteena! Timjami on hyvää.
Rise, angel, shine, love!
Re: Kausiruokakeskustelu (joulu/pääsiäinen/vappu yms)
Kokeilen juuri nyhtöpossu-reseptiä, lihakauppias suositteli liemeen cola-juomaa.
http://hernemaissi.blogspot.fi/2013/11/ ... possu.html
Saa nähdä miten onnistuu, viimeksi yrittämäni nyhtöpossu oli onneton sikaviritelmä.Teen myös illalla kurpitsapiirakan ja huomenna yritän repiä naudanpaistia hötöksi. Mikä minua vaivaa? Yleensä tyydyn vanhoihin resepteihin.
http://hernemaissi.blogspot.fi/2013/11/ ... possu.html
Saa nähdä miten onnistuu, viimeksi yrittämäni nyhtöpossu oli onneton sikaviritelmä.Teen myös illalla kurpitsapiirakan ja huomenna yritän repiä naudanpaistia hötöksi. Mikä minua vaivaa? Yleensä tyydyn vanhoihin resepteihin.
Re: Kausiruokakeskustelu (joulu/pääsiäinen/vappu yms)
Ovatkos ihmiset jo nauttineet mämmiä tai pashaa?
Riskinä seniorilaumat
Re: Kausiruokakeskustelu (joulu/pääsiäinen/vappu yms)
Parit pashat on nautittu, mutta mämmit on vielä tältä vuodelta testaamatta. Mitäs muita makeita ruokia pääsiäisaikaan kuuluu? Rahkapiirakka ja -pullat kai ainakin?
"Mutta siis kaikkihan on pornoa, jos sitä katsoo oikein." (Margot)
Re: Kausiruokakeskustelu (joulu/pääsiäinen/vappu yms)
Yritin syödä teollisesti valmistettua pashaa, mutta se oli aivan hirveää.
Mämmiä söin pari päivää sitten, ja kyllä se on ihan hyvää pienissä määrissä ja vaniljakastikkeeseen upotettuna.
Menen pääsiäiseksi kotiin, ja odotan perinteistä lammascurrya ja naan-leipää kuin kuuta nousevaa.
Mämmiä söin pari päivää sitten, ja kyllä se on ihan hyvää pienissä määrissä ja vaniljakastikkeeseen upotettuna.
Menen pääsiäiseksi kotiin, ja odotan perinteistä lammascurrya ja naan-leipää kuin kuuta nousevaa.
I'm not as think as you drunk I am
Re: Kausiruokakeskustelu (joulu/pääsiäinen/vappu yms)
Eikös ihmiset syö suklaamunia pääsiäisenä? Vai ajattelitko, että ne eivät ole ruokaa.Toni kirjoitti: Mitäs muita makeita ruokia pääsiäisaikaan kuuluu?
Ainoa pääsiäiseen liittyvä, mitä jo olen nauttinut, on yksi pääsiäisolut. Lammasta on jääkaapissa marinoitumassa (koko kaappi haiseekin sitten valkosipulille).
Rise, angel, shine, love!
Re: Kausiruokakeskustelu (joulu/pääsiäinen/vappu yms)
Jep, en miellä suklaata sillä tavalla ruuaksi, varsinkaan kausiruuaksi. Minulla kun se suklaakausi on noin 365 päivää vuodessa.
Olen tehnyt myös itse pashaa eikä se ole kauhean vaikeaakaan.
Tarkoitatko tällä esim. Lieksan pashaa? Minusta se on ihanaa! Muita en ole kai maistanutkaan.riksa[ kirjoitti:Yritin syödä teollisesti valmistettua pashaa, mutta se oli aivan hirveää.
Olen tehnyt myös itse pashaa eikä se ole kauhean vaikeaakaan.
"Mutta siis kaikkihan on pornoa, jos sitä katsoo oikein." (Margot)
Re: Kausiruokakeskustelu (joulu/pääsiäinen/vappu yms)
Mutta pääsiäisenähän suklaa nautitaan nimenomaan munan muotoisena! On siinä eroa.Toni kirjoitti:en miellä suklaata sillä tavalla ruuaksi, varsinkaan kausiruuaksi. Minulla kun se suklaakausi on noin 365 päivää vuodessa.
Olen maistanut sitä joskus, ja minusta se on hieman teollisen makuista. Omatekemä on parempaa, ja sokerin voi jättää silloin vähemmälle (jolloin kerman osuus kasvaa).Toni kirjoitti:Tarkoitatko tällä esim. Lieksan pashaa? Minusta se on ihanaa! Muita en ole kai maistanutkaan.
Rise, angel, shine, love!
Re: Kausiruokakeskustelu (joulu/pääsiäinen/vappu yms)
Minä söin tänään mämmiä vaniljakastikkeen kera. Seuraavan kerran voikin sitä mättää sitten vuoden päästä. On niin imelää. Kerran vuodessa pitää kuitenkin maistaa.
Vappusimaa odotan jo innolla.
Vappusimaa odotan jo innolla.
Riskinä seniorilaumat
Re: Kausiruokakeskustelu (joulu/pääsiäinen/vappu yms)
Minä ostin jo simaa.
You're not ugly, you are smart, talented
And have abilities to make the world better
And have abilities to make the world better
Re: Kausiruokakeskustelu (joulu/pääsiäinen/vappu yms)
^ Luulin jo olevani ainut joka on ostanut jo simaa.
"It Has Always Been Now Or Never.
The Decision Has Got To Be Made"
Melovin - Under The Ladder
The Decision Has Got To Be Made"
Melovin - Under The Ladder
Re: Kausiruokakeskustelu (joulu/pääsiäinen/vappu yms)
Omatekemä sima on parempaa . En aio ostaa simaa tänäkään vuonna. (Paitsi Plevnan panimosima on kyllä mielenkiintoinen tapaus.)
Rise, angel, shine, love!
Re: Kausiruokakeskustelu (joulu/pääsiäinen/vappu yms)
Varasin itselleni matkat vanhempieni luokse vapuksi, jotta pääsen äidin tekemän siman makuun.
Riskinä seniorilaumat
Re: Kausiruokakeskustelu (joulu/pääsiäinen/vappu yms)
Marttojen simaresepti. Täksi vapuksi ei enää ehdi, mutta vielä ehtii tehdä äitienpäiväsimaa ja helatorstaisimaa ja helluntaisimaa ja varsinkin sitä juhannussimaa.
Itse reseptistä kommentoisin, että
a) fariinisokeripussin kyljessä ollut ohje on ainoa oikea ja aito ja alkuperäinen (ja minulla sitä ei ole), ja
b) kohta 13. on kaksimerkityksinen. Tulkitsisin sanan "käytä" merkityksessä "älä juo vielä, vaan anna käymisprosessin tehdä tehtävänsä". Sillä eihän sima nyt parissa päivässä vielä juomakelpoista ole! Pari viikkoa menee, jos hyvää haluaa. Ainakin sen fariinisokeripussin reseptin kanssa on näin.
Itse reseptistä kommentoisin, että
a) fariinisokeripussin kyljessä ollut ohje on ainoa oikea ja aito ja alkuperäinen (ja minulla sitä ei ole), ja
b) kohta 13. on kaksimerkityksinen. Tulkitsisin sanan "käytä" merkityksessä "älä juo vielä, vaan anna käymisprosessin tehdä tehtävänsä". Sillä eihän sima nyt parissa päivässä vielä juomakelpoista ole! Pari viikkoa menee, jos hyvää haluaa. Ainakin sen fariinisokeripussin reseptin kanssa on näin.
Rise, angel, shine, love!
Re: Kausiruokakeskustelu (joulu/pääsiäinen/vappu yms)
Tein ihan älyttömän hyvää hedelmäkakkua! Löysin ohjeen Hesarin reseptiarkistosta. Vaikka en ole makean ylin ystävä, olen jos melkeinpä syönyt ensimmäisen kakun, eli pitää leipoa jouluksi toinen . Se on vain jotenkin niin stydinoloinen, siinä on jotain purtavaakin eli niitä hedelmiä ja pähkinöitä, jotenkin melkein kuin oikeaa ruokaa söisi. Ja sitten siinä on konjakkia, mikä tietysti kaltaistani viinalle persoa henkilöä ilahduttaa.
Piparitaikina sen sijaan ei paistu eikä jääkaapista hupene taikinamuotoisenakaan. Ehkä heitän sen pakastimeen.
Piparitaikina sen sijaan ei paistu eikä jääkaapista hupene taikinamuotoisenakaan. Ehkä heitän sen pakastimeen.
Rise, angel, shine, love!
Re: Kausiruokakeskustelu (joulu/pääsiäinen/vappu yms)
Nyt on taas vuoden mämmit syöty.
Riskinä seniorilaumat
Re: Kausiruokakeskustelu (joulu/pääsiäinen/vappu yms)
^Minulla on mämmit ostamatta, ja jouluruoatkin vielä kesken, eli pakastimessa pipari- ja torttutaikinaa edelleen. Voisinkin ottaa ensinmainitun sulamaan ja leipoa huomenna! Ehkä sitä mämmiä sitten vaikka vappuna.
Rise, angel, shine, love!
-
- Hörppijä
- Viestit: 201
- Liittynyt: 06 Helmi 2016, 15:37
Re: Kausiruokakeskustelu (joulu/pääsiäinen/vappu yms)
Minä en ole ikinä ollut mikään mämmi-fani.. eilen kuitenkin tuli maistettua sitä pitkästä aikaa n. 3 rkl runsaan kerman kera ja yllättäen se ei ollutkaan aivan pahaa.
Re: Kausiruokakeskustelu (joulu/pääsiäinen/vappu yms)
Unohdan aina, mikä kauppojen simoista on suht' hyvää. Nyt on taas tullut testattu monia, mutta ei niistä ole kyllä äidin simaan verrattuna mihinkään.
Riskinä seniorilaumat
Re: Kausiruokakeskustelu (joulu/pääsiäinen/vappu yms)
^Höh. Toistan sen, minkä muistaakseni viimeksikin: Miksi et tee itse? Kyllä sinä varmasti osaat siinä kuin äitisikin! Tosin jos todella hyvää haluaa, olisi pitänyt jo tehdä.
Rise, angel, shine, love!
Re: Kausiruokakeskustelu (joulu/pääsiäinen/vappu yms)
^ Olen liian laiska! Lisäksi vapaa-aikaani on tällä hetkellä niin vähän, etten raaski laittaa sitä siman tekemiseen. Jos tekisin kuten äitini, laittaisin siman tulemaan noin kolme päivää ennen juontia.
Riskinä seniorilaumat
Re: Kausiruokakeskustelu (joulu/pääsiäinen/vappu yms)
Simatesti
Yllättävän monessa käytetään raaka-aineena jotain hedelmämehua. Mutta eihän simaan kuulu muuta kuin vettä, (fariini)sokeria, hiivaa ja sitruunaa!
Yllättävän monessa käytetään raaka-aineena jotain hedelmämehua. Mutta eihän simaan kuulu muuta kuin vettä, (fariini)sokeria, hiivaa ja sitruunaa!
Rise, angel, shine, love!
Re: Kausiruokakeskustelu (joulu/pääsiäinen/vappu yms)
Pakko tulla kehumaan Alepoistakin löytyvää Lapin Marian aidolla vaniljalla maustettua luomumustikkaglögiä, jonka tuotenimi on Revontuli (750 ml). Ehkä jopa parasta glögiä, jota olen koskaan maistanut!
Aika hintavaa tämä on, mutta silloin tällöin tulee varmasti ostettua.
Aika hintavaa tämä on, mutta silloin tällöin tulee varmasti ostettua.
Riskinä seniorilaumat
Re: Kausiruokakeskustelu (joulu/pääsiäinen/vappu yms)
Aloitin jouluvalmistelut englantilaisesta hedelmäkakusta, joka on nyt uunissa. Noin minuutti sen jälkeen, kun olin tyrkännyt vuoan uuniin, katseeni osui rasialliseen hillottuja appelsiininkuoria, joiden oli ollut tarkoitus kyllä päätyä sinne uuniin muun kakun myötä. No, nappasin tekeleen takaisin ja joten kuten sain sekoiteltua kuorenpalat taikinaan. Jos tuleekin pannukakku niin saan kakkua jo ennen joulua, ja teen jouluksi uuden!
Rise, angel, shine, love!
Re: Kausiruokakeskustelu (joulu/pääsiäinen/vappu yms)
Lasimestarin silli on perinteisiä jouluruokiani. Tosin olen tehnyt sen lähinnä pöydän koristeeksi, kun se on hauskan näköistä, ja sitten irvistellen syönyt muutaman palan . Mutta tänä jouluna se olikin hyvää . Ihan samalla tavoin tein kuin ennenkin. Onkohan minusta tullut vanha? Tai sitten se hyvä maku tuli siitä, kun pistin liemeen piparjuuren tahnana enkä lastuina (puuttuvat tuosta ohjeesta, ja muutenkin käytän enemmän mausteita ja vähemmän punasipulia).
Rise, angel, shine, love!
Re: Kausiruokakeskustelu (joulu/pääsiäinen/vappu yms)
Ai niin runebergintorttu pitää käydä ostamassa. Ja viinaa jolla saa sen huuhdottua alas.
Rise, angel, shine, love!
Re: Kausiruokakeskustelu (joulu/pääsiäinen/vappu yms)
Olen maistellut 2 leipomon tuotteita. Fazerin oli tosi hyvä. Primulan torttu oli niin märkä, että hajosi käsiin.
Pitää varata Melloihin vielä paikallisen Sinuhen torttu, ja ehkä teen omankin tortun tuossa viikonloppuna.
Kostukkeeksi tortulle suosittelen Suomi 100-kuoharia Kuulea, joka kyllä toimi sushinkin kanssa oivallisesti uutena vuotena.
Pitää varata Melloihin vielä paikallisen Sinuhen torttu, ja ehkä teen omankin tortun tuossa viikonloppuna.
Kostukkeeksi tortulle suosittelen Suomi 100-kuoharia Kuulea, joka kyllä toimi sushinkin kanssa oivallisesti uutena vuotena.