Kausiruokakeskustelu (joulu/pääsiäinen/vappu yms)
Re: Kausiruokakeskustelu (joulu/pääsiäinen/vappu yms)
Sokoksen alakerran S-market se on taas aikaansa edellä: tarjolla oli runebergintorttuja. En ostanut.
Harmittaa, kun en ottanut valokuvaa R-kioskin mainoksesta, jossa hehkutettiin "9 kuukautta aikaa päästä rantakuntoon", tjsp, ja henkilö kuvassa vetää jotain pullaa.
Harmittaa, kun en ottanut valokuvaa R-kioskin mainoksesta, jossa hehkutettiin "9 kuukautta aikaa päästä rantakuntoon", tjsp, ja henkilö kuvassa vetää jotain pullaa.
Viimeksi muokannut Rousku, 13 Marras 2019, 17:41. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Rise, angel, shine, love!
- TomppaJr
- Koordinaattori
- Viestit: 37024
- Liittynyt: 05 Huhti 2010, 11:42
- Paikkakunta: Helsinki
- Viesti:
Re: Kausiruokakeskustelu (joulu/pääsiäinen/vappu yms)
^ Porvoossa runebergintorttuja saa ympäri vuoden melkeinpä jokaisesta isommasta kaupasta.
Meow cat, please meow back.
Re: Kausiruokakeskustelu (joulu/pääsiäinen/vappu yms)
Lidlissä olisi ollut kaupan suklaaglögiä, mutta siinä oli alkoholia. Päädyin sitten piparminttuversioon, joka ei tosin ei ollut kovin kummoista.
Riskinä seniorilaumat
Re: Kausiruokakeskustelu (joulu/pääsiäinen/vappu yms)
Gruyère-juustoa, lasimestarin silliä, joululimppua, voita, savuolutta! Joulu
Rise, angel, shine, love!
-
- Kanta-asiakas
- Viestit: 11619
- Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
- Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
- Viesti:
Re: Kausiruokakeskustelu (joulu/pääsiäinen/vappu yms)
ihtetehtyä siänisalaattia (kaupoissa olevathan ovat samanmakuisia etikkaisia majoneesimaisia... viljelysieniltä lähinnä maistuvia eli siis lähes mauttomia plötköjä), samperi tuota takahampaan jomotusta, pitää vaan varoa ettei juo mitään kylmää... en sitten kuitenkaan (tohtinut?) ottaa päivystysaikaa ennen juhlapyhiä...,
hyi hitto, arvatkaas menikö televisio äkkiä kiinni kun tuo muurarirappari räpätys alkoi... ja olen myös mm. nm. Tai1jan kanssa samaa mieltä, Tommi Soidinmäen uusimman levyn sovitukset ovat käsittämättömän vastenmielisen modernit, siis sitä sama linjaa mitä kuullaan kaikenkarvaisten inisijöittenkin levyllä nykyaikana...
ai niin, jatkan edellisen nimimerkin innoittamana herkuttelulistaani:, hapankorput, kahvilikööri, Vaasan tumma joululimppu, Fazerin Real-neliön muotoiset täysjyväruisleipäpalaset, Karpalo-leipä, jonka tosin jätin siskolleni, en siis muistanut/huomannut edes maistaa sitä, K-kaupan itsensä paistama, ole tarkka - muista siis Pirkka...!, Suomi-Viina, nokkostee, (Pohjolan Viagra ja sitä se tosiaankin tuntuu..., usein saanutkin tumputtaa, ja kusta tulee kuin hevoselta, diureettinen yrtti siis, kts. YLE:X:n hupailut, eilinen kusikuiskaaja...), Keski-vaniljarinkelit, sellaiset pehmeät, tiejättehän, Böhme (qual. 1894) Finest Cream Irish Wishkey, ehkä parhaita suklaakonvehteja mitä olen saanut...?. Kristallinen Goudda, valion kolmion muotoiset muovipakkaukset, Luostari ja mitä niitä nyt onkaan, Kylmäsavustettu kirjolohi, ystäväeläinlääkäripariskunnanochsenkauniimmanosapuolen tekemä perinteinen maksapatee ja vielä määrittelemätön makkaralenkin pätkä, (minkä suoleen tehty...?), dijonsinappi, emmental-tarjous-oleneikeapunaistentarjouslapujenkyttääjä, Valion vanilla-kastike ja pakastemustikat, punaisia viinimarjoja myös kuistilla, hitto kun ne kitkeröityvät mutta menevät toki nektarina (smoothie-sana luonnollisesti minullakin fennomaanilla pannassa, tosi ärsyttävä!), vispipuurona tahi kiisselinä tai soppana... tässä näin alkupaloja, vinkkejä...
hyi hitto, arvatkaas menikö televisio äkkiä kiinni kun tuo muurarirappari räpätys alkoi... ja olen myös mm. nm. Tai1jan kanssa samaa mieltä, Tommi Soidinmäen uusimman levyn sovitukset ovat käsittämättömän vastenmielisen modernit, siis sitä sama linjaa mitä kuullaan kaikenkarvaisten inisijöittenkin levyllä nykyaikana...
ai niin, jatkan edellisen nimimerkin innoittamana herkuttelulistaani:, hapankorput, kahvilikööri, Vaasan tumma joululimppu, Fazerin Real-neliön muotoiset täysjyväruisleipäpalaset, Karpalo-leipä, jonka tosin jätin siskolleni, en siis muistanut/huomannut edes maistaa sitä, K-kaupan itsensä paistama, ole tarkka - muista siis Pirkka...!, Suomi-Viina, nokkostee, (Pohjolan Viagra ja sitä se tosiaankin tuntuu..., usein saanutkin tumputtaa, ja kusta tulee kuin hevoselta, diureettinen yrtti siis, kts. YLE:X:n hupailut, eilinen kusikuiskaaja...), Keski-vaniljarinkelit, sellaiset pehmeät, tiejättehän, Böhme (qual. 1894) Finest Cream Irish Wishkey, ehkä parhaita suklaakonvehteja mitä olen saanut...?. Kristallinen Goudda, valion kolmion muotoiset muovipakkaukset, Luostari ja mitä niitä nyt onkaan, Kylmäsavustettu kirjolohi, ystäväeläinlääkäripariskunnanochsenkauniimmanosapuolen tekemä perinteinen maksapatee ja vielä määrittelemätön makkaralenkin pätkä, (minkä suoleen tehty...?), dijonsinappi, emmental-tarjous-oleneikeapunaistentarjouslapujenkyttääjä, Valion vanilla-kastike ja pakastemustikat, punaisia viinimarjoja myös kuistilla, hitto kun ne kitkeröityvät mutta menevät toki nektarina (smoothie-sana luonnollisesti minullakin fennomaanilla pannassa, tosi ärsyttävä!), vispipuurona tahi kiisselinä tai soppana... tässä näin alkupaloja, vinkkejä...
Re: Kausiruokakeskustelu (joulu/pääsiäinen/vappu yms)
Jassoo, olisi pitänyt kerrata ketjua aikaisemmin. En muistanut tuotakaan, ja joulu on jo ohi. Ehkä ensi jouluna sitten.Rousku kirjoitti: ↑10 Elo 2019, 15:46 Kävin eilen Alkossa ja myyjä oli juttutuulella aiheesta "ruokien ja juomien yhdistäminen". Hän mainitsi erikoisen joulusuosikkinsa: Fazerin joulusuklaa ja punaviinisangria. Ehkä pitää kokeilla sitten aikanaan . Suklaa ei varsinaisesti kuulu joulumenuuni, mutta kai nyt kerran voisin.
Kelasin ketjua taaksepäin tietysti kerratakseni torttutestien tuloksia. Tänään tarttui kaupasta mukaan alennuksessa olleita Elosen torttuja. Sanoisin että aika keskinkertaisia. Maku on enemmän appelsiinia ja kardemummaa kuin karvasmantelia ja punssia, vaikka oikeaa punssia muka on käytetty. Ehkäpä tähtään siihen, että h-hetkellä hallussani on Fazerin torttu.
Rise, angel, shine, love!
Re: Kausiruokakeskustelu (joulu/pääsiäinen/vappu yms)
Runebergintortuista taas. Etsin netistä kymmenen torttutestiä joissa useampi sokkomaistaja, ja laadin yhteenvedon. Tortut, jotka olivat mukana vähintään kolmessa eri testissä, saivat seuraavat sijoitukset (suluissa tyypillisimmät sanalliset arviot):
Fazer (kosteahko/kuivahko, rouhea, rommia, karvasmantelia)
Linkosuo (kostea, höttöinen, punssia, karvasmantelia, kardemummaa)
Lidl DeLuxe (rouhea, karvasmantelia, paljon hilloa, teollisen oloinen)
4. Delice Plus Satumaista (taikinainen, melko mauton, alkoholinen)
5. Elonen (kostea, höttöinen, appelsiininen, oikea maku puuttu)
6. Salonen (kostea, sosemainen, vain kardemumma maistuu)
7. Rosten (märkä, alkoholinen, esanssinen)
8. Sinuhe (kostea, rouhea, tiivis, ei makua, teollinen)
9. Vaasan mini (kahvikakkumainen, ei runebergintorttu)
10. Laitilan leipä (kuivakakkumainen, palanut/rukiinen sivumaku, ei runebergintorttu)
Torttuvalmistajia on niin älyttömän paljon, että suurin osa ei täyttänyt kolmen osallistumiskerran rajaa. Linkosuo olisi ehkä pitänyt diskata, sillä se sai kotikenttäedun (kaksi kolmesta testista Aamulehdessä). Mahdollisesti valmistajat myös muuttelevat reseptejään, sillä samaa torttua saatettiin yhdessä testissä moittia kuivaksi, mutta parin vuoden päästä se olikin kostea.
Makuasiahan torttu on, ja tuloksissa oli aika paljon hajontaa.
Fazer (kosteahko/kuivahko, rouhea, rommia, karvasmantelia)
Linkosuo (kostea, höttöinen, punssia, karvasmantelia, kardemummaa)
Lidl DeLuxe (rouhea, karvasmantelia, paljon hilloa, teollisen oloinen)
4. Delice Plus Satumaista (taikinainen, melko mauton, alkoholinen)
5. Elonen (kostea, höttöinen, appelsiininen, oikea maku puuttu)
6. Salonen (kostea, sosemainen, vain kardemumma maistuu)
7. Rosten (märkä, alkoholinen, esanssinen)
8. Sinuhe (kostea, rouhea, tiivis, ei makua, teollinen)
9. Vaasan mini (kahvikakkumainen, ei runebergintorttu)
10. Laitilan leipä (kuivakakkumainen, palanut/rukiinen sivumaku, ei runebergintorttu)
Torttuvalmistajia on niin älyttömän paljon, että suurin osa ei täyttänyt kolmen osallistumiskerran rajaa. Linkosuo olisi ehkä pitänyt diskata, sillä se sai kotikenttäedun (kaksi kolmesta testista Aamulehdessä). Mahdollisesti valmistajat myös muuttelevat reseptejään, sillä samaa torttua saatettiin yhdessä testissä moittia kuivaksi, mutta parin vuoden päästä se olikin kostea.
Makuasiahan torttu on, ja tuloksissa oli aika paljon hajontaa.
Viimeksi muokannut Rousku, 23 Tammi 2020, 02:29. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Rise, angel, shine, love!
Re: Kausiruokakeskustelu (joulu/pääsiäinen/vappu yms)
Lapsuudenkodissani tehtiin kyllä simaa kesälläkin. Ja jouluksi oli lapsille simaa myös. Ja tietysti vappusimaa. Pääsiäissimaa en muista, mutta mikäpä olisi estänyt.
Rise, angel, shine, love!
Re: Kausiruokakeskustelu (joulu/pääsiäinen/vappu yms)
Toivottavasti tarjolla oli myös sitä kuuluisaa juhannussimaa
Kaikille samat standardit pärstäkertoimesta riippumatta. Totuus ja rehellisyys kunniaan, iso ei mutuiluille!
Myös sodassa ja rakkaudessa
Pieni ripaus örgyn pörgöniä parantaa viisua kuin viisua - Terveisiä kielipuolueesta
Myös sodassa ja rakkaudessa
Pieni ripaus örgyn pörgöniä parantaa viisua kuin viisua - Terveisiä kielipuolueesta
Re: Kausiruokakeskustelu (joulu/pääsiäinen/vappu yms)
Minun sukuni perintöreseptissä runebergintorttuihin jauhetaan joulusta ylijääneet piparkakut jauhoksi mukaan. Sehän on oikeastaan yksi mielettömän piparkakku-urakoinnin perustelukin meillä. Pitää tehdä mieletön määrä piparkakkutaikinaa. Osan taikinasta pakastan jo rutiinilla kolmen desin pakasterasioihin ja annan itse kunkin hakea herkkuaan eli pakastettua piparkakkutaikinaa. Kahdesta kolmasosasta teemme piparkakkuja.Rousku kirjoitti: ↑13 Marras 2019, 13:49 Sokoksen alakerran S-market se on taas aikaansa edellä: tarjolla oli runebergintorttuja. En ostanut.
Harmittaa, kun en ottanut valokuvaa R-kioskin mainoksesta, jossa hehkutettiin "9 kuukautta aikaa päästä rantakuntoon", tjsp, ja henkilö kuvassa vetää jotain pullaa.
Oman perheeni lisäksi piparkakkuja toimitan myös sukulaisille ja ystäville. Paras saamani kiitos oli kun ikänsä leipomossa työskennellyt eläkeläinen totesi minun olevan oikein luonnonlahjakkuus piparkakkujen leipomisessa.
Se taitaa johtua herkästä haju- ja makuaististani? Peruskoulussa vihasin kotitaloutta! Kotona voi sentään leipoessaan kuunnella musiikkia tai radioa muuten vain.
Lehtien ranta- ja niin edelleen kuntojutut ovat lähinnä vanhan kertausta uusin maustein. Ihmisen pitää syödä siten, että sielu ja ruumis voivat hyvin.
Re: Kausiruokakeskustelu (joulu/pääsiäinen/vappu yms)
Psst! Alkon nettisivuilla oli ainakin aiemmin palvelu, jonne sai laittaa oman useammankin päivän ruokalistat ja vastauksena tulivat annettujen ehtojen mukaiset juomasuositukset. Kokeilin ja tilasin. Hain paketit lähimmästä Alkosta. Oli muuten ensimmäinen kerta 2000-luvulla kun kävin Alkossa. Systeemi toimi minun mielestäni hyvin koska juomat sopivat ihan oikeasti yhteen kulloisenkin tarjottavan kanssa.Rousku kirjoitti: ↑22 Tammi 2020, 20:41Jassoo, olisi pitänyt kerrata ketjua aikaisemmin. En muistanut tuotakaan, ja joulu on jo ohi. Ehkä ensi jouluna sitten.Rousku kirjoitti: ↑10 Elo 2019, 15:46 Kävin eilen Alkossa ja myyjä oli juttutuulella aiheesta "ruokien ja juomien yhdistäminen". Hän mainitsi erikoisen joulusuosikkinsa: Fazerin joulusuklaa ja punaviinisangria. Ehkä pitää kokeilla sitten aikanaan . Suklaa ei varsinaisesti kuulu joulumenuuni, mutta kai nyt kerran voisin.
Kelasin ketjua taaksepäin tietysti kerratakseni torttutestien tuloksia. Tänään tarttui kaupasta mukaan alennuksessa olleita Elosen torttuja. Sanoisin että aika keskinkertaisia. Maku on enemmän appelsiinia ja kardemummaa kuin karvasmantelia ja punssia, vaikka oikeaa punssia muka on käytetty. Ehkäpä tähtään siihen, että h-hetkellä hallussani on Fazerin torttu.
Re: Kausiruokakeskustelu (joulu/pääsiäinen/vappu yms)
Jauhan tätä torttuasiaa yhä vielä: Ostin uteliaisuuttani torttutesteissä hännille sijoittuneita Laitilan Leivän torttuja, ja oikeassa ovat olleet: nämä liisteripallerot ovat ihan hirveitä . Eivät missään tapauksessa runebergintorttuja ja muutenkin pitää olla kova nälkä, jotta pystyy syömään. Tai, no, jos pitää piparitaikinasta niin ehkä menee, vaikutelma on nimittäin piparitaikina, johon ei vielä ole lisätty kaikkia jauhoja mutta johon on lipsahtanut soodaa tripla-annos, minkä huomaa kitkeryytenä.
Keksin kuitenkin käyttötavan: Murennettuna menevät vaniljajäätelön mausteena. Tuovat tuohon neutraalihkoon tuotteeseen hieman särmää, ja toisaalta jäätelö pehmentää sen kitkerän sooda-aromin. Ihan vähän vain enää kirvelee kurkussa jälkeenpäin, kuin olisi jotain sopivan pippurista syönyt.
Keksin kuitenkin käyttötavan: Murennettuna menevät vaniljajäätelön mausteena. Tuovat tuohon neutraalihkoon tuotteeseen hieman särmää, ja toisaalta jäätelö pehmentää sen kitkerän sooda-aromin. Ihan vähän vain enää kirvelee kurkussa jälkeenpäin, kuin olisi jotain sopivan pippurista syönyt.
Rise, angel, shine, love!
Re: Kausiruokakeskustelu (joulu/pääsiäinen/vappu yms)
Vuoden mämmiannos on nyt syöty vaniljakastikkeen kera. Lisäksi sain yllättäen pyytämättä tippaleivän!
Riskinä seniorilaumat
Re: Kausiruokakeskustelu (joulu/pääsiäinen/vappu yms)
Päätin tehdä pienen sima-annoksen, kun joululeipomisista aina jää fariinisokeria, eikä se koskaan säily kuivumatta, vaikka kuinka suljen pussin huolella ja sujautan vielä pakastuspussiin. Mutta siinäpä sulaa kun kuumennan veden simaa varten. Kaapistani löytyi vaivatta peräti kolme pussinpuolikasta kuivaa fariinisokeria, vaikka yksikin olisi riittänyt. Vähän myöhässä kyllä olen jos vapuksi meinaan.
Sima on kyllä niin helppo tehdä itse! Työläintä on säilytellä kotona pulloja, joihin sen sitten pullottaa.
Sima on kyllä niin helppo tehdä itse! Työläintä on säilytellä kotona pulloja, joihin sen sitten pullottaa.
Rise, angel, shine, love!
- DenEurovise
- Kanta-asiakas
- Viestit: 1734
- Liittynyt: 22 Touko 2019, 19:15
- Paikkakunta: Kuopio/Joensuu
Re: Kausiruokakeskustelu (joulu/pääsiäinen/vappu yms)
^Sima on myös pakko tehdä itse, jos sitä meinaa saada. Eihän niitä kaupan simoja pysty juomaan. Itseltä jää vappusyömiset ja -juomiset tekemättä, kun en niitä itse saa tuhottua, eikä mitään säilytystilojakaan oikein ole.
Jag fattar om du inte orkar med mig / Det är helt okej / Inom kort så vet jag att du kommer bli helt matt och irriterad / För jag är komplicerad
Miss Li: Komplicerad
Miss Li: Komplicerad
Re: Kausiruokakeskustelu (joulu/pääsiäinen/vappu yms)
Olen aina mieltänyt sen monimutkaiseksi enkä ole koskaan ajatellut tekeväni itse. Viestisi sai minut nyt ensimmäistä kertaa herämään ajatukseen, että ehkä voisi todella tehdä itse. Äitilläni on huippuresepti, joten sekin olisi kunnossa.
Riskinä seniorilaumat
Re: Kausiruokakeskustelu (joulu/pääsiäinen/vappu yms)
^Olen tehnyt aina tällä perineisellä fariinisokeripussin reseptillä, eikä se ainakaan ole monimutkainen. Äitisi resepti voi tietysti olla jotain spesiaalimpaa. - Ai, niin, alun perin kyllä meilläkin käytettiin simaan nuo sitruunankuoren keltaiset osat. Ehkä siitä tulee monimutkaisuuden tunne? Nyt en pistänyt vaan vähän oikaisin pullomehulla.
Minusta tuosta tulee parempaa, kun se saa käydä tarpeeksi kauan viileässä. Lapsuudenkodeissani olikin kylmäkellarit, joissa siman oli hyvä tekeentyä.
Minusta tuosta tulee parempaa, kun se saa käydä tarpeeksi kauan viileässä. Lapsuudenkodeissani olikin kylmäkellarit, joissa siman oli hyvä tekeentyä.
Rise, angel, shine, love!
Re: Kausiruokakeskustelu (joulu/pääsiäinen/vappu yms)
Itse juon vuoden ympäri itse tehtyä Kombutchaa. Maistuu jonkin verran simalta, mutta on terveellisempää!
Re: Kausiruokakeskustelu (joulu/pääsiäinen/vappu yms)
^ Volgansieni on kombuchan suomalainen nimitys
Kombucha tunnetaan Suomessa paremmin nimellä volgansieni.
(Lähde: https://www.ruokavaliot.fi/kombucha-on- ... inen-juoma)
No, ei taideta nykyään paremmin tuntea volgansienenä enää...
Kombucha tunnetaan Suomessa paremmin nimellä volgansieni.
(Lähde: https://www.ruokavaliot.fi/kombucha-on- ... inen-juoma)
No, ei taideta nykyään paremmin tuntea volgansienenä enää...
Rise, angel, shine, love!
Re: Kausiruokakeskustelu (joulu/pääsiäinen/vappu yms)
Vappuun kuuluu mureneva tippaleipä! Olen jo syänyt 1,5 leipää, otan aina puolikkaan kerralla ja murustelen nautinnollisesti.
Simaa juon trendikkäästi spritzerinä, kivennäisveden kanssa! Toimii kävelylenkin jälkeen. Illemmalla voi kivennäisveden vaihtaa kuohujuomaan. Lehtikuohu on oivallinen juhlajuoma!
Simaa juon trendikkäästi spritzerinä, kivennäisveden kanssa! Toimii kävelylenkin jälkeen. Illemmalla voi kivennäisveden vaihtaa kuohujuomaan. Lehtikuohu on oivallinen juhlajuoma!
-
- Kanta-asiakas
- Viestit: 11619
- Liittynyt: 23 Helmi 2006, 18:38
- Paikkakunta: Kälviä, Keski-pohjanmaa
- Viesti:
Re: Kausiruokakeskustelu (joulu/pääsiäinen/vappu yms)
tein simaa 5 pulloa, yks täysi vielä jäljellä..., seuraavaks vois tehä mustanviinimarjanlehdistä hienonmakuista ns. Louhisaaren juomaa ... kuumaan veteen viinamarjanlehdet, ja teko kuten siman... villiintyneen (mun tapauksesa) mustaviinim:n oksia, lämmintä vettä maljakkoon. oksat sinne ja kohta saa uutta lehtimateriaalia...ah!
Re: Kausiruokakeskustelu (joulu/pääsiäinen/vappu yms)
Korkkasin juuri glögikauden ja maistelin Maraboun hasselpähkinä-maitokreemikonvehteja, joita en ole mielestäni aiemmin nähnyt.
Riskinä seniorilaumat
Re: Kausiruokakeskustelu (joulu/pääsiäinen/vappu yms)
Ööh, olen nyt ensimmäistä kertaa elämässäni laittamassa kinkkua uuniin. Ohjeessa lukee, että verkko ja kamara pitää poistaa, kun kinkku on valmis. Minulla ei ole mitään hajua, että mikä osa tuosta nyt on se kamara. Koko sanaan olen ylipäätään törmännyt vain Kuppilassa Rouskun viesteissä. Oletan, että jokin nahkaosa on kyseessä? Voikohan olla, ettei noin pienessä kinkussa ole edes kamaraa. Toivottavasti löydän sen...
Riskinä seniorilaumat
Re: Kausiruokakeskustelu (joulu/pääsiäinen/vappu yms)
Kamara on se nahka. Siinä läskin yläpuolella sellainen kuumana hieman kumimainen osa. Eli juuri se, joka on sitä verkkoa vasten. Se lähtee parhaiten pois kuumasta kinkusta, ts. kun se on sen verran jäähtynyt että et näppejäsi polta. Itse otan kamaran talteen ja herkuttelen ruisleivän päällä, mutta tämä on tietysti makuasioita.
Niin joo, kamara on myös se osa, johon teurastamossa lyödään mustikkamehulla leima. Ehkä pitäisi myös lyödä ohje, että tässä on se kamara . Jos on joku keinotekoisesti kokoon kursittu kinkkurulla, niin sitten ei ehkä kamaraa edes ole mukana. Mutta jos ajattelet miten ihmiskropassa on ihonalainen rasvakudos, niin samoin se on sialla ja kamara on se iho.
Rise, angel, shine, love!
Re: Kausiruokakeskustelu (joulu/pääsiäinen/vappu yms)
Puoluejohtajien jouluherkkusuosikit. Tuon mukaan olisin kai kokoomuslainen, vaikka en voikaan hyväksyä ajatusta, että pöytä olisi jokin herkku. Kuvittelin että saa mainita vain yhden, eikä tuollaista kaikki mulle -menoa. Ellen jopa persu, mikäli sillilautanen saa sisältää muutakin kuin silliä ja lautasen. (Söin juuri silliä, rosollia, appenzeller-juustoa, joululimppua ja voita ja join savuolutta . Onko tuo se sillilautanen?)
Rise, angel, shine, love!
Re: Kausiruokakeskustelu (joulu/pääsiäinen/vappu yms)
Uunin jälkeen se kamara olikin helposti havaittavissa – raa'asta ei ollenkaan. On nykytekniikka kyllä hienoa, kun uuni kertoi itse, milloin liha on 75-asteista.
Muistelen, että äitini on tarjonnut kinkkua aina kylmänä (Suomessa kai tämä on yleisin tapa), mutta lämpimänä tykkäsin itse paljon enemmän. Olen todella harvoin edes syönyt kinkkua, mutta nyt halusin joulufiilistä ja sattumalta sain myös töistä kinkkusinappia kuorrutteeksi. Sinappi oli tosin paikoittain niin tujua, että nenässä asti tuntui.
Muistelen, että äitini on tarjonnut kinkkua aina kylmänä (Suomessa kai tämä on yleisin tapa), mutta lämpimänä tykkäsin itse paljon enemmän. Olen todella harvoin edes syönyt kinkkua, mutta nyt halusin joulufiilistä ja sattumalta sain myös töistä kinkkusinappia kuorrutteeksi. Sinappi oli tosin paikoittain niin tujua, että nenässä asti tuntui.
Riskinä seniorilaumat
Re: Kausiruokakeskustelu (joulu/pääsiäinen/vappu yms)
Onnea kamaran löytymisen johdosta ja hyvää ruokahalua
Oma uunini ei ole yhtä fiksu, ja aina vain kämmään minkään kinkuntapaisen paistamisen. Ostin lapaa (minusta on sama, syökö etu- vai takajalkaa), käytin lämpömittaria, mutta omaan makuuni raa'aksi jäi. Jatkoin keittämällä, jolloin koko komeus hajosi. Mutta onpa nyt ainakin sellaista mureaa mitä haluan. Ehkä voisin vain suosiolla skipata koko ruokalajin, kalat ovat niin paljon parempia.
Oma uunini ei ole yhtä fiksu, ja aina vain kämmään minkään kinkuntapaisen paistamisen. Ostin lapaa (minusta on sama, syökö etu- vai takajalkaa), käytin lämpömittaria, mutta omaan makuuni raa'aksi jäi. Jatkoin keittämällä, jolloin koko komeus hajosi. Mutta onpa nyt ainakin sellaista mureaa mitä haluan. Ehkä voisin vain suosiolla skipata koko ruokalajin, kalat ovat niin paljon parempia.
Rise, angel, shine, love!
Re: Kausiruokakeskustelu (joulu/pääsiäinen/vappu yms)
Tilasimme vajaan 7 kilon kalkkunan paikallisesta palvaamosta jouluksi. Vajaa puolet on jo syöty. Lisäksi puolukkasurvosta, perunamuusia ja ruskeakastiketta. Tämähän tuntui kuin jenkkien kiitospäivältä.
Got a fire and a country heart
Re: Kausiruokakeskustelu (joulu/pääsiäinen/vappu yms)
Ostin Sarpin runebergintorttuja, kun viimeksi pidin niistä, mutta nyt ovatkin märkiä ja jauhoisia ja liian makeita nämäkin. Kai se on vain leivottava itse. Tosin ensin pitäisi kai leipoa itse piparkakkuja... Olisikohan markkinarakoa "Runeberg-jauholle", joka sisältäisi valmista piparimurskaa, vehnäjauhoja, mantelirouhetta ja mausteet? Kun on lettujauhettakin
Ennen itseleivontaa pitäisi lisäksi ryypätä (ainakin) mäyräkoirallinen:
Ennen itseleivontaa pitäisi lisäksi ryypätä (ainakin) mäyräkoirallinen:
Rise, angel, shine, love!
Re: Kausiruokakeskustelu (joulu/pääsiäinen/vappu yms)
Nyt olivat jo kaikki suklaamunat alennuksessa, joten nelisen kappaletta tarttui mukaani Alepasta. Lisäksi eilen söin pakastetuotteena myytävän vanilja(kastike)mämmin. Hyvää oli ja sopivan pieni annos!
Riskinä seniorilaumat